Prăjitură cu iaurt, fructe şi biscuiţi

Prajitura cu iaurt si fructe reteta
Ingrediente reteta Prajitura cu iaurt, fructe si biscuiti (fara coacere):
  • 800 ml iaurt de fructe (2 iaurturi mari)
  • un pachet de biscuiti
  • 400 ml compot de fructe (la alegere)
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina (2x10g)
Prajitura cu iaurt si fructe ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
Prajitura cu iaurt este o prajitura racoroasa a carei preparare nici macar nu necesita utilizarea cuptorului. Reteta este foarte permisibila, putem folosi cam orice sortiment de iaurt dorim sau avem in bucatarie, acelasi lucru fiind valabil si in cazul biscuitilor si al fructelor din compot, ba chiar putem folosi si fructe proaspete. Ce avem de facut: preparam compozitia de iaurt a prajiturii si o asezam pe un strat de fructe taiate felii lunguiete, iar deasupra asezam biscuitii. Chiar nu este nimic complicat la aceasta reteta, trebuie doar sa acordam o atentie sporita gelatinei, riscam sa-i anulam proprietatile daca n-o incalzim la bain-marie. Nu este neaparat obligatoriu, insa este indicat sa tinem frisca lichida timp de cateva ore in frigider inainte de a incepe prepararea propriu-zisa a prajiturii cu iaurt. Batem 200 ml de frisca lichida pana cand se intareste, adaugam doua iaurturi mari de fructe (sau simple, caz in care le indulcim cu zahar si le aromam cu esenta) si doua jumatati de piersici din compot pe care le taiem cubulete mici (dupa cum se poate observa in imaginile retetei, eu am folosit piersici la prajitura cu iaurt). Incorporam ingredientele, amestecand cu grija pentru a nu strica frisca batuta. Taiem felii restul piersicilor si le asezam pe fundul unei tavi tapetate cu folie alimentara (pentru a ne usura viata la sfarsit, atunci cand vom rasturna prajitura). Punem la hidratat continutul celor doua plicuri de gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi o tinem la bain-marie (deci nu direct pe flacara aragazului, ci deasupra unei cratite cu putina apa) pana cand vedem ca se dizolva/ lichefiaza. Turnam gelatina lichida peste iaurtul cu frisca si amestecam pentru a distribui gelatina cat mai uniform in compozitia de iaurt a prajiturii noastre. Turnam apoi compozitia in tava (am folosit una cu dimensiunile 25x18cm) tapetata mai devreme cu folie alimentara si felii de piersica, asezam biscuitii (mie mi-au fost necesari 15 biscuiti petit beurre) si introducem prajitura cu iaurt in frigider. In caz ca v-ati intrebat ce facem cu sucul compotului de piersici, acesta poate fi adaugat la inceput in compozitia de iaurt, fie putem inmuia (dar foarte putin) biscuitii in acesta sau pur si simplu nu il folosim deloc la reteta. Dupa cateva ore de stat in frigider, daca gelatina este preparata conform indicatiilor producatorului si, bineinteles, nu este cumva expirata (nu strica sa verificam data, se mai intampla), atunci aceasta ar trebui sa intareasca destul de repede prajitura. Deci dupa ce ne asiguram ca prajitura cu iaurt si fructe s-a intarit, asezam deasupra un platou si o rasturnam, ii desprindem incetisor folia de plastic aflata acum deasupra si o portionam dupa preferinte sau imaginatie (putem sa o si decoram, daca prajitura ni se pare prea simpla in varianta fotografiata de mine).
Prajitura cu iaurt si fructe reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de prajituri!
Pofta buna Ţi-a plăcut reţeta? Recomand-o! anunturi

18 comentarii:

  1. Ciobotaru Lilike31 august 2014, 18:05

    Buna,Robert!
    Nu te-am salutat cam de mult,cautam o reteta de prajiturica
    si am dat peste aceasta minunatie,nu stiu daca rezist pana maine
    cand o prepar(azi e duminica).
    Nici de cuptor nu am nevoie,super!
    Mersi pt reteta.O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Pana la urma ai rezistat pana astazi, sau ai preparat deja minunatia asta de prajitura? :)

      Ștergere
  2. Ști ce imi doresc eu mie?;)))).Raspuns:ce ai tu pe farfurie.Arata super.Dar nu meriti tu oare o bataie buna? Sti unde erai tu cand eu cautam praji fara sa mai stau la copt pe caldura? Da, la mare.Vezi ca pe toate le stiu:)))).Vai ce buna era prajitura asta pe caldura aia, dar sa sti ca si acum tot buna e chiar daca aici ploua de vreo 4 zile.Felicitari pt.praji si ms.de reteta.Te salut:Oty.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Mda, de ce sa nu recunosc, uneori merit o bataie buna :D Maine sper sa se risipeasca de tot norii si sa merg iarasi la plaja, aici n-a plouat deloc. Dar pana la urma isi va intra toamna in drepturi si atunci eu voi reveni pe blog cu si mai multe retete de prajituri :)

      Ștergere
  3. Buna, in momentu de fata faca aceasta prajitura, sper sa-mi iasa. la gelatina am intalnit cateva complicatii dar m-am descurcat pana la urma. am incercat foarte multe retete si toate mi-au iesit. multumesc frumos. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, imi place sa cred ca in mod normal ar trebui sa nu fie complicatii la retetele mele, deci sunt de acord sa dam vina pe gelatina :D Ma bucur ca pana la urma te-ai descurcat cu prajitura, astfel dau si eu bine in ochii lumii :) Te astept sa incerci - dar fara complicatii - si noile retete publicate.

      Ștergere
  4. Multumesc pentru reteta, eu am pus piscoturi inmuiate in sucul de la compot in locul biscuitilor. Delicios! Te voi urmari in continuare pentru noi retete.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Mersi si eu pentru pont, e de incercat prajitura si cu piscoturi (desi parca tot mai la indemana mi se par biscuitii).

      Ștergere
  5. Dupa succesul dovleceilor gratinati, am cedat ispitei acestei prajituri care si ea la randul ei este De-li-ci-oa-sa!!
    Singurul lucru care nu mi-a iesit a fost gelatina si din pacate compozitia a iesit cam moale insa nu ne-a impiedicat sa nu savuram desertul pana la ultima bucatica :-D
    Multumesc inca o data pt retete si pt idei!!
    PS: Maine este randul supei de legume :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Partea buna este ca gelatina nu influenteaza cu nimic gustul prajiturii, treaba ei este sa aiba grija doar de consistenta - deci daca nu ne iese, prajitura poate fi totusi mancata... insa pe ascuns, sa nu ne facem de ras :) Tind sa cred ca a fost de vina gelatina folosita, poate era expirata sau depozitata in conditii improprii, pentru ca nu prea avem ce gresi atunci cand o preparam (trebuie doar sa nu folosim apa fierbinte).

      Ștergere
  6. cum pot sa printez o reteta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se mai pot printa retetele, din pacate... Anul trecut am scos optiunea, vazand ca nu era mai deloc folosita in ultima vreme (probabil responsabila de fenomen e cresterea numarului de smartphone-uri, oamenilor le e mai usor sa foloseasca telefonul in bucatarie pentru a citi reteta prajiturii).

      Ștergere
  7. eu numi permit sa am smartphon si pentru aceea folosesc un calculator va rog sa introduceti optiunea cu printatul la retete imi sunt de mare folos va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Discutia legata de scoaterea la imprimanta a retetelor ar fi un pic mai lunga si n-are rost sa intram in detalii tehnice. Imi pare sincer rau sa vad ca nu pot multumi chiar pe toata lumea, pentru ca probabil nu voi reintroduce optiunea in viitorul apropiat, insa nimic nu e batut in cuie si poate lucrurile se vor schimba.

      Ștergere
  8. buna,am incercat cateva din retetele tale,au iesit foarte bune,astazi am facut si aceasta prajitura doar ca am folosit capsuni,a iesit extraordinar de buna,spor la cat mai multe retete pe viitor,esti extraordinar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De incercat prajitura si cu capsuni, mersi pentru idee. Te astept sa-mi zici daca mai gasesti extraordinare retetele si peste cativa ani, dupa ce le incerci pe toate - cateva sunt irelevante din punct de vedere statistic :)

      Ștergere
  9. Baiatul meu striga "bun, bun", i-am pregatit prajiturica asta pentru cei 2 ani si 7 luni de azi.
    Raman datoare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-a mostenit gusturile bune in materie de prajituri :D Cum zboara timpul... parca mai ieri ziceai ca sarcina te face sa poftesti mai abitir la retetele mele, iar acum cel mic aproape ca se pregateste de scoala :))

      Ștergere

.