Salată de morcovi cu iaurt

Salata de morcovi cu iaurt
Ingrediente reteta Salata de morcovi cu iaurt:
  • 1/2 kg morcovi
  • 300 ml iaurt
  • 2 catei usturoi
  • ulei, sare si piper
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi ingrediente
Modul de preparare a retetei:
Curatam morcovii, ii spalam si ii dam pe razatoare. Eu am dat morcovii pe razatoarea mica, dar pana la urma mi-am dat seama ca mai bine ii dau pe cea mare data viitoare cand mai prepar aceasta salata de morcovi cu iaurt. Incingem doua-trei linguri de ulei intr-o tigaie si apoi adaugam morcovii rasi. Lasam morcovii la calit cinci-zece minute, adica pana cand se patrund, dupa care ii luam de pe foc si ii lasam sa se raceasca.
Punem iaurtul intr-o sita sau intr-un tifon si il lasam sa se scurga de zer. Eu am tinut iaurtul la scurs aproximativ 15-20 minute si mi s-a parut ca a fost suficient. Daca ni se pare ca iaurtul inca mai are zer, repetam procedeul. Insa trebuie sa tinem cont de faptul ca, inainte de a-l pune in salata de morcovi, iaurtul va trebui sa aiba o consistenta cremoasa.
Dupa ce ne asiguram ca morcovii caliti s-au racit cum trebuie, punem iaurtul in salata de morcovi. Condimentam dupa gust cu sare si piper salata, apoi amestecam bine. La sfarsit, adaugam in salata de morcovi si usturoiul dat pe razatoare (sau pisat). Pentru a-si lasa usturoiul aroma, salata de morcovi cu iaurt va trebui tinuta la frigider minim un sfert de ora inainte de servire.
Salata de morcovi cu iaurt reteta

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de salata!

Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

18 comentarii:

  1. eu nu am avut iaurt si am pus maioneza. a iesit o bunatate :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm, daca e vorba de maioneza, sigur voi incerca si eu ;) Multumesc pentru pont.

    RăspundețiȘtergere
  3. am cautat o salata, spuneam eu banala, dar m-am trezit ca am luat toate categoriile la rand, am salivat de nu mai pot si cred ca las salata si fac ceva mai consistent...bravo barbate! bravo ca esti si constantean de-al meu...Good luck!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiind constanteni, poate avem gusturi similare si din acest motiv ti-au placut retetele de pe blog :)) Te astept sa testezi cat mai multe!

      Ștergere
  4. nu ma prea impac cu calitul legumelor pt ca trebuie folosit ulei...deci calorii,dar am sa incerc sa fierb morcovii pe jumatate si apoi sa ii d-au pe razatoare...in rest idee fff buna,multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca iti vor multumi si tie pentru idee cei care vor sa reduca numarul caloriilor retetei :) Eu raman totusi la calitul morcovilor, chiar am nevoie de caloriile alea :))

      Ștergere
  5. Decand am descoperit "barbatul la cratita" am facut salata asta de nenumarate ori...eu calesc in tefan+o lingurita de ulei....am facut-o cu telina, cu mere...seamana cu cruditati cumva...dar mai delicioasa:)
    Patricia Stan

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Patricia, nu te-am mai vazut deloc pe fb, credeam ca ai uitat de retetele mele... :)

      Ștergere
  6. Niciodata nu voi uita retetele tale.....cand nu mai stiu ce sa gatesc apelez la intelepciunea ta :) Patricia Stan

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)Cu toata intelepciunea mea, uite ca acum nu ma simt in stare sa dau un raspuns pe masura... probabil o consum pe toata atunci cand scriu retetele si nu-mi mai ramane nimic pentru comentarii :D Oricum, sper sa ai o memorie buna si sa revii aici :)

      Ștergere
  7. da, si eu am fiert putin morcovii, e o salata racoritoare si buna

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna Robert! Am facut si eu azi salata asta, este excelenta, super-buna, dar cred ca stii si tu asta, eu doar vreau sa te laud :)) Te felicit pentru ceea ce faci , pentru toate mancarurile tale si iti multumesc ca iti impartasesti ideile si retele cu noi, care de multe ori nu avem nicio idee ce sa facem de mancare:)) Si ne surprinzi tu cu retetele tale super-bune. Sa o tii tot asa si iti doresc sa ai multe multe cititoare si cititori bineinteles:) Cu drag, Dorina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Dorina! Asa e, stiu sigur ca sunt gustoase (desi poate mi-e greu uneori sa-mi amintesc exact gustul unora pe nu le-am mai incercat de trei ani) pentru ca altfel nu le-as fi publicat :) Asta e "politica blogului" Barbatlacratita.ro: nu public niciodata o reteta care nu-mi place mie sau care mi se pare ca n-a iesit asa cum trebuie. Ziceam mai devreme ca sunt retete pe care nu le-am mai "gustat" de ani de zile, mi-am dat seama ca asta e unul dintre micile neajunsuri ale unui blogger culinar: incerc sa fac retete noi pentru blog si nu mai am timp sa le refac pe cele vechi. Apropo, imi pare rau ca nu sunt mereu pe faza si raspund mai greu.

      Ștergere
  9. Super! Am sa manac aceasta salata simpla si gustoasa cat mai des! E

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ma gandeam la asta... chiar ma bate gandul sa fac o mica lista cu astfel de retete simple, o lista la care sa apelez atunci cand sunt in pana de idei sau de timp.

      Ștergere
  10. Se poate folosi smantana in loc de iaurt?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bineinteles, Karla! Mie-mi place salata de morcovi si cu smantana, asa ca, daca nu te deranjeaza surplusul de calorii, o poti folosi fara probleme. Singura problema poate interveni in cazul in care smantana este prea proaspata, atunci aceasta este dulce si, in combinatie cu morcovul dulce, e posibil ca salata sa ti se para o idee cam gretoasa.

      Ștergere
  11. Da,postam la inceputuri cu nickul inador,imi place si asa.

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)