Ciorbă de porc

Ciorba-de-porc-1
Ingrediente reteta Ciorba de porc:
  • 300 g carne de porc
  • un ardei
  • un morcov
  • o ceapa
  • 1/4 varza
  • 3 linguri pasta de tomate
  • o legatura patrunjel
  • o legatura leustean
  • 1,5 l apa
  • sare si ulei
Ciorba-de-porc-ingrediente-reteta
Modul de preparare a retetei
Taiem cubulete carnea de porc si toacam marunt ardeiul, morcovul, ceapa si varza. Punem o cratita cu un litru de apa, doua linguri de ulei (punem ulei in ciorba in functie de cat de grasa este carnea) si sare la foc si adaugam carnea de porc atunci cand incepe apa sa fiarba. Lasam carnea de porc la fiert aproximativ 10-15 minute, avand grija sa inlaturam toata spuma care se formeaza in timpul fierberii.
Dupa ce carnea de porc este aproape fiarta si am scapat de toata spuma formata, adaugam si restul de apa. Atunci cand ciorba de porc reincepe sa fiarba, punem toate legumele tocate. Lasam ciorba de porc la fiert la foc mediu pana cand toate legumele sunt fierte iar carnea de porc devine frageda (aproximativ un sfert de ora), apoi adaugam pasta de tomate si mai lasam ciorba de porc la fiert inca cinci-zece minute.
Adaugam patrunjelul si leusteanul tocate marunt imediat ce luam de pe foc ciorba de porc. La sfarsit, daca nu este indeajuns de acra pentru gusturile noastre de la pasta de tomate, putem adauga bors sau putina sare de lamaie in ciorba de porc pentru a o mai acri.
Ciorba-de-porc-9

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de ciorba!

Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

13 comentarii:

  1. In poza arata bine, daca e buna si la gust, iti multumesc ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu ma prea omor dupa ciorba de porc, deci n-am s-o laud prea mult :) Dar pot sa spun ca e mai buna decat pozele, deocamdata nu sunt foarte multumit de felul in care fotografiez eu o ciorba...

    RăspundețiȘtergere
  3. Anti-talent in bucatarie20 iunie 2012 la 10:43

    Ieri am facut prima ciorba din viata mea, folosind reteta dumneavoastra 90% .A iesit excelenta :). Multumesc pt retete , sunt usoare si bine prezentate .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Ma bucur sa aud ca ai ales sa faci prima ta ciorba folosind o reteta de-a mea. Imi place ID-ul tau, dar daca-mi permiti sa-ti spun "Anti", atunci iti permit si eu sa-mi zici "Robert" :)

      Ștergere
    2. esti cel mai bun in retete ,am mai facut acasa(in RO)dupa retetarele tale si am avut succes acum imi este foarte necesar si util situl tau eu nefiind in tara .Retetele sunt usoare si explicate pe intelesul tuturor .Multumiri tie ca ma ajuti cu retetele tale

      Ștergere
    3. Ma bucur ca retetele iti sunt de ajutor, sper sa te simti mai aproape de tara savurand retetele mele romanesti. Iti multumesc pentru apreciere, as vrea eu sa fie cel mai bun in retete, insa sunt realist si raman cu picioarele pe pamant :) Mai am mult de munca, dar ne perfectionam impreuna.

      Ștergere
  4. Anti-talent in bucatarie22 iunie 2012 la 09:44

    Ok Robert :). Ieri am facut fursecurile cu stafide, au iesit foarte bune .Prima tava am executat-o cum am scos-o din cuptor iar pe a doua la ora 3 dimineata pentru ca nu putem dormi de grija lor :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mancandu-le, macar ai scapat de-o grija, Anti... :)) Ai patit-o cam ca Notorious BIG in melodia aia Mo money mo problems - poate ar fi fost mai bine daca injumatateai reteta, asa nu te-ai mai fi trezit la 3 dimineata :P

      Ștergere
  5. Buna dimineata,
    Sunt fan ciorbe,parintii mei sunt extracarpatici dar eu sunt ardeleanca prin adoptie regionala(Cluj).Evident ca am pstrat bucataria mamei si sunt multumita ca si adeleanul meu sot,o accepta....evident dupa lupte mari care se poarta si in ziua de azi.Avantaj,eu!Ideea este ca ciorbele prezentate sunt ff bune si usoare,acuma depinde ce alege omul.Sa nu ne imaginam ca se mananca doar light,ca doar oameni suntem.Valoarea blogului este data de explicatiile eleborate si de ...umorul de calitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Pana la urma, cel care gateste ar trebui sa aiba din start dreptul de a alege, insa parca e mai placut sa ne obtinem drepturile prin lupta :) Chiar asa... viata ar fi terna fara mici dispute sau greseli, nu putem trai perfect, iar atunci cand dam cu capul de grinda de sus (adica atunci cand organismul nu mai tolereaza mancarurile prea grele), probabil reusim sa apreciem asa cum trebuie ciorbele light. Dar, pana atunci, sa ne mai bucuram de viata din cand in cand! :D

      Ștergere
  6. La rețetele cu porc pui prea multe linguri de pasta de tomate. O lingura de paste de tomate ar fi suficient.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ciorba va iesi la fel de buna, nu strica sa facem niste economii la pasta de tomate :D Mersi pentru recomandare, Ionut!

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)