Trigoane cu măsline şi caşcaval

Trigoane cu masline si cascaval Reteta
Ingrediente reteta Trigoane cu masline si cascaval:
  • 800 g aluat foietaj
  • 200 g masline rondele
  • 100 g cascaval
  • 8 felii salam uscat
  • 3 linguri pasta de tomate
  • o lingura oregano
  • 2 linguri seminte mac
  • sare si piper
Trigoane cu masline si cascaval Ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
Inainte de a ne apuca de prepararea trigoanelor cu masline si cascaval va trebui sa lasam in prealabil la dezghetat aluatul de foitaj. Trebuie neaparat sa tinem cont de faptul ca aluatul de foitaj nu trebuie fortat in nici un fel sa se dezghete, ci trebuie lasat la temperatura camerei. Asa ca trebuie sa-i lasam o marja de una-doua ore pentru a se dezgheata. Intindem putin aluatul de foitaj cu ajutorul unui sucitor si il impartim in patru bucati aproximativ egale. Pentru aceasta reteta eu am avut doua foi de foitaj de cate 400 grame fiecare si am obtinut opt trigoane, dar putem face trigoanele si mai mici daca dorim. Intr-un vas amestecam pasta de tomate cu lingura de oregano, sare si piper dupa gust, apoi intindem sosul rezultat pe fiecare dintre bucatile de foitaj pe care tocmai le-am taiat. Incepem umplerea trigoanelor punand deasupra sosului de tomate cu oregano cateva bucatele de salam uscat, apoi cateva rondele de masline si la sfarsit presaram putin cascaval si oregano. Inchidem fiecare bucata de foitaj si presam marginile cu ajutorul unei furculite pentru a fi siguri ca umplutura de masline si cascaval va ramane in trigoane. Punem trigoanele intr-o tava, presaram peste ele semintele de mac si apoi le introducem in cuptorul bine incins. Tinem trigoanele cu masline si cascaval la cuptor circa o jumatate de ora (la foc mediu spre tare), pana cand acestea se umfla si se rumenesc.
Trigoane cu masline si cascaval
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

9 comentarii:

  1. si tava ai lasat-o asa? fara nimic? nu se lipesc alea?

    RăspundețiȘtergere
  2. Trigoanele nu se lipesc deoarece aluatul de foietaj este pe baza de grasime. Iar tava mea este teflonata, deci oricum nu-mi faceam griji.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi pare ca n-am sa ma mai straduiesc sa caut retete in alta parte.Majoritatea cate le-ai lasat aici mi-au robit definitiv stomacul.
    Doar la aspect mai am de lucrat un pic. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. R , minunate trigoane ti-au iesit ... si aspectoaseeeeeeeeeeee

    RăspundețiȘtergere
  5. sunt foarte rumene deasupra... ce aluat folosesti? sau le-ai uns cu ou? din poze si retete nu reiese oul dar eu n-am obtinut culoarea asta cu niciun tip de aluat de pe piata, asadar te rog sa faci putina reclama si sa ne spui :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Claudia, n-am uns trigoanele cu ou si nici nu cred ca foietajul are un rol atat de important. Trigoanele mi se rumenesc asa deasupra datorita faptului ca eu folosesc un cuptor electric cu convectie, iar caldura imi vine si de sus, nu doar de la baza cuptorului asa cum se intampla in cazul celor pe gaz.

    RăspundețiȘtergere
  7. ce bunatati pe aici....mama-mia....
    nu mai trebuie carte de bucate...
    o sa incerc in viitorul apropiat :) si aceasta reteta...pe aici sant o gramada...nu stii ce sa alegi...oricum,se simte ca sant de-li-cioa-se!
    mult spor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu stii ce reteta sa alegi, poti da cu banul :)) Din punctul meu de vedere, toate sunt bune - eu le gatesc in primul rand pentru mine si apoi pentru blog. Sub fiecare reteta am amplasat si un buton de print, deci poti sa trasnformi cu usurinta blogul in carte de bucate, in caz ca devii nostalgica :)

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)