Ingrediente reteta Ciorba radauteana:
- un piept de pui
- 2 galbenusuri
- 200 ml smantana
- 2 morcovi
- 1/2 telina
- un ardei capia
- o ceapa
- 4 catei usturoi
- 2-3 linguri otet
- o legatura de patrunjel
- sare si piper
Ingrediente reteta Amandine:
- pentru sirop:
- 500 ml apa
- 200 g zahar
- 2 pliculete cappuccino
- 1/2 sticluta esenta de rom
- pentru crema:
- 2 galbenusuri
- 150 g zahar pudra
- un pachet si jumatate margarina sau unt
- 50 g cacao
- 1/2 sticluta esenta de rom
- pentru blat:
- 6 oua
- 200 g zahar
- 100 ml apa
- 50 g cacao
- 200 g faina
- un pliculet praf de copt
- pentru glazura:
- o tableta ciocolata
- 1/2 pachet margarina sau unt
Ingrediente reteta Cartofi gratinati la cuptor:
- un kg cartofi
- 3 oua
- 200 ml smantana
- 200 ml lapte
- 200 g cascaval
- un cubulet de unt
- 1/2 lingurita nucsoara (optional)
- o lingurita rozmarin
- sare si piper
Ingrediente reteta Peste marinat la cuptor:
- un kg peste
- 100 ml vin alb
- o ceapa
- un morcov
- o jumatate de lamaie
- 3 catei de usturoi
- 5 foi de dafin
- o lingura boabe de piper
- ulei, sare si apa
Ingrediente reteta Ciorba de vita:
- 500 g carne de vita
- o jumatate de conopida (circa 200 g)
- o ceapa
- un morcov
- un ardei
- un cartof
- 2 linguri pasta de tomate
- o legatura marar
- bors pentru acrit (optional)
- sare si ulei
Ingrediente reteta Ciocolata de casa:
- 300 g lapte praf
- 250 g zahar
- 150 ml apa
- 150 g unt
- 50 g cacao
- 2 liguri esenta