Ciorbă de lobodă

Ciorba de loboda reteta
Ingrediente reteta Ciorba de loboda:
  • 4-5 legaturi loboda
  • o ceapa
  • un morcov
  • o legatura marar
  • ulei si sare
  • pentru a drege ciorba de loboda
  • un ou (optional)
  • 200 ml iaurt sau smantana (optional)
Ciorba de loboda ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
Spalam bine fiecare frunza de loboda in parte si apoi o lasam cateva minute in apa rece (pentru ca loboda sa-si mai lase din culoare, dar asta doar in cazul in care folosim loboda rosie). Dupa aceea scoatem frunzele de loboda din apa si le tocam suvite subtiri. Punem la incins cateva linguri de ulei si adaugam ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare. Le lasam la calit cateva minute, apoi adaugam loboda tocata. Amestecam bine, dupa care turnam un litru si jumatate de apa. Saram ciorba de loboda dupa gust. Lasam ciorba de loboda la fiert pentru aproximativ 20 de minute (la foc mediu). Loboda fierbe foarte repede, asa ca trebuie sa avem grija ca si morcovul si ceapa sa fie fierte suficient (pentru a ne asigura, cel mai sigur este sa le gustam). Bineinteles, putem acri ciorba cu bors, zeama de lamaie, sare de lamaie. Dregem ciorba de loboda daca nu ne intereseaza sa obtinem o reteta de post. Spargem oul intr-un vas si turnam cei 200 ml de iaurt sau smantana. Amestecam foarte bine, apoi adaugam treptat zeama din ciorba de loboda pana cand amestecul de ou si iaurt sjunge la temperatura ciorbei. Pentru a nu se coagula oul, in tot acest timp nu trebuie sa uitam sa amesteacam. Atunci cand ciorba de loboda este gata, oprim focul si adaugam compozitia de iaurt si ou. La final tocam marunt legatura de marar si o amestecam in ciorba de loboda.
Ciorba de loboda reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de ciorba!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

9 comentarii:

  1. Si eu care-mi faceam griji ca ciorba mea de loboda nu va parea atractiva tocmai datorita faptului ca am folosit loboda rosie... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am mai mancat ciorba de loboda de 15 ani. Facea bunica mea si era geniala!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In curand va aparea loboda, asa ca vei avea ocazia sa-ti amintesti de ciorba bunicii.

      Ștergere
  3. da si bunica mea facea ciorba de loboda, e foarte buna :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Astazi voi pune in practica aceasta reteta (cu toate ca acum mielul e la putere) Nu am folosit niciodata loboda si sunt foarte curioasa ce gust va avea ciorba mea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Inseamna ca te-ai cam saturat de atata miel, din moment ce te-ai hotarat sa incerci loboda... Sper ca ti-a placut ciorba de loboda, ma gandesc ca mergea servita alaturi de o friptura de miel si pasca la desert :D

      Ștergere
  5. Doar un litru si jumate de apa? Ciorba pt 2 persoane? Pt o zi? Mie asa mi se pare....la 6 l de apa atunci ce cantitati trebuie sa folosesc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai e destul de simplu, la 6 litri de apa inmultesti cu 4 toate celelalte ingrediente ale ciorbei. Apropo, mie ciorba de loboda preparata dupa aceasta reteta mi se pare ca ajunge macar pentru 4 portii generoase, desi eu intotdeauna o portionez in 6.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)