Triunghiuri dulci cu nucă

Triunghiuri dulci cu nuca reteta
Ingrediente reteta Triunghiuri dulci cu nuca:
  • 200 g nuca
  • 3 cani faina (aprox. 500 g)
  • o cana zahar (200 g)
  • o lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita cuisoare
  • un ou
  • un iaurt mic (cca. 175 g)
  • 150 g unt
  • un pliculet praf de copt (10 g)
Triunghiuri dulci cu nuca ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Punem intr-un vas 250 g de faina (adica jumatate din cantitatea de faina) si 150 g de unt. Faramitam untul cu mana si il incorporam in faina, dupa care adaugam o cana cu zahar, 200 g de nuca macinata, o lingurita cu scortisoara, o jumatate de lingurita de cuisoare macinate, o jumatate de lingurita cu nucsoara si un pliculet de praf de copt. Amestecam toate ingredientele, apoi adaugam un ou si un iaurt mic pe care le incorporam in compozitia triunghiurilor. Dupa aceea incepem sa adaugam treptat restul de faina si, pe masura ce compozitia se intareste, framantam pana cand obtinem un aluat tare pe care il modelam la final in forma de bila. Pentru a ni se lipi de blatul bucatariei si pentru a o putea manipula ulterior cu usurinta, asezam bila de aluat pe o hartie de copt. O intindem cu ajutorul unui sucitor (sau putem folosi o sticla, in cazul in care nu avem sucitor), foaia de aluat obtinuta ar trebui sa aiba o forma circulara (cu raza de circa 30 centimetri) si o grosime de un centimetru (dimensiunile sunt mai mult orientative, bineinteles ca nu trebuie sa masuram totul la milimetru). Taiem foaia de aluat exact ca pe o pizza, obtinand astfel opt triunghiuri (asa cum se poate observa in imaginile retetei). Asezam cu grija intr-o tava hartia de copt pe care se afla triunghiurile, incingem bine cuptorul si le coacem timp de o jumatate de ora la 200 grade C. Dupa ce sunt scoase din cuptor, aceste triunghiuri dulci cu nuca pot fi pudrate cu zahar sau scortisoara, pot fi glazurate sau pur si simplu le putem lasa exact asa cum sunt (eu le-am pus deasupra un fel de sirop de caramel improvizat la repezeala).
Triunghiuri dulci cu nuca reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de prajituri!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

19 comentarii:

  1. Mmmmmmmmm dulci,duuuuuuulci...cam cat de dulci??Imi place....dar degeaba.

    RăspundețiȘtergere
  2. Triunghiurile pot fi cat de dulci vrei tu :) In loc de o cana de zahar poti pune doar o lingura iar deasupra nu mai pui nimic :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Lasa ca-i bine asa cum le-ai facut,ma rasfat si eu putin

    RăspundețiȘtergere
  4. Robert.....iar dulce????ma infiezi si pe mine,sa imi faci si mie toata ziua dulciuri?:)))

    RăspundețiȘtergere
  5. :))Ce sa fac... imi plac dulciurile! Ela, deocamdata mi-e greu sa am grija si de un singur copil (adica de mine) :D Cand ma voi mai maturiza putin, voi lua in considerare si problema adoptiei tale :))

    RăspundețiȘtergere
  6. :)))))...si eu mor dupa dulciuri,daca nu ar exista,cred ca as fi piele si os :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. yumm yumm o sa incerc si eu.. si daca tot vine vorba de adoptat nu vrei doi copii? e mai frumos de Craciun cand e familia mai mare:)))

    RăspundețiȘtergere
  8. ha...ha...ha....uite Robert ce familie mare avem deja :))))

    RăspundețiȘtergere
  9. :)) Inseamna ca ar cam trebui sa-mi caut o nevasta... Nu pot sa am grija singur de doi copii :P

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca e cu nuca, e BUN! Claudia

    RăspundețiȘtergere
  11. Chiar,de ce nu-ti cauti o nevasta?....ori macar pe cineva sa te-nfieze...hi hi hi

    RăspundețiȘtergere
  12. Hehehe, poate nu-i rea ideea. O mamica tanara nu mi-ar strica :D Nu sunt suficient de "copt la minte" pentru a-mi cauta o nevasta ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. Arata delicios...voi incerca si io reteta. sper sa-mi iasa :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Done. Eu nu am pus in tava rotunda, ca am pus in tava dreptunghiulara, cam mica ce-i drept si mi-a iesit asa...ca un chec. Nu am avut cuisoare decat intregi si nu am pus(banuiesc ca pudra trebuie), dar a iesit asa de buna, ca amandoua fete au mancat(3 ani, 11 luni) ceea ce m-a facut nespus de bucuroasa. Orice aluat/prajitura , daca are succes la fete e o reteta f buna. Asa ca, felicitari(nu am facut de mult cuscus, si mi-e asa de pofta :) ). Keep up with the good work. Lidia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, trebuia pudra de cuisoare (este una dintre cele trei gramajoare din vasul aflat in dreapta ingredientelor retetei). Deci pentru fetitele tale trebuie sa mai postez retete de dulciuri, cred ca vor avea mai mult succes decat mancarurile :)

      Ștergere
  15. eu aici nu am.nici nucsoara nici cuisoare...asa ca...pina.nu voi gasi la vreun magazin ronanesc...imi pun.pofta in cui..dar ma rasfat cu alte retete de ale tale...multumesc frumos,multa sanatate si toate cele.bune dar mai ales multa inspiratie...stii ca eu te urmaresc zilnic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar trebui totusi sa le gasesti si in Spania, poate sunt ambalate altfel decat la noi. Sau au denumiri ciudate, pe google vad ca ar fi "canela" si "nuez moscada". Ma bucur sa aud ca apelezi atat de des la retetele mele, sper sa-ti fie de folos si sa nu te plictisesti niciodata de ele.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)