Fursecuri cu cacao şi glazură

Fursecuri cu cacao si glazura reteta
Ingrediente reteta Fursecuri cu cacao si glazura:
  • pentru fursecurile cu cacao:
  • 1/2 pachet unt sau margarina
  • 3 lingurite cacao
  • 1/2 cana zahar
  • 3 oua
  • 2 lingurite esenta de rom
  • un praf de copt
  • faina cat cuprinde (aprox. 500g)
  • pentru glazura fursecurilor:
  • 80 g zahar pudra
  • 2-3 linguri de apa
Fursecuri cu cacao si glazura ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Cu o ora-doua inainte de a incepe sa preparam reteta de fursecuri cu cacao, va trebui sa scoatem margarina din frigider si sa o lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Dupa ce s-a mai topit margarina, o punem intr-un vas, adaugam cele trei oua si o jumatate de cana cu zahar. Amestecam compozitia de fursecuri pana cand se topeste zaharul si "se desface" margarina.
Adaugam in compozitia de fursecuri doua lingurite de esenta de rom si trei lingurite de cacao, apoi continuam sa amestecam. Intr-un alt vas amestecam faina cu praful de copt si, dupa ce s-a incorporat cacaoa, incepem sa adaugam treptat faina in compozitia de fursecuri cu cacao.
Dupa ce terminam de presarat faina, framantam foarte bine cu mainile aluatul de fursecuri (si ne asiguram ca s-au incorporat toate bucatelele de margarina). Aluatul de fursecuri obtinut la final trebuie sa fie tare si sa nu se lipeasca de maini. Dam fursecurilor forma dorita si apoi le punem in tava. Tava in care urmeaza sa coacem fursecurile nu trebuie unsa, fursecurile au deja suficienta grasime in compozitie si nu se vor prinde.
Incingem cuptorul si coacem fursecurile cu cacao la foc mediu aproximativ 20 de minute, in functie de cuptor. Pentru glazura fursecurilor amestecam zaharul pudra cu doua sau trei linguri de apa pana ce vom obtine o compozitie lucioasa si omogena. Cu glazura astfel obtinuta decoram apoi fursecurile folosindu-ne indemanarea si inspiratia - pe care eu nu prea le-am avut, dupa cum se vede si in imaginile ce insotesc reteta de fursecuri cu cacao.
Fursecuri cu cacao si glazura reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de fursecuri!

Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

17 comentarii:

  1. Cat de mult imi plac retele astea simple.Sunt ani de cand n-am mai mancat fursecuri si macar unu` tre` sa incerc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe blogul meu as vrea sa fie numai retete simple, as munci si eu mai putin :D Oricum, gasesti destule retete de fursecuri, mie imi plac fursecurile atat de mult incat le-am dedicat o categorie speciala :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara,numele meu este Ane si am 14 ani,tocmai am incercat aceasta reteta,eu iesit fenomenale,se topesc in gura,un deliciu,felicitari.eu am mau adaugat si niste nuci ,dar si cu si fara sunt la fel de bune!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna, Ane! Imi place ca nu te sfiesti sa improvizezi, la 14 ani se presupune ca n-ar trebui sa ai mare experienta intr-ale gatitului. Si-mi mai place si felul in care ai descris fursecurile obtinute, sunt sigur ca vorbele tale ii vor face pe multi sa le incerce :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc! Datorita dumneavoastra o sa avem pe masa de Craciun niste super fursecuri. Le-am dat forma de brad si fulgi si am facut glazura cu ciocolata alba, de menaj. Sunt tare aratoase si gustoase! Merita incercate. Cum spun reclamele - rapid, ieftin si bun!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu placere, Alexandra! Prin felul in care ai caracterizat fursecurile, sa stii ca ti-ai castigat dreptul sa-mi spui Robert ;) Cred ca fursecurile cu glazura de ciocolata alba arata frumos in forma de brad si fulgi de zapada, mi-ar fi placut sa le vad.

    RăspundețiȘtergere
  7. Voi incarca pe Facebook cateva imagini, imediat dupa sedinta foto cu bucate de sarbatori. Spor la treaba si cozonaci pufosi! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc la fel! Dupa sedinta foto, sa-mi dai un semn pe fb ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Am lasat mesaj cu fotografiile, pe facebook, la "Bărbatlacratiţă Robert" :). Bradutii si fulguletii sunt dupa aceasta reteta. Deliciosi!

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna, Robert! Iti multumesc pentru aprecieri, mi-au fost tare dragi fursecurile (sunt la primele incercari si m-am bucurat ca mi-au reusit) si mi-a placut sa stau sa bibilesc la decorarea lor. Ah, dar fetele zambitoare erau cumparate. :( Bradutii si fulgii i-am facut dupa reteta de la tine, bulgarasii dupa o reteta mai veche - erau mai fragezi, iar zambaricii mi-au facut cu ochiul din magazin. Oricum, inauntru aveau jeleu. Poate data viitoare... Spor la treburi si bucate gustoase! (AM SCRIS SI PE FACEBOOK, POTI STERGE MESAJUL DE AICI)

    RăspundețiȘtergere
  11. putem folosi unt in loc de margarina ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, putem folosi unt in locul margarinei si la aceste fursecuri. Putem folosi orice fel de grasime (margarina, unt, untura, ulei), doar ca rezultatul va fi un pic diferit (oricum, nu va fi o diferenta de la cer la pamant).

      Ștergere
  12. multumesc frumos ca mi-ai raspuns , o sa imi fac si eu cont aici curand. Georgiana

    RăspundețiȘtergere
  13. pachetul de margarina folosit este de 500 gr, nu? iar noi folosim doar jumatate. Gabriela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabriela, un pachet obisnuit de margarina este de 250 g (iar un pachet de unt este de 200 g), deci la fursecurile de mai sus avem nevoie de 125 g de margarina. Poate ar fi trebuit sa specific asta in reteta, insa nu m-am gandit sa iau in calcul si pachetele "economice" :)

      Ștergere
  14. buna, cand trebuiesc ornate (glazurate) fursecurile , inainte ,sau dupa coacere?

    multumesc anticipat,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, vom glazura fursecurile dupa ce le scoatem din cuptor, nu inainte (dupa ce se si racesc putin).

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)