- 200 g cascaval
- 2 oua
- 5 linguri pesmet
- 5 linguri faina
- ulei si piper
Taiem cascavalul in felii de grosimea unui deget. Pentru a nu se topi in tigaie, feliile de cascaval trebuie sa fie putin mai groase. Punem intr-un vas cele doua oua, adugam un praf de piper si le batem foarte bine. In reteta de cascaval pane nu este neaparat nevoie sa punem sare, cascavalul este oricum destul de sarat. Tavalim fiecare felie de cascaval intai prin faina si apoi prin oul batut. Repetam procedeul (adica o mai dam inca o data prin faina si ou) iar la final trecem felia de cascaval prin pesmet. Pentru cascavalul pane dam felia de cascaval de doua ori prin faina si ou pentru a se forma o crusta care sa nu permita curgerea cascavalului fierbinte. Trebuie sa ne asiguram ca felia de cascaval pane este complet acoperita pe toate partile atat cu faina, cat si cu pesmet. Prajim feliile de cascaval pane in ulei incins (un minut-doua, la foc mediu), doar cat sa se rumeneasca putin pesmetul. Vom praji pe ambele parti feliile de cascaval pane, intorcandu-le cu foarte mare atentie pentru a nu se rupe crusta (cascavalul fiind aproape topit, trebuie sa evitam contactul acestuia cu uleiul fierbinte).
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu cascaval!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Asa e,am uitat de ficatei! :D
RăspundețiȘtergere:)) Normal, doar cascavalul pane se prepara mult mai repede.
RăspundețiȘtergerenu am mai gatit demult un cascaval pane...al tau arata delicios ;)
RăspundețiȘtergereDeci inseamna ca ai ceva experienta in prepararea cascavalului pane :) Tu tii cascavalul la frigider inainte? Cineva tocmai mi-a scris pe fb faptul ca in cartea lui de bucate reteta de cascaval pane spune ca acesta trebuie tinut in frigider 20 minute.
RăspundețiȘtergereWow , ce bine arataaaaaaaaa
RăspundețiȘtergereDuminica perfecta , BARBATE !
Acelasi lucru ti-l doresc si tie. Sa stii ca imi place faptul ca mi-ai scris "numele" cu majuscule chiar mai mult decat faptul ca iti place cascavalul pane :D
RăspundețiȘtergereMultumesc R !!!
RăspundețiȘtergereAbia acum am incercat sa-ti scriu numele ...BARBATE , dar daca-l preferi pe acesta , e ok
Pupcici , pupici !
Arata foarte bine ,mie nu mi prea iese cascavalul pane
RăspundețiȘtergere:)) Nici eu nu stiu cum prefer, dar parca ma simt mai barbat atunci cand vad majusculele ;)
RăspundețiȘtergereCarla, poate-ti iese mai bine cascavalul pane daca-l tii la frigider. Am mai citit acum pe net cateva retete de cascaval pane si in unele chiar se specifica asta in mod expres.
ce-mi mai place cascavalul pane.....am mai auzit si eu ca trebuie tinut in congelator inainte de preparare si cred ca este o idee buna,eu nu am mai facut demult caci imi este rau de la el,dar voi incerca si eu intr-o zi sa il tin la congelator inainte de prajite
RăspundețiȘtergereEla, sa-mi spui si mie cum ti-a iesit pentru ca cine stie cand voi mai face eu cascaval pane... :)
RăspundețiȘtergerece este acela ,,cascaval"? cumva acel produs lactat care costa doua zile de munca kg.? asta daca ai un job!
RăspundețiȘtergeremda...
RăspundețiȘtergerewow...arata delicios!!
RăspundețiȘtergereSi este la fel de gustos precum arata :D
ȘtergereMi a iesit superrr ! va recomand reteta
RăspundețiȘtergereHehehe, mi-a iesit destul de bine pentru prima data cand fac :D
RăspundețiȘtergereEste super bun si nu necesita nici mult timp pentru preparare
:) Daca e posibil, iti urez ca data viitoare sa-ti iasa si mai bine!
ȘtergereMamaaaa, ce pofta mi-a facut reteta asta !!!! Si nu e pacaleala de 1 aprilie, chiar as manca la cat de bine arata.... (Toni)
RăspundețiȘtergereTe cred, Toni... Ai doua variante: fie te apuci de facut cascaval pane, fie iti pacalesti pofta si te duci la culcare (pentru ca deja este miezul noptii) :))
ȘtergereChiar acum ma pun sa fac.... sper sa-mi iasa ;)
RăspundețiȘtergereE mare pofta, daca te apuci sa faci cascaval pane aproape de miezul noptii :) Daca respecti reteta, iti va iesi ci siguranta, asa ca spor la gatit!
ȘtergereGata... nu a iesit ca in reclama ;) (poate doar prima)...insa mi-am facut pofta.
RăspundețiȘtergere:) Daca macar a iesit prima bucata ca in imaginea retetei mele, inseamna ca n-au fost chiar rele... Oricum, e bine ca ai scapat de pofta :)
ȘtergereArata superb ! Si atat de simplu de facut... ma voi apuca imediat sa fac pentru parintii si sora mea :D
RăspundețiȘtergereSpor la treaba si sper ca parintii si sora sa aprecieze cascavalul tau pane ;)
ȘtergereImi poţi spune te rog ce tip de caşcaval foloseşti pentru caşcavalul pane? Un nume de producător, un tip de caşcaval (gen Rucăr, Dalia, etc) .... căci mă gândesc că nu tot caşcavalul existent în acest moment pe piaţă are o consistenţă adecvată acestui tip de preparat. Mulţumesc.
RăspundețiȘtergereStefania, eu nu dau niciodata importanta cascavalului folosit la pane - pur si simplu folosesc tipul de cascaval pe care-l am in casa atunci cand vreau sa gatesc reteta.
Ștergerece fel de cascaval ne recomanzi?
RăspundețiȘtergereAm raspuns deja mai sus la intrebare :) Nu prea dau importanta cascavalului folosit la pane - pur si simplu folosesc tipul de cascaval pe care-l am in casa atunci cand vreau sa gatesc reteta.
ȘtergereSi daca folosesc o branza care are cam aceleasi principii ca si cascavalul, oare imi iese?
RăspundețiȘtergereBineinteles ca-ti iese, pana la urma cascavalul este un sortiment de branza. Spor la gatit!
ȘtergereMultumesc pentru reteta, mi-a iesit perfect. Mi-era o frica sa nu vad tot cascavalul intins prin tigaie...dar nu s-a intamplat. E super explicata reteta!
RăspundețiȘtergereBuna, oare exista posibilitate de a fi gatit la cuptor?...fara prajeli?...
RăspundețiȘtergereDin pacate eu tind sa cred ca nu... insa, poate a incercat cineva o varianta de cascaval pane la cuptor si ne ajuta cu reteta.
Ștergere