- un pachet foi de placinta (400 g)
- 300 g branza sarata
- 200 g branza dulce
- 5 oua
- 400 ml iaurt
- 150 ml ulei
Chiar daca reteta se numeste placinta cu branza sarata si exact asta ne dorim sa obtinem la final, nu trebuie sa ne ingrijoreze deloc prezenta branzei dulci in lista cu ingrediente. Avem nevoie si de branza dulce, fara aceasta, placinta ne-ar iesi mult prea sarata. Dam 300 g de branza sarata pe razatoare (sau o faramitam) si o punem intr-un bol incapator. Adaugam 200 g branza dulce si trei oua, apoi amestecam bine compozitia. Turnam jumatate din cantitatea de iaurt (200 ml) si amestecam pana cand omogenizam compozitia placintei cu branza. Deoarece foile de placinta sunt foarte subtiri si probabilitatea ca unele dintre acestea sa fie si rupte este destul de mare, vom folosi cate doua foi pentru fiecare rulou de placinta. Intai ungem doua foi cu ulei din abundenta, dupa care punem deasupra lor cateva linguri din compozitia de branza si incercam sa o intindem uniform. Rulam cu grija placinta cu branza sarata, o asezam in tava si apoi repetam procedeul cu restul foilor. Am obtinut cinci rulouri de placinta pe care le-am asezat intr-o tava de 25x35 cm si le-am intepat din loc in loc (nu adanc, ci doar la suprafata). Amestecam restul iaurtului (200 ml) cu celelalte doua oua si apoi turnam compozitia obtinuta peste rulourile de placinta cu branza sarata. Incingem cuptorul si introducem tava cu placinta in momentul in care cuptorul este bine incins. Tinem placinta cu branza sarata la cuptor in jur de 40 minute la foc mediu (cam 175 grade C) - de fapt pana cand aceasta se umfla si se rumeneste.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de placinta cu branza!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Da stiu ca-i buna tare placinta asta.Si eu o coc destul de des.Numai bine.
RăspundețiȘtergereEu n-am mai facut-o, acum regret ca nu m-am incumetat sa incerc placinta mai devreme.
RăspundețiȘtergere,,Barbate''mi-e tare drag sa vad un barbat gatind cu asa placere!De fapt nu stiu de ce ma mir,cei mai ,,tari''bucatari sunt barbatii,ex.Horia Varlan!Si sotului meu ii place tare mult sa gateasca dar nu dulce.Gateste singur cand nu sunt eu acasa iar cand sunt,ma ajuta(a avut mama cu pareza multi ani si a fost nevoit sa gateasca el si tatal sau,acum nu mai e niciunul).De fapt sa ajung unde vroiam:te rog poti sa-mi satisfaci o curiozitate,ce varsta ai?Am citit multe retete de-ale tale(am mai si scris pe la ele) si....nu stiu...eram curioasa cam ce varsta ai.Oricum ceva mai matur cred!
RăspundețiȘtergere:)) Ai zis sa mergi la sigur, m-ai laudat putin inainte, pentru a te asigura ca-ti satisfac curiozitatea. Ar trebui totusi sa fie o reciprocitate aici, eu imi spun varsta - tu te semnezi ;) Am 33 de ani.
ȘtergereTe-am laudat inainte pt. ca asa simteam,esti de apreciat.Nu sunt multi barbati care sa gateasca(in ziua de azi nici femei...)dar cei care sunt si ii cunosc,ii apreciez(cunosc pe cineva care nici macar nu-si ia mancarea,gatita de sotie,din frigider sa si-o incalzeasca,mananca hrana rece si o asteapta pe ea sa vina acasa pt.a incalzi mancarea). Tu...puteai sau nu sa raspunzi,era la latitudinea ta.Si tot la latitudinea ta e si daca sa-ti declari ,,pe bune'' varsta.Sunt surprinsa(placut) de varsta ta,ma asteptam sa ai ceva mai mult(40, max.45)din doua motive:1 esti prea pasionat de ceea ce faci si un tip atat de tanar in ziua de azi nu prea sta ,,la oale'',are alte preocupari;2 scrii foarte corect gramatical ceea ce iarasi nu prea se intalneste la multi tineri din ziua de azi.Referitor la reciprocitatea de care vorbeai...nu stiu daca te-ar ajuta sa ma semnez,pot da orice nume...fictiv.Ce pot sa-ti spun ,,pe bune''nu fictiv e ca am 38 de ani,casatorita,un copil,sunt din Banat(banateanca get-beget)iar initialele numelui cu care ma si semnez jhi.Stii.....nu prea scriu in general pe ,,bloage'' iar cand o fac(destul de rar)nu ma semnez desi comentariile mele sunt decente,civilizate.GATAAAAA!!!!AM SCRIS SUFICIENT(POATE SI PREA MULT)!MULTA SANATATE SI SPOR LA GATIT IN CONTINUARE!TE PUP!JHI.
ȘtergereJHI mi se pare perfect. Parca imi place mai mult sa stiu din start cine a comentat, chiar daca uneori imi dau seama ca am mai "interactionat" in trecut. Ma bucur ca blogul meu te-a determinat sa comentezi, altfel num as fi aflat eu ca retetele sunt apreciate de catre banateni? :)
ȘtergereIti dai seama ca eu nu-mi permit sa declar o alta varsta, poate vreodata imi schimb ideile si dau curs ofertelor pe care le primesc (oferte de a ma implica in anumite proiecte). Cum ar fi atunci sa apar mai tanar sau mai batran decat am zis ca sunt?!? :))) Varsta mea apare in mai multe comentarii, atat pe blog, cat si pe pagina de facebook a blogului.
Sunt pasionat de ceea ce fac pentru ca asta e felul meu de-a fi. Eu consider ca daca nu faci un lucru cu pasiune, atunci mai bine nu-l faci, poate asta e si motivul pentru care fac foarte putine lucruri serioase :) Gatitul este un fel de joc pentru mine si nici macar nu consider ca-mi pierd timpul, deoarece oricum trebuie sa mananc. Din pacate pentru blog, gatesc cam o data pe saptamana - de fapt si pentru mine, pentru ca placinta cu branza de mai sus deja a fost mancata :( La punctul 2, nu prea stiu ce-ar fi de spus in apararea mea :D Daca tot m-am dus atatia ani la scoala, am zis ca macar sa ma aleg cu ceva, nu doar cu niste hartii fara valoare. Oricum, fiind un blog culinar, nu cred ca are nimeni mari asteptari, deci eventualele scapari mi-ar fi trecute usor cu vederea :))
Urma sa te intreb daca profesezi in domeniul culinar(pe la vre-un restaurant,,de fite'')dar am dedus din ce mi-ai scris mai sus ca e doar un hobby de week-end.Nu esti singurul,si eu gatesc cam rar in timpul saptamanii,ceva simplu,spre marele meu regret.Citind retetele tale care sunt super mi-as dori sa-mi pot satisface dorintele culinare zilnic,dar pentru asta ar trebui sa stau acasa(si atunci cred ca m-as face de 100kile!).Seara nu prea mai am chefuri in ale gatitului,pana ajung,mananc...incepe Horia(alt ,,barbat la cratita ''pe care-l admir si-l iubesc pentru tot ceea ce stie in domeniul culinar)si imi place sa-i urmaresc emisiunea,cum ii critica pe cei ce gatesc,sa mai ,,fur'' cateva trucuri.Asa ca...doar sambata dupa-amiaza(lucrez pana la 13)si duminica dimineata gatesc mai ,,elaborat"(pizza,prajituri,torturi,langosi,peste si altele la cuptor....etc).Aliniat,alt subiect:spuneai de varsta ta care apare in mai multe comentarii pe facebook,eu nu am asa ceva,nu ma tenteaza,folosesc internetul la locul de munca+in particular(pe langa...)sa obtin informatii utile(retete,stiri,comanda la obiecte electrocasnice si pt.masina,parfumuri,ceva haine...etc).Mi-as fi dorit sa stiu de unde esti dar daca ma gandesc bine am citit pe undeva ca esti din Constanta.GATA!AJUNGE!Am scris prea multe chestii personale pe care le poate citi toata lumea(de-aia nu scriu pe bloage,vreau sa raman o anonima!).TE PUP!SPOR LA GATIT!(Apropo draga Robert,ce mai gatesti in acest week-end?) JHI(Anonima)
ȘtergereParintii mei sunt mai de moda veche (asta ca sa nu zic ca sunt snobi :D), iar daca pentru ei este de neconceput ca eu sa ma insor vreodata cu o fata "fara facultate", iti dai seama ca m-ar dezmosteni daca m-as face bucatar :)))
ȘtergereGata, termin cu "dezvaluirile", aici ar trebui sa vorbesc doar despre placinta :P Poate iti faci totusi cont de fb, cine stie ce mai afli ;) De exemplu, acolo am anuntat de vreo 3 zile ca azi fac tiramisu :)
Iti doresc sa gasesti fata potrivita pentru a-ti deveni sotie,care sa fie in acelasi timp si pe gustul parintilor.
ȘtergerePoate o sa-mi fac cont pe facebook dar pana acum nu am considerat ca e imperios necesar.
SPOR LA GATIT!SUNT NERABDATOARE SA VAD TIRAMISU!TE PUPEZ!WEEK-END PLACUT! JHI
PS.Eu vreau sa fac in acest week-end ciorba radauteana,gulas din porc+pui(asa vrea sotul meu)cu galuste de faina si placinta asta cu branza sarata ca arata BESTIAL!
Multumesc, dar nu pot multumi intotdeauna pe toata lumea, asa ca-mi permit sa fiu egoist macar in privinta sotiei :)
ȘtergereNu pierzi mare lucru daca n-ai cont de fb, cred ca pierzi mai multe daca nu-mi incerci placinta cu branza :D
Scuze pentru intarziere, dar s-au adunat mai multe comentarii cam in acelasi timp si doar acum l-am vazut pe-al tau, mai mult din intamplare (era deja pe pagina urmatoare).
Arata tare bine si cred ca e foarte gustoasa!
RăspundețiȘtergereIti doresc o seara frumoasa!
Te asigur ca placinta cu branza este la fel de gustoasa precum arata. Mult succes cu noul blog ;)
ȘtergereIntr-adevar, placinta arata foarte gustoasa... fiind trecuta pe lista de proritati in ale gatitului. Si da, faptul ca retetele si modul de prezentare arata intr-un anumit fel iti starneste curiozitati de genul oare cati ani are, de unde este si cum arata. Dar in acelasi timp faptul ca nu sti prea multe despre barbatul de la cratita face ca retetele sa aiba o savoare speciala. Pot sa spun ca esti cartea mea de bucate!!
RăspundețiȘtergereDaca tot m-ai laudat, iti spun si ca sunt din Constanta. As putea spune si cum arat, dar ce ne facem apoi cu savoarea retetelor daca dispare tot misterul? Voi fi obligat sa devin mai bun... :)
ȘtergerePlacinta cu branza sarata a fost o surpriza placuta pentru mine, nu ma asteptam sa fie chiar atat de buna - ti-o recomand cu caldura.
ahaaa, eram sigura ca esti constantean, pt ca numai la CT am mancat asemenea placinta, la patiseria aia de la gara (autogara). alaturi de un pahar cu iaurt, yam yam! si seamana la aspect cu turcescul borek, care insa nu are pe deasupra iaurt si oua. cred ca ma apuc s-o fac!!! silvia
RăspundețiȘtergere:)) stiu patiseria aceea, insa eu am mai mancat placinta si in alte locuri din Constanta. Deci te-am prins ca nu esti constanteanca :P
Ștergeremda, am fost constanteanca doar 3 ani, insa de obicei nu mananc de oriunde. placinta asta o fac si cei de la Dobrogea, insa nu cu mare succes. cel putin asa era cea de la Ciresica... asa ca prefer sa mananc ce fac eu acasa. a, si acum sunt turcoaica, de un an, deci sa vezi aici ce placinte se fac!!!! :))))
ȘtergereAcum, ca am descoperit cat de usor se face placinta asta cu branza sarata, cine stie cand o voi mai cumpara... Atunci cand am intrat pentru prima data intr-o cofetarie din Istanbul, imi amintesc ca am stat vreo 10-15 min holbandu-ma la produse si incercand sa ma hotarasc ce anume sa cumpar, apoi mi-am dat seama ca le-as incerca pe toate, m-am enervat si am plecat fara sa mai cumpar nimic :))
Ștergerenu toate sunt grozave. au multe prajite in ulei si inecate in sirop, eu nu m-as atinge, dar au mare trecere la clienti. aici lumea nu mananca placinta cu branza dulce, nici cu mere. au insa toate draciile de fursecuri, cornulete, umplute cu fistic, mere, alune, nuci, ca sa nu mai zic de baclava cu fistic de Gaziantep, best of the best. lumea nici nu face acasa nimic dulce, eventual semipreparate la cutie. eu, ca fac frecvent prajituri, sunt un fel de extraterestru. fac de-ale noastre, dar si cumpar de-ale lor. cele mai misto sunt romburile de ciocolata alba, pe deasupra cu mieji prajiti de seminte de floarea soarelui.
Ștergerein fine, eu nu cunosc retete turcesti, mi-ar placea sa postezi si de-astea daca ai, sunt dispusa sa incerc.
Sunt convins ca nu toate prajiturile lor sunt grozave, insa nu m-ar deranja sa le incerc pe toate. Imi plac placintele lor, cu toate ca nu inteleg de ce evita placinta cu branza dulce. Am tot zis sa postez mai multe retete turcesti, insa deocamdata n-am facut decat suberek...
Ștergeredelicios!!!
RăspundețiȘtergeremultumesc pentru reteta,dumneaei placinta e in cuptor, se coace si miroase de muta nasul la toti vecinii...am lasat fereastra deschisa asa, din sadism...pardon, din generozitate sa se bucure si ei...:))
RăspundețiȘtergere:)))) Generozitate/sadism, sa se bucure toata lumea, doar suntem in perioada sarbatorilor... Sper ca dumneaei s-a ridicat la inaltimea mirosului degajat :D
ȘtergereAm incercat si reteta de placinta cu branza sarata si a iesit foarte buna. Spor la gatit !
RăspundețiȘtergereMultumesc la fel. Incet, incet, testezi toate retetele de pe blog :)
ȘtergereAm descoperit acum cateva zile acest blog. Din prima zi am trecut pe lista de asteptare cateva retete. Aceasta, placinta cu branza sarata, am si facut-o a doua zi. Este absolut delicioasa!!! Multumesc pentru reteta! Am sa mai vin pe aici, pentru ca imi place. :)
RăspundețiȘtergereCu placere, Dana! Ai descoperit blogul cam tarziu, vei avea de recuperat o gramada de retete :) Care e urmatoarea reteta de pe lista?
ȘtergerePromit sa recuperez multe dintre retete. Imi place sa gatesc, deci voi vizita des blogul. Urmatoarea reteta pe lista este suberek si te-as intreba daca suberek-ul este un fel de desert sarat sau o mancare. Nu stiu, deci intreb. Ar urma apoi conopida cu smantana, la cuptor...apoi inghetata cu vanilie...Doar am promis ca recuperez :) Dar recunosc ca nu am vizitat intreg blogul, deci mai am de descoperit destule retete. Multumesc pentru ele anticipat! :)
RăspundețiȘtergere:) Voi posta si eu retete mai rar, pentru a-ti lasa timp sa recuperezi. Suberekul este mai degraba o placinta cu carne, doar ca nu se prepara la cuptor.
ȘtergereMultumesc,dar...nu! :) Nu vreau sa sufere restul omenirii din cauza mea, asa ca posteaza in ritmul normal ;)
ȘtergereBuna ziua.Am facut aceasta placinta si a iesit foarte buna.Imi place ca amestecand ouale cu iaurtul deasupra peste foi ele nu se usuca foarte mult si nu se sfaramiteaza la taiere.
RăspundețiȘtergereO alta reteta minunata.
Fac o mica paranteza aici si m-ar interesa foarte mult sa stiu daca ai facut dulceata de mure.Si daca da,cum o pregatesti in stilul tau.
Imi place mult aceasta dulceata atat mie cat si familiei.Desi am facut-o in fiecare an ,am descoperit de o saptamana blogul tau si pt.ca toate retetele de aici sunt foarte bune ma gandeam sa te intreb si despre aceasta dulceata.
Succes in tot ceea ce faci.La cat mai multe retete.
Maine voi face musacaua de vinete cu sosul bechamel.Sper ca va iesi delicioasa.
Sa auzim de bine.
Buna, Anamaria. Eu nu prea fac dulceturi, insa iti pot spune cum face mama dulceata de mure (daca voi face vreodata, cu siguranta voi folosi aceeasi reteta). Mama pune intr-o cratita un strat de mure, apoi unul de zahar si tot asa pana cand termina murele (la fiecare kg de mure pune mai putin de un kg de zahar). Le lasa sa se topeasca o ora-doua, apoi le amesteca putin inainte de a le pune la fiert. Fierbe dulceata pana atunci cand se leaga bine (ia o lingurita de dulceata, o pune in mijlocul unei farfurii si o lasa sa se raceasca - dulceata este facuta daca nu curge atunci cand misca/roteste farfuria).
ȘtergereDaca pregatesc totul cu o zi inainte si o tin la frigider pana a doua zi..., are ceva? vor fi la fel de bune?
RăspundețiȘtergereEu n-am incercat, asa ca pot doar sa-mi dau acum cu parerea. Cred ca merge, insa eu macar as unge-o cu ouale a doua zi, chiar inainte de a introduce placinta in cuptor.
Ștergeretava se unge cu ceva sau nu? nu am vazut sa scrie nicaieri...
RăspundețiȘtergereNu, nu se mai unge si tava - foile placintei cu branza sunt suficient de imbibate cu ulei si nu se vor lipi in timpul coacerii.
ȘtergereUnde se gasesc foi dinastea pe placinta ? am cautat in supermarketuri ,dar nu am gasit ! va multumesc
RăspundețiȘtergereFoile de placinta se gasesc mai peste tot, nu doar in supermarketuri, ma mir ca nu le-ai gasit... In caz ca nu gasesti in magazinele mai mici, cu siguranta le vei gasi in orice supermarket - cel mai simplu este sa intrebi un angajat unde anume sunt amplasate.
ȘtergereO alta reteta minunata pe acest blog. Felicitari! Foarte buna placinta; urmeaza in curand cea cu spanac.
RăspundețiȘtergereMultumesc, Lucia! Vad ca te-ai pus pe facut toate placintele de pe blog, cred ca ar trebui sa mai public cateva :)
ȘtergereAm pus gand rau blogului..pana nu incerc toate retetele nu ma las :D . Le iau prin invaluire :)
ȘtergereIn situatia de fata, gandul ala e de fapt bun :) Asa ca poti lua fara probleme blogul prin invaluire, nu o sa opuna deloc rezistenta :D
ȘtergereBuna Robert! Placinta e in cuptor, numai ca m-am inselat la foi, am luat un pachet de 400 gr dar nu erau decat 7 foi, nu 10 cum ai avut tu. Data viitoare o sa incerc alta marca. De-abia astept sa vad cum iese!!!Pacat ca e asa tarziu si nu o sa pot gusta decat o bucatica:( Ma duc acum, ca trebuie sa termin si ciorba a la grec!!! Cami
RăspundețiȘtergereCami, cred ca per total nu s-a schimbat mare lucru la placinta cu branza datorita faptului ca au fost doar 7 foi in loc de 10... Ma gandesc ca s-au imbibat bine si acelea, chiar daca au fost mai groase. Deci cina ta se rezuma azi la o bucatica de placinta si o lingura de ciorba a la grec? :P
ȘtergereNu s-a schimbat placinta, a fost super buuuunnnnnaaaaaa, dar a fost mai putina, tie ti-au iesit 5, mie 4, la 3 am folosit cate 2 foi si a patra a avut doar o foaie de aluat, dar per total a fost excelenta.Si ciorba a iesit super, numai ca eu am pus mai multa apa ca un litru jumate mi s-a parut putin, probabil ca am avut si mai multa cantitate de legume. Acum fierb siropul pentru tortul de ciocolata, maine e ziua mamei si vroiam sa ii fac eu tortul. Weekend placut!!! Cami
ȘtergereAhhh..am uitat sa adaug faptul ca "cina" mea s-a rezumat:))) la 2 bucatele de placinta ca era tare buna asa calda. Ciorba doar am gustat-o un pic, am savurat-o a doua zi la munca!!!Cami
ȘtergereCami, nu m-am uitat niciodata, insa cred ca e posibil sa fie mentionat pe ambalaj numarul foilor de placinta aflate in pachet. Mi se pare un schimb destul de bun: o bucata de placinta in locul unei linguri cu ciorba :)) La Multi Ani! mamei si sper ca tortul sa fie un cadou apreciat (de toata lumea :D ).
ȘtergereBuna Robert. Tarziu apuc sa it scriu cum a iesit tortul....FOARTE BUN,sora mea a dus si unei colege la munca si nu stiau cum sa imparta ultima bucatica!!Saptamana asta am repetat placinta cu branza sarata ca sa guste si prietenul surorii mele bunatate de placinta si ieri am facut prajituta cu mere si blat de biscuiti, inca un succes:))Sora mea zicea sa mai fac inca o data prajitura, dar acum am pus ochii pe Prajitura Tosca..asa ca e urmatoarea pe lista. O saptamana usoara!!
ȘtergereBuna, nu e nicio graba... Mai ales ca te inteleg, la cat de ocupata esti cu gatitul, e greu sa-ti faci timp sa mai si scrii pe aici :)) Am observat ca prajitura Tosca se bucura de foarte mare succes, deci nu pot sa zic decat ca ai facut o alegere buna. Ramane ca aceasta sa fie confirmata si de catre cei apropiati, asta pentru ca am vazut ca esti altruista si nu pastrezi totul pentru tine - asa cum am eu uneori tendinta sa fac :D
ȘtergereM-AM DECIS SA SCIU SI EU A DOAUA OARA.AM SA INCERC SI PLACINTA ACEASTA, DAR SA STIII CA PREFERATA MEA, ESTE PRAJITURA CU MERE SI BISCUITI,ESTE INDRAGITA DE TOATA FAMILIA MEA.O SAVURAM CU MARE PLECERE, ORI DE CATE ORI NE ADUNAM CU TOTII LA MASA...(FRATI,CUMNATI,CUMNATE,PARINTI..)
RăspundețiȘtergereIONELA CHIRIAC
Ionela, eu mi-as dori ca placinta cu branza s-o concureze serios in preferintele tale :) Pentru mine, ideal ar fi ca, pe masura ce le incerci, retetele sa ti se para una mai buna ca alta :D Oricum, ma gandesc ca poate ar trebui sa fac un sondaj pentru a vedea cum ar arata un top al retetelor de pe blog.
ȘtergereTrebuie neaparat sa incerc si eu reteta placintei,dar deocamdata sint la dieta ca luasem proportii.Am citit mai sus comentariile si am vazut cum te-au descusut fetele astea in privinta virstei,domiciliului,starii civile ,e.t.c.,drept sa spun si eu eram curioasa,dar e mai palpitant cind totul e invaluit in mister si nici n-as fi indraznit sa intreb asa ceva.Dar sa revenim la cratita noastra...am preparat unele din retetele tale,nu pe toate ca te-am descoperit cam tirziu dar ceva tot am facut si am mai si comentat la unele din ele.Ca si tie,imi place f. mult sa gatesc,sora mea mereu ride de mine cind ma vede in bucatarie .Zice ca parca as fi Arguiñano-un bucatar care apare la tv aici ca noi nu sintem in Romania.Eu ma relaxez cind gatesc si neaparat mincarea trebuie sa iasa" frumoasa si buna" !!!!
RăspundețiȘtergereFiind un blog culinar, ma asteptam ca lumea sa caute retete si chiar nu m-am gandit ca ar conta prea mult cine le scrie :) Insa probabil am si eu o parte din vina in toata treaba asta, pentru ca in loc sa ma rezum la a scrie niste raspunsuri seci si la obiect la intrebarile legate de retete, uneori ma apuc sa mai glumesc sau sa raspund la intrebari care n-au nicio legatura cu reteta... Incerc sa nu vorbesc prea mult pe langa subiect, insa m-as plictisi daca as intra in fiecare zi pe blog si as sti ca trebuie sa vorbesc numai despre mancare :) In cazul blogurilor culinare, cred ca niciodata nu e prea tarziu sa le descoperi. In cazul de fata, poate asa este cel mai bine: ai la dispozitie mult mai multe retete decat acum doi ani ;) Apropo, m-am uitat acum pe google si l-am vazut pe Arguiñano :D
ȘtergereHOLA !!!Chiar imi place felul tau de a raspunde comentariilor pe care le fac cei ce-ti viziteaza blogul,intotdeauna cu bun simt si umor,asta e de apreciat si te felicit !!!Ai vazut ce bucatar haios e Arguiñano???Mai fur si de la el retete citeodata.
RăspundețiȘtergereHola, Mioara! Sau ALOHA, ca s-o scriu invers, oricum stiu aproape la fel de multa "hawaiana" pe cata stiu spaniola :D Poate tocmai d`asta mi s-a parut tare haios Arguiñano: neintelegand mare lucru din ce vorbea el acolo, mi se parea ca e intr-un fel de telenovela :)) Ma gandesc ca prea mult umor strica, probabil cititorii unui blog culinar ar vrea sau s-ar astepta sa citeasca raspunsuri legate de placinta cu branza sarata, asa ca imi imaginez ca multi sunt dezamagiti de "prestatia" mea de moderator :))
ȘtergereFoarte buna, excelenta, am facut si eu placinta asta si a fost bataie pe ea.Felicitari!
RăspundețiȘtergereHaha, cu riscul de a declansa o alta bataie, iti sugerez sa incerci si reteta mea de placinta cu branza dulce - uite link catre RETETA.
ȘtergereRobert ai facut pana acum merdenele?
RăspundețiȘtergereDeocamdata nu, insa ma gandeam sa le incerc. Daca nu cumva uit de ele, normal ar trebui sa public pana la urma reteta.
ȘtergereSunt surprinsa cate femei flirteaza pe aici ...
RăspundețiȘtergere:) Sunt 60 de comentarii la reteta placintei si vad ca unele sunt destul de lungi, asa ca mi-e greu sa le recitesc acum pe toate. Nu stiu daca se poate numi flirt ceea ce facem noi aici, insa in mod sigur eu sunt capu` rautatilor - daca as raspunde scurt si la obiect intrebarilor primite, nimeni n-ar mai zice nimic... insa mi s-ar parea plictisitor sa fac asta, m-as simti ca un operator de la relatii cu clientii, un fel de robotel amabil care-si spune textul :) Si probabil as incepe sa evit sa mai raspund, asta daca nu cumva nu mi-ar trece prin cap sa scot optiunea de a lasa comentarii la fiecare reteta... Pe de alta parte, eu "socializez" in loc sa-mi folosesc timpul pentru a gati si a publica mai multe retete (doar este un blog culinar, nu?). Cred ca ar trebui sa fac un sondaj cu intrebarea: ati dori sa public mai multe retete decat public momentan, reversul medaliei fiind disparitia casutei de comentarii? :D
ȘtergereCasuta comentariilor ar trebui in mod normal folosita pentru a spune parerea despre reteta, produs, etc, eu personal cand ma uit la comentarii si ma astept sa vad cine a mai gatit reteta respectiva, cum a iesit, daca au fost multumiti sau nu etc. Ma uit des pe blogul acesta sa ma inspir sau sa invat, dar vad mai mult flirt din partea femeilor decat o parere directa despre retete! Am facut acea precizare doar pentru ca din punctul meu de vedere este penibil cum femeile se exprima aici, unele au impresia ca sunt pe un site de matrimoniale, nu pe un blog cu si despre retete culinare.
RăspundețiȘtergereAhaaa, deci tu ai scris comentariul :) Ai uitat sa te semnezi atunci... Stii ca in viata lucrurile evolueaza, blogul a inceput ca un blog de retete culinare, insa poate ca, in timp, se va transforma in altceva - poate o fi un semn ca ma pricep mai mult la matrimoniale decat la retete culinare si ar fi cazul sa ma reorientez :))) Oricum, niciodata nu m-am simtit bucatar (n-am facut cursuri de bucatar, nu gatesc decat pentru mine sau prietena mea si nu gatesc mai mult de 3-4-5 retete pe saptamana), eu ma simt blogger... deci orice e posibil :)
ȘtergereLasa casuta comentariilor,parerea mea ,si nu trebuie sa ...socializezi...doar cand doresti du.Ne place ce retete oferi si pana si in ungaria te urmareste.Foarte gustoase retetele si simple,... si lasa deoparte ce zic altiii.Asteptam retete noiii.
RăspundețiȘtergereLuci si Florin Werner.
Cam asta ar fi si planul meu: intai sa public retete noi si apoi, daca imi mai ramane timp, sa socializez :) Ma bucur sa aud ca retetele mele sunt apreciate si in Ungaria.
ȘtergereBuna! Bianca este numele meu. Am si eu o intrebare. Ce marca de foi folosesti?Sau nu conteaza? Si ungi cu ulei fiecare foaie? Vreau sa incerc si eu reteta ta. Si vreau sa-mi iasa dinn prima bine, ca daca nu-mi iese nici nu mai fac alta data :))
ȘtergereBuna, Bianca! Atunci trebuie sa ne asiguram ca reteta iti va iesi impecabil :) Deci... ungem cu ulei fiecare foaie "dubla", nu fiecare foita in parte (am zis ca eu pun doua foi de placinta in loc de una singura, pentru a nu se rupe). In general, nu am avut probleme cu foile de placinta, deci nu foloesc o marca anume. Nici nu prea stiu ce marci de foi sunt pe piata, acum imi vin in cap Bella si cele produse ce Cora. Spor la gatit si multa bafta! Oricum, n-ai de ce sa-ti faci griji, daca urmezi intocmai indicatiile retetei, sunt convins ca-ti va iesi o placinta buna.
ȘtergereFoarte buna!!!Mi-am amintit de ea si maine fac portie dubla :D De mancat promit ca nu am sa intrec masura... am sa fac tot posibilul sa ma descotorosesc de ea impartind-o prin vizite:D Ela
RăspundețiȘtergereHaha, deci ai de gand sa vizitezi multa lume, din moment ce faci portie dubla de placinta. Distractie placuta maine! ;)
ȘtergereVom face aceasta reteta in Spania cu copii nostrii !!
RăspundețiȘtergereSpor la treaba si sa savurati cu placere acolo, in Spania, placinta romaneasca!
ȘtergereBuna.Ma numesc Luminita si locuiesc in Germania.Te rot sa-mi spui care sunt foile de placinta.Cele de foietaj?
RăspundețiȘtergereBuna, Luminita! Foile de placinta nu sunt acelasi lucru cu foietajul (acesta este practic un aluat uleios care creste). Foile de placinta sunt niste foi foarte subtiri care nu cresc deloc. Trebuie sa se gaseasca si la tine, in Germania, insa nu stiu sa-ti zic cum le numesc nemtii (dar cred ca ar trebui sa-ti dai seama dupa ce este scris pe ambalaj).
ȘtergereO minunatie de placinta! Absolut delicioasa! :) Pe deasupra am indraznit cu 50 ml lapte, extra. Culoare, gust, textura: perfecte, din punctul meu de vedere.
RăspundețiȘtergereDeci, daca tot exista timpul verbului, ma faci sa exagerez zicand ca reteta placintei poate fi mai mult ca perfecta daca folosesti iaurt :))
ȘtergereAni si ani mai tarziu..Barbate, buna tare placinta ta!
RăspundețiȘtergereHehe, ma bucur sa culeg laudele chiar si dupa cativa ani :D Ma bucur sa aud ca ti-a placut placinta, poate reusesc sa te tentez s-o incerci si pe cea cu branza dulce (PLACINTA DOBROGEANA).
ȘtergereBuna!Azi mi s-a facut pofta de o placinta cu branza si am incercat reteta ta si vreau sa-ti spun ca a iesit bestiala,extraordinara,superba,minunata!!!!!Multumesc pentru reteta!
RăspundețiȘtergereIs there anyone that can send me this recipe in English? Thank you
RăspundețiȘtergere