Chiftele marinate

Chiftele marinate reteta
Ingrediente reteta Chiftele marinate:
  • 9 chiftele
  • 200 g rosii in suc propriu
  • 2 cepe
  • 3 foi dafin
  • 1/2 cana apa (sau vin)
  • o lingura zahar
  • o lingura otet
  • ulei, sare, piper
Chiftele marinate ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei
Ieri am facut chiftele si n-am reusit sa mananc nici macar jumatate din ele. Asa ca astazi m-am gandit sa prepar chiftele marinate, asta pentru a incerca sa ma "auto-pacalesc" ca de fapt nu mananc niste chiftele vechi, ci o mancare complet diferita :) Si am reusit sa fac acest lucru cu un minim de efort, deoarece reteta de chiftele marinate este extrem de simplu si rapid de preparat (evident, in situatia in care avem deja chiftelele). Curatam ceapa , o tocam si o punem la calit in putin ulei. Atunci cand ceapa devine sticloasa, adaugam 200 g de rosii in suc propriu si o jumatate de cana cu apa (sau vin). Tot acum vom pune in sosul chiftelelor marinate si trei foi de dafin, o lingura de zahar, una de otet si sare si piper dupa gust (daca folosim vinul in locul apei, atunci nu vom mai pune otetul). Lasam sosul sa fiarba zece minute la foc mediu si apoi adaugam chitelele. Mai fierbem chiftele marinate cateva minute (in jur de cinci minute) si apoi luam cratita de pe foc.
Chiftele marinate reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de chiftele!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

29 de comentarii:

  1. Sunt foarte apetisante,merci pentru idee......uneori uitam ce sa mai gatim...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu placere! Cam asta este si problema mea... fac anumite retete de cateva ori si apoi uit de ele :). Acesta a fost de fapt principalul motiv pentru care m-am hotarat sa le pun pe blog - sa-mi amintesc ce am gatit si sa ma inspir atunci cand nu stiu ce sa mai gatesc. Aveam un carnetel aproape plin cu retete, dar este mult mai usor sa "frunzaresc" blogul decat carnetelul :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Fratele meu, taman eram decisa la un mic regim.. dar cu beleaua ta de pagina... nu mai rezist.. imi fac chiftele marinate.. multumesc ! :)))
    Elena Toma

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) Regimul poate sa ma astepte, ce atata graba? E week-end, ne putem face de cap :)) N-ai pentru ce sa-mi multumesti, pentru ca eu doar iti dau ideea. Asa, si eu trebuie sa-ti multumesc pentru vizita, deci ne anihilam reciproc. Azi fac ceva cu cartofi, asa ca am zis sa bag un citat de pe blogul tau: "- Am ajuns in America pentru ca m-a trimis nevasta dupa cartofi. (Cristofor Columb)" :)) P.S. Chiar a spus Procust chestia aia? :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu le fac altfel , dar reteta ta e mai interesanta si data viitoare voi face asa .

    RăspundețiȘtergere
  6. Poti sa-mi spui si reteta ta, sunt sigur ca cineva o va gasi interesanta. Pana la urma e vorba de gusturi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai procedat f bine punandule la marinat sunt comvinsa ca asa le-at mancat mai cu spor:))

    RăspundețiȘtergere
  8. Daaaa, chiftelele deja se cam intarisera si nu prea mai pareau apetisante. Asa, chiftelele marinate au parut proaspete.

    RăspundețiȘtergere
  9. la acesta reteta recomand sa punem un vin rosu dulece.

    spor

    RăspundețiȘtergere
  10. Dacă tot îţi rămân chifteluţe nemâncate (din alea mai mici, rotunde), de ce nu încerci să le faci marinate cu maioneză .... ştii tu, cu ceapă ţinută în oţet diluat cu apă şi cu maioneză? Sunt foarte bune, partea proastă e că, din cauza maionezei, trebuie consumate repede ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am incercat niciodata... dar sigur voi face data viitoare cand mai raman cu chiftele, nu-mi fac griji in legatura cu partea proasta - in casa mea, chiftelele marinate n-au niciodata o viata lunga :D

      Ștergere
  11. Ok, sper să iasă bune, că nu de alta, după aia poate nu-mi mai dai voie să intru pe blog ......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai linistita, n-o sa ma supar eu doar pentru niste chiftele mrinate... Si daca n-as mai fi criticat din cand in cand, poate mi s-ar urca la cap si apoi n-as mai scrie cu atata atentie retetele :) Dar eu stiu ca ti-au iesit bune chiftelutele.

      Ștergere
  12. eu am alta reteta mai simpla si mai dietetica si mancarea chiar e gustoasa!
    Chiftelele le dau prin faina si le pun in apa care clocoteste in cratita, doar cu ulei.Dupa ce au fiert pe jumatate adaug 1 frunza de dafin , putin cimbru, 2-3 rondele de lamaie ,sucul de rosii(sau bulionul diluat), zahar, sare , dupa gust . Uneori pun si putin vin alb (o cescuta).
    Ma credeti ca este f. gustoasa? Eu nu pun niciodata ceapa cand gatesc o mancare!Am invatat sa fac in asa fel incat sa ocolesc ceapa(pe care nu o tolerez nici cruda nici gatita) si crede-ma , fara sa ma laud ca sunt vestita pentru preparatele mele din bucatarie.Viata mi-a facut o festa:a trebuit sa invat sa gatesc la 14 ani...
    Incercati sa gatiti chiftelele fara a le praji; sunt mult mai digerabile!
    Anonimus 2.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru varianta ta de chiftele marinate! Atunci cand e vorba despre mancare, eu am ajuns sa cred orice :) Sunt atatea feluri delicioase de a gati anumite retete incat imi pare rau ca timpul nu-mi permite sa le incerc pe toate.
      Mie imi place foarte mult ceapa in mancaruri si, din fericire, deocamdata n-am probleme. Dar sunt multe persoane care nu o tolereaza si care poate cautau o astfel de reteta.

      Ștergere
  13. Buna,Robert.Se pare ca sunt singura de aici care nu foloseste la chiftele marinate:otet,vin,foi de dafin...Singurul condiment pe care-l pun este tarhonul fie proaspat,fie conservat in otet.Asa pun mai putina sare in sos.o sa-ncerc si reteta ta ,n-am nimic de pierdut.Cu simpatie,Mariana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mariana, in cazul chiftelelor marinate eu merg pe principiul "cu cat mai multe, cu atat mai bine" :) Dar cum nu-l am intotdeauna la indemana, mai renunt la vin uneori. La dafin insa renunt foarte rar, mi se pare ca-i da un farmec aparte retetei.

      Ștergere
  14. dar vinul pus in sosuri , nu e pus cam degeaba daca il pui de la inceput???? eu asa stiu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer sa fiu, nu stiu... Doar ca vinul nu e pus chiar degeaba, dupa un sfert de ora de fiert nu se evapora tot :) Dar, pentru linistea ta sufleteasca, poti pune vinul mai la sfarsit (insa cred ca ar trebui sa pui mai putin).

      Ștergere
  15. marinata asta oare merge si cu chiftelutele cu susan,acelea coapte in cuptor? k sunt la regim, sau mai bine zis,semi-regim, si sigur prajeala nu face bine ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Madalina... poti face chiftele marinate chiar si cu cele coapte la cuptor. Iti las si link catre RETETA, ca sa ajungi mai repede la ele :)

      Ștergere
  16. Draga Barbatelule,

    Mi-ai salvat inspiratia pentru cel putin pana se termina postul. Cand vin la 19 seara de la servici, poti sa ma stori ca lamaia ca tot nu mi vine nicio idee ce sa fac de mancare. Noroc ca sunt admiratoare fidela(poate inca nedeclarata oficial).
    Am readaptat reteta de chiftelute marinate, chiftelutele fiind de soia :).
    Multe salutari de la o moldoveanca din Cluj, o seara placuta iti doresc! Multumesc pentru toate ideile tale apetisante si mai ales pentru timpul scurt pe care l petrec in bucatarie datorita tie! Ani

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ani, dupa mesajul asta cred ca am oficializat in sfarsit declaratia :) Deci multumirile nu-si mai aveau rostul, deja pot spune ca suntem chit: eu te-am ajutat sa ai inspiratie la gatit, tu m-ai laudat. Asa ca, vreau-nu vreau, de acum va trebui sa-mi joc cat mai bine rolul de muza culinara! :D Apropo, sper ca ai folosit reteta mea de chiftelute de soia la readaptarea retetei chiftelutelor marinate.

      Ștergere
  17. Servus,
    Pai, nu prea pentru ca de fapt chiftelutele mele au fost snitele de soia. Mi se parea prea mare munca sa iau granule de soia. Dar daca vrei o idee despre snitelele de soia, sa stii ca le am fiert in lapte. Iar in oul cu faina si putin lapte prin care le-am dat am adaugat si putin mustar. Au mers perfect cu sosul tau.
    Trebuie sa recunosc ca postul meu inseamna fara carne si dulciuri . Incerc din rasputeri sa ma fac ca nu am vazut prajitura cu nuca si caramel postata ieri, piei ispita !!!!

    Un sfarsit de saptamana placut,

    Ani

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Ieri am publicat si o negresa de post, insa nu cred ca e suficient. Trebuie sa stai departe de blogul meu pana la sfarsitul postului, altfel cred ca-ti va fi greu sa rezisti tentatiei... :D

      Ștergere
  18. Chifteelele coapte in cuptor sunt si mai sanatoase si mai usor de pregatit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, insa chiftelele coapte nu sunt la fel de gustoase ca cele prajite. Apropo, gasesti pe blog o retete de chiftele cu susan la cuptor, daca vrei sa incerci ceva nou.

      Ștergere
  19. foarte gustoase..mersi de idee..paul

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)