Foietaj cu ciuperci şi bacon

-Foietaj-cu-ciuperci-si-bacon-01
Ingrediente reteta Foietaj cu ciuperci si bacon:
  • un pachet aluat foietaj
  • 12 ciuperci
  • 3 felii bacon
  • 100 g cascaval
  • un ardei
-Foietaj-cu-ciuperci-si-bacon-02
Modul de preparare a retetei
Va trebui sa dezghetam foietajul inainte de a ne apuca efectiv de asamblarea pachetelelor. Foietajul trebuie lasat sa se dezghete la temperatura camerei, fara niciun fel de ajutor. Spalam ciupercile, le scoatem piciorusele si le punem pe gratar sau intr-o tigaie teflonata.
Tinem ciupercile la foc aproximativ zece minute, atat cat sa se inmoaie si sa elimine apa. Scoatem ciupercile si le lasam la scurs cu palaria in jos aproximativun sfert de ora. Cu cat lasam ciupercile mai mult timp la scurs, cu atat este mai bine deoarece foietajul trebuie sa ramana uscat.
Dupa ce s-a dezghetat, intindem foietajul si il taiem patratele cu latura de 15-20 cm (o palma). Punem apoi in fiecare patratel de foietaj cate o ciuperca si umplem ciupercile cu cate o bucatica de cascaval, o bucatica de de ardei si o bucatica de bacon.
Inchidem patratelele de foietaj exact ca pe un plic, imbracand astfel in foietaj ciupercile umplute cu ciuperci si bacon. Apoi presam usor colturile pentru a nu se desface foietajul in timpul coacerii. Deoarece va creste, atunci cand punem foietajul in tava trebuie sa avem in vedere sa lasam un spatiu de cativa centimetri.
Introducem tava in cuptor doar atunci cand acesta este bine incins si lasam pachetelele de foietaj cu ciuperci si bacon la cuptor in jur de 20 minute la foc mediu/tare (eu le-am tinut la 200 grade C).
-Foietaj-cu-ciuperci-si-bacon-15

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare!

Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

10 comentarii:

  1. Ar putea fi chiar pe gustul meu,doar ca acum stau departe de ce inseamna paine sau aluaturi.

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Dar fara ciuperci nu se poate?:-" sau da pe din afara cascavalul:-s?

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Nu fuge nicaieri cascavalul, chiar daca renunti la ciuperci. Poti dubla cantitatea de bacon, ardei si cascaval - asta pentru a nu parea goale pachetelele de foietaj.

    RăspundețiȘtergere
  4. :D Ce usurare!:D Tnx:*! Salivez pe tastatura cand ma uit la "mancarile" tale:))!

    RăspundețiȘtergere
  5. :)) Dau dependenta :P Si problema este ca n-am gasit inca un antidot :D Tu esti cat de cat norocoasa, te mai sperii cu niste ciuperci :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna!Azi am facut asa dar cu varza calita,problema e ca foietajul nu s-a copt in interior...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Nefiind acolo, nu prea stiu ce sa zic... tind sa cred ca temperatura cuptorului a fost prea ridicata (oricum, datorita cascavalului care se topeste, foietajul nu trebuia sa fie uscat in interior).

      Ștergere
    2. Am facut cu varza calita,am pus-o calda in foietaj,care era aluat foietaj...o sa mai incerc sa fac dar atunci o sa cumpar foi nu aluat.

      Ștergere
  7. Excelent iese acest foietaj...foooaaarteee pacatos!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ieri am descoperit si eu acest foietaj congelat, noroc cu retetele tale... mi-au iesit 9 pachetele bune bune bune.

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)