publicitate

Fursecuri fragede cu untură

Fursecuri fragede cu untura
Ingrediente reteta Fursecuri fragede cu untura:
  • 5 linguri untura
  • 5 linguri zahar pudra
  • 300 g faina
  • un ou
  • coaja de la o portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat (sau praf de copt)
  • ciocolata pentru decor
Fursecuri fragede cu untura ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Mai mult ca sigur titlul acestei retete nu pare foarte ademenitor, asta deoarece in zilele noastre untura nu ni se mai pare un ingredient ce poate fi asociat cu fursecurile si, in general, cu dulciurile. Insa, ne place sau nu, cele mai fragede fursecuri se obtin cu untura. Untura se gaseste in comert, dar poate fi inlocuita si cu unt sau margarina (insa fursecurile nu vor iesi la fel de fragede).
Punem untura si oul intr-un vas incapator, adaugam zaharul pudra si amestecam pana cand acesta din urma se topeste. Daca nu avem zahar pudra, putem sa folosim si zahar tos, doar ca acesta se topeste mai greu. Punem si coaja de portocala taiata cubulete mici, apoi amestecam pana cand compozitia de fursecuri cu untura devine pufoasa.
Stingem bicarbonatul cu zeama de lamaie sau otet si il adaugam in compozitia de fursecuri, amestecam si apoi incepem sa adaugam treptat faina. Cele 300 g de faina sunt o cantitate orientativa, deoarece va trebui sa adaugam faina atat cat sa obtinem consistenta dorita, aceasta depinzand de felul in care vom forma-modela fursecurile.
Ce inseamna asta: in cazul in care folosim posul, aluatul trebuie sa fie mai moale; in cazul in care folosim o aparat-forma-dispozitiv pentru biscuiti si fursecuri, atunci adaugam mai multa faina, pentru ca va trebui sa obtinem un aluat destul de tare. Eu am folosit posul si am obtinut 60 fursecuri fragede cu untura.
Deoarece fursecurile au untura in compozitie, tava in care le vom coace nu mai trebuie unsa. Incingem cuptorul, apoi introducem fursecurile cu untura si le lasam 10-15 minute. Trebuie sa avem grija deoarece acestea se coc imediat si riscam sa le rumenim prea tare. Topim ciocolata la bain-marie si ornam fursecurile fragede in functie de gusturi si imaginatie.
Fursecuri fragede cu untura si coaja de portocala
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de fursecuri!
Pofta buna Recomandă această reţetă pe Google

72 de comentarii:

  1. salut...
    am facut si eu reteta si mi-a reusit. sunt un fan al tau. imi plac foarte mult retetele ca sunt simple de facut.....cat de multe retete simple..SUPER

    RăspundeţiȘtergere
  2. Simina, eu incerc sa prepar retete cat mai simple, rareori imi "scapa" vreuna complicata :) Eu consider ca nu trebuie sa-ti petreci toata ziua in bucatarie pentru a gati o reteta gustoasa.

    RăspundeţiȘtergere
  3. Excelent arata, imi aduc aminte de iernile din Romania cu multa zapada si cu miros de prajiturele la cuptor.

    RăspundeţiȘtergere
  4. Sa stii ca fursecurile miroseau exact ca in copilarie, dar lipsea zapada :)

    RăspundeţiȘtergere
  5. arata foarte bine asa fursecuri ne facea si noua mama

    RăspundeţiȘtergere
  6. sper sa iasa bune...acum am bagat prima tava in cuptor! :)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deeeci?.. :) S-au ridicat fursecurile la inaltimea asteptarilor?

      Ștergere
  7. Astazi vreau si eu sa fac reteta asta sper sa imi iasa la fel de apetisante ca ale tale :)

    RăspundeţiȘtergere
  8. Am venit si cu raspunsul...fursecurile mele au iesit excelente..ms de reteta :)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Am observat cam tarziu raspunsul tau, bine ca n-ai intampinat probleme :) Asteptai aproape o luna...

      Ștergere
  9. Am facut reteta si mi-au iesit niste fursecuri foarte bune. Felicitari pentru blog!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Nico! Te mai astept sa testezi si alte retete.

      Ștergere
  10. am pus si eu o tava
    sper sa iasa bine

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti dai seama ca si eu sper acelasi lucru, altfel imi dai cu firma-n cap :)) Dar nu trebuie sa-ti faci probleme, fursecurile cu untura sunt prea simple pentru a nu iesi bine.

      Ștergere
  11. foarte apetisante.
    ce nu am inteles eu, te rog: la inceput cand amesteci untura cu oul, vasul este pe foc sau nu?
    multumesc. claudia

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, vasul nu este pe foc. Nici nu ar fi posibil, acesta este un vas de plastic :) Vei folosi focul doar pentru a topi ciocolata cu care decorezi fursecurile.

      Ștergere
  12. Manuela Georgescu3 octombrie 2012, 13:52

    Am facut si eu aceasta reteta....este foarteeee simpu de facut doar ca eu am pus putin mai multa untura am vruta sa iasa foarte fragede si au iesit prea fragede...data viitoare voi folosi exact cantitatile tale ! Multumim ca existi in vietile noastre :)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie sa-mi multumesti, pentru mine e suficient sa stiu ca ai incredere in retetele mele si ca te reintorci pe blog cu placere. Intre "foarte fragede" si "prea fragede" se pare ca este o linie extrem de subtire :))

      Ștergere
  13. Buna ziua si complimente pt realizarile la bucatarie :D
    V-as ruga sa imi spuneti/sa-mi dati o idee - ce s-ar putea folosi in loc de untura la aceasta reteta - si sa obtin acelasi rezultat in final (fragezime, gust, etc) ?
    Noi nu consumam nimic legat de porc, vita - nici carnea rosie nici grasimea. In schimb ca si grasime folosesc unt, ghee, margarina (Unirea, Rama, etc) - asa ceva. Mi-ar fi foarte util daca mi-ati putea da o sugestie si ms anticipat :D. Poate aveti experienta mai multa sau poate ati folosit si stiti .
    Simona T.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Simona, exact acelasi rezultat nu poate fi obtinut cu nimic altceva decat cu untura :) Altfel, cele mai apropiate ar fi fursecurile preparate cu unt. Nu-ti face griji, ies destul de fragede...

      Ștergere
    2. Am sa incerc cu unt - multumesc pt raspuns.

      Ștergere
  14. buna...as vrea sa le fac de ziua mea dar am o intrebare daca oun bucatele de ciocolata de menaj in compozitie are ceva? ms mult:*

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca n-are nimic, insa iti recomand sa folosesti o ciocolata mai buna totusi... cea de menaj nu prea are gust. La Multi Ani!

      Ștergere
  15. Imi poti spune te rog cum ai facut sa pui ciocolata asa ca in imagine?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am folosit un betisor de frigarui :) L-am inmuiat in ciocolata topita la bain-marie si apoi am picurat ciocolata pe fursecuri. Problema este ca ciocolata se va intari destul de repede, asa ca trebuie sa te cam grabesti. Pentru a fi mai moale, ii poti adauga un pic de unt atunci cand o topesti.

      Ștergere
  16. Buna,as vrea sa incerc si eu reteta ta de fursecuri dar nu imi pot da seama cit unt pot pune pt ca imi este imposibil sa gasesc untura unde sint eu.multumesc.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, poti pune aceeasi cantitate de unt (cinci linguri). Nu este ceva foarte important, oricum va trebui mai apoi sa reglezi cu faina consistenta compozitiei.

      Ștergere
    2. In loc de 5 linguri de untura se pun 6 linguri de unt cu 80-82 % grasime. In orice reteta 80 de grame de untura se inlocuiesc cu 100 de grame de unt cu 80-82 % grasime.

      Ștergere
    3. Merci pentru informatie, nu stiam ca 5 linguri de untura ar echivala cu 6 linguri de unt cca. 80% grasime.

      Ștergere
  17. le-am probat si mi-au iesit super cu untura! doar ca am adaugat 2 linguri cacao... asta optional. multumim pentru reteta!!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, ma bucur ca ti-au placut fursecurile cu untura. La cacao eu nu m-am gandit, insa cred ca arata interesant :)

      Ștergere
  18. super bune si foarte usor de facut ...cei 3 pitici ai mei sunt in extaz....multumim pentru reteta

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-aveti pentru ce... Multumesc si eu piticilor care stiu sa aprecieze niste fursecuri bune :)

      Ștergere
  19. deosebiti de gustosi ...da ies putini....:D!maine dublez cantitatea si o sa folosesc masina de carne cu forme ptr. biscuiti...ca ies prea buni si ar trebui sa fac zilnic....asta doar ptr. mine, nu-i mai pun in calcul si pe cei 2 mushetari:)!

    Imi place la nebunie blogul...mancaruri sinple si rapide...insa dementiale...asta e si deviza mea...orice mancare care depaseste 1 h..e deja complicata!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci scoti artileria grea :)) Eu le fac tot cu posul, in schimb renunt la a mai decora fursecurile atunci cand dublez ingredientele.

      Ștergere
  20. Buna seara, daca nu am portocala proaspata si am dulceata de coji de portocala, pot pune in fursecuri? Multumesc pentru raspuns si pentru retete. <3

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara, merge pusa dulceata de coji de portocala, insa nu trebuie exagerat. Doar ca eu n-as "strica" bunatate de dulceata, merge pusa si coaja de lamaie in aceste fursecuri cu untura. Spor la treaba!

      Ștergere
  21. Buna seara. As vrea sa fac si eu fursecurile dar nu am portocala, in schimb am facut dulceata de coji de portocale.Pot pune sau nu ies? Multumesc pentru raspuns. Am terminat de facut biscuitii crocanti cu parmezan..eu cred ca ar trebui mai mult parmezan sau ceva branza..cascaval..nu sunt rai..dar nu prea au gust de parmezan. Data viitoare pun mai mult..si poate presar si deasupra. Multumesc pentru retete si sfaturi. Sunt o fana a ta..pupici..:-*

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Cristina, ti-am raspuns deja la intrebare acum doua ore... Probabil tu te uiti in partea de sus a listei cu mesaje, altfel nu-mi explic cum de n-ai vazut. Fursecurile cu untura ies bune si fara coaja de portocala, aceasta nu face altceva decat sa le dea un plus de aroma.

      Ștergere
  22. delicios ma si apuc sa fac pt ca se fac repede si sand deliciose

    RăspundeţiȘtergere
  23. Am si eu o intrebare: e vorba de 5 linguri de untura topita nu in stare solida, nu -i asa? Si altceva: cum le pot modela daca nu am nici pos si nici dispozitiv special? Multumesc

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adina, nu este vorba de untura topita - se si vede in imaginile retetei. Am pus cinci linguri potrivite (nici rase, nici cu varf.
      Intrucat vei obtine un aluat destul de tare, poti modela usor fursecurile cu untura: formezi in palma bilute cam de marimea unei nuci si apoi le strivesti/ turtesti cu o furculita. Sper sa fii multumita de rezultat ;)

      Ștergere
  24. Mai mult decat multumita...nici ca aveam idee cum sa le modelez. Iar cu privire la untura se vede clar din imagini , intr-adevar, nu am fost eu suficient de atenta, scuze, dar sunt pe telefon si nu am prea dat atentie imaginilor. Multumesc, o sa revin cu impresii dupa ce experimentez reteta.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma deranjeaza faptul ca intrebi, pana la urma asta e si rosrul comentariilor :)

      Ștergere
  25. Se oate pune nuca macinata in aceste fursecuri?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se poate pune si nuca macinata in aceste fursecuri.

      Ștergere
  26. Si oare nuca pun dupa gust sau reduc proportional din cantitatea de faina?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti pune dupa gust nuca, nu trebuie redusa proportional cantitatea de faina. Reteta fursecurilor cu untura este destul de permisiva, insa daca pui multa nuca macinata va trebui totusi sa ma reduci un pic din cantitatea de faina. Adaugi treptat, pentru a te asigura ca vei obtine consistenta dorita.

      Ștergere
  27. DACA AM ADAUGA IN COMPOZITIE BILUTR DE CIOCOLATA ? MERGE OARE?

    RăspundeţiȘtergere
  28. ca o gospodina desavarsita ce sunt,,,pot sa intreb ce e posul ??:) presupun ca .. Ma declar bata la chestii dulci. Chiar m-as aventura la aceste fursecuri, nu de alta dar am un mic eveniment si na...

    RăspundeţiȘtergere
  29. :) M-ai cam pus in incurcatura, mi-e greu sa-ti explic :D Posul este chestia aia ca o punga din celofan in forma de palnie cu care se orneaza prajiturile. Cel mai simplu este sa scrii pe google "pos pentru ornat prajituri" si sa selectezi Imagini (se afla in stanga sus). Cum intre timp am mai avoluat, acum putem sa folosim pistoalele de decorat (sunt ca niste seringi mari).

    RăspundeţiȘtergere
  30. Super bune si usor de preparat!Multumesc pentru reteta!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multa placere, ma bucur ca reteta fursecurilor a fost pe placul tau.

      Ștergere
  31. simona cristina24 iulie 2013, 16:26

    azi am facut si eu reteta de fursecuri cu mici modificari....in loc de coaja de portocala am pus esenta de rom si am pus si o lingurita de scortisoara,va spun sincer ca au iesit dementiale...super bune

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mi-ar fi trecut prin cap sa pun scortisoara la fursecurile astea cu untura, e bine de stiut ca ies bune si astfel. Adevaru` e ca folosirea cojii de portocala parca e cam peste mana, sper ca nu se lasa nimeni pagubas la gandul ca n-are portocale. Bine, probabil putina lumea are untura atunci cand citeste si se lasa convins de catre reteta mea de fursecuri, deci oricum va trebui sa iasa din casa :)

      Ștergere
    2. simona cristina25 iulie 2013, 08:46

      da eu pun scortisoara laorice imi place mult aroma,in aluatul de clatite, putin si in cafea cand imi fac dimineata...dar fursecurile au iesit frt bune..multumim ptr retete

      Ștergere
    3. Cu placere, Simona! Desi sa stii ca nu e nevoie de multumiri. Nici in cafea nu m-am gandit sa pun scortisoara (voi incerca maine, m-ai facut curios), insa in aluatul clatitelor am pus la greu; ba chiar mai si presar apoi peste clatita prajita :)

      Ștergere
  32. Si eu am pus scortisoara in loc de coaja de portocala....Am facut pt prima data asa ceva,si au iesit extrem de gustoase si pufoase....mentionez caci le-am facut in diferite forme....

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare ca Simona nu e singura care iubeste scortisoara :) Oricum, aceasta e mai la indemana decat coaja de portocala.

      Ștergere
  33. sunt super fragede si de cate ori le prepar abia apuc cateva. Retetele de prajituri cu untura ma fac sa-mi amintesc de copilarie.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu patesc la fel, toate retetele de prajituri/ fursecuri cu untura ma duc automat cu gandul la ceva bun si parca ma simt iarasi copil :)

      Ștergere
  34. Buna seara.
    Vreau sa incerc si eu reteta. Am o intrebare: se pot face si cu forma de margarete?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara, Mihaela. Daca te descurci cu forma, atunci fursecurile cu untura ar putea fi facute cu foarte multe forme (adica modele de forme).

      Ștergere
  35. Buna,am descoperit de putin timp site-ul tău.complimente.foarte foarte interesant.si ca prima reteta am sa incerc aceasta .....am pus untura trimisa de mama in lighean si începem cu adaugatul celorlalte ingrediente..asa încerc si pistolul cumpărat recent��

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vad ca mi-a scapat mesajul, sper ca de atunci ai incercat mai multe retete, nu te-ai oprit la fursecurile cu untura.

      Ștergere
  36. Super reteta!!!! Azi o voi face si eu....mi s-a facut asa pofta cand le-am vazut cum arata...yammyy....revin cu rezultatul.
    Felicitari pt.toate retetele, sunt super....

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Spor la treaba, vreau ca rezultatul sa se ridice la inaltimea poftei facute! :)

      Ștergere
    2. asa cum am promis, rezultatul a fost suuuupppeeeerrrrr!!!!!!! nici n-au apucat sa raceasca de tot......hihihihi....La mai multe retete asa bune BarbatLaCratita!!!!!

      Ștergere
    3. :))) Ar trebui sa mai faci o portie, sa vezi cum sunt si reci fursecurile astea :P Te astept sa incerci cat mai multe dintre retetele mele, vei descoperi ca majoritatea sunt astfel.

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails