- 2 verze murate (micute)
- 1/2 varza proaspata
- un ardei
- un morcov
- o ceapa
- 3 linguri pasta de tomate
- o lingurita cimbru
- o lingurita chimen
- 3 foi de dafin
- o legatura marar
- 4 linguri ulei
- piper
Varza la cuptor este o reteta care combina varza murata cu varza proaspata, la final rezultatul acestei combinatii seamanand oarecum cu binecunoscuta varza calita. Varza la cuptor este o reteta de mancare la care putem apela cu incredere mai ales in perioada postului, atunci cand epuizam toate retetele clasice de post. Tocam marunt ardeiul, morcovul, ceapa si cele doua feluri de varza. Punem intr-o cratita patru linguri de ulei la incins si apoi calim cateva minute ceapa, ardeiul si morcovul tocate. Atunci cand acestea incep sa se inmoaie, adaugam la calit varza proaspata. In momentul in care varza proaspata incepe si ea sa se inmoaie, punem in cratita si varza murata. Mai lasam la foc mediu circa douazeci de minute, dupa care transferam varza calita intr-o tava. Peste varza si legumele calite adaugam cimbrul, chimenul, dafinul si cateva cani de apa (atat cat sa acopere varza). Inainte sa bagam varza la cuptor, acoperim tava cu o folie de aluminiu. Incingem cuptorul si dam varza la cuptor pentru 20-30 de minute. Apoi inlaturam folia de pe tava si mai lasam varza la cuptor inca un sfert de ora. Dupa aceea adaugam pasta de tomate subtiata cu cateva linguri de apa si mai tinem cinci minute varza la cuptor, atat cat sa scada. Atunci cand este facuta, varza la cuptor trebuie sa aiba un aspect rumen si uscat, dar trebuie gustata pentru a fi siguri ca este bine facuta (daca este nevoie, vom mai adauga putina apa). Dupa ce scoatem varza de la cuptor, adaugam mararul tocat marunt si piperam dupa gust. Deoarece folosim destul de multa varza murata, normal ar fi sa nu mai avem nevoie de sare, dar cel mai bine ne dam seama dupa ce gustam.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare la cuptor!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
N-am incercat niciodata sa combin varza murata cu cea proaspata,dar pare a fi bun ce ai facut tu acolo.Felicitari.
RăspundețiȘtergereOooooooooooooooooooo Dumnezeule, sunt departe de tara, m-ati omorat, dar trebuie sa recunosc, Sunteti tari ........ Simt ca pic pe spate ... ... ...,
RăspundețiȘtergere:)) Sa stii ca n-am fost o intreaga echipa de bucatari, am reusit sa bag singur varza la cuptor :D
RăspundețiȘtergereEsti un EROOOOOOOOOOOUUUUUUUUUUUUUU :)))))))))))))
RăspundețiȘtergere:P STIU :)))
Ștergereofff, as fi vrut o reteta de varza a la Cluj sa fac astazi...am sperat ca o sa gasesc aici pe site-ul meu preferat ;) N-a incercat niciodata barbatul la cratita o tava de varza a la Cluj?:P
RăspundețiȘtergereAnca, imi pare rau ca te-am dezamagit... mai ales ca de vreo cateva luni ma gandesc sa fac o varza a la Cluj si o tot aman. Pentru a ramane in continuare site-ul tau preferat, promit ca voi pune reteta pana la sfarsitul anului :D
ȘtergereVarza cruda se fierbe mai repede ca cea acra .Cred ca e mai bine sa o adaugam langa restul preparatului cam cu 30 min de terminare. Stiu de asemeanea ca varza cu cat e fiarta mai mult timp ea devine mai indigesta ,daca urmarim sa fie si ceva mai dietetica nu strica sa ti cont de timpi de preparare. In rest urmaresc site-ul .imi plac foarte multe retete ,fotografiile ,sufletul cu care faci aceasta treaba . Multumesc pentru retete si sfaturi
RăspundețiȘtergere