Mâncare de castraveţi muraţi

Mancare de castraveti murati cu carne reteta
Ingrediente reteta Mancare de castraveti murati cu carne:
  • 500 g carne de porc
  • 500 g castraveti murati
  • 200 ml suc de rosii (sau bulion si apa)
  • o legatura de marar
  • 2 cepe
  • o lingurita de cimbru
  • o lingura de faina (daca este cazul)
  • ulei, sare si piper
Mancare de castraveti murati cu carne ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Eu am facut mancarea de castraveti murati cu carne de porc, insa merge folosita si carne de vitel sau, daca ne place, carne de miel. Insa permisivitatea retetei se opreste aici, deoarece pentru aceasta mancare de castraveti murati trebuie neaparat sa folosim castraveti in saramura, nu castraveti in otet.
Tocam ceapa fideluta si punem intr-o cratita doua-trei linguri de ulei la incins. Dupa ce uleiul se incinge, adaugam ceapa tocata si o lasam la calit vreo doua minute, doar cat sa se inmoaie putin. Apoi punem carnea de porc taiata cubulete mici si o lasam sa se rumeneasca un pic. Nu este obligatoriu, insa pentru mancarea de castraveti murati este de preferat sa folosim o carne un pic mai grasa. Atunci cand carnea isi schimba culoarea, adaugam apa cam cat sa depaseasca mancarea cu un deget (1 cm) si lasam totul sa fiarba aproximativ o jumatate de ora (apa folosita va trebui sa fie fierbinte, pentru a nu opri din fierbere mancarea de castraveti murati).
Taiem castravetii in bucati potrivite (eu i-am feliat), ii spalam bine (pentru ca altfel mancarea ne-ar iesi prea acra) si apoi ii adaugam in cratita cu ceapa si carne. Cel mai bine este sa si gustam castravetii murati, deoarece spalatul nu este suficient in cazul in care acestia sunt foarte sarati - atunci castravetii vor trebui tinuti in apa timp de cateva ore. Tinem mancarea de castraveti murati la foc mediu timp de cinci-zece minute (pana atunci cand observam ca incep sa se inmoaie castravetii). Dupa aceea adaugam o lingurita de cimbru, cele 200 ml suc de rosii (sau pasta de tomate diluata cu putina apa) si mai lasam la fiert inca aproximativ 30 de minute.
La sfarsit, daca mancarea de castraveti murati ni se pare ca este prea subtire, o mai putem ingrosa putin adaugandu-i o lingura de faina amestecata cu sos din mancare (situatie in care va trebui sa mai lasam mancarea la fiert pentru inca cinci minute). Dupa ce luam de pe foc mancarea de castraveti murati, punem legatura de marar tocata marunt, piper dupa gust si o potrivim cu sare (daca mai este cazul).
Mancare de castraveti murati cu carne reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare!
Pofta buna Recomandă această reţetă pe Google

16 comentarii:

  1. Fantastic....am probat deja prajitura Tosca si Gulasul unguresc....extrem de bune! felicitari pentru retete!
    Maine am sa fac mancarica asta de castraveti murati , sunt sigura ca va iesi foarte buna!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Spor la treaba maine, sper sa-ti placa si aceasta mancare la fel de mult precum ti-au placut cele doua retete deja probate.

      Ștergere
  2. Este foarte buna mancarica , este mancarea mea preferata, iese foarte buna si cu carnita de pui :)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu pui deocamdata n-am incercat-o, dar e bine de stiut pe viitor :)

      Ștergere
  3. da foarte buna mancarea de castraveti; am incercat-o si eu; intradevar eu i-am mai pus si radacinoase si n-am pus faina; dar a iesit foarte meseriasa; altceva decat tocanita clasica (carne de porc am folosit)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Miha, tocmai faptul ca putem adapta gusturilor noastre mancarea cred ca e unul dintre multele motive pentru care merita sa ne-o gatim singuri - daca nu in fiecare zi, macar din cand in cand :)

      Ștergere
  4. Nu am castraveti murati,am pepeni murati....oare merge? Anca.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu unu` n-am incercat :) Insa cred ca n-ar iesi o mancare rea nici cu pepeni murati, doar ca va fi destul de diferita de mancarea cu castraveti murati...

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. Iti dau si tie acelasi raspuns pe care i l-am dat ieri Ancai: n-am incercat, deci nu stiu exact cum iese :) Mancarea de castraveti murati iese cel mai bine cu o carne un pic mai grasa. Daca tie-ti place inima de vita sau o ai in casa si vrei sa scapi cumva de ea, cred ca ai putea sa incerci aceasta mancare. Recomandarea mea este sa folosesti putin unt atunci cand calesti ceapa si carnea (adica inima).

      Ștergere
    2. Multumesc de sfat

      Ștergere
  6. Acum e pe foc :)) garnitura mai merge?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alexandra, daca mancarea era deja pe foc, insemna ca nu mai aveai timp sa faci si garnitura la care ma gandeam eu: un piure de cartofi :)

      Ștergere
  7. Reteta asta putin modificata si ar fi o reteta denumita la oni in ardeal tocana macelarului care mai contine si slanina.. ff bun

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocana macelarului macelarului suna mult mai bine ca titlu de reteta decat mancare de castraveti murati... Daca este nevoie doar de un pic de slanina, macar de curiozitate si tot ar merita sa fac o "calatorie culinara" in Ardeal.

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails