Shaorma de pui

Shaorma de pui reteta
Ingrediente reteta Shaorma de pui:
  • 5 lipii
  • un piept de pui
  • 5 cartofi
  • 5 castraveciori in otet (sau murati)
  • 200 g maioneza
  • 1/4 varza
  • ulei si condimente pentru pui
  • ingrediente pentru 5 lipii de shaorma:
  • 250 g faina
  • 100 ml apa
  • 4 g drojdie (1/2 pliculet)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
Shaorma de pui ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei
Eu am gasit lipiile intr-un magazin, mi s-a facut instant pofta :D de shaorma de pui si, daca tot am avut norocul sa le gasesc, le-am si cumparat. Dar lipiile pentru shaorma se pot face foarte usor si acasa. Facem un simplu aluat de paine (din faina, apa calduta, drojdie, sare si zahar), il lasam la crescut si apoi formam o biluta pe care o intindem cu sucitorul pana cand obtinem o foaie subtire si rotunda (exact ca o clatita) pe care o coacem putin pe amandoua partile intr-o tigaie teflonata (fara ulei). Daca vad ca exista interes, voi reveni cu explicatii detaliate si poze pas cu pas ale acestei retete de lipie pentru shaorma. Daca ne cumparam lipiile pentru shaorma, atunci cea mai importanta etapa ramane prepararea carnii de pui. Pregatim intr-un vas un amestec din condimente pentru pui si ulei, intepam pieptul de pui din loc in loc si apoi il introducem in marinata. Lasam carnea de pui la marinat cel putin cateva ore, intorcand-o din cand in cand pentru a se marina bine. Eu de obicei pun seara la marinat carnea pentru shaorma de pui si o folosesc a doua zi. Incingem cuptorul si lasam carnea de pui marinata la cuptor pana cand se rumeneste (cam o jumatate de ora la 250 grade C). Eu prefer shaorma cu pui la cuptor, dar putem prepara pieptul de pui pentru shaorma si pe gratar, grill sau in tigaie. Taiem carnea pentru shaorma de pui felii cat mai subtiri (pe latime, asa cum se poate vedea si in pozele ce insotesc reteta de shaorma).
Tocam varza (exact ca la varza calita) si taiem rondele castraveciorii in otet. Taiem cartofii betisoare subtiri si ii prajim in ulei incins (clasicii cartofi prajiti). Tinand lipia de shaorma intr-o mana, o ungem cu o lingura de maioneza, presaram celelalte ingrediente in ordinea dorita iar apoi mai punem maioneza si ketchup dupa gust (mie nu-mi place ketchup la shaorma, asa ca nu pun). Eu a pus intai castraveciorii, apoi cartofii, varza, carnea de pui si la sfarsit inca un rand de castraveciori pentru ca mi se pare ca merg foarte bine la shaorma de pui. Pentru a obtine familiara forma de shaorma, indoim spre interior partea de jos a lipiei (ca si cand i-am pune un capac pentru a nu curge umplutura), apoi o acoperim cu partile laterale si invelim shaorma de pui in staniol pentru a-si mentine forma.
Shaorma de pui reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alta reteta de mancare cu carne de pui!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

19 comentarii:

  1. Tare buna...........nici pe departe nu se compara cu cea din comert.
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmmmm gatesti din ce in ce mai simplu,parca n-ai prea avea chef de bucatarit.Sper sa ma insel.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu intotdeauna incerc sa gatesc simplu. Daca ti se pare asta, inseamna ca devin mai bun :)) Mie unu` nu mi s-a parut chiar atat de usor sa fac o shaorma de pui :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Shaorma nu e usor de facut , e multa munca pentru cateva inghitituri , asa ca cine spune ca e simplu inseamna ca a mancat doar , nu a facut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ok,ma dau batuta.Nu am facut,dar nici nu mananc shaorma.Imi cer scuze daca parerea mea nu coincide cu a voastra.

    RăspundețiȘtergere
  6. Fiecare are dreptul la o parere si, atata timp cat si-o spune intr-un mod civilizat (sau e de acord cu mine :P ), nu-i nevoie de scuze. Asa ca stai linistita. Nu-i deloc greu sa faci o shaorma, dar nu-i nici usor - asta pentru ca iti ia ceva timp.

    RăspundețiȘtergere
  7. hello. sunt fan shaorma... de casa :P
    nu o gatesc des, dar o prefer in locul celei cumparate, esti sigur ca ingredientele sunt prospete si le poti doza dupa preferinta.
    eu am cumparat de la mega image un amestec de condimente speciale pt shaorma de pui, este identica cu cea de la shaormerii ;)
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  8. Civilizata sunt intotdeauna,fara nici cea mai mica exceptie,dar daca sunt sau nu sunt de acord cu cineva,o voi spune ca atare.Am si eu defectele mele.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cu totii avem defectele noastre, deci poti sa-ti spui linistita parerea. Pana la urma, iti place shaorma de pui, chiar si asa simpla cum e? :D
    Claudia, am luat si eu acum de la Mega amestecul de condimente speciale pentru shaorma de pui. Acum trebuie sa fac iar shaorma :)))

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi place shaorma ta,dar nu mananc.

    RăspundețiȘtergere
  11. Asta-i bine pentru mine, dar e pacat. Eu poftesc la shaorma chiar si in timp ce scriu comentariul :) Daca te gandesti la sanatatea ta, atunci e de inteles.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu nu am mai incercat sa fac shaorma, dar de foarte mult timp imi doresc asta. As dori sa stiu daca puteti sa-mi spuneti cum se face lipia (pas cu pas) deoarece nu vreau sa gresesc. Asta nu inseamna neaparat sa faceti din nou shaorma (desi cred ca va surade ideea). O zi buna
    Anda

    RăspundețiȘtergere
  13. Pot folosi aceeasi reteta (reteta pentru blatul de pizza - pe care am gasit-o pe acest blog) atat pentru pizza cat si pentru shaorma?
    Anda

    RăspundețiȘtergere
  14. Anda, este acelasi aluat ca in reteta blatului de pizza. Doar ca trebuie s-o faci foarte subtire (sa intinzi bine foaia cu sucitorul). Chiar imi surade ideea unei shaorme, dar n-are rost sa detaliez prepararea lipiei mai mult de atat. Suntem pe net, poti sa-mi spui Robert ;)

    RăspundețiȘtergere
  15. pot sa folosesc lavash?
    shi ce condimente ati folosit pentru marinat?

    RăspundețiȘtergere
  16. Daca-ti place, poti folosi, pana la urma e tot un fel de lipie de prin zona :) Am folosit niste condimente pentru pui care pot fi gasite in orice magazin. Eu doar asta aveam in casa la momentul respectiv, insa daca gasesti condimente pentru shaorma, atunci cu atat mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna Maestre. Stii ca eram intr-o mare dilema,ce sa pregatesc ptr. cina? Problema rezolvata, multzumita tzie.Lipii am mereu in congelator, ca sotzul meu le adora pliate si umplute cu mozzarella,prosciutto si ciuperci---bine intzeles, gatite apoi un pic pe grill-----.Shaorma nu am incercat pana acum sa fac, dar sunt convinsa ca o sa fii mana mea dreapta in a o prepara.Mi-am petrecut toata dupa-amiaza "rasfoind" retzetele tale, mai vechi, mai noi, pana m-am oprit aici.Am avut-o pe mama la mine cam o luna, si m-am si laudat cu ajutorul meu NR 1 pe care-l am in bucatarie ( CHEFF ROBERT ). Cu stima, Gianna.

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)