Fasole verde cu usturoi şi susan

Fasole verde cu usturoi si susan
Ingrediente reteta Fasole verde cu usturoi si susan:
  • un borcan fasole verde
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri susan
  • o ceapa
  • 3-4 linguri ulei
  • sare si piper
Fasole verde cu usturoi si susan Ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Daca nu avem sau nu ne place susanul, trebuie sa spun de la inceput ca acesta este optional, reteta de fasole verde cu usturoi originala nu contine susan. In cazul in care il folosim, va trebui sa il prajim putin. Incingem bine o tigaie (fara a pune ulei) si adaugam susanul. Dam focul mai mic si lasam susanul la prajit aproximativ cinci minute, amestecand din cand in cand. La sfarsit, susanul va deveni auriu. Susanul poate fi prajit si in cuptor, dar mi se pare prea mare bataie de cap. In tigaia incinsa in care am prajit susanul punem trei-patru linguri de ulei si adaugam ceapa tocata dupa ce se incinge uleiul. Calim ceapa cateva minute, pana cand acesta se inmoaie. Cu cat punem mai multa ceapa, cu atat mancarea de fasole verde cu usturoi va fi mai gustoasa. Spalam bine fasolea verde, o lasam putin la scurs si apoi o adaugam in tigaie peste ceapa calita. Acoperim tigaia cu un capac si lasam fasolea verde la foc mediu maxim zece minute. Curatam cateii de usturoi si ii tocam foarte marunt pentru mujdei. Frecam usturoiul cu o lingurita de ulei si sare pana cand obtinem o pasta alba. Peste pasta de usturoi adaugam trei linguri de apa, amestecam bine si piperam dupa gust. Dupa ce fasolea verde este gata, turnam peste ea mujdeiul de usturoi si susanul prajit si amestecam. Mancarea de fasole verde cu usturoi si susan poate si folosita atat ca garnitura, cat si ca o mancare de post.
Fasole verde cu usturoi si susan reteta garnitura
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

12 comentarii:

  1. stii ce e minunat?ca si pe timp de criza, poti sa faci ceva destul de gustos de mancare, numai din cateva ingrediente

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu usturoi faceam dar si cu sususam? TRebuie sa incerc

    RăspundețiȘtergere
  3. Anelise, viata poate fi minunata chiar si pe timp de criza. Doar nu lasam o amarata de criza sa ne strice cativa ani din viata :P Eu consider ca poti face o mancare gustoasa din aproape orice. Important e sa-ti folosesti putin imaginatia, sa fii dispus sa experimentezi putin si mai ales sa nu fii nici foarte mofturos :)
    De ceva timp eu pun mereu susan la fasolea verde cu usturoi, mi se pare mai buna asa.

    RăspundețiȘtergere
  4. reteta initiala o fac si eu destul de des dar cu susan..... am sa o incerc cat de curand ....cred ca e ff gustoasa !

    RăspundețiȘtergere
  5. Bella, daca nu-ti displace susanul, atunci n-are de ce sa nu-ti placa fasolea verde gatita in aceasta combinatie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Incercat reteta..........foarte bunaaaa....delicios...nu m-as fi gandit la susan, insa ii da un gust deosebit...de bun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut reteta, de ceva timp eu m-am convins ca nu strica sa incercam cateodata mancaruri noi sau combinatii mai deosebite de ingrediente :)

      Ștergere
  7. Am incercat reteta si este foarte buna. Susanul anihileaza gustul mai putin placut al pastailor de fasole conservate prin congelare. Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  8. As vrea sa incerc aceasta reteta cu fasole galbena pastai congelata de mine.Crezi ca ar merge? Multumesc pentru retete -eu am incercat mai mult pe cele de post. Succes si numai bine pe mai departe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fasolea galbena pastai congelata merge la fel de bine (doar ca mi se pare mai aspectuoasa cea verde), de fapt eu am scris "fasole verde" in reteta cu gandul de a o diferentia de "fasolea uscata". Intre timp, mi-am dat seama ca e mai simplu sa spun "fasole boabe" si "fasole pastai".
      Intamplarea face ca tocmai astazi sa fi publicat o reteta de post :) Sper ca si aceasta sa fie pe placul tau...

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)