Fursecuri de Halloween (stafii și lilieci)

Fursecuri de Halloween reteta
Ingrediente reteta Fursecuri de Halloween:
  • un pahar zahar
  • un pahar ulei
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde (cca 400 g)
  • un praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • o lingurita esenta de rom
Fursecuri de Halloween ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Chiar daca nu mai suntem copii, de Halloween cu totii ne putem juca putin in bucatarie. Asa ca va propun sa facem fursecuri in forma de stafii si lilieci. Poate fi folosita orice reteta de fursecuri, eu am ales-o pe aceasta deoarece este foarte usor de facut si de modelat. Cei care n-au chef sau timp de joaca, pot folosi totusi aceasta reteta pentru a face fursecuri cu o forma simpla si rapida. Punem intr-un vas ouale, uleiul, zaharul, scortisoara si nucsoara. Le amestecam pana cand se topeste zaharul, apoi incepem sa incorporam faina. Dupa ce aluatul de fursecuri se intareste suficient, incepem sa-l framantam cu mana si adaugam treptat faina pana atunci cand acesta se intareste bine. Intindem aluatul cu un sucitor pana vom obtine o foaie subtire, apoi taiem foaia in bucati dreptunghiulare. Din aceste bucati vom modela fursecurile in forma de lilieci si stafii. Desi la prima vedere pare putin migalos, de fapt tot procesul de modelare a acestor fursecuri de Halloween nu necesita foarte mult timp. Dupa ce am facut prima figurina, restul le vom face apoi foarte repede. Drept "ustensile" am folosit un cutit, o lingurita, un pahar si capacul sticlutei de esenta de rom. Asta mi-a trecut prin cap la momentul rspectiv, dar putem folosi absolut orice ne este la indemana. Am sa incerc acum sa explic cum facem fursecurile in forma de liliac, cu toate ca imaginile cred ca vorbesc de la sine. Crestam de doua ori oblic pe lungimea dreptunghiului de aluat si indoim putin colturile pentru a obtine urechile liliacului. Turtim putin lateralele si decupam cu ajutorul varfului linguritei de trei ori. In partea de jos decupam doar de doua ori, dar facem decupajul mult mai mare. Pentru fursecurile in forma de stafie, intoarcem bucata de aluat cu latimea in sus si decupam colturile de sus cu ajutorul unui pahar. Ochii stafiilor ii decupam cu capacelul sticlutei de esenta de rom, iar gura o decupam (sau o formam) cu lingurita sau cu un cutit. In partea de jos vom decupa de patru ori cu lingurita sau vom cresta cu un cutit. Punem hartie de copt in tava si incingem cuptorul. Tinem fursecurile la cuptor 10-15 minute la foc mediu (aproximativ 175 grade C). Dupa ce scoatem fursecurile de la cuptor, presaram cu cacao liliecii si cu zahar pudra stafiile. Bu-hu-hu! Nu? :))
Fursecuri de Halloween reteta
Fursecuri de Halloween reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de fursecuri!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

12 comentarii:

  1. Interesante ideile. Multe felicitari!Go on.

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb!!!
    Ne-ai daruit un Halloween....dulce!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Initial ma gandeam sa fac ceva mai "sangeros", un creier din popcorn si sirop de visine. Dar, la cat de scarbos parea, m-am gandit ca poate nu-l mananc nici eu si am abandonat ideea :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata foarte bine si cred ca este chiar foarte bun! Am sa incerc aceasta reteta insa de sarbatorile Craciunului. Felicitari!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. se poate fara esentza?:))

    RăspundețiȘtergere
  6. Cleopatra, multumesc mult! Dar nu stiu daca este tocmai indicat sa incerci aceste fursecuri tocmai de Craciun, atunci cand a o gramada pe cap si timpul parca se contracta :)

    Da, bineinteles ca se pot face si fara esenta ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu as fi "jurat" ca ai forme speciale pt decupat.
    BRAVOOOOOOOOO!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehehe, inseamna ca n-ai fost atenta :P Am folosit o forma speciala pentru decupat: capacelul sticlutei cu esenta :))) Ar trebui s-o patentez.

      Ștergere
    2. Am fost foaaarte atenta.Daca nu vedeam pozele,sigur nu te credeam.

      Ștergere
  8. foarte ingenioase...din pacate eu n-am avut timp (si nici cuptor) sa fac ceva pt. marcarea evenimentului...diar de capacelul sticlutei de esenta stiam si eu (o folosesc ca sa decupez mijlocul floricelelor din fursec)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci capacelul ala n-ar trebui sa lipseasca din nicio bucatarie, nu se stie niciodata in ce mod il putem folosi la vreo reteta :))

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)