Ciocănele de pui la cuptor (cu iaurt)

Ciocanele de pui marinate la cuptor cu cartofi
Ingrediente reteta Ciocanele de pui la cuptor:
  • 6 ciocanele de pui
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • pentru marinada:
  • 200 ml iaurt
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 lingurita curry (optional)
  • 1/2 lingurita nucsoara (optional)
Ciocanele de pui la cuptor Ingrediente
Modul de preparare a retetei:
Pentru inceput pregatim marinada in care vom tine ciocanelele de pui. Punem intr-un vas iaurtul si adaugam nucsoara, boiaua dulce, rozmarinul si curry. Tocam marunt sau dam pe razatoare usturoiul, il punem peste celelalte condimente din marinada, apoi amestecam bine marinada pana cand iaurtul capata o culoare uniforma. Intepam din loc in loc ciocanele de pui, le introducem in marinada, apoi bagam vasul in frigider si lasam ciocanelele de pui la marinat macar o ora-doua. Cu cat lasam ciocanelele de pui mai mult timp la marinat, cu atat acestea vor fi mai fragede si mai aromate. In timpul in care ciocanelele de pui stau la frigider in marinada de iaurt, noi pregatim legumele. Curatam cartofii de coaja si ii taiem felii mai groase. Daca avem cartofi noi si mici, atunci nu mai este nevoie sa-i curatam, doar ii spalam bine si ii aruncam in tava de cuptor. La fel procedam si cu morcovii, adica ii curatam si ii taiem rondele. Ungem tava cu putin ulei si formam un "pat" din cartofi si morcovi, iar deasupra legumelor asezam ciocanelele de pui marinate. Nu aruncam marinada ramasa, ci o turnam in tava peste cartofi si morcovi (astfel legumele vor deveni mult mai gustoase). Incingem cuptorul si lasam tava cu ciocanelele de pui marinate la cuptor circa 35-40 minute, insa trebuie sa ne asiguram ca atunci cand scoatem ciocanelele de pui de la cuptor acestea sa fie putin rumenite iar cartofii si morcovii sa fie moi. Intr-un cuptor pe gaz, cartofii se vor face mult mai greu, asa ca ar trebui fierti putin inainte sau acoperiti cu folie de aluminiu (folie care se va indeparta cu cinci minute inainte de a-i scoate de la cuptor - pentru a se rumeni putin).
Ciocanele de pui marinate la cuptor cu cartofi
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete cu pui!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

35 de comentarii:

  1. Superi tari retetele , dar spune-mi si mie cum ti se face tie acest fel de mancare in 40 de min...k eu am asteptat 1 ora jumate ... plus ca am adaugat si apa, ca altfel cartofii nu fierbeau ever.:(

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil tu ai folosit un cuptor mai vechi, pe gaz. Eu am un cuptor electric si ciocanelele de pui se fac chiar si in mai putin de 40 min, dar a trebuit sa astept dupa cartofi. Se pare ca a meritat retehnologizarea bucatariei mele, macar din punct de vedere al timpului :) Habar n-am cat ar trebui sa dureze in alt cuptor, eu nu sunt bucatar de meserie si pasiunea asta a gatitului m-a prins doar de un an, deci este singurul cuptor pe care-l cunosc :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la ce temperatura trebuie incins cuptorul electric? ca asta ori n-am vazut ori ai omis. Multumesc

      Ștergere
    2. Am incins cuptorul electric la temperatura maxima (250 grade C). Spor la treaba!

      Ștergere
  3. Am inteles. Eu folosesc cuptorul de aragaz, clasic. Nici eu nu sunt bucatar de meserie dar gatesc de la vreo 17-18 ani , deci am vreo 4 ani experienta :D cu anumite pauze :D
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai la vechimea asta, te astept sa vii cu sfaturi si sugestii :D Apropo de sugestii, stiu pe cineva care fierbea putin cartofii inainte de a-i baga la cuptor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Din cate am vazut pe site, nu cred ca mai ai nevoie de sfaturi. Spor in continuare la gatit!

    RăspundețiȘtergere
  6. nu e necesara fierberea daca ii acoperi la inceput cu folie de aluminiu,dupa care o indepartezi sa se poata rumeni

    RăspundețiȘtergere
  7. Ar fi si asta o varianta, multumesc pentru sugestie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte, foarte bun ! Am preluat si sugestia cu folia de aluminiu si a fost un deliciu. Multumesc pentru reteta! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioana, nu trebuie sa-mi multumesti mie, ci anonimului de mai sus :) Ma bucur ca ti-au placut ciocanelele si te mai astept.

      Ștergere
  9. Gata, e la cuptor, cu mici schimbari la condimente si cu adaugarea a doi catei de usturoi taiati felii in tava peste legume. Abia astept sa vad cum iese. Alina ( :) cea cu "placinta/prajitura" de dovleac)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi, trebuia sa-ti mai adaugi ceva (o litera, doua) in semnatura, mi-ar fi fost mult mai simplu sa te recunosc :)

      Ștergere
    2. Am executat copanelele/ciocanele aseara dupa ce statusera o noapte in marinata. Am pus in plus si un cartof dulce ratacit si in minus nucsoara pentru ca e prea exotic pentru mine. :-)
      E adevarat ca in cuptorul cu gaze dureaza mai mult si trebuie folie la inceput.
      Bottom line - au iesit minunate. Multumesc mult pentru reteta! Irina

      Ștergere
    3. Cu placere, Irina. Am observat ca multora li se pare purin exotica nucsoara. De fapt nu doar aceasta, ci si curry-ul. Dar nici cu cartoful dulce nu mi-e rusine :)

      Ștergere
  10. foarte buna reteta, cea mai buna reteta de pui cu legume la cuptor incercata de mine pana acum. Acum fac si cu pulpe de curcan , de abia astept rezultatul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa fie macar la fel de gustoase si pulpele de curcan preparate folosind aceasta reteta.

      Ștergere
  11. acum sunt in cuptor, sunt curioasa cum o sa iasa, am tot gatit pulpe in toate felurile dar in iaurt niciodata...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt absolut convins ca merita incercate, desi curiozitatea e un motiv suficient bun :) Deci, cum ti s-au parut ciocanelele cu iaurt?

      Ștergere
    2. Multumesc pentru reteta. De mult caut una in care sa se specifice ce pot face cu marinada ramasa! Sper sa iasa. 🤗🤗

      Ștergere
  12. Foarte bune au iesit....m-am laudat la toti apropiatii mei ce minunatie am facut ...:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Arata foarte bine. Chiar acum ma pregatesc sa fac marinada. Nu folosesti sare deloc? ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gandindu-ma ce e ceva banal, n-am mai adaugat si sarea in lista cu ingredientele retetei :) De obicei trec "sare" la sfarsit, insa nu specific niciodata cantitatea, fiecare cu gusturile lui.

      Ștergere
  14. felicitari
    am facut de cateva ori poale in brau dupa reteta dvs si imi plac la nebunie, rulada de cartofi pe care am facut-o cu diverse umpluturi iar maine am musafiri si o sa incerc aceste copanele:) abia astept sa vad cum ies :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, ma bucur ca retetele mele au iesit multumitor. La cat de simpla e reteta, ciocanelele astea n-au cum sa nu iasa bine - mai ales daca au iesit bine de atatea ori poalele-n brau :) Las link catre reteta, in caz ca pofteste cineva, daca tot incingem cuptorul :D (POALE`N BRAU).

      Ștergere
  15. super cool acest site....felictari! invat multe de aici ..sunt nou in bucatarie!! good luck!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ionut, ai nimerit pe blogul culinar perfect pentru cei cu putina experienta in bucatarie! Sper sa inveti cat mai multe din retetele mele si sa fii multumit de rezultatul fiecareia.

      Ștergere
  16. Buna!..am gasit si eu reteta si m am apucat impreuna cu prietenul meu sa o punem in practica :)..in plus am mai adaugat putina lamaie(sper sa nu o dam in bara din cauza asta :D)..dar vroiam sa intreb de sare..nu se pune deloc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! De obicei scriu si "sare" la sfarsitul listei ingredientelor, insa de data asta am uitat - in toate retetele de mancare se pune sare dupa gusturile fiecaruia. Asa cum eu sunt de parere ca orice reteta ar trebui adaptata gusturilor noastre, deci daca voi considerati ca v-ar placea ciocanelele de pui si cu niste lamaie, atunci n-aveti cum sa o dati in bara :) Sper ca gatitul asta in cuplu a fost o experienta suficient de placuta incat prietenul tau sa-si doreasca s-o repetati :D

      Ștergere
  17. La ce temperatură trebuie setat cuptorul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu tin ciocanelele la foc mediu, adica setez cuptorul la 175-180 grade C. Spor la gatit, Teodora!

      Ștergere
    2. Multumesc frumos!
      Au iesit foarte bune.

      Ștergere
    3. Pentru putin, ma bucur sa aud ca rezultatul retetei a fost pe placul tau.

      Ștergere
  18. Mulțumesc pentru rețetă. Caut de foarte mult timp o rețetă in care să specifice și ce fac cu marinada de la pui! 🤗🤗🤗

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)