Ingrediente reteta Peste la cuptor cu legume:
- 2 pesti (aprox. 500 g)
- 3 cartofi
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 4 catei de usturoi
- o conserva de rosii (circa 300 g)
- o lamaie
- ulei, sare si piper
Ingrediente reteta Mancare de ardei copti:
- un kg ardei (de preferat capia)
- 4 rosii proaspete (sau conservate)
- o ceapa
- 2-3 catei usturoi
- o lingurita faina
- o legatura mica de patrunjel
- ulei, sare si piper
Ingrediente reteta Chiftele de peste:
- 500 g file de peste
- o lamaie
- 2-3 catei usturoi
- o ceapa
- un ou
- 1/2 legatura marar
- 1/2 legatura patrunjel
- 2 linguri pesmet
- ulei, sare, piper si faina
Ingrediente reteta Prajitura Deliciu cu blat din nuca si crema:
- pentru blatul prajiturii Deliciu
- 7 albusuri
- 200 g zahar
- 4 linguri nuca macinata
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri faina
- pentru straturile adiacente blatului
- 250 g miez de nuca
- 250 crema de ciocolata
- pentru crema prajiturii Deliciu
- 7 galbenusuri
- 7 linguri zahar
- 7 linguri lapte
- 500 ml frisca lichida
- un pliculet gelatina (10 g)
- pentru stratul de biscuiti
- 200 ml cafea
- 24 biscuiti (un pachet)