- 500 g spanac conservat
- 2 oua
- 300 ml lapte
- o lingura faina
- o ceapa
- un morcov
- 3 catei usturoi
- 4 linguri ulei
- sare si piper
Spalam spanacul, il scurgem bine si daca frunzele de spanac ni se par prea mari, atunci le tocam putin. Eu am ales sa folosesc spanac conservat la borcan tocmai pentru ca frunzele nu sunt deja tocate si pot sa le toc eu exact asa cum imi place. Pentru aceasta mancare de spanac cu ou putem folosi si spanac proaspat, dar inainte de a-l folosi trebuie sa-l tinem in apa clocotita timp de 10-15 minute.
Tocam ceapa si dam pe razatoare morcovul. Punem la incins intr-o carticioara cele patru linguri de ulei si calim legumele. In momentul in care legumele incep sa se inmoaie, adaugam lingura de faina si apoi amestecam energic pentru a a nu ramane cocoloase. Se va forma o pasta de legume groasa peste care adaugam spanacul. Amestecam si lasam mancarea de spanac vreo doua-trei minute la foc mediu, apoi adaugam o cana de lapte si doua cani de apa.
Daca ni se pare ca mancarea de spanac este totusi prea groasa, o putem "regla" in functie de gusturi adaugand apa sau lapte. Apoi lasam mancarea de spanac la foc mediu aproximativ 20 minute si amestecam din cand in cand. Atunci cand este gata vom adauga si usturoiul maruntit sau dat pe razatoare. Mancarea de spanac se serveste cu ou prajit, asa ca inainte de a ne aseza la masa vom praji cate un ou pentru fiecare portie si apoi il vom aseza in farfurie peste mancarea de spanac.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Dar cele doua oua , cind se adauga , sau ce se face cu ele ?????
RăspundețiȘtergereN-ai avut rabdare sa citesti pana la sfarsit, insa am scris ce se intampla cu ouale :) Asa cum se vede si in imaginile retetei, ouale se prajesc ochiuri si se aseaza cate unul in fiecare portie de mancare de spanac.
Ștergerenu arata bine deloc
RăspundețiȘtergereSunt de acord cu tine, e aproape imposibil sa faci o mancare frumoasa din spanac... :)
ȘtergereEu ii pregatesc baietelului meu spanacul fara ceapa si morcov (dar am sa incerc azi ca i-a venit randul spanacului la cratita) si prefer sa pun oul sa fiarba, imediat dupa ce pun spanacul. Cred ca e mai sanatos decat cu ochiul prajit.
RăspundețiȘtergereSi eu procedam in acelasi fel cu oul, insa intre timp am descoperit ca mancarea de spanac cu ou prajit parca ar fi mai gustoasa :) Insa ai dreptate, mancarea este mai sanatoasa cu ou fiert, mai ales atunci cand este pregatita pentru copii.
Ștergeredar fara faina nu se poate face?
RăspundețiȘtergereBa da, mancarea de spanac se poate face si fara faina, doar ca va iesi putin mai subtire decat a mea. Dar daca asta nu este un impediment pentru tine, atunci poti renunta la faina.
Ștergerebuna buna mancarea asta de spanac cu ou... saptamana asta am redescoperit spanacul :)
RăspundețiȘtergereNu e el spanacul aspectuos, insa eu il folosesc deseori (in special iarna, atunci cand nu prea sunt multe legume proaspete disponibile). Iti recomand sa nu cumperi spanac deja tocat/ maruntit, acela parca prea pare mancare pentru rate :)
Ștergeremultumesc pt. recomandare.
ȘtergereCu placere, Lucia!
ȘtergereBuna Robert si La multi ani pt 2014!
RăspundețiȘtergereNu pot prepara spanacul si dupa reteta ta de urzici?
Cred ca mi-ar place mai mult asa.
Sa ai un An Nou si mai bun decat cel ce a trecut!
Alina C :)
hai ca am facut deja spanacul asa cum ti-am scris mai sus si a iesit foarte bun.
RăspundețiȘtergeremersi pt inspiratie.
Hey, am încercat rețetă și este foarte bună. Mulțumesc.
RăspundețiȘtergereIn schimb am și eu o curiozitate, dacă mai folosești contul asta? Am văzut ca numai esti activ de mult timp.