Prăjitură "Felie de lapte"
Ingrediente reteta Prajitura Felie de lapte:
- pentru blat
- 4 oua
- 100 g zahar
- 100 ml ulei
- 2 linguri gris
- 2 linguri faina
- 2 linguri cacao
- un pliculet praf de copt (10 g)
- pentru crema
- 200 ml frisca lichida
- un pliculet gelatina (10 g)
- 200 ml lapte condensat (sau il facem noi)
- pentru laptele condensat
- 200 ml lapte
- 200g zahar
- 50 g unt
Prăjitură cu lămâie
Ingrediente reteta Prajitura cu lamaie:
- pentru blat
- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 4 linguri ulei
- 4 linguri apa
- pentru crema
- 500 ml lapte
- un pachet de unt (200 g)
- o lamaie
- 5 linguri faina
- 5 linguri zahar
- pentru decor
- o tableta de ciocolata alba (100 g)
Fasole cu ciolan afumat
Ingrediente reteta Fasole cu ciolan afumat:
- 300 g fasole boabe
- 500 g ciolan afumat dezosat
- o ceapa
- un ardei
- 2 morcovi
- un pastarnac
- o radacina de patrunjel
- 3 linguri pasta de tomate
- o lingurita cimbru
- 3-4 frunze de dafin
- o legatura marar (sau patrunjel)
- ulei, sare si piper
Cataif cu brânză (Kunefe)
Ingrediente reteta Cataif cu branza Kunefe:
- 500 g fidea de cataif
- 250 g branza mozzarella
- 300 g unt (un pachet si jumatate)
- pentru siropul cataifului:
- 600 g zahar
- 300 ml apa
- o lamaie (doar zeama)
Salată de pui
Ingrediente reteta Salata de pui:
- un piept de pui
- o salata verde (sau iceberg)
- doua rosii
- un ardei
- un castravete
- o ceapa
- pentru dressing-ul salatei de pui
- 4 linguri ulei
- 2 lingurite otet (sau zeama de lamaie)
- o lingurita piper
- sare dupa gust
Prăjitură cu cafea
Ingrediente reteta Prajitura cu cafea:
- pentru blat
- 3 oua
- 2 albusuri
- 10 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 7 linguri faina
- o lingurita praf copt
- pentru crema
- 300 g unt (un pachet si jumatate)
- 200 g zahar pudra
- 2 galbenusuri
- 3 linguri ness/ cafea solubila (optional)
- pentru insiropat
- 250 ml cafea tare (indulcita)
Tartă cu ciuperci şi caşcaval
Ingrediente reteta Tarta cu ciuperci si cascaval:
- pentru aluatul tartei
- 250 g faina
- un ou
- 100 g unt sau margarina
- un praf de sare
- pentru umplutura tartei
- 500 g ciuperci
- 100 g cascaval
- 200 ml smantana
- 2 cepe
- 2 oua
- o legatura patrunjel
- ulei, sare si piper
Prăjitură cu iaurt, fructe şi biscuiţi
Ingrediente reteta Prajitura cu iaurt, fructe si biscuiti (fara coacere):
- 800 ml iaurt de fructe (2 iaurturi mari)
- un pachet de biscuiti
- 400 ml compot de fructe (la alegere)
- 200 ml frisca lichida
- 2 plicuri gelatina (2x10g)
Gogoşi cu brânză dulce
Ingrediente reteta Gogosi cu branza dulce:
- pentru umplutura gogosilor
- 300 g branza dulce
- un ou
- 150 g zahar
- o lamaie (doar coaja)
- 2-3 lingurite esenta vanilie
- pentru aluatul gogosilor
- 500 g faina
- 250 ml apa
- 25 g drojdie proaspata
- o lingurita zahar
- un praf de sare
- pentru prajit si decor
- 100 g zahar pudra (optional)
- ulei pentru prajit
Vinete cu sos de roşii
Ingrediente reteta Vinete cu sos de rosii:
- 3 vinete
- 500 ml suc de rosii
- 4-5 catei de usturoi
- o legatura patrunjel
- 5 linguri faina
- ulei, sare si piper
Prăjitură cu banane
Ingrediente reteta Prajitura cu banane:
- 3 banane
- 4 oua
- 200 g unt (un pachet)
- 2 linguri cacao (optional)
- 150 ml lapte (sau apa)
- 100 g zahar
- aprox. 300 g faina
- o lingura bicarbonat de sodiu
Dovlecei gratinaţi cu caşcaval la cuptor
Ingrediente reteta Dovlecei gratinati cu cascaval la cuptor:
- 4 dovlecei
- 200 g cascaval
- 200 g smantana
- 2 oua
- 4 linguri pesmet
- sare si piper
Orez cu pui şi legume
Ingrediente reteta Orez cu pui si legume:
- 100 g orez
- un piept de pui
- 200 g legume
- o ceapa
- un catel de usturoi
- ulei, sare si piper
Salată cu avocado mediteraneană
Ingrediente reteta Salata cu avocado mediteraneana:
- un avocado
- 2 rosii
- 3 fire ceapa verde
- o legatura patrunjel
- 100 g masline fara samburi
- 100 g branza telemea
- o lingurita oregano (optional)
- 5 linguri ulei (sau ulei de masline)
- 3 linguri zeama de lamaie
- sare si piper
Tartă cu gem (Linzer torte)
Ingrediente reteta Tarta cu gem (Linzer torte):
- un borcan gem 400 (ideal ar fi un gem de zmeura)
- un ou pentru a unge tarta (optional)
- pentru aluatul tartei
- 250 g faina
- 150 g zahar
- 150 g miez de nuca (sau migdale, alune de padure)
- 150 g unt
- 2 oua
- o lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita scortisoara
- o lamaie (doar coaja)
- cateva lingurinte esenta (de preferat de migdale)
Pârjoale moldoveneşti (chiftele)
Ingrediente reteta Parjoale moldovenesti (chiftele cu carne):
- 500 g carne tocata
- 150 g miez de paine
- 100 ml lapte (sau apa)
- 2 oua
- o ceapa
- un cartof
- 100 g pesmet
- o legatura marar
- o legatura patrunjel
- ulei, sare si piper
Prăjitură cu vişine Valurile Dunării
Ingrediente reteta Prajitura cu visine Valurile Dunarii:
- pentru blatul cu visine
- 4 oua
- 200 g zahar
- 200 g unt (un pachet)
- 200 ml lapte
- 300 g faina
- un pliculet praf de copt
- 2 linguri cacao
- 300 g visine (proaspete sau din compot)
- pentru crema de vanilie
- 600 ml lapte
- 4 linguri zahar
- 2 plicuri budinca de vanilie (80 g fiecare)
- 200 g unt (un pachet)
- pentru glazura prajiturii
- 2 tablete ciocolata (90 g fiecare)
- un cub de unt (aprox. 30 g)
Prăjitură cu cocos, nucă şi cremă
Ingrediente reteta Prajitura cu cocos, nuca si crema:
- pentru blatul de nuca
- 6 albusuri
- 150 g zahar
- 200 g nuca macinata
- 2 linguri faina
- pentru blatul de cocos
- 6 albusuri
- 150 g zahar
- 200 g nuca de cocos rasa
- 2 linguri faina
- pentru crema prajiturii
- 12 galbenusuri
- 300 g zahar pudra
- 6 linguri lapte
- 3 linguri cacao
- 300 g unt (un pachet si jumatate)
- pentru glazura prajiturii
- 2 tablete ciocolata (180 g in total)
- 6 linguri lapte
Clătite bănăţene cu brânză dulce
Ingrediente reteta Clatite banatene cu branza dulce, stafide si bezea:
- 8 clatite
- 250 g branza dulce
- 200 ml smantana
- 5 oua
- 200 g zahar
- 100 g stafide
- o lamaie (doar coaja)
- un cubulet de unt (pentru a unge tava)
Plăcintă cu varză dulce
Ingrediente reteta Placinta cu varza dulce:
- pentru aluatul placintei cu varza
- 200 ml apa
- 25 g drojdie proaspata (sau un plic drojdie uscata 7g)
- 2 linguri ulei
- 1/2 lingurita zahar
- 1/2 lingurita sare
- aproximativ 500 g faina (cat cuprinde)
- pentru umplutura placintei
- un kg varza (dulce sau murata)
- o legatura marar
- 2 linguri bulion
- ulei, sare si piper
Prăjitură cu ananas din compot
Ingrediente reteta Prajitura pufoasa cu ananas:
- pentru compozitia prajiturii
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 5 linguri ulei
- 5 linguri sirop din compotul de ananas
- un pliculet praf de copt
- pentru a tapeta tava
- o lingura unt
- 2 linguri zahar
- toate bucatile de ananas din compot
- pentru a insiropa prajitura
- siropul compotului de ananas
Biscuiţi prăjiţi (Banane prăjite)
Ingrediente reteta Biscuiti prajiti (Banane prajite):
- 3 oua
- 8 linguri ulei
- 8 linguri zahar
- 8 linguri lapte
- 1/2 lingurita amoniac (bicarbonat de amoniu)
- cateva picaturi de otet sau zeama de lamaie
- faina cat cuprinde (putin peste 500 g)
- o lamaie (doar coaja rasa)
- 1-3 lingurite esenta de vanilie
- zahar pudra (optional)
- ulei pentru prajit
Prăjitură cu brânză şi aluat ras (Rudy)
Ingrediente reteta Prajitura cu branza si aluat ras (Rudy):
- pentru aluatul ras (blatul prajiturii)
- un pachet unt de 200 g (sau margarina)
- 150 g zahar
- 2 linguri cacao (40 g)
- un pliculet praf de copt (10 g)
- faina cat cuprinde (aproximativ 400 g)
- un ou
- pentru umplutura de branza
- 600 g branza dulce
- 3 oua
- 200 g zahar
- 1-3 lingurite esenta
Supă cremă de cartofi cu afumătură
Ingrediente reteta Supa crema de cartofi cu afumatura:
- 1/2 kg cartofi
- 200 g afumatura (kaiser sau bacon)
- 2 morcovi
- o ceapa
- 200 ml smantana grasa
- 1/2 legatura patrunjel
- apa, ulei, sare si piper
Paste cu brânză sărată la cuptor
Ingrediente reteta Paste cu branza la cuptor:
- 500 g paste (o punga)
- 300 g branza telemea
- 200 ml smantana
- 100 g unt
- 4 oua
- 3 linguri pesmet
- sare (in functie de cat de sarata e branza)
- piper (optional)
Fursecuri cu lămâie şi glazură
Ingrediente reteta Fursecuri cu lamaie si glazura:
- un pachet unt 200 g (sau margarina)
- 200 g zahar
- 3 oua
- doua lamai (sau o lamaie si o portocala)
- un pliculet praf de copt (7g)
- faina cat suprinde (circa 500-600g)
- pentru glazura fursecurilor (optional)
- un albus (din cele 3 oua de mai sus)
- 100 g zahar pudra
- 2 linguri apa
- o lingurita coaja de lamaie (optional)
Supă de ceapă
Ingrediente reteta Supa de ceapa:
- un kg ceapa
- 50 g unt
- un litru supa
- o lingura zahar
- o lingurita rozmarin (cimbru sau foi de dafin)
- sare si piper
Prăjitură televizor cu foi şi cremă
Ingrediente reteta Prajitura televizor cu foi si crema:
- pentru foile cu cacao
- 10 linguri ulei
- 10 linguri zahar
- 10 linguri lapte
- 2 oua
- 4 linguri cacao
- 1/2 lingurita bicarbonat de amoniu
- aproximativ 500 g faina
- 2-3 lingurite esenta de rom
- pentru blatul pufos
- 8 oua
- 16 linguri zahar
- 8 linguri ulei
- 12 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2-3 lingurite esenta vanilie
- pentru crema
- un litru lapte
- 10 linguri zahar
- 12 linguri faina (sau amidon)
- un pachet unt (200 g)
- o lamaie (coaja si 2 linguri zeama)
- pentru glazura
- 3 linguri apa
- 3 linguri cacao
- 200 g zahar
- 3 linguri ulei (sau 50 g unt/margarina)
- 2-3 lingurite esenta de rom