Dupa ce veti citi reteta acestei prajituri de ciocolata, probabil prima impresie va fi ca este o prajitura tare greu de facut. Nu lasati insa aceasta prima impresie sa va descurajeze, in momentul in care va apucati de treaba veti vedea ca lucrurile vor merge mai repede decat va asteptati initial.
Ingrediente reteta blat:
Ingrediente reteta crema:
Ingrediente reteta sirop:
Ingrediente reteta glazura:
Spor la gatit si va astept sa reveniti pt alte retete de prajituri!
Pofta buna
Ingrediente reteta blat:
- 4 oua
- un pahar lapte
- 6 linguri faina
- un plic praf de copt
- 6 linguri zahar
- 2-3 lingurite esenta de rom
Ingrediente reteta crema:
- o ciocolata (100 g)
- 100 ml frisca lichida
- 1/2 pachet de margarina
- o lingura cacao
- o lingura zahar pudra
- o esenta de rom
Ingrediente reteta sirop:
- 500 ml apa
- 5 linguri zahar
- un pliculet ness (o lingurita)
- un plic de cappuccino cu ciocolata
Ingrediente reteta glazura:
- un plic glazura de ciocolata
- 100-150 g nuca tocata marunt
Spor la gatit si va astept sa reveniti pt alte retete de prajituri!
Pofta buna
Imi place reteta, am sa o incerc. Combinatia de ciocolata cu nuca imi face cu ochiul.
RăspundețiȘtergereImi pare rau ca n-am facut si poze in timpul prepararii. Iar cele pe care le-am pus sunt mediocre. Voi incerca sa pun alte poze pentru ca e pacat de reteta, oamenilor le plac pozele frumoase si peste aceasta trec prea repede.
RăspundețiȘtergerechiar vreau sa fac acesta prajitura si am o dilema legata de cantitate:
RăspundețiȘtergereun pahar de lapte = 100 ml?
merci, Claudia
Dia, un pahar de lapte ar fi cam 200 ml. Tu vad ca folosesti pahare de copii :)
RăspundețiȘtergerePei am copii :D
RăspundețiȘtergereMajoritatea considera paharul echivalent a 100 ml, iar cana a 200 ml. Mai bine sa intreb decat sa nu-mi iasa praji.
;) Claudia
super reteta o sa incerc si eu
RăspundețiȘtergerede ce nu te duci la MasterChef? :D
RăspundețiȘtergere:)) Dar de ce m-as duce? :D Nu sunt bucatar si nici nu vreau sa devin unul. Poate doar MasterBloggerChef :))
Ștergeream saincerc si eu reteta
RăspundețiȘtergereSpor la treaba si sper sa-ti placa prajitura.
Ștergereplicul de capuccino cu ciocolata este cumva ciocolata calda capuccino?
RăspundețiȘtergereNu, insa nu prea conteaza ce anume folosesti. Eu am vrut doar sa fie si aroma de cappuccino - dar nu trebuie neaparat. Daca o ai deja sau ti-e mai usor s-o gasesti, atunci poti pune fara probleme acea ciocolata calda.
Ștergereglazura cumparata nu se poate inlocui cu una facuta in casa?
RăspundețiȘtergereBineinteles, Cristina. Putem inlocui glazura cumparata cu orice altceva dorim. Daca nu ne place sau nu avem la indemana, putem renunta chiar si la nuca - nimic nu ne impiedica sa improvizam in cazul glazurii acestei prajituri.
ȘtergereEu o fac acum...Tocmai am facut crema si mi se pare prea lichida,va curge de pe blat.Cand se raceste se mai intareste?
RăspundețiȘtergereDa, crema de ciocolata se mai intareste putin dupa ce de raceste. In mod normal, n-ar trebui sa-ti curga de pe blatul prajiturii.
Ștergere