Salată Caesar cu pui

Salata Caesar cu pui reteta
Ingrediente reteta Salata Caesar cu pui:
  • 8 frunze salata iceberg (sau salata romana)
  • 1/2 piept de pui
  • crutoane (4 felii de paine)
  • pentru sosul salatei Caesar
  • 6 linguri ulei de masline
  • o lingura otet alb (sau/si zeama de lamaie)
  • 2 linguri mustar
  • 2 catei usturoi
  • un galbenus de ou
  • 8 linguri parmezan ras (sau cascaval)
  • 1/2 lingurita sos Worcestershire (Worcester)
Salata Caesar cu pui ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
In mod traditional, salata Caesar se face fara pui, insa eu o prefer astfel deoarece imi place sa fie mai consistenta (am observat ca asa este preparata si in majoritatea restaurantelor romanesti). Daca renuntam la pui, avem nevoie doar sa preparam sosul salatei Caesar, sa maruntim frunzele salatei iceberg si sa prajim painea pentru crutoane (asta in cazul in care nu le cumparam). Ingredientul principal este sosul salatei Caesar, deci acestuia trebuie sa-i acordam intreaga noastra atentie (desi unii o fac, este pacat sa folosesti maioneza pentru salata Caesar). Punem intr-un castron usturoiul zdrobit, galbenusul de ou, uleiul de masline, mustarul, otetul, sosul Worcestershire si trei linguri de parmezan. Amestecam foarte bine pana cand vom obtine un sos pe care il tinem la frigider cat timp pregatim si restul componentelor salatei Caesar. Chiar daca nu apareau in reteta originala, se mai pot adauga si cateva bucati de ansoa in sosul Caesar. Mie mi se pare prea multa bataie de cap sa cumpar si ansoa si sos Worcestershire, ingrediente cam exotice pentru gusturile mele, cu atat mai mult cu cat sosul are si ceva aroma de ansoa. Parmezanul poate fi inlocuit cu un cascaval cat mai uscat, eu am pus un mustar simplu, insa ar fi recomandat mustarul dijon. Galbenusul folosit pentru sosul salatei Caesar este crud, insa acesta poate fi fiert in cazul in care nu-i suportam gustul sau ne temem de salmonela. Taiem pieptul de pui in felii subtiri ca pentru snitel si il condimentam cu sare si piper. Apoi punem feliile de pui pe gratarul incins, le lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti si dupa aceea le taiem fasii. Spalam bine frunzele salatei iceberg, le stergem cu o carpa curata sau un servetel si le rupem cu mana. Va trebui sa stergem frunzele pentru a fi siguri ca sunt perfect uscate, salata Caesar nu trebuie sa fie plina de zeama. La sfarsit turnam sosul salatei Caesar peste frunzele de iceberg, adaugam fasiile de pui, crutoanele si cinci linguri de parmezan ras. Ideal ar fi ca painea pentru crutoane sa fie prajita in ulei de masline. Din ingredientele de mai sus vom obtine doua portii generoase de salata Caesar cu pui.
Salata Caesar cu pui reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de salate!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

11 comentarii:

  1. Ar fi sunat mai bina Sala caesar fara diacritice, nu de alta numele Caesar e destul de cunoscut datorita istoriei sale...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie chiar imi place istoria, insa n-o amestec niciodata cu mancarea :)) Bine totusi ca nu folosesc diacritice peste tot, o fac doar in titlurile retetelor :)

      Ștergere
  2. fara sos Worcestershire (Worcester) nu se poate ? e un ingredient de baza ? sau nu poate fi inlocuit cu altceva ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum depinde si pe cine intrebi... "puristii" retetelor ar zice ca nu :) Insa parerea mea este ca salata Caesar merge facuta si fara sos Worcestershire - fiind vorba doar de o jumatate de lingurita, nu prea-l putem numi ingredient de baza. Eu am scris reteta originala, insa asta nu inseamna ca n-o putem adapta ingredientelor de care dispunem sau gusturilor noastre (unora nici macar nu le place sosul Worcestershire). Mi-e greu sa-ti zic cu ce anume l-ai putea inlocui si mi-e poate chiar si mai greu sa-ti descriu gustul pe care il are, Worcester este un sos preparat din foarte multe ingrediente.

    RăspundețiȘtergere
  4. eu o fac in fiecare zi la munca si un mai pun sosul ala dar in schimb pun file de ansoa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si banuiesc ca nu s-a plans nimeni pana acum de salata ta Caesar... :) Merci pentru confirmare.

      Ștergere
  5. Of barbatele, ce de bunatati faci tu in bucatarie... I love you!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Din moment ce-mi lauzi retetele, nu ma pot abtine sa nu zic: I love you right back!

      Ștergere
  6. am facut reteta acum 2 luni si maine o repet iar....este dementiala !

    RăspundețiȘtergere
  7. Am facut si eu reteta ta (am pus si 1lg maioneza cumparata dar mai putin ulei). A fost cea mai buna salata Ceasar pe care am mancat-o vreodata! Eu zic ca merita sa investesti in sos Worcester.

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)