- 1/2 iepure (circa 700 g)
- 200 g afumatura
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- un ardei
- 6-7 catei de usturoi
- 200 ml vin
- 2-3 ramurele de rozmarin (optional)
- ulei, sare si piper
Nici n-ar trebui sa mai spun ca am folosit la friptura un iepure de crescatorie, o spune carnea deschisa la culoare care se poate observa in imaginile retetei - deci acesta nu are nevoie de un tratament special, asa cum se procedeaza in cazul celui vanat (nu trebuie sa-l mai tinem in bait). Spalam iepurele, il scurgem bine de apa si il tamponam cu hartie absorbanta pentru a scapa de excesul de apa, dupa care il transam asa cum ne convine si condimentam bucatile cu sare si piper. Ungem o tava cu ulei si pe fundul ei asezam cateva ramurele de rozmarin si sase-sapte catei de usturoi (intregi, daca sunt mici sau taiati pe jumatate, daca sunt mai mari). Punem in tava bucatile de carne de iepure iar peste fiecare bucata asezam cate o felie de afumatura (kaizer, bacon etc). Turnam un pahar de vin peste bucatile de iepure, acoperim tava cu o folie de aluminiu si o introducem in cuptor atunci cand acesta este incins. Tinem iepurele la cuptor timp de aproximativ o jumatate de ora (la foc potrivit, circa 175-180 grade C). In timpul in care carnea de iepure sta la cuptor, pregatim legumele, adica spalam, curatam si taiem in functie de preferinte doi morcovi, doi cartofi si un ardei (putem renunta la oricare dintre ele sau le putem inlocui cu orice alta leguma dorim). Dupa ce trece o jumatate de ora, inlaturam folia de aluminiu de pe tava, punem legumele printre bucatile de iepure si o reintroducem in cuptor pentru alte 20 de minute.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de friptura!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)