Ficat de porc cu sos

Ficat de porc cu sos reteta
Ingrediente reteta Ficat de porc cu sos:
  • 300 g ficat de porc
  • un pahar lapte
  • 4 linguri pasta de tomate
  • o lingura faina
  • o lingurita cimbru
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • ulei, sare si piper
Ficat de porc cu sos Ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
Ficatul de porc prajit poate fi uneori tare si inecacios iar acest lucru ne determina sa fim destul de reticenti atunci cand vine vorba de prepararea lui. Insa putem elimina in mare parte acest neajuns tinand ficatul de porc in lapte. Taiem ficatul de porc in suvite de marimea si grosimea dorita. Punem bucatile de ficat intr-un vas, adaugam laptele si lasam ficatul sa stea in lapte minim 30 de minute. Punem cateva linguri de ulei la incins in tigaie si adaugam bucatile de ficat. Prajim ficatul pe ambele parti circa cinci minute, pana cand isi schimba putin culoarea, apoi il scotem din tigaie. Taiem ceapa si o punem la calit in uleiul in care am prajit ficatul, iar in momentul in care ceapa incepe sa se inmoaie adaugam o lingura de faina si amestecam bine pentru a nu ni se forma cocoloase in sos. Apoi peste "sosul" de ceapa si faina punem bucatile prajite de ficat de porc si doua-trei linguri de apa (in functie de cat de gros ne dorim sa fie sosul). Tinem ficatul de porc la foc inca cinci-zece minute, apoi adaugam patru linguri cu pasta de tomate (subtiata cu putina apa sau vin, daca dorim ca mancarea sa ne iasa un pic mai gustoasa). Mai lasam apoi ficatul de porc cu sos sa fiarba zece minute, iar cand este gata adaugam o lingurita cu cimbru si usturoiul taiat feliute (eu am scris in reteta doi catei, insa putem pune cat credem/ stim ca ne place). Dupa ce luam tigaia de pe foc, o acoperim cu un capac si o tinem asa vreme de cateva minute (pentru a-si lasa gustul condimentele in ficatul de porc cu sos).
Ficat de porc cu sos
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

38 de comentarii:

  1. Tocmai am facut aceasta reteta si mi-a iesit foarte bine! Ficatul este excelent!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu prea ma omoram dupa ficatul de porc, de obicei il evitam. De data aceasta mi l-a adus cineva si mi-a parut rau de el. Am incercat sa-i fac un sos si uite asa am descoperit ca pana la urma ficatul de porc este totusi "comestibil" :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ms BARBATE ! Chiar aveam niste ficat cumparat ( voiam sa fac souffle , dar am renuntat )si nu stiam cum sa-l mai gatesc ... ms , ms
    Zi frumoasa !
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu placere Diana, eu tocmai am cumparat niste ficat de curcan si ma gandeam sa fac un pateu. Altceva nu-mi trece prin cap, eu unu` nu stiu prea multe retete cu ficat :) Cu ficatul de porc mi se pare si mai greu de gasit o reteta...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mersi mult de tot ! chiar m-ai amuzat ! față de ceilalti figuranți care publică rețete , ai fost decent si inspirat !!!

      Ștergere
  5. Am incercat si eu astazi reteta.A iesit foarte buna. Pustilor mei le-a placut cu mamaliguta.Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat si-ar fi dorit si mama sa fie la fel de norocoasa... Atunci cand eram mic nu m-as fi atins de ficatul de porc nici daca muream de foame :))

    RăspundețiȘtergere
  7. mmmmm nu cred ca e rau deloc,am sa incerc si eu cat de curand

    RăspundețiȘtergere
  8. MA BUCUR CA AM DT DE ACEASTA RETETA ...ESTE SUPER BUNA..MI-A IESIT EXTRAORDINAR DE BUNA .FELICITARI

    RăspundețiȘtergere
  9. suna bine!insa cum iese ficatu,sper sa nu fie tare....oricum o sa incerc reteta si va zic dupa aia...La Multi Ani!

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca este tinut macar o jumatate de ora in lapte, ficatul de porc nu va fi deloc tare. La Multi Ani!

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte Bun! Multumesc de reteta :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Filip! Te astept sa mai incerci si alte retete de pe blog.

      Ștergere
  12. Acum 15 minute am terminat aceasta reteta, a iesit super buna! Multumesc, voi mai incerca si alte retete in viitor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-ti fie de bine! Sper sa-ti iasa la fel si celelalte retete pe care le vei incerca ;)

      Ștergere
  13. arata super bine. am sa fac si eu astazi. chiar ma intrebam ce trebuie sa fac ca sa nu fie ficatul tare, si noroc ca am dat peste blogul asta ca nu stiam faza cu laptele.

    RăspundețiȘtergere
  14. Iata o reteta completa. Adica foarte gustoasa, usor de pregatit si de ce nu ieftina. Excelent.

    RăspundețiȘtergere
  15. foarte buna reteta si usoara,incercati-o ca merita

    RăspundețiȘtergere
  16. draga ...reteta e excelenta..felicitari...sunt un eu..la 38 de ani...care mai da din cand in cand prin bucatarie...si in alte scopuri decat cele obisnuite !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multi inainte! Poate retetele de pe blog te vor face sa intri in bucatarie mult mai des. Evident, acum ma refer la scopurile la care te referi si tu :)

      Ștergere
  17. Acum 5 minute am terminat de gatit aceasta reteta. Mi-a placut foarte mult, astept copilul(care nu mananca ficat de nici un fel)si sotul, sa le vad reactiile. Sper sa le placa macar la fel de mult ca si mie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sper ca le-a placut ficatul - imi pun toate sperantele in sot, pentru ca e greu sa-l convingi pe cel mic sa-l incerce din moment ce nu mananca nici macar ficatei de pui...

      Ștergere
  18. F bun, am incercat acum reteta.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  19. Am facut reteta in aceasta seara (sau noapte). Eu am facut din 1 kg de ficat, asa ca am triplat cantitatile si la restul ingredientelor. A iesit o mancare delicioasa, multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ana, inseamna ca ai fost sigura ca va fi pe placul tau, din moment ce ai triplat reteta. Ma bucur ca ti s-a parut delicioasa, sper doar ca n-ai mancat-o singura pe toata :)

      Ștergere
  20. Pai eu aveam 1 kg de ficat, trebuia sa-l fac pe tot :P Nu am vrut sa caut sa mai fac si alta reteta. A mancat toata familia si le-a placut! Inca o data iti multumesc, te apreciez si te citesc destul de des, iar Amandinele sunt pe lista pentru saptamana viitoare! Felicitari pentru acest blog/site, dar si pentru pagina de pe Facebook!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca-mi zici ca ma citesti destul de des si ma mai si feliciti pentru blog/site (nici eu nu mai stiu exact cum sa-i spun, de ceva vreme folosesc ambele variante), atunci n-are rost sa-mi mai si multumesti... din punctul meu de vedere, deja ai facut-o de doua ori :)

      Ștergere
  21. Robert pot sa te pup??? Si daca nu, eu tot o fac. Divina reteta!!!! Muaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhh.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, mai accept si pupaturi, prea m-am obisnuit cu multumirile clasice :D Chiar ma bucur sa aud ca ti-a placut atat de mult reteta de ficat.

      Ștergere
  22. Super! Sambata o fac. Revin cu impresii! Am mai incercat retete de pe site ul tau (sau blog!) si au fost super. Sau poate e dragut sotul si a zis ca sunt bune....hiiim glumesc :) spor la gatit si postat retete .....!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii cum se zice: "daca tot ma minti, macar minte-ma frumos!" :) Oricum ar fi, pentru tine tot e bine, macar stii ca sotul te iubeste. Blog-site, prea putin conteaza, eu l-as numi "carte de bucate online" :))) Apropo, a trecut week-end-ul si inca n-ai revenit cu impresiile. sper ca n-ai renuntat la ideea de a face ficatul de porc :P

      Ștergere
  23. O reteta fffff buna si gustoasa !
    Merge cu un paharel de horinca !
    Multam pentru reteta !

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)