Ingrediente reteta Supa crema de legume:
Inainte de toate trebuie sa specific faptul ca lista cu ingredientele pentru supa crema de legume nu este deloc una batuta in cuie. Pentru aceasta reteta putem folosi orice fel de legume preferam sau avem la indemana. Nici felul in care tocam legumele pentru aceasta supa crema nu este batut in cuie, deoarece acestea oricum vor fi mai apoi pasate, asa ca putem economisi timp si le putem toca in bucati mai mari.
Punem la fiert aproximatv un litru si jumatate de apa, adaugam putina sare si punem legumele in momentul in care apa incepe sa fiarba. Este indicat sa punem mai intai legumele care fierb mai greu (cum ar fi pastarnacul, morcovul, telina) si apoi restul, insa eu nu mi-am mai batut capul si le-am pus pe toate in acelasi timp. Tinem legumele la fiert in jur de 20-25 minute, apoi le scotem intr-un castron si lasam supa crema de legume sa fiarba in continuare la foc mic.
Pasam legumele cu blenderul (in cazul in care nu avem un blender, putem pasa legumele cu ajutorul unei furculite sau chiar le putem trece printr-o sita). Adaugam treptat in supa piureul de legume obtinut si amestecam pentru a ne da seama care este consistenta acesteia. Daca ni se pare prea groasa, putem subtia supa crema de legume cu putina apa fierbinte. Mai lasam supa crema la fiert inca zece minute, timp in care adaugam sare (daca mai este cazul), piper si o lingura sau doua de ulei, iar la sfarsit punem patrunjelul tocat marunt. Supa crema de legume este o reteta de post, insa la servire putem adauga si smantana.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de supa crema!
Pofta buna
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 2 pastarnaci
- o ceapa
- 1/2 telina medie
- un ardei
- 200 g conopida
- 1/4 legatura patrunjel
- ulei, sare si piper
Inainte de toate trebuie sa specific faptul ca lista cu ingredientele pentru supa crema de legume nu este deloc una batuta in cuie. Pentru aceasta reteta putem folosi orice fel de legume preferam sau avem la indemana. Nici felul in care tocam legumele pentru aceasta supa crema nu este batut in cuie, deoarece acestea oricum vor fi mai apoi pasate, asa ca putem economisi timp si le putem toca in bucati mai mari.
Punem la fiert aproximatv un litru si jumatate de apa, adaugam putina sare si punem legumele in momentul in care apa incepe sa fiarba. Este indicat sa punem mai intai legumele care fierb mai greu (cum ar fi pastarnacul, morcovul, telina) si apoi restul, insa eu nu mi-am mai batut capul si le-am pus pe toate in acelasi timp. Tinem legumele la fiert in jur de 20-25 minute, apoi le scotem intr-un castron si lasam supa crema de legume sa fiarba in continuare la foc mic.
Pasam legumele cu blenderul (in cazul in care nu avem un blender, putem pasa legumele cu ajutorul unei furculite sau chiar le putem trece printr-o sita). Adaugam treptat in supa piureul de legume obtinut si amestecam pentru a ne da seama care este consistenta acesteia. Daca ni se pare prea groasa, putem subtia supa crema de legume cu putina apa fierbinte. Mai lasam supa crema la fiert inca zece minute, timp in care adaugam sare (daca mai este cazul), piper si o lingura sau doua de ulei, iar la sfarsit punem patrunjelul tocat marunt. Supa crema de legume este o reteta de post, insa la servire putem adauga si smantana.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de supa crema!
Pofta buna
Interesante retete! Multumiri sincere pentru postarea lor!
RăspundețiȘtergereCu placere, Camelia! Te astept sa si testezi cateva, pentru a fi absolut convinsa ca nu m-ai laudat degeaba :)
ȘtergereUite ca uitasem unde sa vin cand am probleme cu digestia ca si acum.
RăspundețiȘtergereBine ca n-am uitat de cererea in casatorie,e in scriere, sa stii.
Hehe, n-am uitat, astept cuminte si rabdator. Sper ca au disparut problemele, iar daca nu, atunci "insanatosire grabnica!"...
Ștergerefoarte frumos blogul tau.parca te-am vazut pe la roblogfest.daca nu ma insel si te gasesc ai votul meu.
RăspundețiȘtergereMultumesc! Nu te inseli, acum vad ca BarbatLaCratita a reusit sa se califice in finala roblogfest.
ȘtergereMult succes cu noul tau blog!
Am pus prea mult piper :))
RăspundețiȘtergereAsta e, tuturor ni se mai intampla... :) Poti incerca sa atenuezi piperul "lungind" supa crema cu niste smantana si adaugandu-i crutoane ;)
ȘtergereSalut Robert!Am facut si eu crama de lugume pt in seara asta din ce am gustat eu este super eu nu am pus conopida ca nu aveam in casa.Acum ma duc sa o savurez.
RăspundețiȘtergereNu de mult m-am apucat sa gatesc, asta pentru ca am ajuns la facultate si trebuia sa ma gospodaresc singura. Asa am descoperit site-ul acesta si prima reteta a fost supa crema de legume care a iesit mai mult decat buna (si nu e doar parerea mea subiectiva, de fiecare data cand gateam ceva chemam toti prietenii la mine,pt ca nu-mi place sa mananc singura :D ) Asa ca de la supa crema de legume numai retete de aici am gatit, toate au iesit delicioaseeee. Multumesc Barbat la Cratita! ;)
RăspundețiȘtergereHehe, dupa ce am citit ultimul comentariu, cred ca ai stricat traditia si n-ai gatit numai retete de aici... sau ai renuntat sa-ti satisfaci pofta de varza a la Cluj? :P
ȘtergereChiar nu am stricat traditia, am lasat deoparte varza a la Cluj! In continuare numai retete de aici. Am ajuns in stadiul in care intru in supermarket si navighez repede pe pagina Barbat la Cratita ca sa vad ce gatesc acasa si ce cumpar ;))) Azi din nou supa crema de legume, mi-am pacalit familia care iara ar fi vrut cus-cus...:D sper sa le placa, lor n-am apucat sa le-o gatesc :)
RăspundețiȘtergereMa simt onorat ca am ajuns sa intru oarecum in cotidianul vietii tale :) Dar vad ca incepi si tu sa ma influentezi, ma gandesc acum serios sa fac o varza a la Cluj...
Ștergere;)) Astept, am rabdare ;) Oricum nu am mai ajuns sa fac varza a la Cluj, nu ma pot dezlipi de blogul tau ;) Astazi: mancare de ciuperci de post ;)
Ștergere:)) sau supa crema de legume, ca e tot de post, nu? Sau asta e urmatoarea reteta pe care ai pus ochii...
ȘtergereEu pun si doi catei de usturoi cand pasez legumele. Este delicioasa asa .
RăspundețiȘtergereHmmm, nu-i rea ideea cu usturoiul in supa crema... merci ca ne-ai impartasit micul tau secret :)
Ștergeremultumesc, a iesit delicioasa !
RăspundețiȘtergere