Papricaş de pui

Papricas de pui reteta
Ingrediente reteta Papricas de pui:
  • un piept de pui
  • 2 lingurite boia dulce
  • o lingurita pasta de tomate
  • 2 cepe
  • un ardei (de preferat rosu)
  • o legatura patrunjel
  • ulei, sare si piper
  • pentru galustele de faina:
  • un ou
  • 4 linguri faina
  • sare si piper
Papricas de pui ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Reteta de papricas nu este una batuta in cuie, exista mai multe variante ale acesteia. Eu am preparat papricas de pui, dar se poate face papricas si cu carne de porc sau de vita. Galustele sunt optionale, unele retete de papricas contin galuste, altele nu. Dar pana si galustele de papricas pot diferi, adica pot fi preparate din faina, din cartofi sau chiar din ambele.
Punem la incins cateva linguri de ulei intr-o tigaie si tocam marunt ceapa si ardeiul. Dupa ce uleiul s-a incins, punem ceapa, o calim un minut si apoi adaugam ardeiul. Le lasam impreuna la calit in jur de cinci-zece minute, amestecand din cand in cand (pana cand devin sticloase si incep sa se inmoaie). Intre timp, inlaturam pielea si osul pieptului de pui, dupa care taiem carnea suvite. Nu este obligatoriu sa folosim piept de pui, putem prepara papricasul de pui cu orice fel de carne de pui.
Adaugam carnea de pui peste legumele calite si le lasam sa fiarba la foc mic pana atunci cand carnea de pui se albeste. Dupa aceea adaugam cele doua linguri de boia dulce (in functie de preferinte, papricasul de pui poate fi facut cu o lingurita de boia dulce si una de boia iute). Turnam in papricas un pahar cu apa (insa apa nu trebuie sa fie rece, ci fiarta). Pentru ca am folosit un piept de pui cu os, am profitat de ocazie si am facut o supa, inlocuind cu aceasta apa fiarta (am pus osul la fiert in circa 250 ml de apa si am adaugat o lingura de vegeta).
Lasam papricasul de pui la fiert cam un sfert de ora, iar dupa ce toate ingredientele sunt fierte suficient, adaugam o lingurita cu pasta de tomate. Pregatim aluatul pentru galustele de faina: batem oul cu putina sare si piper, dupa care incorporam in acesta cele patru linguri de faina (le adaugam pe rand, nu dintr-o data). Vom obtine un aluat moale pe care il punem cu lingura in papricasul care fierbe la foc mic. Mai lasam papricasul la foc maxim zece minute, pentru a se face si galustele de faina, apoi adaugam patrunjelul tocat. In cazul in care papricasul de pui ne va iesi prea subtire, il putem ingrosa cu putin amidon sau faina.
Papricas de pui reteta

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu pui!

Pofta buna Recomandă această reţetă pe Google

23 de comentarii:

  1. mmm, suna bine si arata excelent! cu siguranta o sa incerc si eu :)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-mi spui daca ti-ai mentinut parerea si dupa ce l-ai incercat :)

      Ștergere
  2. Mamaaa...de cate ori vad cate o postare pe FB sunt la munca si mi-e o foameee!!!!
    Super reteta ,in special pentru ca este cu galuste,preferatele mele.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andree, voi incerca sa postez retetele seara, cat mai tarziu :P Dar atunci sigur mi-i voi urca in cap pe cei care tin silueta :))
      Tot de pe FB am aflat ca sunt persoane care n-au mancat niciodata papricas cu galuste, cu toate ca mananca papricas dintotdeauna :)

      Ștergere
  3. Eu acum am postat papricas de porc.Dar si din acesta cu galuste stiu ca este foarte bun,deoarece il gatesc.O zi buna iti doresc.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu de ce am trait dintotdeauna cu impresia ca papricasul trebuie sa fie neaparat cu galuste :) Deocamdata n-am incercat decat papricas de pui.

      Ștergere
  4. Multumesc pentru reteta, a iesit minunat. Eu am adaugat chilli si rosii decojite. Foarte simplu de facut si extrem de gustos.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Si mie-mi place papricasul de pui iute, te cred ca al tau ca a iesit tare bun cu chilli.

      Ștergere
  5. Multumesc pt reteta...a iesit grozava...se face usor si repede si am impresionat cu ea :)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce... Iti recomand sa incerci si reteta de gulas, sunt sanse mari sa impresionezi si cu aceasta ;)

      Ștergere
  6. salut,

    Azi fac papricas, fara galuste...dar de garnitura am sa fierb niste fasole neagra ca de mult i-am pus gand rau.

    Mersi "mumos"

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Deci inlocuiesti galustele papricasului cu fasole... interesanta alegere :)

      Ștergere
  7. De mult cautam reteta asta cu galuste...o ceream de la ardeleni si nu o stiau. Am facut-o azi si e super buna.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi se pare putin amuzant faptul ca n-ai reusit sa obtii reteta de la ardeleni si ai gasit-o tocmai in Dobrogea :) Chiar ma bucur ca papricasul cu galuste a fost exact asa cum sperai sa fie.

      Ștergere
    2. E posibil sa nu fi vrut sa impartaseasca secretul. Nu stiam ca esti dobrogean...si eu sunt. Cred ca de asta imi plac retetele tale. Sa vedem ce mai gatim azi. :)

      Ștergere
    3. Trebuia sa-mi spui ce reteta alegi sa gatesti astazi, poate dupa miros descopeream ca suntem si vecini de bloc :)

      Ștergere
  8. Acum locuiesc in Bucuresti. :)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e foarte departe de Constanta, am un simt olfactiv extrem de dezvoltat :)

      Ștergere
  9. Vreau sa fac si eu reteta asta apetisanta, dar... galustele nu or sa iasa prea tari fara ulei sau grasime? Si.. eu le faceam in apa si le adaugam ulterior... Vorba cantecului: "Sa vedem, sa vedem ce-o sa iasa!" :)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Parca lipseste un "sa vedem", nu erau 3? Galustele nu vor iesi nici foarte moi, insa nu cred ca ar trebui sa-ti faci probleme. Dar daca le vrei neaparat moi, atunci le poti face asa cum le faceai si inainte - asa nu risti nimic...

      Ștergere
  10. Super gustos acest papricas,doar ca eu am facut galuste din doua oua pentru ca imi plac foarte mult.Sper sa te regasesc atunci cand am nevoie de o reteta noua pentru mine.Multumesc Robert

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce, Carmen! Si eu sper sa ma regasesti de fiecare data cand cauti o reteta noua... Cred ca n-au iesit exagerat de multe galuste din doua oua, pana la urma important este ca acestea sa nu fie mai multe decat papricasul si astfel sa ramana uscate :)

      Ștergere
  11. Buna seara, din nou:)
    Va multumesc in mod special pt aceasta reteta pentru ca pt mine s-a dovedit a nu fi o simpla reteta, deoarece m-a facut sa calatoresc in timp. Cand am gustat rezultatul acestei mancari, in secunda urmatoare m-am gandit la copilaria mea, pe vremea cand aveam 4-5anisori, iar papricasul pe care il mancam atunci avea exact acelasi gust cu cel pe care tocmai il gatisem. Asadar, multumesc pt acest mic voiaj :)

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts with Thumbnails