Ceafă de porc la cuptor (cu muştar)

Felii de ceafa de porc la cuptor cu mustar si mere coapte (imaginea retetei)
Ingrediente reteta Ceafa de porc la cuptor (cu mustar):
  • un kg ceafa de porc
  • 4 linguri mustar
  • 2 lingurite cimbru
  • o lingurita boia
  • o lingurita coriandru (optional)
  • o lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
Ceafa de porc la cuptor (cu mustar) - ingredientele necesare prepararii retetei
Modul de preparare a retetei:
Ceafa de porc la cuptor cu mustar este probabil cea mai simpla reteta de friptura "cu pretentii". Trebuie doar sa manjim bucata de ceafa cu mustar si apoi s-o tapetam cu niste condimente pe care toata lumea le are prin bucatarie. Atat. Fara vin, fara s-o impanam cu usturoi sau slanina, fara legume si fara alte afumaturi care sa-i dea gust sau aspect. Spalam bine bucata de ceafa de porc, o tamponam cu servetele pentru a scapa de apa si o legam fedeles cu o sfoara (legam bucata de ceafa pentru a-i da o forma cilindrica, forma ce o va ajuta sa se coaca aproximativ uniform). Apoi o ungem bine pe toate partile cu circa patru linguri de mustar peste care presaram uniform un strat de condimente - amestecam in prealabil o jumatate de lingurita de piper cu o lingurita de sare, doua lingurite de cimbru, o lingurita de boia si, daca avem la indemana, o lingurita de coriandru (dar putem folosi orice amestec de condimente dorim sau condimente speciale pentru porc din comert). Este bine ca inainte sa dam bucata de ceafa de porc la cuptor sa o tinem vreme de cateva ore la frigider (pentru a intra cat mai bine aromele in carne), insa poate fi folosita si imediat (recunosc, eu n-am rabdare). Punem ceafa in tava sau vasul in care urmeaza sa o preparam si o acoperim cu un capac sau cu folie de aluminiu (eu am folosit un vas termorezistent pe care l-am acoperit cu o hartie de copt pe care am udat-o bine, am stors-o si am legat-o cu sfoara de buza vasului). Introducem ceafa de porc in cuptorul incins si o coacem la foc potrivit (175 grade C) timp de aproximativ doua ore - la jumatatea coacerii inlaturam "capacul", pentru a se rumeni frumos friptura. Dupa ce descoperim ceafa, va trebui ca din cand in cand sa o umezim turnand pe ea zeama lasata in tava (cam la 10-15 minute). O parere strict personala: ceafa de porc cu mustar merge de minune cu o garnitura simpla de mere coapte care imi pare foarte buna si rece (taiate felii si presarate cu putina sare si ulei, merele sunt gata dupa circa 15 minute de stat in cuptor).
Ceafa de porc la cuptor cu mustar (imaginea retetei)
Spor la gatit si va recomand si celelalte retete de friptura!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)