Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume reteta
Ingrediente reteta Pilaf de orez cu legume:
  • o cana orez
  • 3 cani apa
  • o legatura marar
  • o ceapa
  • un morcov
  • un ardei
  • ulei, sare si piper
Pilaf de orez cu legume ingrediente
Modul de preparare a retetei:
Tocam legumele in functie de preferinte. Eu am tocat marunt ceapa iar morcovul si ardeiul le-am taiat suvite. Punem cateva linguri de ulei in cratita in care urmeaza sa facem pilaful de orez si il lasam sa se incinga, apoi adaugam legumele la calit. Tinem la calit legumele cateva minute la foc mediu pana cand acestea se inmoaie.
Spalam orezul in cateva ape si n-ar strica nici sa-l mai si lasam cateva minute la inmuiat in apa. Apoi adaugam orezul peste legumele calite, amestecam bine si lasam pilaful de orez cu legume sa fiarba la foc mediu. Dupa cinci minute adaugam cele trei cani de apa si sarea. Pentru un pilaf de orez ca la carte trebuie sa tinem cont ca la o masura de orez se adauga trei masuri de apa. Pentru reteta din poze am folosit drept unitate de masura o cana normala, chiar spre mica.
Daca punem mai multe legume la pilaf, atunci va trebui sa mai adaugam inca o jumatate de cana de apa. Lasam pilaful de orez cu legume la fiert la foc mediu aproximativ 15-20 minute, adica pana cand scade apa si se inmoaie bobul de orez. Atunci cand pilaful cu legume este gata, il luam de pe foc si adaugam mararul tocat marunt si piper dupa gust.
Pilaful de orez cu legume este o reteta de post rapida ce poate fi servita atat ca garnitura, cat si ca fel principal de mancare.
Pilaf de orez cu legume reteta

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare din orez cu legume!

Pofta buna Recomandă această reţetă pe Google

94 de comentarii:

  1. hmm cred ca secretul consta in legumele calite, caci mie nu imi place de nici un fel pilaful. parca nu are nici un gust...

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este ca si eu cand fac pilaf calesc cel putin ceapa si iese super...

      Ștergere
  2. Pilaful de orez n-are gust deoarece multi il fac dietetic, adica mai mult fiert. Pilaful cu legume calite pe care l-am preparat acum nici macar n-a mai avut nevoie de vegeta. Si stii ca eu cam pun vegeta in aproape orice reteta de mancare :D

    RăspundeţiȘtergere
  3. Culoarea galbena o are de la morcovul calit in ulei.Iar pentru rosu poti pune un ardei kapia sau ardei rosu gras.
    Arata delicios si miroase bine!:))

    RăspundeţiȘtergere
  4. am testat reteta..foarte bun a iesit!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Ma bucur ca ti-a placut reteta. Am facut si eu din nou acest pilaf cu legume saptamana trecuta. Fiind foarte cald, l-am mancat numai rece :)

    RăspundeţiȘtergere
  6. buna ziua !! As vrea sa pregatesc acest pilaf...iar findca tau la bloc acum in casa am numai patrunjel si mi-e foarte sila sa ma duc la piata sa cumpar marar are ceva daca pun patrunjel :-?

    RăspundeţiȘtergere
  7. Buna, sper ca n-ai rabdat de foame pana acum :) Poti pune patrunjel in pilaf, important este sa-ti placa tie. Si eu sunt la fel de comod, de multe ori asta ma face sa experimentez in bucatarie :D

    RăspundeţiȘtergere
  8. Cred ca am pus prea mult marar... ca nu il pot manca :(

    RăspundeţiȘtergere
  9. Imi pare rau sa aud asta... Dar ma intreb, oare cat de mult marar puteai sa pui?! Mie imi place mararul si cred ca nu m-ar deranja nici daca as pune doua legaturi :)

    RăspundeţiȘtergere
  10. Cred ca merge si cu o varietate mai mare de legume,(rosii,dovlecei,telina,patrunjel).N-am incercat dar cred ca va iesi ceva bun,si mai cred ca merge servit si cu ceva acreala daca tot suntem in sezonul muraturilor.

    RăspundeţiȘtergere
  11. Da, practic se pot pune in orez foarte multe legume, in functie de gusturi si de inspiratie. Merg la fix muraturile.

    RăspundeţiȘtergere
  12. Foarte foarte buna pilaful tocmai l-am facut si eu, este un pilaf ca la mama acasa :) Felicitari

    RăspundeţiȘtergere
  13. Multumesc, de acum poti spune ca este un pilaf ca la tine acasa :)

    RăspundeţiȘtergere
  14. Eiii..orezul asta al tau seamana perfect cu cel pe care-l fac eu! Si e mereu laudat! Incearca si cu putin parmezan, cand nu tii post:P. El e bun oricum dar cand ai o lingura de parmezan, nu o sa regreti combinatia.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Adica sa incerc orezul cu parmezan tot timpul... la cat de mult postesc eu. Voi incerca data viitoare - presupun ca il pun la sfarsit, dupa ce iau orezul cu legume de pe foc (ras, evident) si apoi amestec.

      Ștergere
  15. Adicatelea ai mai mancat...din ce-mi dau seama:)) . Opresti focul si faci ce-ai spus:)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, n-am mai mancat. Dar m-am gandit cum va trebui sa procedez si am scris concluzia la care am ajuns, poate-poate par si eu mare bucatar :))

      Ștergere
  16. suna foarte bine reteta si o voi proba si eu chiar astazi insa ai omis etapa ce constra in a ne spune pentru cate persoane este gramajul facut in reteta aceasta

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am omis in mod deliberat, deoarece marimea unei portii difera destul de mult in ochii oamenilor :) Din punctul meu de vedere, reteta este pentru patru portii ca garnitura sau doua portii ca fel de mancare.

      Ștergere
  17. In sfarsit mi a iseit si mie pilaful...nu mi placea deloc...am zis daca nici acum nu mi iese..nu mai fac niciodata...si mi a iesittttt,e deja a 2 oara cand il fac...Le-am facut iar clatitle tale delicioase....fug sa iau un finetti ca acum apar zmeii infometati..
    Multumesc mult pt bunatatile expuse aici,o seara frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Mihaela... ma bucur ca reteta mea te-a facut sa-i mai dai pilafului inca o sansa. Era si pacat sa renunti, acest pilaf cu legume este o reteta care pe mine ma scoate deseori din incurcatura - se prepara rapid si ingredientele sunt cam tot timpul la indemana, asa ca apelez destul de des la el.

      Ștergere
  18. Din punctul meu de vedere, pilaful e un gen de mancare universala. Merge cu absolut orice. Atata timp cat nu arzi ceapa, e imposibil sa nu fie bun !!!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai mare dreptate. Bine, ar mai trebui indeplinita inca o conditie, aceea de a nu te numara printre cei carora nu le place orezul :)

      Ștergere
  19. Vazut. gatit. mancat.
    mai mult al meu sot, ca eu nu prea ma bag la orez ca ingrasa ;).
    Bun.
    Alina.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Norocul tau este ca nu am foarte multe retete cu orez pe blog...

      Ștergere
  20. foarte bun orezul....in sfarsit dau de o reteta buna!!

    RăspundeţiȘtergere
  21. Eu mai bag orezul la cuptor 20-25 de minute dupa ce il fierb,mi se pare ca are un gust si mai bun!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, orezul parca este mai gustos dupa ce a fost tinut la cuptor. Ca in majoritatea cazurilor, eu am prezentat cea mai simpla varianta a retetei de pilaf :)

      Ștergere
  22. Buna ziua,
    De o buna perioada de timp am descoperit acest site, si e minunat..ma inspira si ma ajuta in fiecare zi in bucatarie,un aspect foarte important este acelea ca retetele sunt foarte bine detaliate, avand in vedere ca-s incepatoare in bucatarie:D.Felicitari pentru toate retetele postate.
    Astazi este a 3-a oara de cand fac pilaful cu legume,a iesit foarte gustos :)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Ana Maria! Inteleg ca deocamdata pilaful este vedeta site-ului :) Ma bucur ca l-ai descoperit si mai ales ma bucur ca reuseste sa te ajute in fiecare zi. Acum totul depinde si de sistemul de referinta ales, la o adica toti putem fi incepatori in bucatarie :)

      Ștergere
  23. asa il fac si eu, doar ca mai adaug si ciuperci la legumele calite :X

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca as avea ciuperci la indemana atunci cand prepar pilaful, probabil as pune si eu cateva. La cat de mult imi plac, cred ca as pune ciuperci in majoritatea mancarurilor.

      Ștergere
  24. Răspunsuri
    1. :)) Fara carnita, aceasta este varianta de post a retetei.

      Ștergere
  25. Vezi pe site pieptul de pui marinat la cuptor (eu l-am băgat într-o pungă minune) și apoi tu decizi care e mâncarea și care garnitura (orezul, respectiv felia de piept). Și îți doresc sănătate ca să nu ții regim (obligat). Postul este facultativ!!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca-mi era mie adresata urarea, atunci iti multumesc! Eu incercam doar sa raman la ideea de reteta de post, reteta pe care am postat-o la cererea cititorilor. Pentru ca eu nu tin niciodata post, nu cred ca mancatul ma transforma intr-un mare pacatos cand sunt atatea grozavii pe lumea asta :)

      Ștergere
  26. astazi incerc si eu reteta sa vedem ce iese nu sint f.b. la cratita sper sa fie comestibil!!!!!!!!!!!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca folosesti doar ingredientele specificate de mine, atunci garantat pilaful tau va iesi comestibil :) In cel mai rau caz, nu va iesi la fel de gustos, insa slabe sanse sa se intample asta. Iti tin pumnii, poate asa prinzi mai mult curaj! ;)

      Ștergere
  27. Voi incerca si eu aceasta reteta...Sper sa iasa ceva cat mai gustos...:)

    RăspundeţiȘtergere
  28. Deci mi-a iesit foarte bun orezul! E prima data cand gatesc si am zis sa fac orez... SUNT FOARTE INCANTATA! Prima mancarica pe care o fac...asta in afara de oua si carne prajita!! :)) Mersi de reteta...sigur o sa mai incerc si altele!
    Camelia

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Camelia! Acum, ca ai spart gheata, poate vei gati mai des ;) Felicitari pentru reusita!

      Ștergere
  29. Sunt o bucatareasa incepatoare,,,dar pot spune ca imi place sa gatesc iar acest blog cu retete ma ajuta foarte mult. Maine voi incerca sa fac pilaf de orezcu pui.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Victoria, sper ca blogul si-a indeplinit scopul si te-a ajutat si de data aceasta - adica pilaful ti-a iesit ca si cum n-ai fi deloc o bucatareasa incepatoare ;)

      Ștergere
  30. Foarte faina reteta, mi-a iesit pt prima data, de cate ori am incercat sa fac pilaf de orez, il aruncam pt ca nu-mi placea gustul, de data asta a fost altfel. Da! Pilaful de orez e vedeta!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu l-ai facut vedeta, altfel pilaful asta ramanea doar o reteta uitata in adancul unui blog culinar ;)

      Ștergere
  31. Super bine arata si se face si foarte repede. Am facut fix dupa ce ai scris tu, mi-a fost frica la inceput ca parea cam multa apa dar a iesit bine :)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avand un pic de emotii, parca si rezultatul final e mult mai bun, nu? Ma bucur ca ai fost multumit de rezultat.

      Ștergere
  32. super reteta lu prietenu meu ai place la nebunie el era obisnuit cu orez simplu si sec ....ca chinezii el nu e roman da ai place la nebunieee orezul meu romanesc are un gust:))

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici n-avea cum sa nu-i placa orezul romanesc, trebuia sa-ti dai seama ca vei merge la sigur cu pilaful asta. Din moment ce e prietenul tau, e clar ca omu` are o slabiciune pentru lucrurile romanesti :))

      Ștergere
  33. hai c-a fost digerabil. n-a iesit ca la mama acasa, totusi, dar mai bine ca la restaurant. sa traiesti. urmeaza sa ma perfectionez si revin cu amendamente.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-ti fie de bine! Te astept cu amendamentele, cu toate ca exista si posibilitatea ce mama ta sa faca pilaful mai gustos decat mine :)

      Ștergere
  34. Azi am facut pentru prima oara pilaf! Daca nu gaseam reteta asta poate ca nu indrazneam :) Eu am pus in plus delicat si putina boia de ardei dulce. A iesit mai bine decat ma asteptam. Cu retete simple si detailate ca asta nu e greu chiar daca nu ai multa experienta in bucatarie. Multumesc foarte mult!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Adi! Sper sa indraznesti sa faci si alte retete de pe blog :) Iar daca ai vreun dubiu in legatura cu ceva, intreaba-ma!

      Ștergere
  35. Încercarea nr 2 in drumul spre perfectiune: better! Revin cu pozele si comentariile pe la level 5 :))

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Eu sper totusi ca pilaful tau sa ajunga la capat de drum (the best) la level 3...

      Ștergere
  36. Ma inspir foarte mult de pe blogurile culinare, si chiar apreciez mult acest blog ce apartine unui barbat, si nu sunt multe de felul acesta.Retetele nu sunt batute in cuie, iar eu nu am intrat aici pentru ca n-as sti sa fac pilaf ci pentru ca eu caut sa aflu mici secrete care sa faca mancarurile mai bune, mai sanatoase, etc.Si tot pentru ca apreciez acest blog vreau sa-ti spun "barbat la cratita" tie si cititorilor tai ca tot ce se numeste delikat, vegeta, maggi sau alte chestii de genul asta sunt doar niste droguri alimentare.Daca te uiti la ingrediente peste 65% inseamna sare , apoi cateva farame de legume si nelipsitul GLUTAMAT DE SODIU =potentator de gust sau dupa mine drog alimentar.Nu cred ca este totusi o noutate nici pentru tine nici pentru cititori, sigur ati aflat asta mai demult,dar nu va puteti abtine asa cum nici pe mama mea n-am reusit multa vreme s-o dezvat, noroc cu tata care a percutat mult mai repede.Cum ar putea 3 fire de legume uscate si multa sare sa dea gust mancarii daca n-ar fi acel glutamat, prezent aproape peste tot, insa aici avem libertatea sa nu-l folosim.O simpla cautare pe google si puteti afla efectele consumului de glutamat.
    Acum pot sa impartasesc si eu un pont pentru un pilaf galben si aromat si anume sofranul.Desi este cel mai scump condiment din lume cred ca isi poate permite oricine un plic ce costa 4-5 lei pentru o mancare.Am facut si eu cu morcov de multe ori si este foarte bun, sofranul este doar pentru diversificare si pentru o alta aroma.Din cate stiu se pune si la cozonac, dar n-am incercat inca.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru pontul cu sofranul. Clar n e un ingredient inaccesibil din moment ce foarte multi pescari il folosesc pentru prepararea momelilor :) Eu am glumit mai sus atunci cand am zis ca pun asa ceva in toate mancarurile. In fine, e vorba de o discutie mai veche legata exact de potentiatorii de arome. Atunci cand am inceput blogul, scriam la sfarsit in lista cu ingredientele fiecarei retete "ulei, sare, piper, vegeta" temandu-ma ca lumea va crede ca retetele mele nu sunt gustoase - tocmai deoarece stiam ca toti suntem oarecum dependenti de glutamatul asta de sodiu care se regaseste aproape in tot ceea ce consumam. Dar in scurt timp am realizat ca eu trebuie sa-mi vad de retetele mele si ca nu trebuie sa mentionez daca se pune sau nu asa ceva in mancare. Oricum, am realizat ca notiunea asta de potentiator de arome este mai putin cunoscuta decat avem eu impresia...

      Ștergere
  37. Foarte buna reteta,si eu m-am inspirat. Mi-am permis sa mai adaug catecavea...si am schimbat putin tehnica. Astfel, la calit am adaugat putine picaturi de ulei de susan, sa fi fost vreo cinci. Iar la sfarsit l-am bagat in cuptor pana a scazut definitiv apa. Ardei am pus si rosu si verde..si uleiul folosit a fost cel de masline. F buna reteta. Multumesc.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar n-ai pentru ce, la cate modificari i-ai adus... :) Cred ca a iesit interesant pilaful tau "finisat" la cuptor, ai punctat nu doar la gust, ci si la aspect.

      Ștergere
  38. Desi nu sunt incepatoare in bucatarie, n-am fost niciodata multumita de retetele mele de orez. Asa ca, am cautat inspiratie si chiar acum incerc reteta ta. Daca o sa fie buna, n-am ce face si voi recunoaste ca barbatii sunt mai buni (si)in bucatarie.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Spor la treaba, Cristina. Pentru mine prea putin conteaza care-i mai bun in bucatarie, pe mine ma intereseaza mai mult sa-ti iasa bun pilaful preparat dupa reteta mea :D

      Ștergere
  39. Si mie mi-a iesit bun pilaful dupa reteta ta.Felicitari!

    RăspundeţiȘtergere
  40. Imi iese daca respect ingredientele.
    Maine fac iar reteta cu ficatei la cuptor,pentru ca a avut un mare succes in familia mea.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Saptamana trecuta eu am facut ficatei la cuptor si am folosit acest pilaf drept garnitura - poate te atrage si pe tine ideea.

      Ștergere
  41. Singura oara in viata cand am facut pilaf a fost prin 2006,mi-a iesit groaznic si a trebuit sa-l arunc:( .Astazi,nu stiu ce mi-a venit,m-am lovit de niste orez care expira pe aici prin casa si am zis ce-ar fi sa mai incerc o data un pilaf...si asa am dat peste blogul tau.De obicei verific mai multe retete pe diverse siteuri inainte sa ma hotarasc la una,dar acum m-am oprit din prima la reteta asta pentru ca m-au amuzat comentariile postate.Scria cineva mai sus ca a pus prea mult marar si nu poate sa manace pilaful:)))...si eu ma intreb oare cat marar a pus,2-3 kilograme?:))
    Vreau sa zic ca de data asta,nu-mi vine sa cred ca a iesit comestibil.De fapt am mancat 3 portii,as putea spune ca a iesit chiar bun.M-am inspirat de la toata lumea care a scris pe aici,am pus si sofran si parmezan ras si l-am tinut si la cuptor vreo 15 minute.Si este excelent:) . Multumesc frumos pentru reteta,o sa mai incerc si altele si revin cu comentarii.Seara buna!Ionut

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce, Ionut... Am observat si eu ca e bine sa mai dam o sansa retetelor care nu ne reuseau sau care pur si simplu inainte nu ne placeau. Pentru ca e posibil sa nu fi folosit reteta potrivita sau sa ne fi schimbat gusturile intre timp.
      Ma bucur ca ai fost inspirat si te-ai oprit la prima reteta de pilaf de orez pe care ai citit-o. Si intotdeauna ma bucur atunci cand aud ca au fost folositoare comentariile lasate de cei care au incercat reteta. Ca sa-i parafrazez oarecum pe "catavenci", cititorii BarbatLaCratita.ro sunt mai priceputi la gatit decat cititorii celorlalte bloguri culinare :))
      Spor la gatit si, de ce nu, la imbunatatit retetele mele!

      Ștergere
    2. si eu am gatit acest pilaf dar cam adaugat brocolii si conopida ffffff bun

      Ștergere
    3. Deci cu siguranta ti-a iesit mai verde decat pilaful meu :)

      Ștergere
  42. eu am 13 ani si am incercat reteta ta si mia iesit :)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multi inainte! :) Ma bucur sa aud ca ti-a iesit pilaful si te astept sa incerci cat mai multe din retetele mele. Bine, avand varsta asta, ai in fata timp suficient sa le incerci pe absolut toate :)

      Ștergere
  43. Bun buuun. Am facut si eu azi. Eu faceam altfel, dar mancam din asta prin autoserviri, imi placea mai mult dar nu stiam cum e facut. azi am aflat. Multumiri si poopici, ''BARBAT LA CRATITA''...
    Miha

    RăspundeţiȘtergere
  44. Cu placere, Miha! Presupun ca un timp vei face reteta mea de pilaf, dar e posibil ca pana la urma sa te saturi de ea si sa revii la vechea ta reteta.

    RăspundeţiȘtergere
  45. am facut si a iesit super bun.felicitari pentru acest site.la mai multe retete!!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Sper ca site-ul sa te inspire/ ajute de cate ori ai nevoie.

      Ștergere
  46. Multumesc penru reteta!
    Mi-a reusit din prima :D
    Felicitari pentru site,m-a ajutat mult!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si eu! Sper ca site-ul sa te ajute in continuare, iar faptul ca retetele de aici iti reusesc din prima sa devina ceva normal :D

      Ștergere
  47. buna ziua!eu cand am facut prima data un pilaf de orez mi-o iesit cam uscat si a scazut toata apa.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, inseamna ca ar fi trebuit sa iei cratita cu pilaf mai devreme de pe foc... adica trebuia s-o urmaresti si sa opresti focul imediat ce observai ca a scazut apa.

      Ștergere
  48. cam cat ulei ai pus la incins?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu pun trei linguri cu ulei in pilaf. Imi place ca pilaful sa fie mai uleios, nu-mi place sa fie doar orez fiert. Insa totul tine de gusturile fiecaruia, unii pun mai putin (chiar si o singura lingura), altii pun mai mult de trei linguri...

      Ștergere
  49. mi-a iesit perfect :) azi de la aceasta pagina am facut aceasta reteta cu drag si fursecurile cu nuca de cocos <3 va ador aceasta pagina :) tineti-o tot asa

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) A fost o adevarata placere sa citesc mesajul asta. Sarbatori Fericite si la cat mai multe retete reusite!

      Ștergere
  50. Asa fac si eu pilaful doar ca langa el pun un piept de pui la gratar sau fiecare ce prefera . Este foarte gustos

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ramona, si eu folosesc deseori pilaful acesta pe post de garnitura la pieptul de pui (pieptul mi se pare prea fad fara garnitura). Insa pilaful cu legume mi se pare suficient de satios de unul singur.

      Ștergere
  51. Bună tuturor! Azi am gătit pilaful, este delicios. De altfel, oricare dintre rețetele de pe acest site sunt delicioase și mai ales ușoare, explicate foarte bine. Pentru azi ajunge cu lauda :P. O zi frumoasă! Lidia

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un week-end frumos si tie, Lidia! Cred ca nu reuseam s-o fac atat de bine nici daca ma apucam sa-mi laud singur site-ul :))) Asa ca trebuie neaparat sa-ti multumesc pentru mesaj! ;) - chiar dac-o fac cu mare intarziere...

      Ștergere
  52. Am facut si eu orezul, a iesit super ! Am folosit legume congelate, are ceva ? Nu a iesit asa galben, probabil n-am calit suficient legumele, dar am pus boia dulce si i-a dat o culoare frumoasa. Thank you !

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu are nimic daca folosim legume congelate la acest pilaf, doar ca uneori mix-urile de legume sunt foarte diverse si-i cam schimba gustul. Pilaful tau n-a iesit la fel de galben probabil din cauza cantitatii mai mici de morcov - insa vad ca ai improvizat cu succes. Mersi si eu pentru pontul cu boiaua! (apropo de asta, cred ca ar merge si o boia iute, n-are de ce sa nu fie bun un pilaf de orez putin picant).

      Ștergere
  53. A iesit foarte bun! Desi te urmaresc din ' umbra' de ceva timp, de abia acum am reusit sa comentez... Ai niste retete super... Tine.o tot asa!! Pupici Alina

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts with Thumbnails