Reţetă blat de tort

Reteta blat de tort
Ingrediente Reteta blat de tort:
  • o cana faina
  • 5 oua
  • 3/4 cana zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • un pliculet praf de copt
  • un praf sare
  • o lingurita esenta (dupa preferinte)
  • pentru blatul de tort cu cacao:
  • o lingura cacao
  • 2 linguri nuca macinata (optional)
Reteta blat de tort ingrediente
Modul de preparare a retetei
Pentru ca mie reteta de tort mi se pare o reteta care presupune multa munca, astazi voi arata cum se face blatul de tort si maine voi posta tortul. Prima data cand cineva mi-a cerut sa postez si o reteta de blat de tort m-am gandit ca va fi o poza urata si nu-mi va placea cum ar arata pe blog. Dar cum in ultimul timp am tot primit mesaje in care mi se cere insistent aceasta reteta de blat de tort, am hotarat ca pana la urma nu prea conteaza ce-mi place mie, ci ceea ce le place cititorilor blogului.
Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri. Punem galbenusurile intr-un vas, adaugam uleiul, apa, zaharul, sarea si esenta apoi amestecam pana cand se topeste zaharul. Intr-un alt vas batem spuma albusurile si apoi le amestecam cu galbenusurile frecate. Este foarte important sa amestecam incetisor, de jos in sus, pentru a mentine compozitia blatului de tort cat mai pufoasa.
Dupa ce am omogenizat albusurile cu galbenusurile, incepem sa adagam faina in compozitia blatului de tort (amestecam in prealabil faina cu praful de copt). Faina trebuie presarata in ploaie, amestecand incetisor de jos in sus, exact la fel cum am procedat mai devreme atunci cand am amestecat albusurile cu galbenusurile.
Tapetam tava de copt cu faina si orice fel de grasime (unt, margarina, untura sau ulei). Turnam compozitia in forma - pentru aceste cantitati de ingrediente am folosit o forma de blat de tort cu diametrul de 24 centimetri. Incingem cuptorul si bagam blatul de tort la copt aproximativ o jumatate de ora la foc mediu (eu l-am tinut la 200 grade C). Pentru siguranta, putem incerca blatul de tort cu o scobitoare. Daca aceasta va iesi uscata, atunci blatul este facut.
Dupa ce scoatem blatul de tort din cuptor, il lasam pana cand se raceste si apoi il taiem pe orizontala in doua sau trei parti cu ajutorul cutit pentru paine (cu lama lunga si zimtata) sau cu ajutorul unei ate de papiota (la fel cum taia bunica pe mamaliga).
Daca dorim sa facem un blat de tort cu cacao, la aceasta reteta doar adaugam o lingura de cacao. Atunci cand fac blatul de tort cu cacao eu mai adaug si doua-trei linguri de nuca macinata, dar aceasta este optionala.
Reteta blat de tort
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de tort!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

79 de comentarii:

  1. Buuuuuuuuuuun,reteta de blat am,acu' sa vad ce fac mai departe.Tocmai ma gandeam ce tort sa fac.Nu puteai sa faci un tort intreg?%

    RăspundețiȘtergere
  2. Putintica rabdare stimabile... :P Maine vine si continuarea. N-am avut timp sa fac azi tortul si nici nu sunt 100% hotarat ce tort sa fac. Asa ca am zis sa am blatul de tort gata iar pana maine sa ma hotarasc :) As vrea sa fac un tort cu crema de cafea, imbracat in ciocolata. Ce zici, te atrage ideea?

    RăspundețiȘtergere
  3. Oooofff maine va fi cam tarziu pentru....continuare.Ideea ma atrage intr-un mod irezistibil.Cafeaua e unul dintre viciile mele si ador ciocolata.O sa am o noapte alba plina de tot felul de dorinte pacatoase cu gandul la un astfel de tort.

    RăspundețiȘtergere
  4. Hehe, cateodata vad ca pot sa trezesc dorinte pacatoase fara sa fac niciun efort. Mi-e si frica sa ma gandesc de ce as fi in stare daca m-as stradui putin :D Raspunsul tau m-a convins, maine transform blatul asta in tort cu cafea si ciocolata :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Si cu dorintele mele cum ramane?

    RăspundețiȘtergere
  6. Hmmm... greu de dat un raspuns la aceasta intrebare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu credeam sa fie atat de greu.Oricum,niste urari inca mai asteapta sa fie citite ca acusi le prinde anul nou si nu se mai potrivesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Uooofff nu te tii de cuvant,deci ma mai asteapta o noapte la fel chinuitoare.Hehe noroc ca mi-am facut eu un tort,ma gandesc daca sa ti-l arat sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Din pacate a intervenit ceva si chiar n-am putut sa postez tortul. L-am facut, tortul sta acum cuminte in frigider :) Sper ca n-am dezamagit multa lume, oricum nu sunt mare specialist in decorat torturi :)) Maine il pun sigur pe site, poate imi arati si tortul tau pe fb ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Petrecere frumoasa la trecerea dintre ani. La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  11. Rasfatati vor fi cei din jurul tau.
    Sa ai un gustos.

    (si sa mai scrii si retete cu peste)
    La multi ani.

    RăspundețiȘtergere
  12. Tortul meu vei sti unde-l gasesti,daca esti curios.La multi ani!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. LA MULTI ANI....Robert vad ca cineva te provoaca la maxim in continuare :)))si tu te lasi atat de greu....tortul acela e tare bun,l-am vazut si eu.Ela

    RăspundețiȘtergere
  14. La multi ani tuturor! Ela, nu ma las greu, doar ca n-am prea avut conexiune la internet. Am postat blatul iar tortul abia am reusit sa-l postez ieri, desi aveam pozele pregatite de joi...

    RăspundețiȘtergere
  15. da arata bine si cred ca e super CHIAR ESTI BARBAT??????? SI STII SA GATESTI??????
    UAU!!! MINUNAT!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. :)) Tocmai am verificat si, da, inca sunt barbat :D Nu pot sa spun cu mana pe inima ca stiu sa gatesc, ci doar ca invat sa gatesc. Sper sa nu ma plictisesc, insa comentarii ca al tau ma fac sa ma iau din ce in ce mai mult in serios :)) Iti dai seama ca reteta aceasta de blat de tort n-am inventat-o eu, doar am citit 10-15 retete de blat de tort si le-am combinat in functie de gusturile mele. Am facut trei blaturi de tort diferite, apoi l-am ales pe cel care mi-a placut cel mai mult si l-am facut "vedeta" pe blog :)) Iar atunci cand fac un tort, vin aici si citesc reteta inainte sa ma apuc :P

    RăspundețiȘtergere
  17. cat inseamna o cana? adica o cana de 250 de ml?

    RăspundețiȘtergere
  18. retete dietetice de dulciuri fara zahar si grasimi ai ceva prin caietelul tau? ceva cu indulcitori, lapte soia, ovaz etc. Multumesc anticipat! La multi multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  19. La Multi Ani! Din pacate, nu prea sunt mare amator de retete dietetice de dulciuri. Asta poate si pentru ca n-am incercat niciodata. Nu promit nimic, dar voi incerca sa fiu mai deschis catre acest gen de retete.

    RăspundețiȘtergere
  20. As vrea sa stiu care este masura pentru tine de "cana" in ml as vrea sa stiu, ca in toate retetele scrie o cana, dar care e masura???? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  21. am vazut acum ca e 250 ml... Sorry I love your receipes

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i nimic :) Decat sa gresim, mai bine intrebam atunci cand nu suntem siguri de ceva. Spor la prepararea blatului!

      Ștergere
  22. Am facut si eu blatul...a iesit super,numai ca eu l am umplut cu budinca de ciocolata...

    RăspundețiȘtergere
  23. Este o reteta mult mai simpla si fara praf de copt pentru blat de tort. Si creste foarte bine blatul si foarte inalt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti scrie oricand ai timp reteta (dar fara vreun link, te rog). Altfel afirmatia ta nu aduce niciun beneficiu cititorilor blogului, e ca si cand eu as spune acum ca masina mea e mult mai frumoasa decat a ta :)

      Ștergere
  24. Blatul de tort = PERFECT. Nu am nimic de comentat, a crescut superb si a ramas superb pana la racire. Spun asta pentru ca de obicei scot din cuptor ceva frumos si cand il pun pe masa se desumfla. Well done, Robert!
    PS - Ideea mea cu spuma de capsuni pe tort a fost una proasta si puteai sa-mi spui! :-)) A doua zi i s-a schimbat aspectul complet, arata oribil. Never again. Frisca e sfanta, zic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mi-am dat nici eu seama ca ideea ta cu spuma de capsuni ar fi una proasta... Dar nu era totul pierdut, puteai s-o inlaturi de pe blat si s-o inlocuiesti cu sfanta frisca :))

      Ștergere
  25. Pana sa apuc, s-a mancat. :-) Cu aspectul lui oribil cu tot!

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu ,domne, al meu vrea sa iasa cu cocoase si gata! Nu ma inteleg cu el ...oricat l-as injura ,se tine tare pe pozitie !:))
    Asta arata perfect !:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca sa-l iei si tu cu vorba buna... :)) Poate reactioneaza mai bine.

      Ștergere
  27. Mi-a placut reteta si o voi incerca.Multumim din tot sufletul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! La cat mai multe torturi reusite avand la baza aceasta reteta de blat ;)

      Ștergere
  28. o intrebare la tortul Padurea neagra, blatul e de cumparat sau e facut cu aceasta reteta, doar o lingura de cacao il face atat de inchis la culoare? Laura

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laura, blatul tortului este facut dupa aceasta reteta. O lingura cu varf de cacao este suficienta pentru a face blatul atat de inchis la culoare, insa cu conditia sa nu fie o cacao de proasta calitate.

      Ștergere
  29. In sfarsit o reteta de blat!!! Am cautat mult una si asta e cea mai aproape de ceea ce vreau eu! cu siguranta o voi incerca cat de curand! multumim

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Dupa ce incerci reteta, sa-mi spui daca blatul de tort ti-a iesit asa cum iti doreai.

      Ștergere
  30. Buna.Cumva ai scos si o carte de bucate pe piata?Daca nu,de ce?Eu gatesc mereu dupa ce scrii tu si mereu stau cu telef langa mine....mi ar fi mai simplu sa stau cu o carte.....Felicitari pt ceea ce faci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Nu te-ai semnat, insa am impresia ca ti-am raspuns la intrebare acum cateva zile - nu am scos nicio carte de bucate. Cred ca ai vrut sa scrii "laptopul" nu "telef", nu? :)

      Ștergere
  31. buna,
    -zicea cineva mai sus de o reteta fara chestii care umfla. sper ca nu te superi ca las aici reteta mea:
    -la fiecare ou pun 3 linguri de zahar si 3 de faina+ vanilie dupa gust.
    -ideea e ca bat ouale intregi cu tot zaharul odata adica le mixez pana la o spuma super, apoi adaug faina toata odata, dar amestec incet cu o lingura de lemn.
    -este garantat de umflacios si nu are gust de afanatori. katia
    ps.(si eu mai intru de pe tel pe site sa vad retetele tale nu numai anonim;).
    o zi buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Katia, nu numai ca nu ma supar, ci din contra, ma bucur ca ai scris reteta ;) Si ma bucur ca intri pe site indiferent de felul in care reusesti sa o faci, chiar daca nu intotdeauna gasesti timp sa-ti "semnalizezi" prezenta :)

      Ștergere
  32. Ufff mie temperatura de 200 mi-a stricat blatul... Nici nu l-am tinut decat "aproximativ20 de minute" daca il lasam mai mult, adio tort! Si cam am emotii, nu stiu ce-o sa iasa de capul lui. Revin cu detalii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai daca ai fi verificat tortul dupa o jumatate de ora, riscai sa ramai fara desert azi. Nu pot nici eu da temperatura si timpul la fix, din pacate fiecare cuptor coace in mod diferit (conteaza si unde anume in cuptor este amplasat blatul, daca cuptorul are ventilatie sau nu, ori faptul ca eu am cuptor pe curent electric si multi au cuptoare pe gaz). Poate ar fi bine daca am gati la fel de simplu ca americanii cu semipreparatele lor bagate la cuptorul cu microunde, acolo unde se spune exact timpul si temperatura pe ambalaj. Parerea mea e ca gatitul se bazeaza foarte mult pe observatie, eu pur si simplu verific blatul de tort la intervale regulate. Sper ca totusi blatul nu e compromis, nu avea cum sa se arda atat de rau in 20 de min...

      Ștergere
  33. mie mi-a iesit f bine înăuntru..pufos, copt..s-a cam ars un pic pe fund și s-a desumflat un picuț partea de sus..sunt mulțumită de rețetă, cred că nu-mi coace foarte bine cuptorul..mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Dupa cum vezi in imaginile retetei, mie mi s-a umflat in partea de sus :) E posibil sa fie din cauza cuptorului, cred ca tu folosesti unul pe gaz, din moment ce blatul de tort ti s-a ars pe fund.

      Ștergere
  34. buna am facut acest blat de tort aseara si a iesit foarte frumos si foarte pufos iti multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce, Maria... acum, ca-ti iese blatul de tort, te astept sa incerci si retetele de torturi publicate pe blog :)

      Ștergere
  35. Foarte bun si mi-a iesit din prima, chiar daca am dublat cantitatile , l-am facut de ziua mea , am facut tort Padurea Neagra si mi-am impresionat invitatii , mi-a ajuns pt 20 de persone, cu tot cu portii duble si pachetele pt acasa.Mersi fain

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca ai stat ceva timp in bucatarie, imi imaginez ca ti-ai impresionat cei 20 de invitati si cu altceva in afara de tort :) La Multi Ani!

      Ștergere
  36. iuuuui ce bine a iesit!!! blatul meu a crescut cam de 4 degete!! is ffff happy, asa ca multumesc mult pt reteta!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Vero! Acum mi-ai transmis si mie o parte din happiness-ul tau, asa ca suntem chit :) Te mai astept sa testezi si alte retete.

      Ștergere
  37. Multumesc frumos! mi-a iesit si recunosc ca e prima data cand fac :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce... Prima data e cel mai greu, data viitoare ti se va parea si mai simplu :)

      Ștergere
  38. Sarbatori Fericite de pe alte meleaguri!!!
    Salut sunt Ella si va scriu din Luxembourg.Äm descoperit site-ul pe Facebook si am fost cucerita de la prima "întâlnire".Anul acesta am organizat Craciunul la mine acasa si nu stiam ce tort ss pregatesc ca desert.Am facut deci apel la voi si am încercat reteta blatului de tort care pâna acum îl cumparam...pardon,dar era mai practic...în nici un caz mai bun.... În ceea ce priveste crema am optat pt simplicitate:crema mascaropne reteta pe care o metrizez deci fara risc.Tortul a fost ffff apreciat!!! Mersi pt ajutor si felicitari înca o data pt retetele interesante pe care le împartiti cu noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multa placere, Ella! Citind comentariul tau, simt si eu nevoia sa-ti multumesc. Atat pentru cuvintele frumoase, cat si pentru faptul ca te-ai lasat cucerita inca de la prima intalnire :) Ai instincte bune, nu cred ca site-ul te va dezamagi...
      Ma bucur ca ti-a iesit blatul de tort, ca ti-a placut mai mult decat cel cumparat, ca ai fost apreciata pentru eforturile tale, ca am si eu un cititor in ducat :)
      Era cat pe ce sa uit... mi se poate vorbi la pertu ;) Robert

      Ștergere
  39. In loc de apa nu merge si lapte ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba da, la reteta blatului de tort poate fi folosit si lapte in locul apei.

      Ștergere
  40. Faina reteta!(chiar nu kred k esti barbat,ci te dai k barbat,,dupa masca fem) :D la mn am un aragaz vechi tare,pe gaz,si koace intraiurea nici un chec sau tort,prajituri,orice praktik nu-mi ies bn,sau se ard la fund,sau nu se coc bn...nu e bn la nimik...si sotul mereu se enerveaza kind eu incerc tot sa-l rasfat cu diferite retete la kuptor si nici una nu-mi iese kum treb,din kauza aragazului...hihi :d pina acum nu demult fc si eu blat cu ouale intregi le bateam,si nu era pufos,insa dekiteva luni am aflat si eu de la o femeie k e mai bn de batut aparte galb de albus si kiar iese ft pufos si fine....mie mi-ar placea reteta asta sa o fc cu lapte,kred k ar fi mai gustoasa,insa si ku apa nu e rea,kred...Scz vroiaam sa intreb 5 ling de ulei nu-s prea multe?nu se simte mai apoi gustul de ulei puternic la blat? Scz dak te-am suparat cu ceva.. Ms Toate cele bune

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blatul de tort cu cinci linguri de ulei mie mi se pare ok, insa poti incerca sa pui mai putine daca ti se pare ca ar putea iesi mai bun. Daca incerci, sa-mi zici cum a iesit blatul, nu strica niciodata sa economisim o lingura-doua de ulei :D
      Cred ca sotul tau n-ar trebui sa se enerveze, mai degraba ar trebui sa fie mandru ca-l rasfeti atat ;) In locul lui, eu cred ca ti-as cumpara un aragaz nou si m-as lasa rasfatat la maxim :))
      Nu m-ai suparat cu nimic, doar ca m-ai lasat putin nedumerit: ai incredere in reteta mea de tort, insa nu ma crezi atunci cand spun ca sunt barbat?!? Si cand ma gandesc ca atunci cand am inceput acest blog culinar, adica acum doi ani si jumatate, ma temeam ca poate am fost neinspirat numind astfel blogul, deoarece nu stiam daca lumea va avea incredere in retetele unui barbat...

      Ștergere
  41. Pot coace tortul intr-o forma dreptunghiulara?
    Ma cam mut cu "cortul" de colo-colo si nu as vrea sa achizitionez acum o forma rotunda de tort. Pana ajung la casa mea dureaza :P Mersi :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poti coace blatul de tort si intr-o forma dreptunghiulara. Trebuie doar ca forma ta sa aiba o dimensiune apropiata. Spor la treaba si sper sa fie cat mai scurt timpul pana cand iti vei putea achizitiona forma rotunda de tort ;)

      Ștergere
  42. Cred ca e destul de buna pentru un tort...dreptunghiular :P, dar cum nu am mai facut, vreau sa evit cat pot dezastrele din bucatarie :P
    Din pacate, undeva pe anul viitor ma stabilesc si eu la casa mea (pardon, a soacrei), dar o sa parasesc iar caminul, caci ma cheama munca :)
    Mersi frumos,abia astept sa il fac!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce, sper sa-ti placa blatul de tort. Chiar si asa, dreptunghiular :) Timpul trece imediat, iar la anul pe timpul asta vei putea "da buzna" in retetele mele bazandu-te pe mai multe ustensile de bucatarie.

      Ștergere
  43. e buna ideea de a combina diverse retete de blat ,voi incerca si eu aceasta reteta pare interesanta ne auzim dupa..:)

    RăspundețiȘtergere
  44. poate facem schimb de ceva retete am cateva originale de sicillia :))nice work pana acum

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi imaginez ca trebuie sa fie niste retete foarte interesante. Insa cred ca mi-ar placea mai mult sa citesc retetele originale siciliene, decat sa le prepar :) Asta deoarece ma gandesc ca e probabil sa contina ingrediente mai exotice, iar eu incerc sa folosesc ingrediente cat mai banale in retetele mele.

      Ștergere
  45. buun bun,pt cei ce nu tin minte retele:trei pahare!cani la fel de mari:1 oua ,1zahar,1 faina 1-2 praf de copt (1dlapa clocotita) simplu ,a nu se uita!!toate la temperatura camerei ,inafara de apa clocotita:):):)

    RăspundețiȘtergere
  46. Răspunsuri
    1. Nu am timp sa citesc comentariile, am in schimb incredere in retetele postate de tine si verificate si de mine, dar de data asta am incurct-o. Ceva nu e in regula {la mine, bineinteles} blatul in cuptor era super, cand s-a racit , s-a lasat si nici interiorul nu era ceea ce trebuia. Am doua banuieli: praf de copt, ori faina a fost mai umeda, ptc cantitativ mi se parea mai putina ca altadata. Astept raspuns si-ti multumesc anticipat. RV

      Ștergere
    2. In legatura cu faina, mi-e greu sa-mi dau cu parerea fara s-o fi vazut, insa se mai intampla ca blatul de tort sa se lase atunci cand temperatura cuptorului este prea mare...

      Ștergere
  47. Eu am sa-ti incerc reteta dar o modific haaha,adaug food coloring impart blatul in doua si fac tort curcubeu (daca iese :)))))))) ) deocamdata albastru e copt si verde la cuptor ,urmeaza rosu,portocaliu,galben,mov ,poate ti-l arat pe tort daca iese bine :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca eu n-am raspuns, nici tu nu mi-ai aratat tortul curcubeu :)) Alt motiv nu vad, tortul n-avea cum sa nu iasa bine colorat astfel...

      Ștergere
  48. Daca imi permiteti, eu fac blatul de tort din numar egal de oua, linguri de faina si linguri de zahar, si esenta, fara praf de copt.Sunt cateva secrete totusi.Lingura de faina sa nu fie foarte incarcata, cam cat cea de zahar, iar faina trebuie cernuta de 5 sau 6 ori sa fie foarte afanata. Se bat 6 albusuri spuma cu 6 linguri de zahar pana se obtine o bezea, (cu mixerul la turatie mare ), se incorporeaza apoi unul cate unul cele 6 galbenusuri, (cu mixerul la viteza mica), apoi cu lingura de lemn, fara a o scoate din aluat, se incorporeaza faina pusa in ploaie si toata odata. Se coace 45 - 50 de minute, dar primele 25 de minute nu se deschide cuptorul. Reteta este luata de la un bucatar de la o gradinita de copii. Sper sa o incercati. MULTUMESC !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si eu pentru reteta blatului de tort, sunt sigur de faptul ca macar copiilor ar trebui sa le fie pe plac reteta din moment ce sursa acesteia este bucatarul unei gradinite.

      Ștergere
  49. Am incercat ieri reteta,a iesit un blat bunicel ,am pus 2 linguri de ulei ,a iesit cam subtire,doar in doua l-am taiat,probabil pt, ca in timpul coacerii am deschis usa cuptorului ,ca am mai pus si o prajitura cu mere
    Multumesc pt. reteta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cateodata chestiile astea nu influenteaza blatul de tort, cred ca mai tine un pic si de noroc... De cele mai multe ori si eu folosesc convectia cuptorului pentru a coace simultan doua retete, dar ma gandesc ca e prea tentant sa n-o fac :)

      Ștergere
  50. Asi vrea sa fac o combinatie la bladul de cacao din crema de vanilie si crema de ciocolata amaruie nustiu daca se potriveste ?
    Maria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria, si mie mi se pare ca se potriveste. Dar, pana la urma, important este sa-ti placa tie tortul obtinut, asa ca te poti pune pe treaba fara griji.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)