Pui Shanghai (cu susan)

Pui shanghai reteta
Ingrediente reteta Pui shanghai (cu susan):
  • un piept de pui
  • 2 oua
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri mustar
  • 3 linguri amidon (sau faina)
  • 200 g seminte de susan
  • ulei pentru prajit
Pui shanghai (cu susan) ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Chiar daca n-am fi auzit de reteta de pui Shanghai, chiar daca nu ne pricepem la gatit si chiar daca nu cunoastem nici macar putina geografie, sonoritatea numelui ne duce cu gandul la o reteta de mancare chinezeasca. Puiul Shanghai este de fapt un fel de snitel de pui cu susan, asa ca nu trebuie sa ne facem griji ca nu vom gasi toate ingredientele necesare - exceptand sosul de soia, restul ingredientelor sunt "de-ale noastre" (insa, sosul de soia a incetat de ceva vreme sa mai fie ceva exotic, din moment ce se gaseste la vanzare in mai toate magazinele romanesti). Spargem intr-un vas doua oua, adugam trei linguri cu sos de soia si doua linguri cu mustar. Amestecam cu o lingura pentru a omogeniza bine ingredientele, apoi presaram cele trei linguri de amidon (amidonul ar fi ideal, insa poate fi inlocuit fara probleme si cu faina). Trebuie sa avem in vedere faptul ca aceasta compozitie pentru pui Shanghai trebuie sa fie una asemanatoare cu cea a smantanii, deci este posibil sa fim nevoiti sa mai adaugam putin amidon in caz ca folosim niste oua mari. Taiem pieptul de pui in fasii subtiri cam de un deget (un centimetru), lungimea fasiilor pentru puiul Shanghai depinzand pana la urma de cat de repede vrem sa scapam de prajitul acestuia :) Pentru ca prajirea acestuia este mult mai migaloasa decat cea a snitelelor autohtone, in rest procedura este aceeasi. Adica tavalim fasiile de piept prin amestecul de pui Shanghai pregatit anterior, iar apoi le acoperim cu susan. Pentru a nu ne murdari pe maini si pentru a merge treaba mai usor, ne putem ajuta de un bat de frigarui pe care il infigem in fasia de carne (sau chiar de o scobitoare). Prajim puiul Shanghai in ulei foarte bine incins, avand grija sa il rumenim pe ambele parti. Dupa ce-l scoatem din tigaie, n-ar fi rau daca l-am aseza pe un servetel (care sa mai absoarba din uleiul cu care se imbiba in timpul prajirii).
Puiul Shanghai este destul de interesant, mie mi se pare mai atractiv decat snitelele noastre de pui. Fiind o reteta care se bucura de o atat de mare popularitate in toata lumea, macar de curiozitate, si tot merita incercat. Daca nu-l am la indemana, eu fac uneori pui Shanghai chiar si fara susan, deci reteta poate fi preparata si de catre cei care nu-l suporta.
Pui shanghai (cu susan) reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete culinare!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

11 comentarii:

  1. De fel nu ma omor eu dupa susan insa sunt inebunit dupa carne de pui de fel, motiv pentru care sunt de parere ca se merita sa incerc, multumesc frumos pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu e vorba nici macar de curiozitatea de a vedea cum e reteta puiului Shanghai, atunci nici n-are rost sa te mai complici cu susanul. Eu am folosit compozitia asta fara susan chiar si la carne de porc, nu doar la pui.

      Ștergere
  2. Foarte buna reteta ! Poti sa imi dai un sfat cu ce fel de sos pot sa asortez puiul Shanghai?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puiul Shanghai mi se pare ca merge cu aproape orice fel de sos... Eu i-am facut un sos de smantana cu usturoi, boia iute si un pic de sos de soia.

      Ștergere
  3. Hmmm, suna interesant, data viitoare o sa fac si sosul asta, mersi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce, dupa ce-l incerci, sa-mi zici daca a fost pe placul tau.

      Ștergere
  4. Asta va fi reteta de maine ce garnitura recomanzi? Ms robert

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai am luat ideea dintr-un catalog Cora: pui shanghai cu piure de cartofi si salata de varza alba :) Scuze pentru intarziere, vad ca mi-ai adresat intrebarea saptamana trecuta.

      Ștergere
  5. Eu recomand sa se tina puiul feliat 2-3 ore la frigider uns cu putin sos de soia, inainte de a-l pregati!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna idee, astfel carnea de pui se va impregna si mai bine cu sosul de soia!

      Ștergere
  6. Bineinteles, daca prajesti in friteuza puiul Shanghai, acesta se va praji mai rapid. Spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)