Pui cu sos de roşii (la cuptor)

Pui cu sos de rosii reteta
Ingrediente reteta Pui cu sos de rosii la cuptor:
  • 500 g carne de pui
  • o conserva de rosii (400 g)
  • 200 ml vin
  • 6 catei de usturoi
  • ulei, sare si piper
Pui cu sos de rosii ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Desi in lista cu ingredientele retetei de pui cu sos am trecut o conserva de rosii, putem folosi si rosii proaspete pentru a prepara sosul puiului. In imaginile retetei apare o conserva de rosii intregi deoarece asta am avut in bucatarie in momentul in care m-am hotarat sa fac reteta, insa ne-am usura si mai mult treaba daca am folosi rosii cubulete. Tot in imagini se poate observa ca am ales sa folosesc pulpe superioare, dar bineinteles ca putem folosi orice parte a puiului. Turnam intr-o tigaie doua-trei linguri de ulei si punem tigaia la foc. Taiem feliute trei catei de usturoi si le punem in tigaie atunci cand uleiul s-a incins. Dupa cateva secunde, imediat ce incepe sa se simta mirosul de usturoi calit, adaugam carnea de pui. Trebuie sa avem grija sa nu ardem usturoiul, acesta ar da apoi un gust amarui puiului cu sos de rosii. Inainte de a pune carnea la prajit, aceasta va trebui spalata, curatata de eventualul puf ramas, scursa bine de apa si condimentata cu sare si piper. Lasam carnea de pui la foc mediu cat sa isi schimbe culoarea pe ambele parti (adica sa se albeasca putin), apoi turnam in tigaie 200 ml de vin. Dupa cateva minute in care intoarcem carnea pe ambele parti pentru a "trage" cat mai bine aroma vinului (nu foarte mult, patru-cinci minute sunt suficiente), adaugam si rosiile tocate. Lasam puiul cu sos de rosii sa dea in cateva clocote, apoi transferam totul intr-un vas termorezistent sau intr-o cratita si condimentam sosul cu diferite condimente, in functie de preferintele fiecaruia. Introducem puiul cu sos in cuptorul bine incins si il tinem la foc potrivit (175-180 grade C) timp de aproximativ 35-45 de minute (il scoatem atunci cand se rumeneste frumos deasupra). Punem ceilalti trei catei de usturoi (taiati feliute) spre final (pentru ca altfel si-ar pierde mare parte din aroma). In cazul in care folosim rosii proaspete, va trebui sa le punem in apa clocotita si sa le tinem acolo timp de zece minute, pana ce le va crapa pielita, pentru ca astfel le vom putea decoji cu usurinta. Apoi le scurgem de apa si le decojim (inainte insa este bine sa le lasam putin la racit pentru a nu ne frige degetele degeaba). Daca nu ne deranjeaza coaja rosiilor in sos, atunci n-are rost sa ne mai complicam cu toata treaba asta cu decojitul.
Pui cu sos de rosii reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete culinare!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

3 comentarii:

  1. grozava reteta! intotdeauna mi-a placut carnea de pui preparata cu rosii si usturoi

    RăspundețiȘtergere
  2. am incercat reteta asta anul trecut si de atunci o tot prepar! toti care au mancat pulpele preparate asa au fost incantati si au remarcat cat de frageda e carnea :) nu stiu daca e reteta ta proprie si personala, dar eu n-am mai gasit/gustat asa ceva pe nicaieri :>

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)