Fursecuri fragede cu untură

Fursecuri fragede cu untura
Ingrediente reteta Fursecuri fragede cu untura:
  • 5 linguri untura
  • 5 linguri zahar pudra
  • 300 g faina
  • un ou
  • coaja de la o portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat (sau praf de copt)
  • ciocolata pentru decor
Fursecuri fragede cu untura ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Mai mult ca sigur titlul acestei retete nu pare foarte ademenitor, asta deoarece in zilele noastre untura nu ni se mai pare un ingredient ce poate fi asociat cu fursecurile si, in general, cu dulciurile. Insa, ne place sau nu, cele mai fragede fursecuri se obtin cu untura. Untura se gaseste in comert, dar poate fi inlocuita si cu unt sau margarina (insa fursecurile nu vor iesi la fel de fragede). Punem untura si oul intr-un vas incapator, adaugam zaharul pudra si amestecam pana cand acesta din urma se topeste. Daca nu avem zahar pudra, putem sa folosim si zahar tos, doar ca acesta se topeste mai greu. Punem si coaja de portocala taiata cubulete mici, apoi amestecam pana cand compozitia de fursecuri cu untura devine pufoasa. Stingem bicarbonatul cu zeama de lamaie sau otet si il adaugam in compozitia de fursecuri, amestecam si apoi incepem sa adaugam treptat faina. Cele 300 g de faina sunt o cantitate orientativa, deoarece va trebui sa adaugam faina atat cat sa obtinem consistenta dorita, aceasta depinzand de felul in care vom forma-modela fursecurile. Ce inseamna asta: in cazul in care folosim posul, aluatul trebuie sa fie mai moale; in cazul in care folosim o aparat-forma-dispozitiv pentru biscuiti si fursecuri, atunci adaugam mai multa faina, pentru ca va trebui sa obtinem un aluat destul de tare. Eu am folosit posul si am obtinut 60 fursecuri fragede cu untura. Deoarece fursecurile au untura in compozitie, tava in care le vom coace nu mai trebuie unsa. Incingem cuptorul, apoi introducem fursecurile cu untura si le lasam 10-15 minute. Trebuie sa avem grija deoarece acestea se coc imediat si riscam sa le rumenim prea tare. Topim ciocolata la bain-marie si ornam fursecurile fragede in functie de gusturi si imaginatie.
Fursecuri fragede cu untura si coaja de portocala
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de fursecuri!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

107 comentarii:

  1. salut...
    am facut si eu reteta si mi-a reusit. sunt un fan al tau. imi plac foarte mult retetele ca sunt simple de facut.....cat de multe retete simple..SUPER

    RăspundețiȘtergere
  2. Simina, eu incerc sa prepar retete cat mai simple, rareori imi "scapa" vreuna complicata :) Eu consider ca nu trebuie sa-ti petreci toata ziua in bucatarie pentru a gati o reteta gustoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Excelent arata, imi aduc aminte de iernile din Romania cu multa zapada si cu miros de prajiturele la cuptor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa stii ca fursecurile miroseau exact ca in copilarie, dar lipsea zapada :)

    RăspundețiȘtergere
  5. arata foarte bine asa fursecuri ne facea si noua mama

    RăspundețiȘtergere
  6. sper sa iasa bune...acum am bagat prima tava in cuptor! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deeeci?.. :) S-au ridicat fursecurile la inaltimea asteptarilor?

      Ștergere
    2. Mie nu mi-au iesit. La gust sunt bune,dar s-au intins in cuptor si nu au mai avut forma,au iesit ca niste biscuiti

      Ștergere
    3. Data viitoare va trebui sa pui putin mai multa faina in compozitia fursecurilor - sau sa le faci la fel, plecand din start cu gandul ca vor fi "biscuiti cu untura" :)

      Ștergere
  7. Astazi vreau si eu sa fac reteta asta sper sa imi iasa la fel de apetisante ca ale tale :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Am venit si cu raspunsul...fursecurile mele au iesit excelente..ms de reteta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Am observat cam tarziu raspunsul tau, bine ca n-ai intampinat probleme :) Asteptai aproape o luna...

      Ștergere
  9. Am facut reteta si mi-au iesit niste fursecuri foarte bune. Felicitari pentru blog!

    RăspundețiȘtergere
  10. am pus si eu o tava
    sper sa iasa bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti dai seama ca si eu sper acelasi lucru, altfel imi dai cu firma-n cap :)) Dar nu trebuie sa-ti faci probleme, fursecurile cu untura sunt prea simple pentru a nu iesi bine.

      Ștergere
  11. foarte apetisante.
    ce nu am inteles eu, te rog: la inceput cand amesteci untura cu oul, vasul este pe foc sau nu?
    multumesc. claudia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, vasul nu este pe foc. Nici nu ar fi posibil, acesta este un vas de plastic :) Vei folosi focul doar pentru a topi ciocolata cu care decorezi fursecurile.

      Ștergere
  12. Manuela Georgescu3 octombrie 2012 la 13:52

    Am facut si eu aceasta reteta....este foarteeee simpu de facut doar ca eu am pus putin mai multa untura am vruta sa iasa foarte fragede si au iesit prea fragede...data viitoare voi folosi exact cantitatile tale ! Multumim ca existi in vietile noastre :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie sa-mi multumesti, pentru mine e suficient sa stiu ca ai incredere in retetele mele si ca te reintorci pe blog cu placere. Intre "foarte fragede" si "prea fragede" se pare ca este o linie extrem de subtire :))

      Ștergere
  13. Buna ziua si complimente pt realizarile la bucatarie :D
    V-as ruga sa imi spuneti/sa-mi dati o idee - ce s-ar putea folosi in loc de untura la aceasta reteta - si sa obtin acelasi rezultat in final (fragezime, gust, etc) ?
    Noi nu consumam nimic legat de porc, vita - nici carnea rosie nici grasimea. In schimb ca si grasime folosesc unt, ghee, margarina (Unirea, Rama, etc) - asa ceva. Mi-ar fi foarte util daca mi-ati putea da o sugestie si ms anticipat :D. Poate aveti experienta mai multa sau poate ati folosit si stiti .
    Simona T.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Simona, exact acelasi rezultat nu poate fi obtinut cu nimic altceva decat cu untura :) Altfel, cele mai apropiate ar fi fursecurile preparate cu unt. Nu-ti face griji, ies destul de fragede...

      Ștergere
    2. Am sa incerc cu unt - multumesc pt raspuns.

      Ștergere
  14. buna...as vrea sa le fac de ziua mea dar am o intrebare daca oun bucatele de ciocolata de menaj in compozitie are ceva? ms mult:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca n-are nimic, insa iti recomand sa folosesti o ciocolata mai buna totusi... cea de menaj nu prea are gust. La Multi Ani!

      Ștergere
  15. Imi poti spune te rog cum ai facut sa pui ciocolata asa ca in imagine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am folosit un betisor de frigarui :) L-am inmuiat in ciocolata topita la bain-marie si apoi am picurat ciocolata pe fursecuri. Problema este ca ciocolata se va intari destul de repede, asa ca trebuie sa te cam grabesti. Pentru a fi mai moale, ii poti adauga un pic de unt atunci cand o topesti.

      Ștergere
  16. Buna,as vrea sa incerc si eu reteta ta de fursecuri dar nu imi pot da seama cit unt pot pune pt ca imi este imposibil sa gasesc untura unde sint eu.multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, poti pune aceeasi cantitate de unt (cinci linguri). Nu este ceva foarte important, oricum va trebui mai apoi sa reglezi cu faina consistenta compozitiei.

      Ștergere
    2. In loc de 5 linguri de untura se pun 6 linguri de unt cu 80-82 % grasime. In orice reteta 80 de grame de untura se inlocuiesc cu 100 de grame de unt cu 80-82 % grasime.

      Ștergere
    3. Merci pentru informatie, nu stiam ca 5 linguri de untura ar echivala cu 6 linguri de unt cca. 80% grasime.

      Ștergere
  17. le-am probat si mi-au iesit super cu untura! doar ca am adaugat 2 linguri cacao... asta optional. multumim pentru reteta!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, ma bucur ca ti-au placut fursecurile cu untura. La cacao eu nu m-am gandit, insa cred ca arata interesant :)

      Ștergere
  18. super bune si foarte usor de facut ...cei 3 pitici ai mei sunt in extaz....multumim pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-aveti pentru ce... Multumesc si eu piticilor care stiu sa aprecieze niste fursecuri bune :)

      Ștergere
  19. deosebiti de gustosi ...da ies putini....:D!maine dublez cantitatea si o sa folosesc masina de carne cu forme ptr. biscuiti...ca ies prea buni si ar trebui sa fac zilnic....asta doar ptr. mine, nu-i mai pun in calcul si pe cei 2 mushetari:)!

    Imi place la nebunie blogul...mancaruri sinple si rapide...insa dementiale...asta e si deviza mea...orice mancare care depaseste 1 h..e deja complicata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci scoti artileria grea :)) Eu le fac tot cu posul, in schimb renunt la a mai decora fursecurile atunci cand dublez ingredientele.

      Ștergere
  20. Buna seara, daca nu am portocala proaspata si am dulceata de coji de portocala, pot pune in fursecuri? Multumesc pentru raspuns si pentru retete. <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara, merge pusa dulceata de coji de portocala, insa nu trebuie exagerat. Doar ca eu n-as "strica" bunatate de dulceata, merge pusa si coaja de lamaie in aceste fursecuri cu untura. Spor la treaba!

      Ștergere
  21. Buna seara. As vrea sa fac si eu fursecurile dar nu am portocala, in schimb am facut dulceata de coji de portocale.Pot pune sau nu ies? Multumesc pentru raspuns. Am terminat de facut biscuitii crocanti cu parmezan..eu cred ca ar trebui mai mult parmezan sau ceva branza..cascaval..nu sunt rai..dar nu prea au gust de parmezan. Data viitoare pun mai mult..si poate presar si deasupra. Multumesc pentru retete si sfaturi. Sunt o fana a ta..pupici..:-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Cristina, ti-am raspuns deja la intrebare acum doua ore... Probabil tu te uiti in partea de sus a listei cu mesaje, altfel nu-mi explic cum de n-ai vazut. Fursecurile cu untura ies bune si fara coaja de portocala, aceasta nu face altceva decat sa le dea un plus de aroma.

      Ștergere
  22. delicios ma si apuc sa fac pt ca se fac repede si sand deliciose

    RăspundețiȘtergere
  23. Am si eu o intrebare: e vorba de 5 linguri de untura topita nu in stare solida, nu -i asa? Si altceva: cum le pot modela daca nu am nici pos si nici dispozitiv special? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adina, nu este vorba de untura topita - se si vede in imaginile retetei. Am pus cinci linguri potrivite (nici rase, nici cu varf.
      Intrucat vei obtine un aluat destul de tare, poti modela usor fursecurile cu untura: formezi in palma bilute cam de marimea unei nuci si apoi le strivesti/ turtesti cu o furculita. Sper sa fii multumita de rezultat ;)

      Ștergere
  24. Mai mult decat multumita...nici ca aveam idee cum sa le modelez. Iar cu privire la untura se vede clar din imagini , intr-adevar, nu am fost eu suficient de atenta, scuze, dar sunt pe telefon si nu am prea dat atentie imaginilor. Multumesc, o sa revin cu impresii dupa ce experimentez reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma deranjeaza faptul ca intrebi, pana la urma asta e si rosrul comentariilor :)

      Ștergere
  25. Se oate pune nuca macinata in aceste fursecuri?

    RăspundețiȘtergere
  26. Si oare nuca pun dupa gust sau reduc proportional din cantitatea de faina?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti pune dupa gust nuca, nu trebuie redusa proportional cantitatea de faina. Reteta fursecurilor cu untura este destul de permisiva, insa daca pui multa nuca macinata va trebui totusi sa ma reduci un pic din cantitatea de faina. Adaugi treptat, pentru a te asigura ca vei obtine consistenta dorita.

      Ștergere
  27. DACA AM ADAUGA IN COMPOZITIE BILUTR DE CIOCOLATA ? MERGE OARE?

    RăspundețiȘtergere
  28. ca o gospodina desavarsita ce sunt,,,pot sa intreb ce e posul ??:) presupun ca .. Ma declar bata la chestii dulci. Chiar m-as aventura la aceste fursecuri, nu de alta dar am un mic eveniment si na...

    RăspundețiȘtergere
  29. :) M-ai cam pus in incurcatura, mi-e greu sa-ti explic :D Posul este chestia aia ca o punga din celofan in forma de palnie cu care se orneaza prajiturile. Cel mai simplu este sa scrii pe google "pos pentru ornat prajituri" si sa selectezi Imagini (se afla in stanga sus). Cum intre timp am mai avoluat, acum putem sa folosim pistoalele de decorat (sunt ca niste seringi mari).

    RăspundețiȘtergere
  30. Super bune si usor de preparat!Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multa placere, ma bucur ca reteta fursecurilor a fost pe placul tau.

      Ștergere
  31. simona cristina24 iulie 2013 la 16:26

    azi am facut si eu reteta de fursecuri cu mici modificari....in loc de coaja de portocala am pus esenta de rom si am pus si o lingurita de scortisoara,va spun sincer ca au iesit dementiale...super bune

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mi-ar fi trecut prin cap sa pun scortisoara la fursecurile astea cu untura, e bine de stiut ca ies bune si astfel. Adevaru` e ca folosirea cojii de portocala parca e cam peste mana, sper ca nu se lasa nimeni pagubas la gandul ca n-are portocale. Bine, probabil putina lumea are untura atunci cand citeste si se lasa convins de catre reteta mea de fursecuri, deci oricum va trebui sa iasa din casa :)

      Ștergere
    2. simona cristina25 iulie 2013 la 08:46

      da eu pun scortisoara laorice imi place mult aroma,in aluatul de clatite, putin si in cafea cand imi fac dimineata...dar fursecurile au iesit frt bune..multumim ptr retete

      Ștergere
    3. Cu placere, Simona! Desi sa stii ca nu e nevoie de multumiri. Nici in cafea nu m-am gandit sa pun scortisoara (voi incerca maine, m-ai facut curios), insa in aluatul clatitelor am pus la greu; ba chiar mai si presar apoi peste clatita prajita :)

      Ștergere
  32. Si eu am pus scortisoara in loc de coaja de portocala....Am facut pt prima data asa ceva,si au iesit extrem de gustoase si pufoase....mentionez caci le-am facut in diferite forme....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare ca Simona nu e singura care iubeste scortisoara :) Oricum, aceasta e mai la indemana decat coaja de portocala.

      Ștergere
  33. sunt super fragede si de cate ori le prepar abia apuc cateva. Retetele de prajituri cu untura ma fac sa-mi amintesc de copilarie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu patesc la fel, toate retetele de prajituri/ fursecuri cu untura ma duc automat cu gandul la ceva bun si parca ma simt iarasi copil :)

      Ștergere
  34. Buna seara.
    Vreau sa incerc si eu reteta. Am o intrebare: se pot face si cu forma de margarete?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara, Mihaela. Daca te descurci cu forma, atunci fursecurile cu untura ar putea fi facute cu foarte multe forme (adica modele de forme).

      Ștergere
  35. Buna,am descoperit de putin timp site-ul tău.complimente.foarte foarte interesant.si ca prima reteta am sa incerc aceasta .....am pus untura trimisa de mama in lighean si începem cu adaugatul celorlalte ingrediente..asa încerc si pistolul cumpărat recent😋

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vad ca mi-a scapat mesajul, sper ca de atunci ai incercat mai multe retete, nu te-ai oprit la fursecurile cu untura.

      Ștergere
  36. Super reteta!!!! Azi o voi face si eu....mi s-a facut asa pofta cand le-am vazut cum arata...yammyy....revin cu rezultatul.
    Felicitari pt.toate retetele, sunt super....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Spor la treaba, vreau ca rezultatul sa se ridice la inaltimea poftei facute! :)

      Ștergere
    2. asa cum am promis, rezultatul a fost suuuupppeeeerrrrr!!!!!!! nici n-au apucat sa raceasca de tot......hihihihi....La mai multe retete asa bune BarbatLaCratita!!!!!

      Ștergere
    3. :))) Ar trebui sa mai faci o portie, sa vezi cum sunt si reci fursecurile astea :P Te astept sa incerci cat mai multe dintre retetele mele, vei descoperi ca majoritatea sunt astfel.

      Ștergere
  37. Buna am incercat de mai multe ori reteta a iesit bine, insa am dublat cantitatile si au iesit cam grase, gretoasa. ma intreb oare e prb cu cantitatile? lingura de zahar e cu varf? de untura la fel? sua poate faina? dar daca puneam mai multa faina nu mai puteam sa le fac cu posul... vreau sa le pregatesc pt Craciun, cu cateva zile inainte si tb sa fac multe ca sa ajunga..:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mihaela! Fursecurile ar trebui sa iasa la fel, indiferent de cate ori multiplicam ingredientele. Cu cat este mai multa faina, cu atat fursecurile cu untura vor iesi mai putin gretoase, insa atunci va fi mai greu de utilizat posul...
      Conteaza foarte mult si untura folosita... de exemplu, cea facuta de noi, e posibil sa fie mai gretoasa decat cea din comert. Insa si untura din comert am observat ca difera de la un producator la altul.
      Lingurile sunt ceva intre cu varf si ras :) Folosesc unitatea asta de masura ("lingura") atunci cand stiu ca retetele permit improvizatia - altfel scriam grame sau macar "linguri rase" sau "linguri cu varf".
      Bun planul tau de a face fursecurile cu cateva zile inainte de Craciun.

      Ștergere
  38. Bune foarte bune și ușor de făcut. Mulțumim pentru rețetă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Daniela! Ma bucur sa aud ca ti-au placut fursecurile.

      Ștergere
  39. de obicei nu prea fac retete de pe net,dar cum caietul meu de retete s-a evaporat am incercat reteta ta...si au iesit supergrozave...iti multumesc...si promit sa-ti mai fur si alte retete...LA MULTI ANI SI UN AN NOU FERICIT.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) N-avem ce face... trebuie sa tinem pasul cu timpurile si sa ne facem pana la urma o carte de bucate virtuala. Pe net sunt multe retete scrise "la misto" (a se citi "doar pentru bani"), iar asta arunca o lumina proasta asupra tuturor retetelor. Insa, din fericire, sunt foarte multe bloguri culinare serioase si sunt convins ca in scurt timp vei ajunge sa nu-ti mai regreti vechiul caiet cu retete :)

      Ștergere
  40. Le-am facut si eu acum!Sunt super bune!Miroase la mine in casa ca la patiserie...e mirosul fursecurilor din copilarie!;-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie-mi place mirosul tuturor fursecurilor proaspat scoase din cuptor, insa parca fursecurile cu untura evoca cel mai mult mirosul copilariei... poate o fi si faptul ca bunicile mele foloseau la greu untura si asta ma face sa fiu putin subiectiv :)

      Ștergere
  41. Bună Robert

    Am reușit să fac azi și aceste fursecuri. Bineînțeles că nu am mai ieșit să cumpăr portocală și le-am făcut fără (din moment ce este opțională :D ). Au ieșit foarte bune, acum le-am scos din cuptor! Sunt atât de fragede și de gustoase! Abia aștept să le asortez cu puțină ciocolată! (nu am uitat nici de ciocolata ta făcută în casă dar nu am lapte praf, așa că rețeta mai are de așteptat puțin).

    Felicitări pentru toate ideile minunate și mulțumim pentru că ni le împărtășești!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Georgiana! Important este ca nu uiti reteta, pana la urma vei cumpara laptele ala praf si vei gusta si minunatia mea de ciocolata de casa :) Poate vreodata incerci fursecurile si cu putina coaja de portocala, chiar ies interesante - evident, nici eu n-as fi iesit din casa doar pentru atata lucru, mai ales daca as fi si citit in reteta faptul ca este un ingredient optional! :D

      Ștergere
  42. Am încercat câteva dintre rețetele tale și mi-au ieșit de fiecare dată. Mâine va fi rândul acestor fursecuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti tin pumnii maine, Luisa... chiar si dupa ce termin de scris reteta, fac tot ce se poate pentru a ma asigura ca fursecurile cu untura ies perfect :) Spor la treaba maine!

      Ștergere
  43. Am facut si eu aceste fursecuri,au fost foarte bune,mai ales cele care au ramas uitate prin debara cateva zile.Copiii au fost super incantati,m-au rugat sa le fac din nou,asa ca mainela treaba.Va multumesc ptr reteta,e usoara si foarte gustoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-as dori ca toate retetele mele sa fie asa - usoare, gustoase si la fel de bune chiar si dupa cateva zile! Iar daca cei mici au cerut "bis" atat de repede, inseamna ca nu s-au prins de faptul ca fursecurile sunt facute cu "scarboasa" untura (asa o percepeam eu in copilarie :) ).

      Ștergere
  44. https://imageshack.us/i/pncymtppj
    Am făcut și eu și eu zic ca mi-au ieșit. Cu mențiunile ca eu am mai pus 5 lg de lapte și ca cuptorul meu nu rumenește, dar au fost foarte fragede și delicioase. Merși pentru rețetă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nela, mi-a placut forma fursecurilor tale, nici nu se compara cu banalitatile pe care le-am facut eu. Am vacut ca rumeneste putin si cuptorul tau, insa nu rumeneste deasupra :) Eu folosesc un cuptor electric.

      Ștergere
  45. Am făcut și eu! sunt delicioși, exact ce căutam!!! Mulțumim de rețete! !

    RăspundețiȘtergere
  46. Aș fi vrut să le vezi...dar nu are opțiune de adăugare a pozei ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crista, din pacate deocamdata nu se pot adauga imagini pe blog, insa se poate pe pagina de facebook. Ma bucur sa aud ca fursecurie astea ti s-au parut a fi exact ceea ce cautai.

      Ștergere
  47. Buna ziua,

    As dori sa fac si eu aceste fursecuri astazi insa intrebarea mea este daca ies destul de fragede sa le putem manca in seara asta sau trebuie sa asteptam pana maine sa se mai "inmoaie" :) Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara! Chiar daca deja este ora 8, inca mai este timp sa faci si sa savurati fursecurile inainte de culcare :) Aceste fursecuri cu untura ies fragede chiar din momentul in care le scoatem din cuptor. Deci, spor la gatit!

      Ștergere
  48. AU IESIT SUPER!!MULTUMESC PENTRU RETETA

    RăspundețiȘtergere
  49. Super bune .... Îmi place că ați inserat și comentarii pt începători. Este a 3 rețetă pe care am făcut-o, a patra e in cuptor.
    Keep the good work!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gata, la a patra reteta deja nu ne mai incadram la incepatori 😎 La cat mai multe retete, Corina!

      Ștergere
  50. Buna seara!vroiam sa va intreb,la bicarbonat,de sodiu sau de amoniu?si cam cata cantitate de faina,as putea sa pun incat sa fac fursecurile cu pos-ul?ca le fac pt prima oara si nu as vrea sa o dau in bara.imi plac foarte mult retetele dvs,sunt usor de facut si foarte bine explicate...si delicioase :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara! Fursecurile cu untura se fac cu bicarbonat de sodiu - poate trebuia sa spun clar asta in reteta, pentru a nu fi loc de interpretari. De obicei se folosesc termenii "bucarbonat" si "amoniac" - desi nu e prea corect, dar deh, suntem bucatari si lumea n-ar trebui sa aiba mari asteptari de la noi 😁 Bicarbonatul de sodiu este de fapt un praf de copt nestins (deci ajuta fursecurile sa creasca), pe cand bicarbonatul de amoniu se foloseste de obicei la foile alea tari de prajitura (si are un miros neplacut).
      Pentru pos trebuie pusa mai multa faina, atat cat sa iasa compozitia suficient de tare incat sa-si mentina cat de cat forma atunci cand sunt scoase din pos - deeci trebuie pusa faina treptat, cam o lingura, incorporata in compozitie si verificata consistenta. Daca este tot prea moale, atunci se mai pune cam o jumatate de lingura de faina si tot asa pana cand ajungem la consistenta dorita (ceva apropiat de compozitia pentru fursecurile spritate, cele care se dau prin masina de tocat carne)

      Ștergere
  51. Multumesc frumos pt raspuns!abia ast sa le incerc.o zi frumoasa :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru putin, sper ca fursecurile sa merite multumirile astea 🙂

      Ștergere
  52. Buna seara :) Am facut si eu aceste fursecuri si am vrut sa va multumesc pentru reteta. Au iesit MINUNATE ♥♥♥ Va invit sa vedeti cum mi-au iesit mie: https://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2018/03/fursecuri-fragede-cu-untura.html

    RăspundețiȘtergere
  53. Așa făcea și mama! Chiar îmi doream această rețetă pentru că nu am găsit-o moțată de ea. Mulțumesc pentru că apreciați rețetele simple.

    RăspundețiȘtergere
  54. Sigur ți s-a mai spus, dar îți spun și eu ca să-ți între bine-n cap: maaan you are the best �� Sunt fan rețete simple; căutările mele pe google arată aşa: rețetă de bla-bla-bla bărbat la cratiță. �� Dacă nu găsesc ce-mi trebuie la tine pe site nici nu mă mai obosesc, înseamnă că e complicat, deci nu merită.

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)