Tocăniţă de soia cu legume (p)

Tocanita de soia cu legume reteta
Ingrediente reteta Tocanita de soia cu legume:
  • 100 g cuburi de soia
  • 3 cepe medii
  • 2 ardei (ideal ar fi ardei rosii)
  • un dovlecel
  • 100 ml suc de rosii
  • ulei, sare si piper
Tocanita de soia cu legume ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Tocanita de soia cu legume de astazi vine in sprijinul celor care cauta in aceasta perioada o reteta de post gustoasa. Nu stiu daca reteta este perceputa de catre toata lumea ca fiind inedita, insa stiu cu siguranta ca ingredientul principal al acesteia este unul Inedit - este vorba de cuburile de soia Inedit. Bineinteles, putem folosi la tocanita orice fel de cuburi de soia, insa eu folosesc Inedit pentru faptul ca am incredere in garantia lor ca soia folosita in produse nu este modificata genetic.
Punem la fiert intr-o cratita un litru de apa cu sare si adaugam cuburile de soia in momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Le lasam la fiert conform instructiunilor gasite pe ambalaj, adica 15 minute (eu am avut placuta surpriza sa constat ca s-au fiert chiar mai repede de atat). Dupa ce sunt fierte suficient, scoatem cuburile de soia din apa, le transferam intr-un alt vas (de preferat ar fi sa folosim o sita sau o strecuratoare) si le presam usor, pentru a scapa de apa pe care au absorbit-o in timpul fierberii.
Tocam suvite trei cepe si doi ardei (vom folosi ardei rosii, daca vrem ca tocanita de soia sa ne iasa mai colorata), turnam doua-trei linguri de ulei intr-o cratita pe care-o punem la foc mediu si adaugam legumele in cratita atunci cand uleiul s-a incins. Tinem legumele la calit (amestecand din cand in cand) aproximativ cinci minute, pana observam ca s-au inmuiat. Atunci punem in tocanita dovlecelul taiat bucatele si cuburile de soaia. Este bine sa taiem dovlecelul o idee mai gros, altfel se va inmuia in timpul fierberii si se va face terci (dar nu este chiar o mare problema, doar ca tocanita noastra de soia nu va mai iesi la fel de aspectuoasa). Turnam un polonic din apa fierbinte in care au fiert cuburile de soia, saram dupa preferinte si lasam tocanita sa fiarba la foc mediu timp de 15-20 de minute.
La sfarsit, punem 100 ml suc de rosii, mai lasam tocanita de soia sa dea intr-un clocot si oprim focul. Gustam tocanita si o adaptam gusturilor noastre adaugand sare si piper. Pentru ca am vrut sa ma rasfat un pic, eu n-am folosit la tocanita de soia un simplu suc de rosii, ci un delicios sos de rosii cu busuioc Inedit, fara E-uri sau conservanti. Avand acest sos, puteam insa foarte bine doar sa fierbem cuburile de soia si sa le amestecam cu sos - obtinem astfel foarte rapid o mancare de post sanatoasa, chiar si fara sa ne pricepem absolut deloc la gatit. Iar daca timpul nu ne permite, putem manca sanatos apeland la produsele de post Inedit: crenvursti afumati, numeroase sortimente de pate vegetal, tofu in saramura, maioneza vegetala sau, preferatele mele, crochete din soia in sos tomat.
NUME
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de tocanita!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

7 comentarii:

  1. mancarii asteia nu i-am rezistat niciodata. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand e vorba de mancare, cred ca e imposibil sa-i putem rezista chiar oricarui fel, nu? :)

      Ștergere
  2. Desi nu ma omor eu dupa soia pot spune ca arata bine avand in vedere ca pastele inca nu a venit si ca postul inca mai dureaza!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O mancare de soia poate fi incercata si de curiozitate, chiar si de catre cei care nu tin postul. Dar ced ca majoritatea celor care tin INTREG postul mananca neaparat si soia, postul este destul de lung si mancarea ar trebui sa fie cat mai variata...

      Ștergere
  3. Tocmai ce am gatit-o... Super reteta:)

    RăspundețiȘtergere
  4. mda..reteta super ...dar sfarsitul nu e ok...Soia texturata din comert este o baza de mancare fada, fara gust care sa incante papilele...de aceea recomand fierberea ei in compania componentelor pregatite cat mai mult timp...deci nu merge treaba cu adaugarea ei la sfarsit in mancare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumiri pentru pont, Damian! Citind rationamentul tau, sunt tentat sa iti dau dreptate. Data viitoare nu voi mai pune soia in tocanita la sfarsit, sper sa se simta o mica diferenta.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)