Sos Bechamel

Sos Bechamel reteta de baza
Ingrediente reteta Sos Bechamel:
  • 100 g unt
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • sare si piper
Sos Bechamel ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Sosul Bechamel este un sos simplu preparat din unt, lapte si faina. Sosul Bechamel este un sos alb, un sos clasic care serveste drept baza pentru multe alte sosuri, fiind suficient sa adaugam doar unu sau doua ingrediente in plus. Spre exemplu, eu am adaugat o lingura de parmezan si o lingurita de nucsoara in acest sos Bechamel pe care l-am pus in lasagna. Punem la incins vasul in care urmeaza sa preparam sosul Bechamel. Dupa ce acesta s-a incins, il luam de pe foc si adaugam bucatelele de unt. Punem inapoi cratita pe foc (mediu spre mic) si incepem sa presaram faina in ploaie. In prima faza se vor forma niste cocoloase destul de mari de faina, dar nu trebuie sa ne ingrijoram. Cocoloasele din sosul Bechamel le vom "desface" cu usurinta adaugand treptat laptele rece si amestecand neincetat. Trebuie neaparat sa folosim un tel pentru a obtine un sos Bechamel fin, fara cocoloase. Chiar si dupa ce eliminam toate cocoloasele, trebuie sa continua sa amestecam deoarece sosul Bechamel are tendinta sa se ingroase cat timp sta pe foc. Dupa ce incorporam tot laptele, lasam la foc mediu sosul Bechamel aproximativ un sfert de ora, bineinteles amestecandu-l mereu. Consistenta sosului Bechamel trebuie sa fie una putin mai subtire decat cea a smantanii. La sfarsit adaugam in sosul Bechamel sare si piper dupa gust.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de sos!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

6 comentarii:

  1. abia astept reteta de lasagna, un mare fan al bucatariei italiene ;)
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  2. Gata Claudia, reteta este disponibila pe site :) Au fost foarte multe poze si a durat ceva pana s-o postez, asa ca am zis sa fac o mica introducere cu sosul Bechamel.

    RăspundețiȘtergere
  3. Delicios sosul...dar eu parca stiam ca nucsoara e un ingredient de baza in prepararea bechamel-ului ! Salutari !

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut Teodor, nucsoara este un ingredient de baza in prepararea sosului bechamel folosit pentru lasagna. Chiar am specificat la inceputul retetei faptul ca acesta este sosul de baza, dar ca am adaugat nucsoara atunci cand l-am facut pentru lasagna.

    RăspundețiȘtergere
  5. demential acest sos.. de cand am luat masina de facut paste nu ma mai satur de ravioli homemade cu sos bechamel :) reteta este excelenta

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)