Chec din albuşuri cu fructe

Felii de chec din albusuri cu fructe - reteta
Ingrediente reteta Chec din albusuri cu fructe:
  • 6-7 albusuri (o cana circa 250 ml)
  • 200 g zahar (o cana)
  • 150 g faina (o cana)
  • coaja unei lamai
  • 200 g fructe confiate (optional)
  • 100 ml ulei
Chec din albusuri cu fructe toate ingredientele necesare retetei
Modul de preparare al retetei:
Checul de albusuri este o reteta nascuta din dorinta de a nu risipi albusurile ramase in urma prepararii altor prajituri (a se vedea si gogosile din albusuri). Pentru a-l face cat mai atractiv, i-am adaugat si fructe confiate, insa checul de albusuri iese multumitor chiar si fara acestea. Cantitatile retetei sunt pentru un chec marisor - l-am copt intr-o tava cu dimensiunile 10x30cm (in partea superioara), avand inaltimea 7cm. Batem spuma albusurile impreuna cu un praf de sare (adica punem sare atat cat luam cu trei degete), iar dupa ce albusurile si-au marit considerabil volumul, vom incepe sa adaugam zaharul. Punem treptat o cana de zahar (in timp ce mixam) si apoi continuam sa mixam pana atunci cand il topim in totalitate (dureaza ceva timp, deci nu trebuie sa ne speriem vazand ca nu se mai topeste). La sfarsit, va trebui sa obtinem o bezea tare (succesul checului de albusuri sta in "taria" acestei bezele). Peste bezea turnam 100 ml de ulei, adaugam coaja rasa a unei lamai si le incorporam, amestecand incetisor cu mana (fara mixer! folosim o spatula sau o lingura). Punem in compozitia checului de albusuri 200 g de fructe confiate si presaram o cana de faina (in ploaie), incorporand si aceste ingrediente tot cu gandul la mentinerea bezelei. Turnam compozitia de chec intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul foarte bine incins. Coacem checul de albusuri timp de aproximativ 40 de minute la temperatura medie-spre mica (deci nu mai mult de 175-180 grade C). Ca la mai toate retetele de genul acesta, in primele 20 de minute ar trebui sa nu deschidem usa cuptorului. Lectura optionala. Este o reteta de chec simplu, foarte usor de adaptat, asta deoarece albusurile, faina si zaharul se masoara cu acelasi recipient. Adica daca avem o cana de albusuri ramase de la diferite alte prajituri, atunci cu aceeasi cana masuram faina si zaharul (iar uleiul vine ceva mai putin de o jumatate de cana). Cum foarte multe retete de prajituri folosesc doar galbenusurile oualor, ar trebui sa avem si niste retete pentru situatia asta, pentru a nu irosi albusurile - asta daca nu cumva vrem sa le aruncam sau sa le tinem in frigider pana cand ni se face vreodata pofta de o "omleta alba" :))
Checul din albusuri cu fructe taiat si pudrat cu zahar - reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de chec!
Pofta buna Ţi-a plăcut reţeta? Recomand-o! anunturi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

.