- o cana orez
- 3 cani apa
- o legatura marar
- o ceapa
- un morcov
- un ardei
- ulei, sare si piper
Tocam legumele in functie de preferinte (eu am tocat marunt ceapa iar morcovul si ardeiul le-am taiat suvite). Punem cateva linguri de ulei in cratita in care urmeaza sa facem pilaful de orez si il lasam sa se incinga, apoi adaugam legumele la calit si le tinem cateva minute la foc mediu pana cand acestea se inmoaie. Spalam orezul in cateva ape (si n-ar strica nici sa-l mai si lasam cateva minute la inmuiat in apa). Apoi adaugam orezul peste legumele calite, amestecam bine si lasam pilaful de orez cu legume sa fiarba la foc mediu, iar dupa cinci minute adaugam cele trei cani de apa si sare dupa gust. Pentru un pilaf de orez ca la carte trebuie sa tinem cont de urmatoarea regula: la o masura de orez se adauga trei masuri de apa (pentru reteta din imagini am folosit drept unitate de masura o cana normala, chiar spre mica). Daca punem mai multe legume la pilaf, atunci va trebui sa mai adaugam inca o jumatate de cana de apa. Lasam pilaful de orez cu legume la fiert la foc mediu aproximativ 15-20 minute, adica pana cand scade apa si se inmoaie bobul de orez. La sfarsit, dupa ce incercam orezul si ne asiguram ca pilaful cu legume este gata, il luam de pe foc si adaugam mararul tocat marunt si piper dupa gust (eventual si niste sare, dar doar dupa ce gustam). Pilaful de orez cu legume este o reteta de post rapida ce poate fi servita atat ca garnitura, cat si ca fel principal de mancare.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare din orez cu legume!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
hmm cred ca secretul consta in legumele calite, caci mie nu imi place de nici un fel pilaful. parca nu are nici un gust...
RăspundețiȘtergereasa este ca si eu cand fac pilaf calesc cel putin ceapa si iese super...
ȘtergerePilaful de orez n-are gust deoarece multi il fac dietetic, adica mai mult fiert. Pilaful cu legume calite pe care l-am preparat acum nici macar n-a mai avut nevoie de vegeta. Si stii ca eu cam pun vegeta in aproape orice reteta de mancare :D
RăspundețiȘtergereCe galben si frumos este.
RăspundețiȘtergereCuloarea galbena o are de la morcovul calit in ulei.Iar pentru rosu poti pune un ardei kapia sau ardei rosu gras.
RăspundețiȘtergereArata delicios si miroase bine!:))
Ce bine arata!!!
RăspundețiȘtergeream testat reteta..foarte bun a iesit!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-a placut reteta. Am facut si eu din nou acest pilaf cu legume saptamana trecuta. Fiind foarte cald, l-am mancat numai rece :)
RăspundețiȘtergereMie nu imi iese niciodata atat de cremos si nici culoarea asta asa galbena nu o are si nu inteleg de ce ������
ȘtergereCuloarea galbena a pilafuluieste data de morcov, deci se poate rezolva adaugand mai mult morcov. "Cremozitatea" pe care ti-o doresti se obtine prin fierberea mai indelungata a orezului care astfel se imbiba cu mai multa apa, insa din punctul meu de vedere nu este ceva de dorit. Dar gusturile nu se discuta, asa ca fiecare sa-si faca pilaful exact asa cum ii place 😊 Spor la gatit si sper ca data viitoare sa obtii un pilaf exact pe gustul tau!
ȘtergerePentru culoarea galbena se poate adauga un pic de turmeric. Da o aroma placuta si imbunatateste culoarea
Ștergerebuna ziua !! As vrea sa pregatesc acest pilaf...iar findca tau la bloc acum in casa am numai patrunjel si mi-e foarte sila sa ma duc la piata sa cumpar marar are ceva daca pun patrunjel :-?
RăspundețiȘtergereBuna, sper ca n-ai rabdat de foame pana acum :) Poti pune patrunjel in pilaf, important este sa-ti placa tie. Si eu sunt la fel de comod, de multe ori asta ma face sa experimentez in bucatarie :D
RăspundețiȘtergereCred ca am pus prea mult marar... ca nu il pot manca :(
RăspundețiȘtergereImi pare rau sa aud asta... Dar ma intreb, oare cat de mult marar puteai sa pui?! Mie imi place mararul si cred ca nu m-ar deranja nici daca as pune doua legaturi :)
RăspundețiȘtergereCred ca merge si cu o varietate mai mare de legume,(rosii,dovlecei,telina,patrunjel).N-am incercat dar cred ca va iesi ceva bun,si mai cred ca merge servit si cu ceva acreala daca tot suntem in sezonul muraturilor.
RăspundețiȘtergereDa, practic se pot pune in orez foarte multe legume, in functie de gusturi si de inspiratie. Merg la fix muraturile.
RăspundețiȘtergereFoarte foarte buna pilaful tocmai l-am facut si eu, este un pilaf ca la mama acasa :) Felicitari
RăspundețiȘtergereMultumesc, de acum poti spune ca este un pilaf ca la tine acasa :)
RăspundețiȘtergereEiii..orezul asta al tau seamana perfect cu cel pe care-l fac eu! Si e mereu laudat! Incearca si cu putin parmezan, cand nu tii post:P. El e bun oricum dar cand ai o lingura de parmezan, nu o sa regreti combinatia.
RăspundețiȘtergere:)) Adica sa incerc orezul cu parmezan tot timpul... la cat de mult postesc eu. Voi incerca data viitoare - presupun ca il pun la sfarsit, dupa ce iau orezul cu legume de pe foc (ras, evident) si apoi amestec.
ȘtergereAdicatelea ai mai mancat...din ce-mi dau seama:)) . Opresti focul si faci ce-ai spus:)
RăspundețiȘtergereNu, n-am mai mancat. Dar m-am gandit cum va trebui sa procedez si am scris concluzia la care am ajuns, poate-poate par si eu mare bucatar :))
Ștergeresuna foarte bine reteta si o voi proba si eu chiar astazi insa ai omis etapa ce constra in a ne spune pentru cate persoane este gramajul facut in reteta aceasta
RăspundețiȘtergereAm omis in mod deliberat, deoarece marimea unei portii difera destul de mult in ochii oamenilor :) Din punctul meu de vedere, reteta este pentru patru portii ca garnitura sau doua portii ca fel de mancare.
ȘtergereIn sfarsit mi a iseit si mie pilaful...nu mi placea deloc...am zis daca nici acum nu mi iese..nu mai fac niciodata...si mi a iesittttt,e deja a 2 oara cand il fac...Le-am facut iar clatitle tale delicioase....fug sa iau un finetti ca acum apar zmeii infometati..
RăspundețiȘtergereMultumesc mult pt bunatatile expuse aici,o seara frumoasa!
Cu placere, Mihaela... ma bucur ca reteta mea te-a facut sa-i mai dai pilafului inca o sansa. Era si pacat sa renunti, acest pilaf cu legume este o reteta care pe mine ma scoate deseori din incurcatura - se prepara rapid si ingredientele sunt cam tot timpul la indemana, asa ca apelez destul de des la el.
ȘtergereDin punctul meu de vedere, pilaful e un gen de mancare universala. Merge cu absolut orice. Atata timp cat nu arzi ceapa, e imposibil sa nu fie bun !!!
RăspundețiȘtergereAi mare dreptate. Bine, ar mai trebui indeplinita inca o conditie, aceea de a nu te numara printre cei carora nu le place orezul :)
ȘtergereVazut. gatit. mancat.
RăspundețiȘtergeremai mult al meu sot, ca eu nu prea ma bag la orez ca ingrasa ;).
Bun.
Alina.
:) Norocul tau este ca nu am foarte multe retete cu orez pe blog...
Ștergerefoarte bun orezul....in sfarsit dau de o reteta buna!!
RăspundețiȘtergereEu mai bag orezul la cuptor 20-25 de minute dupa ce il fierb,mi se pare ca are un gust si mai bun!
RăspundețiȘtergereAi dreptate, orezul parca este mai gustos dupa ce a fost tinut la cuptor. Ca in majoritatea cazurilor, eu am prezentat cea mai simpla varianta a retetei de pilaf :)
ȘtergereBuna ziua,
RăspundețiȘtergereDe o buna perioada de timp am descoperit acest site, si e minunat..ma inspira si ma ajuta in fiecare zi in bucatarie,un aspect foarte important este acelea ca retetele sunt foarte bine detaliate, avand in vedere ca-s incepatoare in bucatarie:D.Felicitari pentru toate retetele postate.
Astazi este a 3-a oara de cand fac pilaful cu legume,a iesit foarte gustos :)
Multumesc, Ana Maria! Inteleg ca deocamdata pilaful este vedeta site-ului :) Ma bucur ca l-ai descoperit si mai ales ma bucur ca reuseste sa te ajute in fiecare zi. Acum totul depinde si de sistemul de referinta ales, la o adica toti putem fi incepatori in bucatarie :)
Ștergereasa il fac si eu, doar ca mai adaug si ciuperci la legumele calite :X
RăspundețiȘtergereDaca as avea ciuperci la indemana atunci cand prepar pilaful, probabil as pune si eu cateva. La cat de mult imi plac, cred ca as pune ciuperci in majoritatea mancarurilor.
Ștergeresi carnita??
RăspundețiȘtergere:)) Fara carnita, aceasta este varianta de post a retetei.
ȘtergereVezi pe site pieptul de pui marinat la cuptor (eu l-am băgat într-o pungă minune) și apoi tu decizi care e mâncarea și care garnitura (orezul, respectiv felia de piept). Și îți doresc sănătate ca să nu ții regim (obligat). Postul este facultativ!!
RăspundețiȘtergereDaca-mi era mie adresata urarea, atunci iti multumesc! Eu incercam doar sa raman la ideea de reteta de post, reteta pe care am postat-o la cererea cititorilor. Pentru ca eu nu tin niciodata post, nu cred ca mancatul ma transforma intr-un mare pacatos cand sunt atatea grozavii pe lumea asta :)
Ștergereastazi incerc si eu reteta sa vedem ce iese nu sint f.b. la cratita sper sa fie comestibil!!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereDaca folosesti doar ingredientele specificate de mine, atunci garantat pilaful tau va iesi comestibil :) In cel mai rau caz, nu va iesi la fel de gustos, insa slabe sanse sa se intample asta. Iti tin pumnii, poate asa prinzi mai mult curaj! ;)
ȘtergereVoi incerca si eu aceasta reteta...Sper sa iasa ceva cat mai gustos...:)
RăspundețiȘtergereMUA HA HA HA HA
RăspundețiȘtergereDeci mi-a iesit foarte bun orezul! E prima data cand gatesc si am zis sa fac orez... SUNT FOARTE INCANTATA! Prima mancarica pe care o fac...asta in afara de oua si carne prajita!! :)) Mersi de reteta...sigur o sa mai incerc si altele!
RăspundețiȘtergereCamelia
Cu placere, Camelia! Acum, ca ai spart gheata, poate vei gati mai des ;) Felicitari pentru reusita!
ȘtergereSunt o bucatareasa incepatoare,,,dar pot spune ca imi place sa gatesc iar acest blog cu retete ma ajuta foarte mult. Maine voi incerca sa fac pilaf de orezcu pui.
RăspundețiȘtergereVictoria, sper ca blogul si-a indeplinit scopul si te-a ajutat si de data aceasta - adica pilaful ti-a iesit ca si cum n-ai fi deloc o bucatareasa incepatoare ;)
ȘtergereFoarte faina reteta, mi-a iesit pt prima data, de cate ori am incercat sa fac pilaf de orez, il aruncam pt ca nu-mi placea gustul, de data asta a fost altfel. Da! Pilaful de orez e vedeta!
RăspundețiȘtergereTu l-ai facut vedeta, altfel pilaful asta ramanea doar o reteta uitata in adancul unui blog culinar ;)
ȘtergereSuper bine arata si se face si foarte repede. Am facut fix dupa ce ai scris tu, mi-a fost frica la inceput ca parea cam multa apa dar a iesit bine :)
RăspundețiȘtergereAvand un pic de emotii, parca si rezultatul final e mult mai bun, nu? Ma bucur ca ai fost multumit de rezultat.
Ștergeresuper reteta lu prietenu meu ai place la nebunie el era obisnuit cu orez simplu si sec ....ca chinezii el nu e roman da ai place la nebunieee orezul meu romanesc are un gust:))
RăspundețiȘtergereNici n-avea cum sa nu-i placa orezul romanesc, trebuia sa-ti dai seama ca vei merge la sigur cu pilaful asta. Din moment ce e prietenul tau, e clar ca omu` are o slabiciune pentru lucrurile romanesti :))
Ștergerehai c-a fost digerabil. n-a iesit ca la mama acasa, totusi, dar mai bine ca la restaurant. sa traiesti. urmeaza sa ma perfectionez si revin cu amendamente.
RăspundețiȘtergereSa-ti fie de bine! Te astept cu amendamentele, cu toate ca exista si posibilitatea ce mama ta sa faca pilaful mai gustos decat mine :)
ȘtergereAzi am facut pentru prima oara pilaf! Daca nu gaseam reteta asta poate ca nu indrazneam :) Eu am pus in plus delicat si putina boia de ardei dulce. A iesit mai bine decat ma asteptam. Cu retete simple si detailate ca asta nu e greu chiar daca nu ai multa experienta in bucatarie. Multumesc foarte mult!
RăspundețiȘtergereCu placere, Adi! Sper sa indraznesti sa faci si alte retete de pe blog :) Iar daca ai vreun dubiu in legatura cu ceva, intreaba-ma!
ȘtergereÎncercarea nr 2 in drumul spre perfectiune: better! Revin cu pozele si comentariile pe la level 5 :))
RăspundețiȘtergere:)) Eu sper totusi ca pilaful tau sa ajunga la capat de drum (the best) la level 3...
ȘtergereMa inspir foarte mult de pe blogurile culinare, si chiar apreciez mult acest blog ce apartine unui barbat, si nu sunt multe de felul acesta.Retetele nu sunt batute in cuie, iar eu nu am intrat aici pentru ca n-as sti sa fac pilaf ci pentru ca eu caut sa aflu mici secrete care sa faca mancarurile mai bune, mai sanatoase, etc.Si tot pentru ca apreciez acest blog vreau sa-ti spun "barbat la cratita" tie si cititorilor tai ca tot ce se numeste delikat, vegeta, maggi sau alte chestii de genul asta sunt doar niste droguri alimentare.Daca te uiti la ingrediente peste 65% inseamna sare , apoi cateva farame de legume si nelipsitul GLUTAMAT DE SODIU =potentator de gust sau dupa mine drog alimentar.Nu cred ca este totusi o noutate nici pentru tine nici pentru cititori, sigur ati aflat asta mai demult,dar nu va puteti abtine asa cum nici pe mama mea n-am reusit multa vreme s-o dezvat, noroc cu tata care a percutat mult mai repede.Cum ar putea 3 fire de legume uscate si multa sare sa dea gust mancarii daca n-ar fi acel glutamat, prezent aproape peste tot, insa aici avem libertatea sa nu-l folosim.O simpla cautare pe google si puteti afla efectele consumului de glutamat.
RăspundețiȘtergereAcum pot sa impartasesc si eu un pont pentru un pilaf galben si aromat si anume sofranul.Desi este cel mai scump condiment din lume cred ca isi poate permite oricine un plic ce costa 4-5 lei pentru o mancare.Am facut si eu cu morcov de multe ori si este foarte bun, sofranul este doar pentru diversificare si pentru o alta aroma.Din cate stiu se pune si la cozonac, dar n-am incercat inca.
Multumesc pentru pontul cu sofranul. Clar n e un ingredient inaccesibil din moment ce foarte multi pescari il folosesc pentru prepararea momelilor :) Eu am glumit mai sus atunci cand am zis ca pun asa ceva in toate mancarurile. In fine, e vorba de o discutie mai veche legata exact de potentiatorii de arome. Atunci cand am inceput blogul, scriam la sfarsit in lista cu ingredientele fiecarei retete "ulei, sare, piper, vegeta" temandu-ma ca lumea va crede ca retetele mele nu sunt gustoase - tocmai deoarece stiam ca toti suntem oarecum dependenti de glutamatul asta de sodiu care se regaseste aproape in tot ceea ce consumam. Dar in scurt timp am realizat ca eu trebuie sa-mi vad de retetele mele si ca nu trebuie sa mentionez daca se pune sau nu asa ceva in mancare. Oricum, am realizat ca notiunea asta de potentiator de arome este mai putin cunoscuta decat avem eu impresia...
ȘtergereCel mai valoros condiment din lume este TURMERICUL (sofranul indian).Are un gust deosebit, putin picant si nu este f. scump(pana in 6 lei un pachetel destul de mare).POFTA MARE !
ȘtergereFoarte buna reteta,si eu m-am inspirat. Mi-am permis sa mai adaug catecavea...si am schimbat putin tehnica. Astfel, la calit am adaugat putine picaturi de ulei de susan, sa fi fost vreo cinci. Iar la sfarsit l-am bagat in cuptor pana a scazut definitiv apa. Ardei am pus si rosu si verde..si uleiul folosit a fost cel de masline. F buna reteta. Multumesc.
RăspundețiȘtergereChiar n-ai pentru ce, la cate modificari i-ai adus... :) Cred ca a iesit interesant pilaful tau "finisat" la cuptor, ai punctat nu doar la gust, ci si la aspect.
ȘtergereDesi nu sunt incepatoare in bucatarie, n-am fost niciodata multumita de retetele mele de orez. Asa ca, am cautat inspiratie si chiar acum incerc reteta ta. Daca o sa fie buna, n-am ce face si voi recunoaste ca barbatii sunt mai buni (si)in bucatarie.
RăspundețiȘtergere:) Spor la treaba, Cristina. Pentru mine prea putin conteaza care-i mai bun in bucatarie, pe mine ma intereseaza mai mult sa-ti iasa bun pilaful preparat dupa reteta mea :D
ȘtergereSi mie mi-a iesit bun pilaful dupa reteta ta.Felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc, sper sa-ti iasa mereu la fel de bun.
ȘtergereImi iese daca respect ingredientele.
RăspundețiȘtergereMaine fac iar reteta cu ficatei la cuptor,pentru ca a avut un mare succes in familia mea.
Saptamana trecuta eu am facut ficatei la cuptor si am folosit acest pilaf drept garnitura - poate te atrage si pe tine ideea.
ȘtergereSingura oara in viata cand am facut pilaf a fost prin 2006,mi-a iesit groaznic si a trebuit sa-l arunc:( .Astazi,nu stiu ce mi-a venit,m-am lovit de niste orez care expira pe aici prin casa si am zis ce-ar fi sa mai incerc o data un pilaf...si asa am dat peste blogul tau.De obicei verific mai multe retete pe diverse siteuri inainte sa ma hotarasc la una,dar acum m-am oprit din prima la reteta asta pentru ca m-au amuzat comentariile postate.Scria cineva mai sus ca a pus prea mult marar si nu poate sa manace pilaful:)))...si eu ma intreb oare cat marar a pus,2-3 kilograme?:))
RăspundețiȘtergereVreau sa zic ca de data asta,nu-mi vine sa cred ca a iesit comestibil.De fapt am mancat 3 portii,as putea spune ca a iesit chiar bun.M-am inspirat de la toata lumea care a scris pe aici,am pus si sofran si parmezan ras si l-am tinut si la cuptor vreo 15 minute.Si este excelent:) . Multumesc frumos pentru reteta,o sa mai incerc si altele si revin cu comentarii.Seara buna!Ionut
N-ai pentru ce, Ionut... Am observat si eu ca e bine sa mai dam o sansa retetelor care nu ne reuseau sau care pur si simplu inainte nu ne placeau. Pentru ca e posibil sa nu fi folosit reteta potrivita sau sa ne fi schimbat gusturile intre timp.
ȘtergereMa bucur ca ai fost inspirat si te-ai oprit la prima reteta de pilaf de orez pe care ai citit-o. Si intotdeauna ma bucur atunci cand aud ca au fost folositoare comentariile lasate de cei care au incercat reteta. Ca sa-i parafrazez oarecum pe "catavenci", cititorii BarbatLaCratita.ro sunt mai priceputi la gatit decat cititorii celorlalte bloguri culinare :))
Spor la gatit si, de ce nu, la imbunatatit retetele mele!
si eu am gatit acest pilaf dar cam adaugat brocolii si conopida ffffff bun
ȘtergereDeci cu siguranta ti-a iesit mai verde decat pilaful meu :)
Ștergereeu am 13 ani si am incercat reteta ta si mia iesit :)
RăspundețiȘtergereMulti inainte! :) Ma bucur sa aud ca ti-a iesit pilaful si te astept sa incerci cat mai multe din retetele mele. Bine, avand varsta asta, ai in fata timp suficient sa le incerci pe absolut toate :)
ȘtergereBun buuun. Am facut si eu azi. Eu faceam altfel, dar mancam din asta prin autoserviri, imi placea mai mult dar nu stiam cum e facut. azi am aflat. Multumiri si poopici, ''BARBAT LA CRATITA''...
RăspundețiȘtergereMiha
Cu placere, Miha! Presupun ca un timp vei face reteta mea de pilaf, dar e posibil ca pana la urma sa te saturi de ea si sa revii la vechea ta reteta.
RăspundețiȘtergeream facut si a iesit super bun.felicitari pentru acest site.la mai multe retete!!
RăspundețiȘtergereMultumesc! Sper ca site-ul sa te inspire/ ajute de cate ori ai nevoie.
ȘtergereMultumesc penru reteta!
RăspundețiȘtergereMi-a reusit din prima :D
Felicitari pentru site,m-a ajutat mult!
Multumesc si eu! Sper ca site-ul sa te ajute in continuare, iar faptul ca retetele de aici iti reusesc din prima sa devina ceva normal :D
Ștergerebuna ziua!eu cand am facut prima data un pilaf de orez mi-o iesit cam uscat si a scazut toata apa.
RăspundețiȘtergereBuna, inseamna ca ar fi trebuit sa iei cratita cu pilaf mai devreme de pe foc... adica trebuia s-o urmaresti si sa opresti focul imediat ce observai ca a scazut apa.
Ștergerecam cat ulei ai pus la incins?
RăspundețiȘtergereEu pun trei linguri cu ulei in pilaf. Imi place ca pilaful sa fie mai uleios, nu-mi place sa fie doar orez fiert. Insa totul tine de gusturile fiecaruia, unii pun mai putin (chiar si o singura lingura), altii pun mai mult de trei linguri...
Ștergeremi-a iesit perfect :) azi de la aceasta pagina am facut aceasta reteta cu drag si fursecurile cu nuca de cocos <3 va ador aceasta pagina :) tineti-o tot asa
RăspundețiȘtergere:) A fost o adevarata placere sa citesc mesajul asta. Sarbatori Fericite si la cat mai multe retete reusite!
ȘtergereAsa fac si eu pilaful doar ca langa el pun un piept de pui la gratar sau fiecare ce prefera . Este foarte gustos
RăspundețiȘtergereRamona, si eu folosesc deseori pilaful acesta pe post de garnitura la pieptul de pui (pieptul mi se pare prea fad fara garnitura). Insa pilaful cu legume mi se pare suficient de satios de unul singur.
ȘtergereBună tuturor! Azi am gătit pilaful, este delicios. De altfel, oricare dintre rețetele de pe acest site sunt delicioase și mai ales ușoare, explicate foarte bine. Pentru azi ajunge cu lauda :P. O zi frumoasă! Lidia
RăspundețiȘtergereUn week-end frumos si tie, Lidia! Cred ca nu reuseam s-o fac atat de bine nici daca ma apucam sa-mi laud singur site-ul :))) Asa ca trebuie neaparat sa-ti multumesc pentru mesaj! ;) - chiar dac-o fac cu mare intarziere...
ȘtergereAm facut si eu orezul, a iesit super ! Am folosit legume congelate, are ceva ? Nu a iesit asa galben, probabil n-am calit suficient legumele, dar am pus boia dulce si i-a dat o culoare frumoasa. Thank you !
RăspundețiȘtergereNu are nimic daca folosim legume congelate la acest pilaf, doar ca uneori mix-urile de legume sunt foarte diverse si-i cam schimba gustul. Pilaful tau n-a iesit la fel de galben probabil din cauza cantitatii mai mici de morcov - insa vad ca ai improvizat cu succes. Mersi si eu pentru pontul cu boiaua! (apropo de asta, cred ca ar merge si o boia iute, n-are de ce sa nu fie bun un pilaf de orez putin picant).
ȘtergereA iesit foarte bun! Desi te urmaresc din ' umbra' de ceva timp, de abia acum am reusit sa comentez... Ai niste retete super... Tine.o tot asa!! Pupici Alina
RăspundețiȘtergereAlina, desi ma "mananca degetele" sa scriu ca si eu ti-am urmarit din umbra mesajul atata timp pana sa-ti raspund, adevarul e ca mi-a scapat mesajul tau. Sper ca asta nu te-a impiedicat sa-mi urmaresti retetele :)
Ștergerebuna, eu fac pilaf de legume foarte des pt ca imi place la nebunie si in italia am invatat sa mai pun cateva lucruri in plus adica langa legume mai pun ciuperci(si cateodata am pus si bucati de piept de pui care lam fiert inainte) dar la sfarsit cand este orezul aproape fiert pun o un pic de unt (cat o nuca) si un pumn de branza rasa.(parmiggiano). iti recomand sa incerci este cu adevart super bun pt ca untul si branza ii da pilafului o cremositate a parte de parca ti se topesc toate in gura ahahahhaha...oricum eu vroiam sa iti zic ca am umplut calculatorul de retete de la tine(mai ales de dulciuri) esti super tare si retetele tale sunt super bune...bafta in continuare la gatit. ana maria
RăspundețiȘtergereAna Maria, mi-a lasat gura apa, deci m-ai convins sa incerc! :) Iti multumesc pentru pont si iti dau si eu unul la schimb: cauta din timp o oferta la un hard extern pentru calculator, am de gand sa public si mai multe retete noi si vreau sa ai unde le salva! :D
ȘtergereImi place tare mult sa gatesc...acum fac niste pilaf cu legume si mi-a iesit excelent...sunt in italia am 21 de ani care ii fac maine ani,imi esti tare mult de ajutor Domnu Barbat la Cratita..Va puup si multumesc
RăspundețiȘtergereE de trei saptamani intarzierea (dau vina pe distanta mare intre Italia si Romania :D), insa pana la urma vine si "La Multi Ani"-ul meu! Sper ca retetele mele sa reuseasca sa-ti intretina aceasta placere de a gati. Si zi-mi Robert, fara "domneala" :)
ȘtergereMultumesc mult ! Si sanatate maicutei tale
ȘtergereImi pare bine Robert ( nepotelul meu poarta numele de Robert ) Claudia din Bacau
ȘtergereMultumesc ca imi apreciezi munca (nimeni nu o face ) !!!
ȘtergereCred ca am pus prea multa apa......a iesit asa ca o ciorba.....trebuia mai putina oare? Si in loc de marar am pus niste iarba....mi-a fost lene sa merg la magazin sa cumpar marar....
RăspundețiȘtergereDaca pilaful a iesit ca o ciorba, atunci cu siguranta ar fi trebuit mai putina apa :) Insa, chiar daca data viitoare iti scapa mai multa apa, scapi de ea tinand pliaful mai mult timp la fiert. Mararul in pilaful de orez e mai mult o sugestie, la fel de bine (sau chiar mai bine, in opinia unora) merge si patrunjelul. Sau orice alta "iarba" ne place...
ȘtergereEste perfect !!!! Pentru prima oara gatesc orez cu legume , este delicious !!
RăspundețiȘtergereDar nu si ultima oara, sper :) Serios acum, ma bucur sa aud ca ai ales sa folosesti reteta mea si ca ti-a placut atat de mult cum a iesit orezul cu legume.
ȘtergereAcum am descoperit si eu site.ul. Am gatit acest pilaf chiar azi...a iesit super!!! yummmy!!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca l-ai descoperit si ca pilaful ti-a fost pe plac, acum te astept sa descoperi si alte retete - te asigur ca nu va fi pierdere de timp! :)
Ștergeremi a iesit din prima , foarte bun pilafu
RăspundețiȘtergereSi sunt absolut convins ca pilaful iti va iesi si data viitoare, cu reteta asta se merge la sigur! :) Ma bucur sa aud ca ti-a placut.
Ștergereapa trebuie sa fie calda?
RăspundețiȘtergerePentru a nu opri pilaful din fierbere, recomandat este sa punem apa calda - insa poate fi pusa si rece, daca nu avem chef sa ne complicam cu incalzitul si daca nu ne deranjeaza sa asteptam cateva minute in plus.
Ștergeresi un dovlecel, ras pe razatoarea mare, stors, face minunatie din pilaful asta! fain blog!
RăspundețiȘtergereDeci sa pun si dovlecelul pe lista incercarilor de imbunatatire a pilafului. Multumesc pentru pont!
Ștergere"Balastru"a iesit din prima. ... gracias
RăspundețiȘtergereDe nada! 😎
ȘtergereFoarte bun pilaful!!! Am pregătit și alte feluri de mâncare folosind rețetele tale! Mulțumesc mult pt toate sfaturile! 😚
ȘtergereFoarte buna reteta. Multumesc mult, cel mai bun site de retete!
RăspundețiȘtergereFelicitări pentru toate rețetele variate și bune! Ești bucătar de profesie sau numai ca hobby?Te întreb pentru ca ai rețete f multe și bune și se vede ca ai pasiune ptr gătit. Cu toate ca eu nu ma consider o bucătărasa îndrăznesc sa îți sugerez o varianta exotica și anume fierberea orezului în lapte de cocos (acesta trebuie sa fie unul destul de dens ca și consistență ) se pune cam jumătate lapte de cocos și jumătate apă și de aromatizat se pune turmeric și o ramurica de scorțișoară. Ca și garnitură se pot face niște dovlecei căliți cu ceapă.Însă ce e important în reușita acestei rețete e calitatea laptelui de cocos.Te asigur ca aroma și gustul te transporta în India ��
RăspundețiȘtergereMama mia ce de comentarii,la obiect si la subiect :)))) Iar tu Robert,vad ca ai raspuns la toate.
RăspundețiȘtergereChiar imi place cum arata pilaful tau.Si eu il pregatesc cu legume,mai ales cu morcov.
Intre timp mi-am facut si eu un blog culinar,dar nu am nici pe departe atatea vizite ori comentarii.
E drept ca eu am mai mul retete de dulciuri,lumea vrea mancare :))))
O sa mai vin in vizita.
Acum uite ca ma si semnez :))))
Cu puțin piept de pui și câteva cubulețe de brânză topită e perfect! ✔😇
RăspundețiȘtergerede ce pilaful meu contine atat boabe fierte cat si crude?
RăspundețiȘtergeream respectat reteta.
Inseamna ca orezul folosit a fost de calitate proasta - probabil boabele de orez aveau "varste" diferite sau au fost amestecate diferite soiuri de orez. Oricat de buna ar fi, reteta pilafului nu poate face minuni cu orezul in situatia aceasta 😏
ȘtergereMerci de rețeta, mi-a ieșit și mie.
RăspundețiȘtergereAdaugati un pic de piper rosu boabe si in loc de apa fiertura de pui. Iese nebunie.
RăspundețiȘtergereBună, dacă mi-ai putea spune ce fel de. Orez folosești ar fi de ajutor
RăspundețiȘtergere