Ingrediente reteta Chec din albusuri cu fructe:
- 6-7 albusuri (o cana circa 250 ml)
- 200 g zahar (o cana)
- 150 g faina (o cana)
- coaja unei lamai
- 200 g fructe confiate (optional)
- 100 ml ulei
Ingrediente reteta Placinta cu carne in foitaj:
- 800 g aluat foitaj
- 700 g carne tocata
- un morcov
- o ceapa
- o legatura marar
- o legatura patrunjel
- 3 oua
- boia, sare si piper
Ingrediente reteta Ciorba de linte:
- 300 g linte rosie (sau verde)
- o ceapa
- 2 catei de usturoi
- un morcov
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 linguri ulei de masline (sau floarea soarelui)
- o lingurita boia
- o lingurita chimion (optional)
- o jumatate de lamaie
- sare si piper
Ingrediente reteta Prajitura Krantz cu nuci caramelizate:
- pentru foile prajiturii
- 10 albusuri
- 250 g zahar
- 300 g miez de nuca (macinat)
- 6 linguri faina
- pentru crema prajiturii
- 10 galbenusuri
- 150 g zahar
- 300 g unt
- 2-3 lingurite esenta (rom si vanilie)
- pentru "krantz"
- 100 g zahar
- 100 g miez nuca (bucati)