Ingrediente reteta Prajitura cu crema de capsuni si frisca:
- pentru blatul prajiturii:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- pentru crema de capsuni si frisca:
- 500 g capsuni
- 200 ml frisca
- 4 linguri zahar
- o lingurita coaja de lamaie rasa
- un pliculet gelatina (10 g)
- pentru glazura prajiturii:
- un plic tort gelle (optional, putem folosi si altceva)
- 2 linguri zahar
- 250 ml apa
Ingrediente reteta Ciulama de cartofi noi:
- 8 cartofi noi
- 200 ml smantana
- un morcov
- o ceapa
- o legatura patrunjel
- 2 linguri faina
- ulei, sare si piper
Ingrediente reteta Prajitura cu morcov:
- 300 g morcov
- 300 g zahar
- 2 cani faina
- 5 oua
- o lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara
Ingrediente reteta Pateu de ficat de casa:
- 500 g ficat
- 100 g unt
- o ceapa
- 2 foi de dafin
- o lingurita nucsoara
- o lingurita cimbru
- sare si piper
Ingrediente reteta Prajitura cu blat din nuca si visine:
- pentru blatul cu cacao:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- o lingura cacao
- pentru blatul din nuca:
- 6 albusuri
- o cana zahar
- o cana faina
- o cana nuca tocata
- o cana visine din compot
- pentru crema prajiturii:
- 6 galbenusuri
- o cana zahar
- 2 plicuri zahar vanilinat
- un pachet unt
- pentru glazura prajiturii:
- un plic budinca de capsuni
- zeama compotului de visine
Ingrediente reteta Mancare de dovlecei:
- un kg dovlecei
- 2 morcovi
- o ceapa
- un ardei
- 200 ml suc de rosii
- o legatura marar
- ulei, sare si piper
Ingrediente reteta Ciorba de loboda:
- 4-5 legaturi loboda
- o ceapa
- un morcov
- o legatura marar
- ulei si sare
- pentru a drege ciorba de loboda
- un ou (optional)
- 200 ml iaurt sau smantana (optional)
Ingrediente reteta Fursecuri cu cacao si glazura:
- pentru fursecurile cu cacao:
- 1/2 pachet unt sau margarina
- 3 lingurite cacao
- 1/2 cana zahar
- 3 oua
- 2 lingurite esenta de rom
- un praf de copt
- faina cat cuprinde (aprox. 500g)
- pentru glazura fursecurilor:
- 80 g zahar pudra
- 2-3 linguri de apa