Salam de biscuiţi

Salam de biscuiti reteta
Ingrediente reteta Salam de biscuiti:
  • 500 g biscuiti
  • 250 ml lapte
  • un pachet margarina sau unt
  • 200 g rahat
  • 100 g zahar
  • 3 linguri de cacao
  • o lingura esenta de rom
Salam de biscuiti ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Pentru inceput va trebui sa maruntim ingredientul principal al salamului - biscuitii. Eu am facut-o cu ajutorul unui unui sucitor, insa cu atentie pentru a ramane si bucatele mai mari de biscuiti. Taiem rahatul in bucatelele mai mici pe care le adaugam apoi peste biscuitii maruntiti. Pentru prepararea siropului salamului de biscuiti, punem intr-o cratita laptele si zaharul si le tinem pe foc amestecand pana cand zaharul se topeste si laptele incepe sa fiarba. Dam apoi focul mic si adaugam pachetul de margarina pe care il taiem bucatele pentru a se topi mai repede. Amestecam pana cand se topeste margarina, apoi punem cele trei linguri de cacao si amestecam pana cand incorporam cacaoa in siropul salamului de biscuiti. Luam de pe foc siropul obtinut si il lasam putin la racit. Dupa ce s-a mai racit putin, adaugam si lingura de esenta de rom. Punem siropul peste biscuiti si rahat si amestecam pana cand biscuitii absorb tot siropul. Trebuie sa avem grija ca atunci cand amestecam compozitia de salam de biscuiti sa nu se faramitam de tot biscuitii. Pentru aceasta folosim o lingura sau o spatula, in nici un caz nu amestecam salamul de biscuiti cu mana. Pentru a si arata ca un salam de biscuiti nu ne mai ramane decat sa punem compozitia intr-o folie de celofan sau folie de aluminiu. Trebuie sa lasam salamul de biscuiti sa se intareasca la frigider vreo cateva ore inainte de a-l servi. Daca nu-l mancam pe tot imediat, e bine de stiut faptul ca salamul de biscuiti trebuie pastrat la frigider.
Salam de biscuiti reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de prajituri cu biscuiti!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

54 de comentarii:

  1. ador dulceata de gutui ! tre' sa fie incredibil de gustos ! O sa incerc si eu reteta, mai ales ca se face rapid :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Parca citesti gandurile mele;de vreo doua zile ma gandesc la asa ceva.In weekend-ul acesta am sa o incerc,se pare ca este usor de facut

    RăspundețiȘtergere
  3. Da un buton,ceva cu print sa o am reteta in bucatarie,pe cand?

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar este o reteta usoara acest salam de biscuiti. Mai ales daca folosesti metoda mea rapida de maruntit biscuitii :D Eu incerc sa citesc gandurile tuturor, dar nu le pot face pe toate imediat :))
    Cat de curand voi pune pe blog si optiunea pentru printat reteta.

    RăspundețiȘtergere
  5. ,,Barbate " , este ce mai cea reteta de salam de biscuiti , o voi testa neaparat .

    RăspundețiȘtergere
  6. :) Si eu consider ca aceasta este cea mai buna reteta de salam de biscuiti. Ma mir ca nu observa luctul asta mai multa lume :P
    Pentru ca m-ai laudat, iti spun si ingredientul meu secret: am pus si niste coaja de portocale taiata cubulete mici si tinute un timp in zeama de lamaie si zahar.
    N-am mai pus asta in reteta pentru ca am zis sa nu para o reteta de salam de biscuiti foarte deosebita si unii sa fie reticenti.

    RăspundețiȘtergere
  7. R , iti multumesc din suflet ptr ingredientul secret , promit sa-ti respect reteta intocmai .
    Duminica asa cum ti-o doresti . DB .

    RăspundețiȘtergere
  8. Am testat-o in weekend,fara ,,ingredientul secret" a iesit buna,nu excelenta fiindca m-am zgarcit si am luat un rahat ieftin care telul lui era de a se lipi hotarat de dinti.
    Ai incercat reteta asta cu stafide in loc de rahat?
    Tot un barbat la cratita-Stefan-

    RăspundețiȘtergere
  9. Stefan, n-am facut niciodata salam de biscuiti cu stafide. Mi se pare o idee buna, dar n-am avut niciodata stafide la indemana atunci cand m-am apucat de facut salam de biscuiti. Iti recomand sa nu cumperi rahat varsat.

    RăspundețiȘtergere
  10. Reţeta asta este "the one".Cea mai potrivită în cantităţi şi în toate.Eu am adăugat şi o ciocolată uşor amăruie.A ieşit excepţional.Îţi doresc muuuultă imaginaţie,pentru că atunci când eşti "la cratiţă" ai cea mai mare nevoie.Mă duc să mai fac o tură de sălămior din ăsta bun!

    RăspundețiȘtergere
  11. Emanuela, eu intotdeauna sunt dispus sa experimentez in bucatarie. Sunt convins ca ciocolata nu poate decat sa imbunatateasca salamul de biscuiti. Cum pari sa nu fii fana retetei de salam de biscuiti clasice, ai putea chiar sa pui si niste bucatele de nuca (nu macinata!).

    RăspundețiȘtergere
  12. GATA DOMNULE<< BARBAT LA CRATITA>> ASTA AM SA SI FAC INTR UN WEEKEND SI AM SA LE OFER SI COLEGILOR MEI DE LA SERVICIU . INTODEAUNA MI A PLACUT SALAM DE BISCUITI . UAU !! MINUNAT!! BRAVO
    SALUTARI DIN ANGLIA

    RăspundețiȘtergere
  13. Salutari din Constanta! :) Chiar sunt curios daca englezii vor aprecia salamul de biscuiti.

    RăspundețiȘtergere
  14. puteti incerca si visine din visinata (fara samburi ! )sau din dulceata si fistic sau migdale...

    RăspundețiȘtergere
  15. Din comoditate, nu cred c-as pune visine in salamul de biscuiti, dar m-ar tenta fisticul si migdalele.

    RăspundețiȘtergere
  16. si eu am facut salam de biscuiti . a iesit f gustos si a fost mancat f repede incat eu nici nu am gustat. secretul meu este: am pus mult mai mult lapte amestat cu ciocolata si rahat...ceea ce l-a facut f gustos. aa....am uitat un amanunt: aveam 8 ani

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmmm, imi place secretul salamului tau de biscuiti :) Interesant si amanuntul, daca l-ai testat la varsta de 8 ani, inseamna ca acum esti experta in prepararea salamului de biscuiti.

      Ștergere
  17. am sa incerc si eu reteta asta......,sa vad ce o sa iasa,dar cu putin rahat ca numi prea place.si am sa le duc si colegilor.salutari din austria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andreea, cred ca o sa iasa ceva bun, chiar daca vei pune mai putin rahat in salamul de biscuiti. Toti austriecii sunt bineveniti pe blogul meu, asa ca nu uita sa revii :)

      Ștergere
  18. Nu am esenta de rom... sper sa nu strice gustul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai fara griji, sigur nu te va deranja lipsa esentei de rom din salamul de biscuiti ;)

      Ștergere
  19. la 500 ml lapte ,40-45 pastile zaharina (zahar dupa gust),2 buc margarina ,o sticluta esenta de vnilia,de portocle, de lmaie ,de rom ,coja de lamie ,de portocala,150 gr stafide inmuiat in putin apa ,3-4 linguri cacao,1 kg de biscuiti simplii rupti marunt , pofta buna ,. are dreptat (barbat la cratita ) experimentati cu incredere iese bun ori cum

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumim pentru varianta ta de salam de biscuiti (comparand-o cu reteta mea, vad ca este dubla cantitatea).

      Ștergere
    2. Dar in loc de rahat ce putem pune...??

      Ștergere
    3. Putem pune in salamul de biscuiti miez de nuca, alune, stafide, fructe confiate...

      Ștergere
    4. Nu mai folositi zaharina , ca doar stiti ca i otrava curata...

      Ștergere
  20. bun, bun...eu am pus si cateva lingurite de capucino in sirop

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te cred ca e bun, mai ales ca mie-imi plac toate prajiturile care contin cafea.

      Ștergere
  21. da..., sunt unii care observa ca-i cea mai buna reteta de salam de biscuiti, de exemplu eu.
    nu stiu ce am eu cu blogul tau, este singurul care ma fascineaza , din toata blogosfera.(si sunt abonata la vreo 80 ,cred)
    nu te complimentez numai asa, de dragul de-a scrie, ci f sincer. cum poate un barbat sa gateasca atata si mai ales torturi, creme, coltunasi si gomboti. pt mine una este uimitor de aceea nu incetez sa ma minunez , ca deja pare ca exagerez. sincer, nu exagerez , admir doar o adevarata arta.
    felicitari cu carul, si sa postezi mai des, caci ai un talent care-i pacat sa nu-l pui in fiecare zi pe ecranul computerelor noastre : admiratorii din umbra

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wow, nici nu stiam ca exista atat de multe bloguri culinare :) Cand ai avut timp sa le descoperi si, mai ales, sa le urmaresti pe toate?
      Poate te-am impresionat si pentru ca tu vezi blogul asa cum e acum, cu sute de retete. Insa toate aceste retete sunt preparate in decursul a doi ani si doua luni (am inceput blogul pe 1 septembrie 2010). De fapt, eu nu gatesc atat de des precum pare, sunt zile intregi in care nu intru deloc in bucatarie.
      Am mai fost laudat de-a lungul timpului si m-am cam obisnuit cu asta, dar vad ca inca nu sunt complet imun :) Si-mi pare rau ca raspund atat de tarziu unui mesaj in care sunt atat de laudat...

      Ștergere
  22. salamul de biscuiti este cred desertul copilariei mele...cumparam biscuiti de casa de la Ciresica(asta pentru ca am buna impresie ca esti constantean ca si mine..) si experimentam mereu ceva nou in reteta mai mereu...puneam miez de nuca putin la cuptor apoi il marunteam si il punean in compozitie...pe linga rahat puneam uneori si citeva stafide...nuca de cocos si ciocolata razuita era nelipsita....un deliciu.....acum nu imi ramine decit ca peste ani sa il prepar si sa il ofer alaturi de alte deserturi aici in Canada prietenilor mei...

    super blogul tau si ma bucur ca existi

    DANUT

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Danut, iti multumesc pentru cuvintele frumoase si sper ca prietenii tai din Canada sa aprecieze deserturile noastre. Nu te inseli, sunt constantean si cunosc destul de bine Ciresica - stau destul de aproape, la Bulevard (nu stiu daca esti la curent, insa intre timp acesta a disparut, odata cu o bucatica din parc).
      Vad ca nu esti singurul care pune ciocolata in salamul de biscuiti, deja ma gandesc serios ca ar trebui sa incerc si eu :)

      Ștergere
  23. Nici nu stii cat imi esti de folos cu retetele tale...
    Eu locuiesc in Washigton State si sunt mai tot timpul in cautare de retete romanesti.
    Aici mancarea "nu e mancare" :)
    Felicitarile mele pentru retete!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, chiar ma bucur sa aud ca retetele mele te ajuta sa regasesti gusturile de acasa tocmai in WA.

      Ștergere
  24. Multumesc mult pentru reteta! Am facut ieri salam de biscuiti si mi-a iesit foarte bun. Cu toate ca sunt incepatoare in ale bucatariei, retetele tale imi ies de fiecare data din prima si de aceea blogul tau e noua mea ”carte de bucate”. Felicitarile mele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce... Intr-un fel, suntem chit ;) Pentru mine e o adevarata incantare sa citesc ca retetele mele le ies fara probleme chiar si incepatorilor. Dar daca vei continua sa prepari retete, cat de curand nu te vei mai putea numi incepatoare in ale bucatariei :) Apropo, poti sa transformi efectiv blogul in carte de bucate - sub fiecare reteta am amplasat un buton pentru scos la imprimanta.

      Ștergere
  25. Rahatul este obligatoriu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rahatul nu este obligatoriu, adica salamul de biscuiti iese si fara acesta. Insa iti dai seama ca nu va mai fi acelasi lucru... iar salamul de biscuiti isi va pierde si singura pata de culoare :)

      Ștergere
  26. Am facut salamul de biscuiti duminica!!!Am pus si nuca!!!Reteta ta e fenomenala!!!A iesit bun...am incantat si pe prietena mea si fiul ei!!!Acum noi gatim de pe blogul tau!!!Pana la retetele tale de dulciuri nu m-au convins niciodata alte retete sa fac dulciuri!!!Nu stiu daca ar fi trebuit un pic mai mult sirop sau nu...Oricum e extraordinar!!!Love u!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place entuziasmul tau, sper sa ramana la aceleasi cote si dupa ce incercati mai multe retete de pe blogul meu :) E placut cand auzi ca, prin retetele tale, ai reusit sa convingi pe cineva sa prepare dulciurile de care inainte nu era atras...

      Ștergere
  27. am facut si eu astazi reteta de salam de biscuiti si a iesit un deliciu,acum numai ce l-am pus la frigider si abia asteptam sa-l savuram atat eu cat si sotul meu,multumim frumos pt retete!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multa placere, va mai astept sa savurati impreuna si alte retete, nu doar salamul de biscuiti.

      Ștergere
  28. Am facut si eu salamul de biscuiti. A iesit super! Multumesc pt reteta si pt indicatiile precise. Eu de felul meu., sunt mai chitibusara, tre sa mi se explice cu lux de amanunte o reteta ca altfel, nici nu sunt tentata s-o pun in aplicare :D..o fi de vina zodia ....:)) Felicitari! Apropos, si gogosarii in otet au iesit super buni, tot dupa reteta ta :D Bianca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Bianca! Inseamna ca majoritatea retetelor sunt pe placul tau, sunt putine cele pe care nu le-am explicat cu lux de amanunte - sunt vreo cateva, scrise acum trei ani si ceva, pe vremea cand aveam impresia ca toata lumea stie sa gateasca mai bine decat mine :) Nu ma pricep deloc la zodii, care-i zodia asta atat de chitibusara? :P Apropo, gogosarii aia in otet se prezentau impecabil la inceputul verii (am pastrat un borcan special pentru a-l testa) :)

      Ștergere
  29. foarte buna reteta ! de fiecare data am adaugat altceva, nu am folosit rahat da am pus stafide si cocos...toate retetele de aici sunt foarte bune si usor de facut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu vad la fel lucrurile in bucatarie, daca nu place ceva, n-are rost sa respectam cu strictete reteta. Iti multumesc pentru mesaj, te astept sa te inspiri de fiecare data cand ai nevoie de o reteta noua! Sau daca te hotarasti sa incerci si reteta clasica a salamului de biscuiti :)

      Ștergere
  30. Foarte bun !!!Dar o reteta de biscuiti cu untura ne poti ajuta???

    RăspundețiȘtergere
  31. Cat on a Hot Tin Roof20 ianuarie 2017 la 19:45

    Impecabila reteta!Gustul e delicios!Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La cat de simpla este reteta salamului de biscuiti, parca nici nu merit multumirile...

      Ștergere
  32. Cat on a Hot Tin Roof2 februarie 2018 la 07:45

    Reteta este simpla, dar perfecta:) Inainte de aceasta, am incercat alta care nu avea proportiile ingredientelor corecte, si a iesit ceva... nesalamesc:))

    RăspundețiȘtergere
  33. Multumesc frumos pentru reteta. Cumparasemde curand din Romania la cutie "salam de biscuiti" dar nu mi s-a parut cine stie ce reteta. In seara asta am fost la supermarket am luat toate ingredientele si mi-au iesit 4 bucati. Foarte foarte bun. Cine mai citeste reteta incercati-l. Data viitoare o sa-i pun 2 fiole de rom.ne place cu mai mult rom.cantitati exacte ,il poti rula foarte bine. Sa stii ca dupa blogul tau am invatat sa gatesc,ciorbe,tocanuri,dulciuri, tot.mult succes in ceea ce faci si multumim ca imparti retetele cu noi.salutari din Spania

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)