Tort cu cafea şi ciocolată

Tort cu cafea si ciocolata reteta
Ingrediente reteta Tort cu cafea si ciocolata:
  • un blat de tort
  • 2 linguri cafea solubila (ness)
  • 5 linguri cafea tare
  • 100 g ciocolata
  • 4 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina (un pliculet)
Tort cu cafea si ciocolata ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei
Incepem prin a prepara crema tortului cu cafea. Amestecam cele patru galbenusuri cu cele cinci linguri de cafea, adaugam zaharul si cafeaua solubila, dupa care le punem la bain-marie pentru aproximativ zece minute. Cat timp crema de cafea sta pe foc, trebuie sa amestecam destul de des (facem asta pentru a fi siguri ca nu ni se vor coagula galbenusurile).
La finalul celor zece minute trebuie ca zaharul sa fie topit iar crema de cafea sa se ingroase putin. Dupa ce crema tortului cu cafea este gata, o lasam la racit inainte de a o amesteca cu frisca.
Punem praful de gelatina la inmuiat in cateva linguri de apa (conform instructiunilor gasite pe ambalaj). Apoi topim gelatina tot la bain-marie - se va topi foarte repede, insa trebuie s-o supraveghem sa nu fiarba (in cazul in care gelatina fierbe, aceasta isi va pierde proprietatile).
Batem 400 ml de frisca lichida cateva minute, pana cand aceasta incepe sa se intareasca. In momentul in care frisca este tare, adaugam crema de oua si cafea solubila (dupa ce s-a racit). Amestecam cu grija pana cand se incorporeaza in totalitate, apoi adaugam si gelatina topita in crema de cafea a tortului.
Inainte de a asambla tortul, vom da crema de cafea obtinuta la frigider pentru cateva zeci de minute. In acest timp, crema de cafea se va intari si astfel nu va mai curge atunci cand o vom intinde pe feliile taiate din blatul de tort.
In timp ce se intareste crema la frigider, incepem sa ne ocupam de glazura de ciocolata a tortului cu cafea. Punem intr-o cratita restul de 100 ml frisca lichida si adaugam ciocolata rupta bucatele. Topim glazura de ciocolata (tot la bain-marie) si amestecam pana cand ciocolata se topeste si se incorporeaza in intregime in frisca.
Taiem blatul de tort in trei felii pe care le insiropam dupa preferinta, apoi pe fiecare intindem uniform crema de cafea de la frigider. La sfarsit, imbracam tortul cu cafea in glazura de ciocolata topita si apoi il lasam cateva ore la rece in frigider.
In cazul in care ne dorim sa preparam in casa blatul de tort, atunci este suficient un simplu click pe urmatorul link pentru reteta de blat de tort.
Tort cu cafea si ciocolata reteta
Tort cu cafea si ciocolata reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alta reteta de tort!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

41 de comentarii:

  1. Delicios! Te lingi pe degete! L-ai facut pt revelion sau mai ai cumva o felie? Ca dau o fuga pana la tine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am facut tortul pentru revelion, dar n-am mancat decat felia fotografiata :)) In schimb am tot mancat torturile altora :D Deci esti binevenita, dar trebuie sa te grabesti pentru ca se anunta viscol in Dobrogea... Si nu putem trai doar cu un tort :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos tortul... si felia arata... delicios!!..
    La multi ani! Un AN Nou mai bun!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sper sa primesc un raspuns cat de repede pt ca acum ma apuc de blat si la crema nu stiu cata apa trebuie pusa ... la crema de ness :(
    Mersi de raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sper si eu ca n-am raspuns prea tarziu. Nu stiu la ce m-am gandit atunci cand am scris reteta, nu trebuie pusa apa - este vorba de cele 5 linguri de cafea tare. Se si vede in prima poza a retetei (cea mica, unde pun zaharul peste galbenusuri si cafea). Imi cer mii de scuze, inlocuiesc acum "apa" cu "cafea".

    RăspundețiȘtergere
  6. mersi mult de raspuns, te-ai incadrat la fix ... sunt norocoasa :) Si, DA, infractorii se intorc mereu la locul faptei :D

    RăspundețiȘtergere
  7. va multumesc, frumos domn, pt tort.e demential.

    RăspundețiȘtergere
  8. Glazura se pune racita sau calda peste tort?Pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Cu placere, stimata doamna! :D

    Glazura se pune pe tort calduta (nu fierbinte!). Daca se raceste de tot, atunci aceasta se va intari.

    RăspundețiȘtergere
  10. Felicitari ! Cand am vazut denumirea blogului , am crezut ca-i o gluma. N-am niciun regret ca l-am deschis , inca o data .........felicitari !!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. pot folosi frisca la tub in loc de cea lichida?!offff cate bunatati ai tu pe aici:) se duce de rapa toata ,,dieta,,mea...:((....oricum ma bucur sa aflu ca esti din Constanta....:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ti-as recomanda sa inlocuiesti frisca lichida. Decat daca vrei cu tot dinadinsul sa te autosabotezi si sa te tii astfel de dieta :)) Sa inteleg ca esti constanteanca?

      Ștergere
  12. suntem din Mangalia :) deci ramana la frisca lichida...

    RăspundețiȘtergere
  13. suntem vecini si se pare ca eu sunt infipta bine in blogul tau acum...:))))ca nici nu stiu ce tort sa aleg de ziua fetitei,ce prajituri sa le mai fac,dar nu gasesc in blogul tau urzici...:((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Voi incerca sa remediez si problema urzicilor, vreau sa te pastrez infipta in blogul meu... Doar n-o sa te las sa te infigi in vreun blog culinar bucurestean :P

      Ștergere
  14. M-am apucat mai devreme sa fac crema de ness pe baie de abur....dupa ce am luat-o de pe foc a facut deasupra niste cocoloase micute asa...din pacate cred ca mi s-a intamplat ceea ce ai scris tu mai sus ...coagularea galbenusurilor...si nu stiu de ce..am amestecat intruna..Acum astept sa se raceasca pentru a pune crema peste frisca...Sper ca pana la final sa iasa ok...Revin cu detalii :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cocoloasele cred ca n-au influentat foarte mult crema tortului, acestea au aparut datorita faptului ca ai tinut focul cam tare... Astept detaliile :)

      Ștergere
    2. Cum ti-am zis, ma speriasem ca nu se intarea crema :)) dar dupa ce am lasat-o la frigider totul a fost ok :)A iesit super buna si tare , imi plac astfel de creme...si culmea..m-am lasat si de fumat :)

      Ștergere
    3. Deci te-ai lasat de fumat din cauza cremei tortului? :)) Atat de tare te-ai speriat, incat ti-a trecut si cheful de tigari? :P

      Ștergere
  15. Felicitarile mele barbatului de la cratita ! :X

    RăspundețiȘtergere
  16. super retele, great blog... am pus pe mine 5 kg in ultimile 6 luni.... super de yummy retele aproape l-am gatit pe toate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Se puteau pune si mai multe kg, 5 nu mi se par ca ar trebui sa ingrijoreze prea mult. Mai ingrijorator insa mi se pare faptul ca ai terminat de gatit aproape toate retetele, in curand ma vei pune sa postez mai des unele noi... :))

      Ștergere
  17. Răspunsuri
    1. Nu sunt casatorit... Simpla curiozitate sau stii vreo amatoare? :))

      Ștergere
  18. Buna arata foarte bine tortu dvs.Asi dori sa va intreb ceva daca se poate.Ce ciocolata folositi pentru ornat de menaj sau oricare alta? Pentru ca as vrea sa incerc sa-l fac.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De cele mai multe ori eu folosesc o ciocolata cu un continut mai mare de cacao, insa merge folosita si ciocolata de menaj. Bineinteles, cu cat ingredientele folosite pentru prepararea tortului sunt de mai buna calitate, cu atat tortul va fi mai bun.

      Ștergere
  19. Pe 27 este ziua mea si o sa fac acest tort pt invitatii mei. Multumesc pt acest blog si o sa te vizitez cit mai des.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa-ti impresionezi invitatii cu acest tort. Chiar daca mai este o saptamana pana atunci, eu iti urez de pe acum "La Multi Ani!".

      Ștergere
  20. MMMMMm psre bun,as vrea sa-l incerc si pe asta sa-l fc,insa nust dak voi avea timp :D:D(k am un bebe mik:d)...Scz k intervin insa kred k ar merge bn de insiropat cu ceva un pik blaturile inainte de a ansambla krema(nust poate k o krema de kakao subtire,sau suc de ananas sau ceva..nust) Ce zc? Ar merge? SI cu ce krezi k ar fi bn de insiropat? Ms Cristina(ti-am mai scris un koment la blat de tort:d)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Cristina, blatul de tort poate fi insiropat cu orice suc de fructe preferi (am vazut ca foarte multa lume prefera sucul din conserva de ananas) sau poti fierbe tu un sirop simplu din apa, zahar si o esenta. Bineinteles, asta doar daca bebele va dori sa-ti lase timpul necesar prepararii tortului :)

      Ștergere
  21. :D:DMs mult,mai am o nelamurire cu ce fel de cafea anume la-ti fc ?cum se num?k eu am jakobs kronung insa nust dak e bn,as prefera astazi pina seara sa-mi rasp dak puteti k vreau sa-l fc azi tortu urgent ms cristina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte buna cafeaua respectiva, n-ai de ce sa-ti faci griji :) Spor la treaba si sper sa fii multumita de tort!

      Ștergere
  22. Ahaha ms:)Am inceput ieri sa fc tortul de pe la 17-18.00 undeva k n-am mai avut rabdare:D:D L-am fc cu ocazia zilei de nastere a sotului:)L-am fc cu blaturi cu cacao(3)cumparate,kred k er amai bn dak luam blaturi simle insa e bn si asa(fiindka mi-a fost frika k mie no sa mi se primeasca blaturile:D)Si de la inceput kind am inceput crema,am vrut sa o fc fara gelatina,insa s-a intarit ft putin si cafea(am pus kafea doncafe(prajita si macinata2 linguriti) si neskafe solub20g) cu galbenusuri zahar,la oala mi s-au fc cocolase un pik se intareau deja asa k le-am pus kald in smintina,asa k am fugit repede la magazin am luat o gelatina,am fc ce a trebuit si am bagat crema la frigider dupa kare am fc o cafea cu care sa inmoi blaturile si glazura de ciocolata de deasupra tortului...Nust pina acum mie de obicei nu mi se primeau torturile,sotul mereu ridea de ele:)si akum in timp ce il fc a intrat de vreo 3 ori sotul in buc si fc o privire nemultumitoare k imi venea sa arunk tortul la ghena:D insa pina la urma eu zc k a iesit de minune si ft gustos,L-am intrebat pe sotul dak ia plakut,iar el mi-a rasp:A fost bn:D Ma bucur k makar akum ia plakut:) Eu o sa postez astazi la voi pe pagina facebook tortul si sa-mi spuneti dstra k master shef deja kum vi se pare?! Ms mult pt reteta toate cele bn Cristina :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina, tortul tau cu cafea mi se pare unul reusit. Ma bucur ca i-a placut in sfarsit si sotului tau un tort - era si cazul, la cat de mult ai muncit la prepararea acestuia. Poti sa-mi vorbesti la pertu, nu am aere de mare bucatar-vedeta :) Te-as ruga doar sa-mi indeplinesti cererea din mesajul pe care ti l-am lasat pe facebook...

      Ștergere
  23. Buna, spune-mi te rog, cam cati cm avea blatul de tort? Eu am o tava de 28 cm si nu stiu daca sa maresc cantitatile pentru crema.
    Multumesc.
    Nico

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Nico. Tava in care am copt eu blatul de tort are 24 cm diametru.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)