Pui umplut la cuptor (cu ficăţei şi pipote)

Pui umplut la cuptor cu ficatei si pipote reteta
Ingrediente reteta Pui umplut la cuptor cu ficatei si pipote:
  • un pui intreg
  • 250 g ficatei
  • 250 g pipote
  • 6 cartofi medii
  • 3 cepe mari
  • 5-6 felii paine
  • o lingurita cimbru
  • o lingurita cu varf piper
  • o lingurita rasa zahar
  • ulei si sare
Pui umplut la cuptor cu ficatei si pipote ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
Eu percep reteta de pui umplut la cuptor ca fiind o reteta pentru ocazii speciale. Nu pentru ca n-ar fi o reteta simpla, ci pentru ca mi se pare o retea ce implica prepararea a doua retete distincte: umplutura si puiul la cuptor. Iar din lipsa timpului, de cele mai multe ori ma multumesc sa prepar doar una dintre ele. Curatam sase cartofi, ii spalam si ii punem la fiert. Tocam trei cepe mari si le calim in cateva linguri de ulei. Prajim doua-trei minute pipotele si, pentru a nu ramane prea tari, adaugam apoi niste apa pentru a le fierbe putin. In momentul in care scade apa, adaugam cele 250 g de ficat in compozitia pentru puiul umplut. Dupa ce s-au prajit pipotele si ficatul, le scoatem din tigaie si le tocam marunt. Apoi le punem la loc in tigaie, adaugam ceapa calita si cinci-sase felii de paine maruntite (cum marimea feliilor variaza destul de mult in functie de sortimentul de paine folosit, trebuie sa avem in vedere sa nu umplem puiul cu mai multa paine decat cu cartofi). Strivim cu mana cartofii fierti (ca si cum i-am stoarce) si ii punem in compozitie. Amestecam ingredientele si condimentam umplutura puiului cu o lingurita de cimbru, o lingurita cu varf de piper si o lingurita rasa de zahar. Lasam totul la calit la foc mediu circa zece minute (daca ni se pare ca mai este nevoie, mai putem adauga putin ulei). Pentru a nu se lipi, ideal ar fi sa folosim o tigaie teflonata. Spalam puiul si-l umplem (nu va intra toata compozitia, insa restul il vom pune in farfurie atunci cand servim puiul umplut - ca un fel de garnitura). Presaram pe ambele parti ale puiului cimbru, piper si sare, iar ca sa fim siguri ca compozitia nu va parasi puiul, il "inchidem" cu cateva scobitori. Asezam puiul umplut cu ficatei intr-o tava si turnam un pahar cu apa si cateva linguri de ulei. Introducem puiul umplut la cuptor si il lasam 40-45 minute la foc mediu (175 grade C). Pentru a evita uscarea puiului, este bine sa-l umezim din cand in cand cu apa si uleiul aflate in tava.
Pui umplut la cuptor cu ficatei si pipote reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete cu carne de pui la cuptor!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

12 comentarii:

  1. Mmmmmmmmmmmmmmm......... imi place puiul umplut, si puiutul asta al tau arata delicios. Eu cand fac pui umplut ii cer vanzatorului sa ii scoata toate oasele si acasa pun umplutura si in locul oaselor, iar cand il servesti la masa e mulr mai simplu de taiat. Cum nu ma pot abtine trebuie sa iti spun ca umplut cu mix de legume sau cu carnaciori e taaaare bun si stropit din cand in cand cu vin alb.....mmmm. Iar m-am cam intins hahahah........Vero

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Pai normal ca ai timp sa te intinzi la scris atunci cand nu mai pierzi timpul cu oasele puiului :P Mie-mi place puiul intreg pentru ca asa parca arata mai impresionant... Ai mare dreptate in legatura cu stropitul puiului cu vin alb.

      Ștergere
  2. Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm , ce minunatie Robert ...
    Maine o voi incerca si eu , ptr ca destul m-am limbarit:)) pe langa pozele tale . Am doar niste pipote de curcan (si sotul meu nici nu-i fan ficatei --- mofturos si alintat) , sper sa iasa ; si ptr ca maine-i mare sarbatoare ortodocsa(cred ca-i post , fiind si vineri , dar prefer sa fac o fapta buna si mananc pui), imi voi invita si-o prietena la festin , ce zici ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai zic nimic, deja e prea tarziu acum :) Dar daca tot e musai sa-ti alinti sotul, atunci sa ai neaparat grija ca pipotele sa fie bine fierte - sa nu cumva sa faca mofturi ca trebuie sa le mestece prea mult :D

      Ștergere
  3. Arata superb bine, sa-mi spui daca esti liber cu 2-3 zile inainte de craciun, te iau acasa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corina, inca nu mi-am facut planurile pentru sarbatori, e prea devreme :D

      Ștergere
  4. Da , da , da ... mare grija la barbatii astia ...:d

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu as renunta la ficatei , in rest arata mai mult decat bine, la cate reteta ai scris aici pe blog cred ca este bucatar nu doar acasa altfel nu-m explic.
    Succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt bucatar, Ade. Cred ca bucatarilor adevarati nici nu le-ar mai arde de gatit pe blog dupa o zi de gatit la restaurant :) Mie-mi place atat de mult umplutura asta cu ficatei poate si pentru ca mancam ceva asemanator la bunici.

      Ștergere
  6. este fff bun,am mancat la cineva

    RăspundețiȘtergere
  7. cu puiul de tara cum facem?ar trebui sa il fierb ceva timp inainte pt a se coace la cuptor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anca, n-am incercat pana acum un pui de tara la cuptor... Si primul meu gand ar fi tot sa-l fierb putin inainte, insa ma gandesc ca si asa va fi putin cam tare la sfarsit, nu ti se va topi in gura ca cel din comert (deh, avantaje si dezavantaje...). De copt, se va coace cu siguranta.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)