Ciuperci umplute la cuptor
Ingrediente reteta Ciuperci umplute la cuptor:
- 10 ciuperci
- 100 g cascaval
- 100 g bacon
- un ardei rosu
- o ceapa
- o legatura patrunjel
- ulei, sare si piper
Ghiveci de legume (zis şi "călugăresc")
Ingrediente reteta Ghiveci de legume:
- un cartof
- o vanata
- un fir de praz (sau doua cepe)
- un ardei
- un morcov
- 1/2 telina
- 1/4 varza
- 200 g rosii
- o legatura patrunjel
- ulei, sare si piper
Lapte de pasăre
Ingrediente reteta Lapte de pasare:
- un litru lapte
- 4 oua mari
- 200 g zahar
- o lingura amidon (sau faina)
- un plic zahar vanilinat (ideal ar fi burbon)
Ciorbă rădăuţeană de pui (cu smântână)
Ingrediente reteta Ciorba radauteana:
- un piept de pui
- 2 galbenusuri
- 200 ml smantana
- 2 morcovi
- 1/2 telina
- un ardei capia
- o ceapa
- 4 catei usturoi
- 2-3 linguri otet
- o legatura de patrunjel
- sare si piper
Amandine
Ingrediente reteta Amandine:
- pentru sirop:
- 500 ml apa
- 200 g zahar
- 2 pliculete cappuccino
- 1/2 sticluta esenta de rom
- pentru crema:
- 2 galbenusuri
- 150 g zahar pudra
- un pachet si jumatate margarina sau unt
- 50 g cacao
- 1/2 sticluta esenta de rom
- pentru blat:
- 6 oua
- 200 g zahar
- 100 ml apa
- 50 g cacao
- 200 g faina
- un pliculet praf de copt
- pentru glazura:
- o tableta ciocolata
- 1/2 pachet margarina sau unt
Cartofi gratinaţi la cuptor (franţuzeşti)
Ingrediente reteta Cartofi gratinati la cuptor:
- un kg cartofi
- 3 oua
- 200 ml smantana
- 200 ml lapte
- 200 g cascaval
- un cubulet de unt
- 1/2 lingurita nucsoara (optional)
- o lingurita rozmarin
- sare si piper
Ciorbă de vită cu legume
Ingrediente reteta Ciorba de vita:
- 500 g carne de vita
- o jumatate de conopida (circa 200 g)
- o ceapa
- un morcov
- un ardei
- un cartof
- 2 linguri pasta de tomate
- o legatura marar
- bors pentru acrit (optional)
- sare si ulei
Ciocolată de casă
Ingrediente reteta Ciocolata de casa:
- 300 g lapte praf
- 250 g zahar
- 150 ml apa
- 150 g unt
- 50 g cacao
- 2 liguri esenta
Supă cremă de ciuperci
Ingrediente reteta Supa crema de ciuperci:
- 500 g ciuperci
- 700 ml lapte
- o ceapa
- o lingura de faina
- ulei, sare si piper
Salată de iarnă cu muştar
Ingrediente reteta Salata de iarna cu mustar:
- 250 ml otet
- 3 linguri zahar
- o lingura sare
- un kg gogonele
- un kg gogosari
- 1/2 kg ceapa
- 1/2 kg morcovi
- 150 g mustar
- 150 ml ulei
Vinete la cuptor împănate cu caşcaval
Ingrediente reteta Vinete la cuptor impanate cu cascaval, kaizer si rosii:
- 2 vinete
- 150 g cascaval
- 150 g kaizer
- 2 rosii
- 2 lingurite busuioc (optional)
- sare si piper
Prăjitură cu mere şi biscuiţi
Ingrediente reteta Prajitura cu mere si biscuiti:
- pentru blat:
- 400 g biscuiti
- pentru compozitia de mere:
- un kg mere
- 4 linguri zahar
- o lingurita scortisoara
- pentru crema de vanilie:
- 1/2 l lapte
- 4-5 linguri faina
- 6 linguri zahar
- 3 pliculete zahar vanilat
- 1/2 pachet unt
- pentru stratul de frisca:
- 200 ml frisca lichida
- 200 ml iaurt
- pentru decor:
- 50 g ciocolata
Cordon bleu
Ingrediente reteta Cordon bleu:
- 8 felii mici carne de porc
- 4 felii sunca presata
- 8 felii mici cascaval
- 2 oua
- 5 linguri pesmet
- 5 linguri faina
- sare si piper
Crochete de cartofi cu brânză
Ingrediente reteta Crochete de cartofi cu branza:
- un kg cartofi
- 300 g branza telemea
- 2-3 oua
- cateva linguri de faina
- o bucatica de cascaval
- 1/2 legatura marar
- sare, piper, ulei pentru prajit
Tocană de ardei şi roşii
Ingrediente reteta Tocana de ardei si rosii:
- 7 ardei
- 7 rosii mici
- 3 cepe
- o ramurica de cimbru
- sare, ulei si piper
Chiftele din dovlecei cu brânză
Ingrediente reteta Chiftele din dovlecei cu branza:
- 1/2 kg dovlecei
- 100 g branza telemea de vaca
- 2 oua
- o legatura marar
- 5 linguri faina
- ulei si piper
Musaca de cartofi
Ingrediente reteta Musaca de cartofi:
- 1/2 kg cartofi
- 500 g carne tocata
- o ceapa
- un ardei
- un ou
- 2 rosii (optional)
- 200 ml sos tomate
- sare, piper si ulei
Tocăniţă de roşii cu cartofi
Ingrediente reteta Tocanita de rosii cu cartofi:
- 5 rosii
- 2 cartofi
- 2 cepe
- cimbru si zahar (optional)
- ulei, sare, piper
Prăjitură cu căpşuni şi frişcă
Ingrediente reteta Prajitura cu crema de capsuni si frisca:
- pentru blatul prajiturii:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- pentru crema de capsuni si frisca:
- 500 g capsuni
- 200 ml frisca
- 4 linguri zahar
- o lingurita coaja de lamaie rasa
- un pliculet gelatina (10 g)
- pentru glazura prajiturii:
- un plic tort gelle (optional, putem folosi si altceva)
- 2 linguri zahar
- 250 ml apa
Ciulama de cartofi noi
Ingrediente reteta Ciulama de cartofi noi:
- 8 cartofi noi
- 200 ml smantana
- un morcov
- o ceapa
- o legatura patrunjel
- 2 linguri faina
- ulei, sare si piper
Pateu de ficat de casă
Ingrediente reteta Pateu de ficat de casa:
- 500 g ficat
- 100 g unt
- o ceapa
- 2 foi de dafin
- o lingurita nucsoara
- o lingurita cimbru
- sare si piper
Prăjitură cu blat din nucă şi vişine
Ingrediente reteta Prajitura cu blat din nuca si visine:
- pentru blatul cu cacao:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- o lingura cacao
- pentru blatul din nuca:
- 6 albusuri
- o cana zahar
- o cana faina
- o cana nuca tocata
- o cana visine din compot
- pentru crema prajiturii:
- 6 galbenusuri
- o cana zahar
- 2 plicuri zahar vanilinat
- un pachet unt
- pentru glazura prajiturii:
- un plic budinca de capsuni
- zeama compotului de visine
Mâncare de dovlecei
Ingrediente reteta Mancare de dovlecei:
- un kg dovlecei
- 2 morcovi
- o ceapa
- un ardei
- 200 ml suc de rosii
- o legatura marar
- ulei, sare si piper
Fursecuri cu cacao şi glazură
Ingrediente reteta Fursecuri cu cacao si glazura:
- pentru fursecurile cu cacao:
- 1/2 pachet unt sau margarina
- 3 lingurite cacao
- 1/2 cana zahar
- 3 oua
- 2 lingurite esenta de rom
- un praf de copt
- faina cat cuprinde (aprox. 500g)
- pentru glazura fursecurilor:
- 80 g zahar pudra
- 2-3 linguri de apa
Cataif cu frişcă şi nucă
Ingrediente reteta Cataif cu frisca si nuca:
- 400 g fidea
- un pachet unt
- 200 g nuca (migdale sau fistic)
- o lingurita scortisoara
- 2 plicuri praf de frisca
- 300 ml lapte
- pentru sirop:
- 600 ml apa
- 300 g zahar
- o lamaie (coaja si zeama)
Brioşe cu dovleac
Ingrediente reteta Briose cu dovleac:
- o cana dovleac ras
- 2 cani faina
- o cana zahar
- o cana lapte
- 2 oua
- 100 ml ulei
- un pliculet praf de copt
- o lingurita ghimbir
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara
Napolitane cu cremă caramel
Ingrediente reteta Napolitane cu crema caramel:
- 3 foi de napolitane
- 200 g nuca
- un pachet unt (sau margarina)
- 3 oua
- 300 g zahar
- o sticluta esenta de rom