Ruladă de pui cu ciuperci la cuptor

Rulada de pui cu ciuperci la cuptor reteta
Ingrediente reteta Rulada de pui cu ciuperci la cuptor:
  • un piept de pui
  • 300 g ciuperci
  • 100 g bacon
  • un ardei rosu
  • o ceapa
  • o legatura marar (sau patrunjel)
  • o lingurita condimente pentru pui (sau sare si piper)
  • 2-3 linguri ulei
Rulada de pui cu ciuperci la cuptor ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
Mai intai preparam umplutura pentru rulada de pui - tocam ceapa si ciupercile in marimea si forma dorita (eu le-am dorit mai mari, deci am tocat ceapa fideluta si am taiat ciupercile felii). Turnam intr-o tigaie cateva linguri de ulei si punem ceapa la calit atunci cand uleiul s-a incins. Dupa ce incepe sa se inmoaie ceapa, adaugam ciupercile si le lasam la foc mediu aproximativ zece minute, amestecand din cand in cand. La sfarsit, atunci cand a scazut apa lasata de ciuperci, punem mararul tocat (mararul poate fi inlocuit cu patrunjel). Condimentam dupa gust cu sare, piper si lasam compozitia pentru rulada de pui la racit. Apoi pregatim "foaia" ruladei - taiem pieptul de pui felii subtiri ca pentru snitel si le batem putin pentru a le intinde. Pentru a nu se rupe, batem feliile de piept de pui intre doua folii de plastic/celofan. Apoi presaram peste acestea condimentele pentru pui (cei care nu le suporta pot sari aceasta etapa). Intindem o folie de plastic pe masa si asezam feliile pentru rulada de pui in asa fel incat acestea sa para o o bucata intreaga, suprapunand marginile (daca nu se vede clar in imaginile retetei, atunci ne gandim la felul in care sunt dispusi solzii unui peste). Intindem compozitia de ciuperci intr-un strat uniform peste foaia de pui obtinuta si adaugam ardeiul rosu taiat suvite. Rulam foaia ruladei cu ajutorul foliei pe care este asezata (pentru a nu curge, rulada de pui trebuie sa fie cu partea deschisa in sus). Dupa ce am rulat-o, asezam feliile de bacon pe lungimea ruladei, apoi o legam cu o sfoara (daca nu ne pricepem la legat, atunci infigem scobitori din loc in loc). Chiar daca la prima vedere nu pare, baconul joaca un rol destul de important in aceasta reteta: daca nu am inveli rulada de pui in bacon, atunci aceasta ar trebui tinuta la cuptor mai mult timp pentru a se rumeni si astfel pieptul de pui ar iesi prea uscat. Pornim cuptorul si asezam rulada cu ciuperci intr-o tava. In momentul in care cuptorul s-a incins, introducem tava cu rulada si o tinem la foc mediu (175 grade C) aproximativ 45 de minute. Rulada de pui cu ciuperci se poate servi ca fel principal de mancare sau ca aperitiv, rece este aproape la fel de gustoasa. Daca pieptul de pui ni se pare prea fad, acesta poate fi inlocuit si cu pulpe. Dupa cum se observa si in imagini, mie mi-a parut rau sa las tava atat de goala in cuptor, asa ca am umplut cu legume spatiul din jurul ruladei :)
Rulada de pui cu ciuperci la cuptor reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu carne de pui!
Pofta buna Ţi-a plăcut reţeta? Recomand-o! anunturi

46 de comentarii:

  1. acum ma duc sa cumpar piept de pui:)))mama cum arata:X

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci am reusit sa te conving cu aceasta rulada :)) Spor la gatit!

      Ștergere
    2. Bai baiatule mai omorat:))Am mancat 2rulade aseara:)) acum cv bun? dulce?:> ce zici

      Ștergere
    3. Nu cred ca te-am omorat de tot, din moment ce-ti mai arde si de ceva dulce, chiar si dupa doua rulade :)) Oricum, intre timp te-am rezolvat si cu desertul, tocmai am citit ca ti-a placut ideea.

      Ștergere
  2. Retetele publicate de dv. sunt f. interesante.

    Sunt demne de lauda si felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  3. O idee buna pt weekend......chiar eram in pana de idei:))))
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, raspunsul meu vine cam tarziu, dar sper ca ai avut un sfarsit de saptamana gustos :)

      Ștergere
  4. Eu ti-am mai spus ca te fac vinovat de muuuuultele kg in plus si atunci ai spus: consumat cu moderatie bla bla,cum sa consumi cu moderatie asa minunatii(:-D)?Barbate jos palaria,azi am facut rulada si a iesit delicios......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Asta e, ce sa fac... pentru te face sa revii aici, imi asum raspunderea pentru toate kg alea multe si voi continua sa postez retete delicioase, asa cum ii sta bine unui blog culinar serios :D

      Ștergere
  5. buna ma numesc Florina, acum e rulada in cuptor...astept sa vina al meu sa guste ....daca te rog, retete pentru cei bolnavi adica fara ceapa, fara usturoi ,fara grasimi,ceva mancaruri foarte gustoase ai? eu sunt cu probleme si de multe ori nu stiu ce sa mai fac sa mananc...ieri am facut supa crema de dovleac, dar doar asa fara ceapa, fara lapte...e buna si asa...dar daca mi-ai sugera altceva m-as bucura tare mult...multumesc pentru retete..

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Florina, am si cateva retete mai dietetice. Poti incerca cartofii la cuptor, ghiveci de legume (are o ceapa, insa poti renunta la ea fara probleme), varza la cuptor. Sper ca sotul sa aprecieze rulada de pui, de fapt sa te aprecieze pe tine pentru faptul ca ai preparat-o, eu niciodata nu gatesc ceva daca nu pot manca si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa stii ca, cum a ajuns in fata blocului deja simtea mirosul...era gata rulada si sa pus si a mancat o rulada intreaga o data (am facut 2 pentru ca stiam ca o sa-i placa).A fost foarte incantat. Multumesc tare mult.O sa incerc ghiveciul dar probabil o sa renunt la mai multe legume,nici varza nu pot manca...oricum daca imi place o reteta o fac chiar daca trebuie sa renunt la multe si nu are acelasi gust...dar asta e nu putem fi cu toate.de obicei fac retete pentru al meu dar nu le gust niciodata si zice ca nu stie ce fac de intodeauna le reusesc..probabil daca pui dragoste iti ies toate.Azi o sa fac prajitura cu crema de cocos...abia astept.Florina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atunci, daca vrea mancare gustoasa, sa faca bine sa te mentina indragostita toata viata :) Ai fost inspirata alegand sa faci doua rulade, mie mi-a parut rau ca eu am facut doar una - m-am gandit ca poate a doua zi pieptul de pui va fi prea uscat... Spor la "prajiturit"! :)

      Ștergere
  8. Mmmmm cat de bine arata!!!!!Trebuie incercata reteta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Araata genial, mor dupa sandwich uri ,ceea ce ma face sa iubesc si reteta asta.

    RăspundețiȘtergere
  10. as vrea o lamurire: rulada se imbraca in bacon si se leaga sau baconul se pune doar deasupra, pe lungime? in poza vad doar deasupra..multumesc...tot acum m-am si abonat..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am pus bacon doar deasupra ruladei (si apoi am legat-o), insa o poti inveli in intregime daca doresti. Sincer sa fiu, eu nu aveam la indemana decat cateva feliute de bacon atunci cand m-am apucat sa prepar rulada...
      Vad ca inca n-ai confirmat abonarea, probabil vei gasi mail-ul de confirmare in folderul de spam.

      Ștergere
  11. da, nu am intrat pe mail, azi noapte faceam tortul de mere (care e o frumusete si o bunatate), acum sunt in focuri cu pieptul cu ciuperci si smantana (e gata), salata de pui cu porumb (e gata si ea) si urmeaza ruladita....am avut trei piepti exact pentru cele trei retete...ce noroc pe mine ca te-am descoperit!!!! voi pune si castraveti cu pikant fix...ce mai, ai castigat o fana, adica o super fana (cred ca e corect sa mai si glumim din cand in cand, nu?) la salata de pui bineinteles ca s-a taiat maioneza, dar am reparat-o cu apa rece imediat, e drept ca fara blender..iar la tortul de mere..voi scrie acolo ce-am facut..e de bine..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E chiar indicat sa mai si glumim din cand in cand. De fapt, probabil ai observat ca eu sunt cu adevarat serios doar atunci cand scriu reteta :) Daca deja ai incercat patru retete, poate ar trebui sa-ti alegi si un username pentru semnatura, ca sa stiu si eu cu cine vorbesc...

      Ștergere
  12. In mania ta sa nu-ti fure cineva pozele , pur si simplu sunt destul de neclare si in afara de scris nu se vede mare lucru. Pacat de retete...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu o numesti manie, eu o consider precautie... In fine, nu conteaza prea mult - ideea e ca fiecare are dreptul sa-si protejeze munca/ proprietatea asa cum crede de cuviinta. Dac-ai fi in situatia mea, poate ai vedea altfel lucrurile. Iar daca unii nu vad nimic altceva in afara de scris in pozele mele, atunci inseamna ca blogurile culinare concurente au numai de castigat prin faptul ca-si gasesc noi cititori... Deci daca e sa piarda cineva ceva, acela sunt doar eu ;)

      Ștergere
  13. Pui in combinatie cu ciuperci...delicios!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. A iesit super bun , dar eu am incecat reteta cu piept de curcan. Delicios !!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu tocmai ma pregatesc sa incerc aceasta rulada si cu piept de gasca... :)

      Ștergere
  15. Deci ma omori incetul cu incetul..acuma ma duc sa fac rulada sa fie gata pe cand ajunge a meu acasa, pe langa asta imediat scot pizza din cuptor..am facut si taieteti de casa sa am pe cand fac supica de pui, ieri am facut lapte de pasare si pancakes....deci..nu mai intru la tine pe blog :P...ar trebui sa ma platesca cineva la cat stau in bucatarie :))) Cea mai mare problema e ca nu are cine sa mance atatea bunatati si deja am ochit si alte retete :) Esti bestial

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Hai ca nu-i dracu` chiar asa negru, sunt cai mult mai rele de a muri :P Crezi ca eu ma simt bine auzind cu cate retete il rasfeti pe sotul tau si ca te vaiti ca n-apuca sa le faca fata?!? :D Norocul tau e ca vine Pastele si astfel ai ocazia sa incerci si mai multe retete. Apropo, cum ti s-a parut rulada?

      Ștergere
    2. Mi s-a parut wow :)..Eu am dublat reteta ca sa fie...( mi-au iesit 4 buc) si a doua zi dimineata la micul dejun am facut un platou si numai bine am feliat si o buc de rulada ..sa vezi ce bine arata pe platou :D Pe maine i-am pus "gand rau" retetei de tiramisu, am si cumparat deja toaqte cele necesare ..miammm. Eu am umpicutz de "probleme" fiindca sunt in Belgia si nu gasesc unele ingrediente pe care le foloseam acasa, dar ne adaptam situatiei :) Ms mult pt toate bunatatile postate pe acest blog. Felicitari!!!

      Ștergere
    3. Merci! Se pare ca ai fost inspirata alegand sa dublezi ingredientele ruladei, poate ar trebui sa procedezi la fel si cu reteta de tiramisu - nici nu-ti imaginezi cat de repede dispare... :) Am inteles ca e dificil sa-ti procuri anumite ingrediente intr-o tara din zona aia a Beneluxului, ideal ar fi sa gasesti un magazin romanesc "de cartier" :)

      Ștergere
  16. Am facut si rulada de pui, super gustoasa si aspectoasa.Mie mi s-a parut usor de facut ,baconul ajuta si in fixarea ruladei la prinderea cu sfoara.
    BvO!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, reteta nu e greu de facut, doar ca rulada nu este chiar la fel de simpla ca alte retete (imi amintesc ca am vorbit despre ea la alta reteta, parca la ostropelul de pui - o reteta usor de preparat).

      Ștergere
  17. A doua reteta pe care o fac,am mai facut vinete umplute cu carne tocata,sunt minunate,sigur o sa mai fac retete de pe blog,sunt simple,cu ingrediente la indemana oricui si foarte gustoase.tine-o tot asa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Erika, cum eu am de gand sa-mi pastrez stilul de a gati, ma gandesc ca-ti vei pastra si tu intentiile si vei reveni sa mai faci retete de pe blog :) Mai ales ca, dupa doua retete cu carne, poate simti nevoia sa mananci si o prajitura...

      Ștergere
    2. voi fi nevoita deoarece iubitului meu ii plac enorm dulciurile,inca ma gandesc ce prajitura sa fac,deocamdata m-au cucerit tavalitele:d fi sigur ca o sa stau pe aici mult.apropo,reteta asta e minunataaaaa,credeam ca o sa se ususce prea tare pieptul de pui daca il las atat de mult la cuptor,dar baconul in care l-am invelit si-a facut treaba de minune si carnea a fost chiar suculenta.te mai anunt cand incerc alte retete

      Ștergere
    3. Cum pieptul de pui mi se pare ca este oricum destul de inecacios, atunci cand am facut reteta ruladei am avut ca prioritate evitarea uscarii puiului si transformarii acestuia in ceva chiar si mai greu de inghitit :) Era sa uit... sa stii ca tavalitele alea sunt o alegere buna, acum sa vedem ce zice si iubitul tau ;)

      Ștergere
  18. Noroc de retetele tale, ca sincer chiar nu mai aveam idei :(. Acum incerc sa fac rulada asta delicioasa,sper sa iasa macar pe jumatate cum ti-a iesit tie :). O zi frumoasa!
    Gabriela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabriela, sunt convins ca rulada iti va iesi mult mai buna decat ceea ce speri tu ca te-ar multumi :) Spor la gatit!

      Ștergere
  19. Am obiceiul sa citesc comentariile ca sa ma documentez ca sa zic asa ;))) A spus cineva ca nu se vad bine pozele dar oare cum ar vrea sa fie ? cred k e cineva invidios!!! concurenta e mare:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, nu stiu daca aici e vorba despre un comentariu lasat de catre concurenta... din moment ce zice ca-i pacat de retete, inseamna ca le considera bune :)) Bine-ar fi sa am o concurenta atat de slaba incat sa nu se priceapa cum trebuie nici macar la improscat cu noroi :D

      Ștergere
  20. Felicitari, ai explicat o reteta in modul in care poate fi reprodusa de oricine.

    RăspundețiȘtergere
  21. Merci ptr reteta. O sa fie pata de culoare de pe masa de Revelion...

    RăspundețiȘtergere
  22. Datorita tie imi ies toate retetele pe care inainte le incercam si nu-mi ieseau, cand sunt in pana de idei ma uit la tine pe blog si gasesc imediat reteta preferata, nu sunt experta in ale gatitului dar datorita tie ma pot bucura din plin cand mancarea preferata imi iese si nu imi este teama sa incerc si alte retete noi. Esti super barbate:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa aud ca te inspiri de aici. Cum nici eu nu sunt vreun expert intr-ale gatitului, pot spune ca ne bucuram impreuna la fel de mult de reusitele retelelor mele :)

      Ștergere
  23. Nu cred ca te-a improscat nimeni cu noroi, retetele par simple si bune, mancare facuta in casa de un om normal, nu vreun bucatar specialist sau de n stele Michelin, deci e cazul sa ramai cu picioarele pe pamant...
    Daca ai inceput sa gatesti,nu-i nevoie sa te transformi de tot intr-o femeie, asa ca lasa victimizatul...
    In rest, bune si simple retetele. Bafta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Nu intelegeam despre ce vorbesti, asa ca a trebuit sa recitesc toate cele 44 comentarii... Era un fel de gluma acolo - nu-ti face griji, nu ma transform intr-o femeie si sunt bine ancorat in realitate. Gatesc si eu din cand in cand (ajutat de femeile din viata mea, nici macar nu-i asum toate "meritele"), nu ma consider vreun mare CHEF, n-am facut vreodata cursuri de gatit si nici n-am de gand sa fac. Iar in toata joaca asta de-a blogul culinar, mai degraba ma simt webmaster decat bucatar...

      Ștergere

.