publicitate

Ciulama de pui

Ciulama de pui
Ingrediente reteta Ciulama de pui:
  • 6 pulpe de pui
  • o ceapa
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri faina
  • o legatura patrunjel
  • ulei, sare, piper
Ciulama din carne pulpe de pui Ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Punem la incins cateva linguri de ulei intr-o tigaie si apoi prajim in el pulpele de pui. Nu trebuie sa le prajim foarte bine, ci doar sa le rumenim putin, asa ca scoatem ciocanelele de pui de la prajit atunci cand acestea se rumenesc pe toate partile.
Intr-o alta cratita incingem trei-patru linguri de ulei, tocam ceapa si o calim cateva minute. In momentul in care ceapa devine sticloasa (adica incepe sa se inmoaie), adaugam cele doua linguri cu faina si amestecam bine. Se vor forma niste cocoloase de faina, dar vom scapa de ele turnand imediat un pahar cu apa sau lapte.
Dupa ce dizolvam cocoloasele de faina, adaugam pulpele de pui in ciulama si o lasam sa fiarba zece minute la foc mediu. Deoarece sosul este destul de gros, cat timp fierbe ciulamaua cu pulpele de pui noi trebuie sa avem grija sa amestecam din cand in cand. Dupa cele zece minute adaugam smantana, sarea si vegeta, apoi lasam ciulamaua de pui sa fiarba la foc mic pentru inca zece minute.
Tinand cont de faptul ca pulpele de pui sunt pe jumatate prajite, ciulamaua nu necesita un timp mare de fierbere. Daca ni se pare ca ciulamaua de pui are sosul prea gros, atunci il mai putem subtia adaugand putina apa sau lapte. La sfarsitul prepararii, luam cratita de pe foc si punem in ciulama patrunjelul tocat marunt si piper dupa gust.
Ciulama din carne de pui reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de ciulama!
Pofta buna Recomandă această reţetă pe Google

15 comentarii:

  1. :)) Eu as putea manca o ciulama buna chiar si la micul dejun :D

    RăspundeţiȘtergere
  2. Arata tare bine si diferita de retetele pe care le stiu... Multumim de idei si reteta!!..

    RăspundeţiȘtergere
  3. Felis, si eu iti multumesc pentru laude! :D Dar n-are rost sa fii modesta, am vazut ca ai si tu o gramada de retete interesante ;)

    RăspundeţiȘtergere
  4. Bestiala! :) Mi-am castigat inca 10 ani de casnicie fericita alaturi de doamna mea cu reteta asta si o supa crema de conopida. ;) Sa ne traiesti si sa mai postezi retete!!

    RăspundeţiȘtergere
  5. mama pune o lingura de bulion

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am vrut sa pastrez ciulamaua cat mai alba. Bine, nici nu zic acum ca o singura lingura de bulion ar face-o rosie :)

      Ștergere
  6. Buna ziua! Nu pot sa zic ca sunt incepatoare, doar ca mi-am iesit din ritm doi ani de zile :D. Imi plac retele de pe blogul asta foarte mult! Asa cum spui ca sunt multe retete , ale tale mi se par cele mai usoare :).Multumesc! O zi frumoasa!
    Gabriela

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Gabriela! Cu retetele mele simple iti vei intra in ritm cat ai zice "peste" - sau "ciulama", in cazul de fata :) Iar dupa ce-ti intri-n ritm, pentru mine ideal ar fi sa ajungi la concluzia ca-ti place si mai mult blogul meu culinar :D

      Ștergere
  7. bunaaa! :D

    cu ce sa inlocuiesc smantana? (care nu-mi place)

    by the way felicitari pentru site! it's amazing!!! :D

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hellooo! :D Poti inlocui smantana cu lapte (ideal ar fi sa folosesti un lapte cat mai gras, evita-l pe cel degresat).

      Ștergere
  8. foarte buna ciulamaua mi a iesit perfect!

    RăspundeţiȘtergere
  9. Nu imi place acest mod de preparare,prea mult prajit In mod sigur exists si o variants Mai light��

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Evident, exista nenumarate variante mai usoare, insa o ciulama de pui cu adevarat gustoasa are totusi nevoie de anumite concesii...

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails