publicitate

Plăcinte cu brânză Poale-n brâu

Placinte cu branza Poale-n brau reteta
Ingrediente reteta Placinte cu branza Poale-n brau:
  • 500 g branza dulce
  • 700 g faina
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • un pahar apa
  • un pahar ulei
  • un cub drojdie
  • 100 g stafide
  • coaja de la o lamaie
Placinte cu branza Poale-n brau ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei
Punem faina intr-un vas si facem o mica groapa in mijlocul ei. Acolo punem cubul de drojdie faramitat si paharul cu apa calduta (nu rece), amestecam usor pentru a dizolva drojdia si adaugam paharul cu ulei, 100 g zahar, jumatate din coaja de lamaie si doua oua.
In amestecul format incorporam treptat faina pana cand obtinem un aluat elastic si nelipicios. Pentru a iesi pufoase, aluatul pentru Poale -n brau trebuie framantat energic cateva minute, apoi pus intr-un loc calduros si lasat sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.
Pentru a nu se lipi, presaram blatul de lucru cu faina din abundenta si intindem aluatul placintelor cu un sucitor pana vom obtine o foaie de grosimea unui deget. Taiem foaia de aluat in bucati patrate (de aproximativ 15 cm).
Acum este momentul sa pregatim compozitia pentru umplutura placintelor Poale-n brau. Punem intr-un vas branza dulce, stafidele, un ou, 100 g zahar, celalata jumatate de coaja de lamaie rasa si le amestecam bine.
Punem cate o lingurita de umplutura in fiecare patrat de aluat, apoi impaturim fiecare colt exact ca pe un plic. La fiecare colt apasam usor cu degetul pentru a fi siguri ca placinta nu se dezlipeste. Apoi procedam in mod similar cu noile colturi formate si astfel obtinem celebrele placinte Poale-n brau moldovenesti.
Punem placintele cu branza intr-o tava teflonata (daca nu, punem hartie de copt sau tapetam cu grasime si faina). Lasam spatiu cam de un centimetru intre placinte deoarece vor mai creste. Batem un galbenus si ungem fiecare placinta in parte, apoi mai lasam inca zece minute placintele Poale-n brau la crescut in tava.
Incingem cuptorul si bagam placintele cu branza pentru o jumatate de ora la foc mediu. Dupa ce s-au rumenit frumos, pudram placintele cu zahar. Din aceasta cantitate de ingrediente mi-au iesit 25 placinte cu branza Poale-n brau (doua tavi).
Placinte cu branza Poale-n brau reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de placinta!
Pofta buna Recomandă această reţetă pe Google

113 comentarii:

  1. msi msi:d asta parca ai pregatit-o special pt mine:))

    RăspundeţiȘtergere
  2. :) Pai mai mult pentru tine am pregatit-o. Placinta cu branza nu era in planurile mele, dar am zis ca nu strica sa fac un cadou virtual de Craciun :)) Stiu ca prima ta alegere a fost placinta cu mere, dar Poale-n brau mi s-a parut mie mai interesanta :D

    RăspundeţiȘtergere
  3. Minunat arata.........si ce pofta mi-ai facut.
    O seara frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Da iti multumesc frumos pentru cadoul virtual :D este interesanta si arata super binee!! nu ma suparam daca imi trimiteai si o portie prin fan courier =)))

    RăspundeţiȘtergere
  5. :)) Offf... si eu care m-am gandit ca poate te superi... :P

    RăspundeţiȘtergere
  6. frumos au mai iesit placintele

    RăspundeţiȘtergere
  7. Uitandu-ma acum la pozele placintelor, imi dau seama ca ar fi fost bine daca as fi taiat o placinta - sa se vada si cum arata in interior.

    RăspundeţiȘtergere
  8. Buna ziua, tocmai am facut aceste placinte si sunt foarte bune, multumim de reteta

    RăspundeţiȘtergere
  9. Cu placere! Sper ca reteta de placinte poale-n brau sa fie prima din multele care vor genera astfel de comentarii ;)

    RăspundeţiȘtergere
  10. Buna ziua, tocmai m-am apucat de facut si vroiam sa va intreb daca are ceva ca pun in loc de cub de drojdie pun pliculet

    RăspundeţiȘtergere
  11. Buna! N-are nimic, tot drojdie este. Spor la treaba!

    RăspundeţiȘtergere
  12. Buna.Imi pare rau , dar ieri am facut placinta si n-am fost multumita de cum a iesit. Cred ca in reteta e o greseala: este prea mult 1 pahar de ulei la 700 gr faina. Iese aluatul imbibat cu ulei, nu pufos. Cred ca 2-3 linguri ar fi fost de ajuns. Fotografiile tale sunt frumoase, dar dupa reteta asta nu iese asa. Imi pare sincer rau.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact asa am patit si eu cu aluatul imbibat in ulei! Nu ne-ati dat reteta buna pentru ca aluatul din poze pare f pufos, un aluat mai degraba cu putin ulei. Pacat!

      Ștergere
  13. Buna, imi pare rau si mie aud ca nu ti-au iesit poalele-n brau, dar nu cred ca reteta mea este responsabila de esec. Nu este nicio greseala in reteta, am preparat reteta de cateva ori folosind un pahar de ulei si nu sunt singurul care a preparat-o. Poate tu ai folosit un pahar foarte mare, un pahar normal in jur de 200 ml.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acolo in poza nu are cum sa fie 700g de faina, la fel cum din 700g de faine nu are cum sa iasa doua tavi. De aceea unii au intampinat probleme.

      Ștergere
    2. In fine, probabil ar trebui sa jur pe rosu ca sunt 700 g de faina pentru a fi crezut... Asa cum am zis in reteta, am obtinut fix 25 de placinte Poale-n brau pe care le-am copt in doua tavi - e inevitabil ca unii sa mai si intampine probleme, pana la urma aici e vorba despre o reteta cu aluat pe baza de drojdie, nu e chiar o joaca de copii :)

      Ștergere
  14. pai, in reteta nu scrie 1 pahar ? ce inseamna asta, ca are cati ml ? ... Nu, nu... sigur gresesti. Stiu cum trebuie sa fie aceste placinte fiindca am mancat - dar mie nu mi-au iesit pufoase, ci cu un aluat inchis la culoare, uleios.Nu te mint. Ce intelegi tu prin pahar f.mare? am folosit un pahar normal, nu ca cel pentru bere.

    RăspundeţiȘtergere
  15. In reteta scrie un pahar, care ar trebui sa fie de vreo 200 ml. N-am cum sa gresesc, toate retetele de pe blog sunt preparate si fotografiate de catre mine, nu copiate la misto de undeva (asa cum tot imi gasesc retetele sau pozele copiate/furate pe alte site-uri). Deci treaba ta ce crezi, nu ma contrazic aici cu tine - eu postez retetele si rezultatul lor poate fi vazut in pozele care le insotesc. Daca n-ai incredere in mine si in retetele mele, e plin internetul de bloguri si site-uri culinare, deci nu e nicio tragedie.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un pahar are 100- 150 ml si o CANA are 200ml in bucatarie! D-lor de la cratita, mai intai invatati baza si apoi nu veti mai dezinforma populatia.

      Ștergere
    2. Asta cu dezinformatul populatiei e cam exagerata si suna amuzant :) La fel si cea cu invatatul "bazei"... dar ma abtin sa comentez pe seama lor. Insa interesant mi se pare sa vad ca-mi confirmi faptul ca nici macar tu, persoana care doreste sa ma puna la punct, nu stii cu exactitate cat ar trebui sa aiba un pahar in bucatarie: zici 100-150 ml. Pai daca e asa, atunci inseamna ca e o marja de 50%, adica exagerat de mult, deci in niciun caz nu poti vorbi de exactitate si de informarea populatiei... :D
      Daca as sti ca este ceva in neregula cu reteta mea de placinte poale-n brau, atunci probabil nu as mai aproba comentariile negative cum sunt cele doua pe care tocmai ti le-am aprobat acum si pe poate citi toata lumea pe blog. Citez din primul, aflat putin mai sus: "Nu ne-ati dat reteta buna pentru ca aluatul din poze pare f pufos". Inteleg ca tie sau altora nu va iese vreo reteta, insa asta nu inseamna automat ca e vina mea... nu zic nici ca eu nu pot gresi niciodata, zic doar ca e posibil sa fie si vina voastra, a ingredientelor folosite, a cuptorului... Interesul meu este sa scriu retetele exact asa cum le-am facut, nu sa-mi bat joc de oamenii care le incearca. Deci eu imi doresc ca cititorii blogului meu culinar sa prepare retetele, sa fie multumiti de rezultatul obtinut si sa se reintoarca sau chiar sa-mi recomande blogul.
      Am publicat reteta placintelor cu branza poale-n brau acum peste doi ani si jumatate, pe vremea cand eram inca incepator in bransa asta a blogurilor culinare. Intre timp, am realizat ca nu toata lumea se pricepe la gatit si am inceput sa explic retetele cat mai detaliat si sa renunt la a mai da ingredientele in cani sau pahare,tocmai pentru a nu mai aparea confuzii sau incurcaturi. Insa gatitul nu va fi niciodata o stiinta exacta...

      Ștergere
    3. Cuburile de drojdie sunt si de 25g si de 47g(dr.oetker) Nu ati specificat in reteta!

      Ștergere
  16. vreau si eu sa o fac dar intrebarea mea e: e buna faina dobrogea? ca numai din aia este aici. thank you, katia

    RăspundeţiȘtergere
  17. Da, faina este buna. Find din zona (Constanta), eu o folosesc deseori. Alege-o si tu pe cea cu trei nule (000).

    RăspundeţiȘtergere
  18. foarte fain arata...acu sper sami iasa si mie

    RăspundeţiȘtergere
  19. Te astept cu concluziile, pana atunci iti tin pumnii.

    RăspundeţiȘtergere
  20. Poate ar fi mai indicat să spui exact gramajul la apa si la ulei (eu una folosesc cantarul electronic pentru stabilirea cantitatilor) precum si temperatura de coacere.
    Să înţeleg că din cel de al patrulea ou se foloseşte doar gălbenuşul, pentru uns?
    Multumesc.
    PS. Sunt extraordinare toate reţetele tale

    RăspundeţiȘtergere
  21. Da, Stefania. Din cel de-al patrulea ou folosim doar galbenusul, dar m-am gandit ca n-avea rost sa scriu in lista de ingrediente trei oua si un galbenus, parca suna cam aiurea :)
    Eu niciodata nu ma bazez 100% pe retetele care implica framantat si copt. Asta deoarece faina gasita la noi in comert este destul de variata, iar fiecare cuptor coace in felul lui, chiar si daca vorbim despre cele electrice. Mi-ar placea sa spun ca gatitul este o stiinta exacta, insa, din pacate, nu este asa si trebuie sa ne bazam destul de mult pe simturile noastre (vaz si pipait in cazul de fata).
    Vad ca am si eu un PS. Acum am observat ca mai sus, vorbind despre faina, am mancat un "i" din "fiind" :)

    RăspundeţiȘtergere
  22. Am facut "poalele-n brau" si au iestit super.
    Apropo de ulei, ce scriam in post-ul dinainte, am cintarit uleiul necesar, si la acelasi volum de apa (200 ml / 200 gr) a rezultat o cantitate de 180 gr ulei

    RăspundeţiȘtergere
  23. Stefania, cred ca te complici putin cantarind chiar toate ingredientele unei retete. Exact asa face si mama. Eu de multe ori pun "la ochi", nu masor nici macar cu paharul sau lingurita. Evident, cateodata mai dau si gres :)) dar economisesc foarte mult timp. Oricum, important este ca ti-a iesit reteta.

    RăspundeţiȘtergere
  24. Perfect de acord cu tine ... si eu folosesc "ochiometrul", dar asta la retetele pe care le-am facut de n-spe ori. La cele pe care vreau sa le incerc, prefer sa cunosc cantitatile exacte. Si acest lucru cred ca e valabil pentru toti cei care vor sa incerce ceva nou, nu doar pentru mine .... ca sa investesti timp si bani in ceva ce nu ai certitudinea ca va iesi asa cum te astepti (din cauza gramajului gresit al vreunui ingredient), nu stiu daca merita ...

    RăspundeţiȘtergere
  25. Si eu sunt de acord cu tine, nu poti folosi intotdeauna "ochiometrul". Ziceam ca te complici referindu-ma doar la faptul ca mai si cantaresti lichidele.

    RăspundeţiȘtergere
  26. Asa cum spuneam, decat sa ratez o reteta din cauza unui gramaj gresit, mai bine ma "complic" cantarind ingredientele ....
    In alta ordine de idei, vreau sa incerc sa fac, cu acelasi aluat,o palcinta tip rulada cu branza dulce si sarata, in proportii egale ... oare va iesi? Banuiesc ca da ... voi incerca si revin cu raspunsul ...

    RăspundeţiȘtergere
  27. N-am incercat niciodata, insa nu vad de ce n-ar iesi. Pentru orice eventualitate, iti urez bafta! :)

    RăspundeţiȘtergere
  28. Asa cum spuneam, am facut placinta "rulata", folosind acelasi aluat si a iesit foarte bine, umplutura fiind facuta cu 50% branza de vaci si 50% branza de burduf.

    RăspundeţiȘtergere
  29. Trebuia sa-i dai si tu o denumire mai simandicoasa. Eu o s-o tin minte drept Placinta Stefania :)

    RăspundeţiȘtergere
  30. Multumesc pentru amabilitate.
    Nu ne incanti si cu ceva noutati pentru Paste?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce, Stefania. Amabilitatea face parte din atributiile mele de blogger culinar :) Voi incerca sa vin cu noutati, dar momentan sunt putin cam ocupat cu trecerea pe noul domeniu .ro

      Ștergere
  31. foarte gustoase....numai bine...

    RăspundeţiȘtergere
  32. Buna,
    Am incercat de 2 ori reteta asta si de fiecare data mi-au iesit foarte bune branzoaicele.
    Multumim ca impartasesti cu noi retetele!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Ionela! Te astept sa incerci cat mai multe retete de pe blog si, de ce nu, chiar sa le imbunatatesti.

      Ștergere
  33. multumim de reteta. ce nu mi-a placut la ele este ca sunt foarte bune si cam se depune pe burtica , ptr ca nu pot sa ma abtin sa nu mananc...

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Asta e, nimic nu e perfect... Parca Mark Twain spunea ca tot ceea ce e bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa :))

      Ștergere
  34. Felicitari,e excelenta reteta....eu am adaugat si praf de copt si a iesit dementiala....mie imi place sa experimentez retete noi asa ca voi incerca toate retetele tale.....bravo imi place ca si barbatii stau la cratita...cateodata!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu ti-ai luat masuri de siguranta ca alpinistii, ai pus praful de copt in eventualitatea in care drojdia nu da randament :)) Sa-mi zici cand termini toate retetele, sa stiu sa postez altele noi :P

      Ștergere
  35. am facut sunt exact ca in poze. dar cred ca daca puneam mai multe in tava imi ieseau si inalte cum ma asteptam eu. in fine, am mai adaugat putin iaurt si smantana ca la 20 g. si aluatul este super fraged. pacat ca nu am cum trimite poza:) mersi de reteta. (katia)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, Katia, e posibil ca placintele sa mai fi crescut putin daca le inghesuiai in tava. Ar cam fi o varianta de trimis imagini, da-mi un semn pe fb.

      Ștergere
  36. Buna!
    Chiar acum am terminat de facut aceste placintele si au iesit superbe! Chit ca eu nu sunt deloc specialista in bucatarie...n-am fost niciodata si nici nu am vrut a fi, asta pana a venit micutul meu pe lume, apoi am fost oarecum obligata :)). Pot sa-ti spun ca am facut multe din retetele tale si au iesit toate minunate. Iti multumesc pentru ajutor! :)

    Monica

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Monica! Cred ca nu mie trebuie sa-mi multumesti, ci micutului tau. El este acela care te-a determinat sa te apuci de gatit, eu doar am fost omul/blogul culinar potrivit la locul potrivit :) Toate aceste reusite poate ca te vor face sa gatesti din placere, nu doar din obligatie. Asta daca nu cumva deja te-au facut... :D

      Ștergere
    2. Da! Placerea a venit si ea, mai ales cand sta piticul langa mine sus pe masa de lucru si gusta din tot...de multumit trebuie sa-ti multumesc pt ca retetele tale sunt chiar bune. Am incercat destule pana sa ajung la tine, crede-ma :))

      Ștergere
    3. Apropo...chiar acum astept sa creasca aluatul de poale-n brau :D...imi aduc amine de cand eram copil cum matusa mea din moldova facea poale-n brau cu branza de burduf....erau ...fara cuvinte. Prostia-i ca mai nou nu mai gasesti branza de burduf calumea...naiba stie ce fac cu ea, dar are un gust oribil...Vorba lunga, saracia omului, ma duc sa fac placintele

      Ștergere
    4. :)) Saracie sau nu, da` uite ca au crescut poalele-n brau cat te-ai lungit aici la vorba cu mine. Daca ar semana cat de cat cu cele ale matusii moldovence, ar fi perfect.

      Ștergere
  37. Monica, poate e mai bine ca m-ai descoperit mai tarziu, inseamna ca acum stii cu adevarat ce trebuie sa ceri de la un blog culinar :) Si acum, ca asteptarile tale sunt mari, stiu ca nu te vei mai intoarce la celelalte :P Astazi nu sunt deloc modest!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha! ai tot dreptul sa ai zile de genul asta cand te pricepi asa bine la ceva! Sunt destule zile cand vine...s-o numim Karma, si-ti aduce aminte sa nu fi inganfat. Apropo, de data asta asteptam cu nerabdare sa creasca aluatul de saratele. Apoi facem saratele sub forma de stele, caini, ratzushte, inimioare s.a.m.d. Parca au gust mai bun :))

      Ștergere
    2. Nu pot sa stau tot timpul serios, ma mai prostesc si eu in comentariile retetelor :) Te cred ca saratelele parca au un gust mai bun asa, asta probabil pentru ca iti amintesti cat ai muncit la ele pentru a le da formele respective :))

      Ștergere
  38. wow! :) în final o reţetă pentru plăcinte uşor explicată şi pentru una ca mine care,fiind italiancă,nu se pricepe cu gătitul românesc/moldovenesc,dar îl iubeşte. multumesc.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Daniela! Daca nu esti sigura ca intelegi bine ceva, nu ezista sa ma intrebi - sper doar sa reusesc sa-ti raspund in timp util :) Poate reusesc sa te fac sa-ti placa si retetele dobrogene (eu sunt constantean), deci trebuie sa fiu putin patriot :)

      Ștergere
  39. eu nu stiu pt ca nu le-am facut inca ,dar dupa reteta si dupa poze cred ca o sa fie foarte gustoase.abea astept sa incerc reteta.uratimi bafta.va pup.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt eu intotdeauna promt in raspunsuri, insa de data asta vad ca am fost pe faza. Poate si pentru ca am vazut ca era vorba de pupat :) Deci iti urez eu multa bafta si sper ca poalele-n brau sa-ti iasa exact asa cum promit imaginile retetei.

      Ștergere
  40. Am sanse sa-mi iasa din prima? Adica e prima oara cand fac placinte si le fac pentru o ocazie anume.... si n-as vrea sa am surprize neplacute... :(.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai sanse sa-ti iasa Poalele-n brau din prima, insa este de preferat sa mai fi framantat un aluat inainte. SUrprize pot aparea oricand atunci cand e vorba de bucatarie, uneori chiar si in cazul retetelor pe care consideram ca le stapanim.

      Ștergere
  41. Le am in cuptor , au crescut foarte frumos si miros minunat! Multumim pt reteta!

    RăspundeţiȘtergere
  42. R , bun gasit si anul acesta ! Eu , ptr ca-s prietena buna cu o ustensila draga mie din bucataria mea , o voi ruga pe ea sa-mi framante/dospeasca aluatul :d:)) , sper sa-mi iasa cu ingredientele mai sus enumerare , ce zici ?
    Te imbratisez ptr inceput de an !

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana, eu n-am legat inca prietenii cu ustensila respectiva, deci mi-e greu sa-mi dau cu parerea :)) Multumita sau nu de rezultat, sa stii ca imbratisarea nu ti-o mai dau inapoi :D

      Ștergere
  43. Va multumesc pentru reteta! Locuiesc in State si nu am mai mancat de cand am fost acasa (Botosani). Vreau sa incerc sa fac dar aici nu am gasit branza de vaci. ma intreb cu ce branza dulce as putea sa inlocuiesc?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Lola. Nu e obligatoriu sa folosesti o branza de vaci la Poalele-n brau, important e ca branza sa fie dulce (nu sarata). La o adica, poti folosi chiar si o branza solida - o dai pe razatoarea mica si, daca observi ca mai este nevoie, ii mai adaugi un ou. Spor la treaba! P.S. Poti sa-mi vorbest la pertu, doar esti obisnuita sa vorbesti asa in State ;)

      Ștergere
  44. Sunt f. bune,abia le-am facut;si au crescut f. frumos.Am mai incercatbsi alte retete ptr aceaste placinte,dar nu mi-au iesit niciodata pana acum. Multumim ptr reteta

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, ma bucur ca ai gasit reteta potrivita si astfel ti-au iesit in sfarsit placintele.

      Ștergere
  45. Buna seara,

    am incercat azi reteta, nu mi-a iesit :((
    Din vreo 800 g faina au iesit vreo 15 patrate, pe care nu am reusit cu niciun chip sa le lipesc la varfuri, ca sa iasa asa ca niste pachetele. Pur si simplu nu se lipesc! In fine, le-am mânjit cu ou, le-am dat la cuptor: dezastru! S-au desfacut si s-au latit, umplutura s-a revarsat in tava, in final s-au unit unele cu altele, si a iesit un soi de budinca de coca, de nemâncat.

    Nu stiu unde am gresit :(

    Am mai facut retete de pe situl tau, cu mancare ( au iesit f bune), din categoria dulciuri am facut crema de zahar ars care iese f buna, dar cu reteta asta am dat-o in bara :(

    Unde am gresit ?

    Numai bine, pe curând

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nefiind acolo sa vad daca ai respectat intocmai indicatiile retetei (cateodata tuturor ne mai scapa cate ceva) si nevazand consistenta aluatului placintelor, mi-e cam greu sa-ti spun undea ai gresit :) Pot doar sa-mi dau cu parerea...
      Ma gandesc ca este posibil sa nu fi lasat suficient timp aluatul la crescut (eu am scris in reteta ca acesta trebuie sa-si dubleze volumul). Aluatul este tare inainte de a-l lasa la crescut, insa apoi va deveni mai pufos si mai "ascultator" - deci ar fi trebuit sa se lipeasca, mai ales daca-l si presai putin cu degetul (asa cum am sugerat in reteta). Poate nici drojdia folosita nu si-a facut treaba asa cum era de asteptat...
      Cred ca greseala ta - daca putem s-o numim astfel - este faptul ca, vazand ca nu stau lipite, ai dat totusi poalele-n brau la cuptor fara sa iei nicio masura. Eu cred ca le-as fi fortat sa stea inchise folosindu-ma de o scobitoare :)
      Este inevitabil ca uneori sa mai dam gres cu anumite retete, mai ales in cazul celor care presupun aluaturi dospite (mai ales daca n-avem deloc experienta in prepararea acestora). Important este sa nu ne lasam coplesiti de esec si sa reincercam.

      Ștergere
  46. Buna ziua,

    ma bucur ca mi-ai raspuns :)

    Aluatul a crescut, dar nu si-a dublat volumul (poate drojdia o fi fost de vina), apoi a iesit cam uleios.
    M-am straduit sa le lipesc la colturi, ba chiar mi-a trecut prin minte sa le prind cu o scobitoare, dar cineva a venit cu ideea ca scobitoarea o sa ia foc ! (si l-am crezut...)
    In fine, saptamana viitoare vreau sa incerc inca odata, o sa schimb drojdia, sa vedem ce iese.
    Te tin la curent, si felicitari pentru situl atât de frumos !

    Cu bine, pe curând.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, ma bucur si eu ca nu te-ai lasat pagubasa :)
      Saptamana viitoare cauta sa cumperi o marca de drojdie cunoscuta si verifica-i termenul de valabilitate. De exemplu, eu am avut probleme cu o drojdie care mai avea doua zile pana cand expira...
      Apoi, incearca sa framanti cat mai bine aluatul poalelor in brau. Daca observi ca acesta iese ca data trecuta (cam uleios), atunci mai adauga faina (nu este nicio problema daca pui mai multa, nu trebuie sa fie fix 700 g - importanta e consistenta aluatului).
      Amuzanta ideea cu "incendiul" provocat de scobitori :)) Insa nu e chiar de ras, nimeni nu le stie pe toate si mai bine "safe than sorry".
      Iti tin pumnii!

      Ștergere
  47. Buna!Am incercat si eu aceasta reteta,pot sa spun ca mi-a iesit super buna si spun asta pentru ca fiul meu,care este foarte pretentios la mancare,o adevarata problema i-au placut la nebunie.Au iesit pufoase,ce mai, foarte bune ,si sa stiti ca am respectat intocmai cantitatea recomandata de dumneavoastra.Multumesc frumos!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna si cu placere! :) Poti sa-mi zici Robert, toata lumea vorbeste la pertu pe aici. E linistitor sa aud ca totul a mers "ca uns" si ca poalele-n brau sunt pe placul noii generatii de gurmanzi. E clar, cel mic stie sa recunoasca o reteta buna :D

      Ștergere
  48. Buna seara. As putea inlocui apa cu lapte? Influenteaza textura aluatului? Multumesc. Geanina.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara, Geanina. Da, poti inlocui apa cu lapte fara ca aceasta modificare a retetei sa influenteze intr-un fel negativ textura aluatului. Din contra, folosind lapte in locul apei, ar trebui sa obtii niste poale-n brau o idee mai gustoase - dar banuiesc ca si tu te gandeai la acelasi lucru, din moment ce m-ai intrebat asta :)

      Ștergere
  49. Buna! Am facut aseara pt prima data... nu au iesit asa frumoase ca cele din pozele tale, dar la gust sunt super :) Oricum sunt f multumita avand in vedere ca e prima data cand fac ceva de genul asta. Mersi muuult de reteta! :) Mai luasem multe idei super de pe site-ul tau dar de data asta chiar ma simt nevoita sa iti multumesc pt o reteta atat de simpla, dar totodata atat de buna! :)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multa placere! Desi maritam pe deplin multumirile tale daca obtineai niste poale-n brau care sa si arate exact ca ale mele :) Oricum, prima data este cel mai greu, data viitoare cand vei face reteta deja vei sti sa "evaluezi" consistenta aluatului, grosimea foii... Te astept sa iei cat mai multe idei de pe site si sa te bucuri de succesul retetelor fara sa te simti datoare sa-mi mai multumesti - considera ca deja "datoria" a fost platita cu varf si indesat astazi :)

      Ștergere
  50. Buna Robert, am facut si eu placinta pentru prima data astazi, si a iesit foarte buna. Chiar m-am laudat cu o poza pe facebook :) care a primit multe like-uri. Eu locuiesc in Italia, asa ca nu am unde sa gasesc branza de vaci, dar am folosit ricotta, la care eu am mai adaugat si esenta de vanilie si portocala ( a iesit mai aromat). Deja sunt 2 prietene care mi-au cerut reteta, asa ca le-am directionat spre site-ul tau :) Felicitari pentru site!
    Monica

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Monica, iti multumesc pentru felicitari si pentru cele doua prietene directionate spre site-ul meu :) Cred ca ar trebui sa ma laud si eu cu placintele pe facebook, nu stiu daca am facut-o deja - am impresia ca inca nu lansasem pagina pe facebook atunci cand am facut poalele-n brau. Ma gandesc ca trebuie totusi sa se gaseasca pe undeva branza de vaca si in Italia, oricum e bine ca nu te temi sa improvizezi in bucatarie. Si, judecand dupa numarul de like-uri primite de placinte, se pare ca o faci cu succes ;)

      Ștergere
  51. Placinta a iesit fff gustoasa, dar intradevar cantitatea de ulei e mult prea mare, aluatul nu a crescut cum trebuia si a fost ff uleios.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca poti zice "intradevar cantitatea de ulei e mult prea mare"... Daca tie aluatul poalelor in brau ti-au iesit uleios si n-a crescut, asta nu inseamna ca uleiul dinr reteta este de vina. Din pacate, n-am timp acum sa recitesc toate cele 77 comentarii, insa imi amintesc ca a mai zis cineva acelasi lucru - insa cu siguranta sunt alte cateva zeci de persoane carora poalele-n brau le-au iesit fara probleme (adica nu mi-au iesit doar mie, dintr-o pura intamplare). Deci daca sa zicem ca scorul ar fi doar 10-2 la corect-gresit, atunci nu inseamna ca reteta n-are saraca nico vina?!?
      Nu vreau sa te supar, insa eu zic sa cauti altundeva vinovatul: verifica drojdia folosita, chiar si faina. Hai sa zicem ca au iesit foarte uleioae, insa daca aluatul placintelor n-a crescut, atunci nu vad cum ar putea sa aiba si in cazul asta vreo vina uleiul...
      Sper sa nu renunti la reteta si sa-i mai dai o sansa.

      Ștergere
  52. Buna, puteti sa imi spuneti ce ulei ati folosit? Multumesc

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, am folosit la placinte un ulei obisnuit, nimic deosebit...

      Ștergere
  53. Am citit comentariile la reteta si cred ca data viitoare, pentru a evita astfel de confuzii legate de cantitatea de ulei sau altele, ar trebui sa scrieti cantitatea in grame/ml. Stiu ca sunteti un bucatar experimentat si puneti ochiometric, fiindca EXPERIENTA v- a invatat. Aici la dvs.intra si incepatori, care nu stiu sa aprecieze cantitatile, nu stiu sa ajusteze, sa mai puna ba un pic de faina, ba un pic de apa etc. Asa ca atunci cand se uita la aluat, idiferent cum iese, ba tare, ba moale, ei cred ca asa trebuie sa iasa si se asteapta la placinte ca in poza, fiindca ei au facut ca in reteta. Ma intelegeti? Sa spuneti o cana e foarte vag... Variaza de la casa la casa...intre 200 si 333, asta fiind sa spunem o medie, caci au oamenii cani si mai mici decat 200 si mai mari de 333. Deci, nu e vina lor ca folosesc canile care le au in casa, presupunand ca e la fel cu a dvs. Si dvs.ati presupus pana la urma ca aveti cani ca ei, nu? Mediu nu mai inseamna standard in ziua de astazi. La fel si cu temperatura cuptorului, de exemplu. Scrieti mediu, ceea ce inseamna 180 de grade pentru unii, pentru altii 200. Unii au cuptor electric, altii pe gaz. Acum, daca punem la 180 de grade, asteptam mai mult de 30 de minute, cam 50. E o diferenta, caci un incepator scoate tava dupa 30 de minute si asteapta sa fie coapte. Bineinteles, vorbesc de cazuri extreme, ca sa ma fac inteleasa. Bineinteles ca cei care se plang aici, pot intra pe alte bloguri. Dar ei au avut incredere in dvs., nu e cinstit sa ii trimiteti in alta parte. Normal ca sunt furiosi. Ei, incepatorii, nepriceputii, au facut EXACT ce scrie acolo. Si nu le- a iesit. Cei experimentati stiu ca o cana de ulei, asa cum ati precizat, e prea mult, ca in loc de cantitatea asta de ulei, pot improviza si cu un pic de iaurt, ca la 700 g de faina, merge mai bine un plic si jumatate de drojdie uscata, ca branza nu trebuie sa fie apoasa si alte multe asemenea "surprize" ce apar in timpul prepararii. Deci, cei carora le- a iesit reteta, nu au facut exact ce scrie acolo, ci au luat- o ca o sugestie sa zicem, reusita sta printre randuri ( experienta). Cu respect, Diana

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi mult de discutat pe tema asta... Atunci cand am inceput acest blog culinar, recunosc ca modul meu de a explica retetele era altul, adica nu era atat de detaliat ca acum. Intre timp, mi-am dat seama ca foarte multi incepatori se incumeta sa prepare astfel de retete (adica retete care necesita un pic de experienta in bucatarie) si am inceput sa le explic exact asa cum le percep eu (evident, nici acum nu e toata lumea multumita, cei priceputi la gatit imi reproseaza ca prea "bat campii" cu detalii la mintea cocosului). Probabil voi rescrie reteta, voi explica cu lux de amanunte modul de preparare si voi da cantitati cat mai exacte, insa nici asa reusita nu e garantata 100% - nu doar incepatorii, ci chiar si marii bucatari o mai dau cateodata in bara cu vreo reteta pe care au facut-o de nenumarate ori, e ceva normal... nu mi se pare normal sa devenim "furiosi" doar pentru atata lucru. Nimeni nu garanteaza nimic in bucatarie, iar gatitul nu este o stiinta exacta - nu inseamna ca succesul e garantat daca facem EXACT ceea ce scrie intr-o reteta...

      Ștergere
  54. foarte bune au iesit placintele !!

    RăspundeţiȘtergere
  55. ok...tocmai am scos placintutele din cuptor, sunt ff bune la gust, dar....nu prea au crescut(aici cred ca vina e a mea, probabil la 700 g faina trebuia sa pun un cub si jumatate de drajdie, nu?)si a doua problema...n-au iesit pufoase si deasupra sunt cam crocante, de ce?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu la 500 g de faina pun un cubulet de 25 g drojdie proaspata (sau un plic de 7 g drojdie uscata), in cazul de fata am pus un cub de drojdie (adica 50 g), tocmai pentru a ma asigura ca placintele poale-n brau vor creste fara probleme. Deci, daca ai pus un cub (si nu un cubulet), ar fi trebuit sa fie suficient - desi banuiesc ca ai folosit un cubulet.
      A doua problema este de fapt o consecinta a primei probleme: placintele nu puteau iesi pufoase daca nu au crescut suficient... Data viitoare incearca sa folosesti o marca de drojdie cunoscuta si verifica neaparat termenul de valabilitate.

      Ștergere
  56. Da...am folosit un cubulet de drojdie, next time pun corect.oricum...s-au mancat chiar si asa..pt ca la gust au fost tare bune.Multumesc!O zi frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce, sper ca urmatoarele placinte sa-ti iasa "ca la carte". Ma bucur sa aud totusi ca n-au ramas nemancate, ar fi fost pacat de efortul depus... O zi frumoasa si tie!

      Ștergere
  57. Arata minunat! Ai vreo patiserie prin Constanta sa le degustam?
    O zi buna!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca as avea si o patiserie, atunci cu siguranta n-as mai avea timp sa ma ocup de blogul culinar... :)

      Ștergere
  58. Reteta ta e grozava! Tocmai am facut placintele. Sunt foarte bune.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Claudia, ma bucur ca ti-au pacut placintele facute dupa reteta mea! Te astept sa incerci si alte retete de pe blog.

      Ștergere
  59. Multumesc pentru rețeta!au ieșit extraordinar de bune deși eu am adăugat mai puțin ulei si am înlocuit apa cu lapte caldut.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, buna ideea cu laptele in locul apei - garantat placintele ies mai gustoase.

      Ștergere
  60. eu am incercat reteta, si mi-au iesit 24 de placinte extraordinar de bune, doar ca in loc de apa am pus lapte.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci placintele ti-au iesit un pic mai bune decat ale mele, laptele este clar mai gustos decat apa mea :)

      Ștergere
  61. aceste retete ar trebui sa fie un ajutor pt persoanele care nu au mai fk dar se pare ca e contrariu...mi-a iesit un aluat fraged inchis la culoare nici nu puteai sa il intinzi...cine se va mai lua dupa retetele dvs eu una NU..PIERDERE DE TIMP

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca aluatul placintelor a iesit inchis la culoare, nu prea vad unde ar fi vina retetei mele... nu am scris nicaieri in reteta ca trebuie folosita o faina deosebita sau cine stie ce altceva care sa inchida culoarea aluatului. Eu incerc sa ajut incepatorii, insa nu pot sa-i oblig sa se lase ajutati... ceva de genu`: "Dumnezeu iti da, da` nu-ti baga si-n traista". Un incepator poate ar trebui sa respecte intocmai reteta si sa foloseasca o faina obisnuita (banuiesc ca faina este cea care-a dat acea culoare inchisa).

      Ștergere
  62. Am probat reteta si este super ! nu reusim sa ne oprim din mincat! Multumesc!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Trebuie sa va opriti, altfel sunt convins ca maine veti regreta ca nu mai aveti macar 2-3 poale-n brau pentru micul dejun... :)

      Ștergere
  63. Buna, am observat ca ai o multime de comentarii la reteta,deci este foarte cunoscuta insa atat de cunoscuta incat unele persoane isi permit chiar sa-si insuseasca o poza finala desi se vede clar ca este semnata si sa participe in concurs ( este alaturi de o alta reteta-text) dar tot furt se cheama.http://pegustate.ro/retete-si-delicii/reteta/2150-poale-in-brau aici poti gasi nume si poza . Nu cred ca esti de acord cu furtul,doar daca are poza cu aprobare insa atunci ma gandesc ca poza era la o marime normala nu foarte mica ,probabil pentru a nu se distinge semnatura.
    O zi buna in continuare !

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Veronica! Am si uitat sa-ti multumesc pentru atentionare... Nici cei de la Lactag n-au fost de acord cu furtul si au scos poza placintelor mele poale-n brau de pe site.

      Ștergere
  64. Buna...am reusit sa citesc o mare parte din comentarii...cele bune si cele rele..in fine eu am incredere si in mine si in reteta dar am o intrebare....cam cat ar trb sa le tin la cuptor si la ce temperatura?ca am mai facut alta reteta si mi.au iesit cam crudute luandu.ma dupa aspect.multumesc mult

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta depinde foarte mult si de felul in care coace cuptorul (in general, cele mai vechi pe gaz au propria lor personalitate). Eu folosesc un cuptor electric care nu-mi face surprize si tin poalele-n brau cam o jumatate de ora la 175 grade C (il setez sa ma anunte cu 5 minute inainte, iar apoi cam stau cu ochii pe placinte, sa vad cum evolueaza situatia - daca trec cele 5 minute si placintele mi se par insuficient rumentite, atunci le mai las pana cand vad ca se rumenesc asa cum imi doresc). Placintele raman cam crudute atunci cand sunt coapte la foc/ temperatura mai mare decat ar trebui. La o adica, poti incerca sa le tii mai mult timp, la foc mediu spre mic.

      Ștergere
  65. Super tare placinta .....m-a laudat sotul plus toti colegi lui de la sv care au gustato.multumesc pt reteta.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Din moment ce au mancat placinte si colegii de serviciu ai sotului, inteleg ca n-ai redus cantitatile retetei... altfel banuiesc ca poalele-n brau n-ar fi parasit casa :)

      Ștergere
  66. ¡Buna!Am incercat si eu reteta ta. Geniala!!! ma ling pe degete!!!! :D Multumim pt retetele absolut delicioase:)

    RăspundeţiȘtergere
  67. Am incercat reteta si a iesit delicios...desi am facut pt prima data ingrediwntele le.am pus din ochi iar aluatul a iesit fraged si pufos nu inteleg cum altor pers le.a iesit uleios...probabil nu au framantat suficient.....
    In concluzie am sa mi incerc su alte reteta de pe blogul tau si sper sa iasa la fel de delicioase ca si polele in brau..

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts with Thumbnails