Colţunaşi cu brânză şi gem
Ingrediente reteta Coltunasi cu branza si gem:
- pentru aluatul coltunasilor:
- 500 g faina
- un ou
- 200 ml apa
- un praf de sare
- pentru umputura de branza:
- 200 g branza dulce
- 100 g zahar pudra vanilat
- 50 g smantana
- un ou
- pentru umplutura de gem:
- 200 g gem
- pentru a decora coltunasii:
- 100 g pesmet
- 2 linguri zahar tos
Supă cremă de ţelină
Ingrediente reteta Supa crema de telina:
- 500 g telina
- un morcov
- un cartof
- o ceapa
- 100 ml smantana
- 1,5 l apa
- crutoane (optional)
- ulei, piper si sare
Dovlecei umpluţi cu pui la cuptor
Ingrediente reteta Dovlecei umpluti cu pui la cuptor:
- 2 dovlecei
- 250 g carne tocata de pui
- 250 ml suc de rosii
- 50 g branza grasa sau cascaval
- 2 linguri pesmet
- o ceapa
- un morcov
- o lingurita rozmarin (optional)
- o lingurita condimente pentru carne tocata (optional)
- o legatura marar (sau patrunjel)
- ulei, sare si piper
Tocăniţă de ceapă
Ingrediente reteta Tocanita de ceapa:
- 500 g ceapa
- un morcov
- 200 g rosii in suc propriu
- 2 foi de dafin
- o lingurita cimbru
- o legatura patrunjel
- ulei, sare si piper
Budincă de broccoli cu cartofi
Ingrediente reteta Budinca de broccoli cu cartofi:
- 400 g broccoli
- 2 cartofi
- 200 ml lapte
- 2 oua
- 50 g branza grasa sau cascaval
- 2 linguri pesmet
- o lingurita nucsoara
- o legatura marar
- sare
Tort de iaurt cu blat de biscuiţi
Ingrediente reteta Tort de iaurt cu blat de biscuiti:
- ingrediente pentru blat:
- 300 g biscuiti vanilati
- un pachet unt sau margarina
- ingrediente pentru crema de iaurt galbena:
- 400 ml iaurt de fructe (piersici)
- 200 ml frisca lichida
- un plic gelatina (10 g)
- ingrediente pentru crema de iaurt roz:
- 400 ml iaurt de fructe (fructe de padure)
- 200 ml frisca lichida
- un plic gelatina (10 g)
- ingrediente pentru decor:
- un plic gelatina Tort Gelee (8 g)
- 2 linguri zahar
- 250 ml apa sau suc de fructe
- 50 g ciocolata
Cuşcuş cu legume (Cous-cous)
Ingrediente reteta Cuscus cu legume (Cous-cous):
- 250 g cuscus
- 100 g legume congelate sau proaspete
- o ceapa
- 100 g ciuperci
- ulei, sare, piper (optional si vegeta)
Fursecuri din nucă de cocos
Ingrediente reteta Fursecuri din nuca de cocos:
- 200 g nuca de cocos
- 3 oua
- 150 g zahar
- 2 linguri faina
Reţetă blat de pizza
Ingrediente Reteta blat de pizza:
- 500 g faina
- 250 ml apa
- un pliculet drojdie uscata (7 g) sau un cubulet drojdie proaspata (25 g)
- 3 linguri ulei
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita zahar
Şniţele de porc cu pesmet
Ingrediente reteta Snitele de porc cu pesmet:
- 500 g carne de porc
- 100 g pesmet
- 100 g faina
- 2 oua
- sare, piper si ulei
Eclere cu cremă de vanilie
Ingrediente reteta Eclere cu crema de vanilie:
- pentru cojile de eclere:
- 200 ml apa
- 5 linguri ulei (120 ml)
- 5 linguri faina (125 g)
- 4 oua
- pentru crema de vanilie:
- 500 ml lapte
- 3 oua
- 5 linguri zahar
- 3 linguri faina
- esenta de vanilie
Supă cremă de conopidă
Ingrediente reteta Supa crema de conopida:
- 450 g conopida
- 2 cartofi
- un morcov
- 100 ml lapte
- 100 ml smantana
- o lingurita faina
- apa, sare si piper
Ouă umplute cu pateu şi măsline
Ingrediente reteta Oua umplute cu pateu si masline:
- 5 oua
- o cutie mica de pateu de ficat
- 100 g masline rondele
- o lingura mustar
- o lingura smantana
- sare si piper
Fasole verde cu usturoi şi susan
Ingrediente reteta Fasole verde cu usturoi si susan:
- un borcan fasole verde
- 2 catei usturoi
- 2 linguri susan
- o ceapa
- 3-4 linguri ulei
- sare si piper
Salată grecească
Ingrediente reteta Salata greceasca:
- 3 rosii
- 2 castraveti (sau ardei)
- o ceapa
- 150 g masline fara samburi (ideal ar fi masline rondele)
- 150 g branza feta (sau branza sarata)
- ingrediente dressing salata greceasca:
- 3 linguri ulei de masline (sau ulei de floarea soarelui)
- o lingurita zeama de lamaie (la o adica, merge si otet)
- o lingurita busuioc sau oregano (optional)