Ingrediente reteta Cornulete umplute cu mac:
Spor la gatit si va astept sa incercati si celelalte retete de cornulete!
Pofta buna
- pentru aluatul cornuletelor
- 400 g faina
- 2 linguri gris
- 200 g unt (sau untura/ margarina)
- 200 g smantana
- pentru umplutura de mac a cornuletelor
- 100 g mac
- 50 ml lapte
- 100 g zahar pudra
Spor la gatit si va astept sa incercati si celelalte retete de cornulete!
Pofta buna
Sunt foarte tentante.Trebuie sa le-ncerc.
RăspundețiȘtergereOlivia
Bună Robert,
RăspundețiȘtergereUntul să fie la temperatura camerei sau din frigider?
Georgiana
Buna Georgiana, eu pun untul direct din frigider, insa in cazul aluatului de cornulete nu prea conteaza temperatura la care il folosim.
ȘtergereBună Robert,
RăspundețiȘtergereMulțumesc pentru răspuns! Între timp, am încercat rețeta. Uitându-mă mai atent la poze, untul mi s-a părut a fi rece aşa că direct din frigider le-am folosit şi eu. Neașteptată umplutura cu mac - în sensul bun! Nu mi s-a părut deloc nisipoasă, poate o să încerc şi să râşnesc macul, pentru varietate.
Cum nu a avut smântană, am folosit iaurt Cedra, nu ştiu cât de mult a influențat gustul, data viitoare voi face cu smântană şi voi vedea dacă diferă gustul (personal, nu cred să fie foarte mare diferența).
Am o propunere pentru tine, în limita timpului disponibil: tort Napoleon. Prea multe variante pe internet, unele au cremă de vanilie altele cremă cu mascarpone, cu foi făcute în casă sau cumpărate. Eu aş merge totuşitotuş pe mâna, nu a fost rețetă încercată şi să nu-mi placă!
Ce zici?
Georgiana