Vinete umplute cu carne tocată

Vinete umplute cu carne tocata reteta
Ingrediente reteta Vinete umplute cu carne tocata:
  • 2 vinete
  • 300 g carne tocata
  • o ceapa
  • un ardei
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • o legatura patrunjel
  • 4 rosii mici
  • ulei, sare si piper
Vinete umplute cu carne tocata ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Deoarece este nevoie sa asteptam pana ce iese apa din vinete, va trebui sa ne ocupam de acestea mai intai. Taiem vinetele in doua (pe lungime) si le scoatem miezul cu ajutorul unei linguri (lasam miez pe coaja vinetei cam de un deget). Presaram sare in cojile vinetelor pentru a favoriza eliminarea apei si apoi ne ocupam de compozitia pentru umplutura din carne tocata.
Tocam marunt o ceapa si doi catei de usturoi si le punem la calit in cateva linguri de ulei incins. Tocam ardeiul si il adaugam si pe acesta dupa ce s-a inmuiat putin ceapa. Mai lasam legumele doua-trei minute la foc mediu si apoi adaugam carnea tocata. Tinem compozitia vinetelor umplute la foc mediu pana atunci cand carnea isi va schimba culoarea, dupa care punem miezul vinetelor (tocat).
Peste aproximativ zece minute adaugam in compozitia umpluturii doua linguri cu pasta de tomate, o legatura de patrunjel tocat si condimentam dupa gust cu sare si piper. Tinand cont de faptul ca va fi introdusa si la cuptor, umplutura pentru vinete trebuie sa fie facuta/prajita doar pe jumatate in tigaie, la foc.
Scurgem vinetele de apa adunata intre timp si le umplem cu amestecul de carne tocata si legume. Asezam felii subtiri de rosii deasupra vinetelor umplute cu carne tocata si le punem intr-o tava. Dupa ce cuptorul s-a incins, introducem tava in cuptor - la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute (pana ce se inmoaie vanata). Optional, putem presara peste vinetele umplute cascaval ras sau putina smantana dupa ce le scoatem de la cuptor.
Vinete umplute cu carne tocata reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu vinete!
Pofta buna Recomandă această reţetă pe Google

47 de comentarii:

  1. Arata absolut inedit, deci acum tu ma faci sa inteleg mai bine termenul de arta culinara, felicitari pentru selectie.
    Daca gatesti asa ceva,vreau sa vad poze cu tine si cu felul pe care lai preparat.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca e chiar arta culinara ceea ce fac eu aici, eu doar fac tot ceea ce pot pentru a iesi bine retetele postate :) Nu prea inteleg partea cu pozele cu mine si cu felul preparat... si deja am gatit vinetele umplute de mai sus, nu? Dar ca sa par totusi ca inteleg si eu ceva, spun ca daca as posta poze cu mine alaturi de mancare, atunci m-as indeparta rau de tot de notiunea asta de arta culinara de care vorbesti mai sus si as transforma blogul dintr-un blog culinar intr-un fel de blog album personal cu poze de genul celor postate de pescari - ei tinand mandri pestele in brate :)))

      Ștergere
  2. intotdeauna o femeie este impresionata de un barbat care gateste bine, cred ca de aici cUriozitatea verei. fac reteta asta!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca stiam asta, ma apucam sa gatesc inca din copilarie :D

      Ștergere
  3. nu am facut inca reteta,dar as avea o intrebare.Se maninca si coaja de la vinata,nu?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, coaja vinetei se mananca. Nu insa si coada, am pastrat-o doar pentru a da mai bine in imagini :)

      Ștergere
    2. dar tu poti manca si coada:))

      Ștergere
  4. Am incercat reteta asta, este fooooarte gustoasa. Singura mea problema este ca atunci cand am asezat portia de vanata in farfurie s-a facut terci. :( Desi am o paleta uriasa pentru genul asta de operatiuni. Dar coaja de vanata nu am mancat niciodata, nici nu am stiut ca se mananca. Super interesant. Ce gust are? looool

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Ce gust sa aiba?... de vanata :) Se pare ca ai tinut vinetele cam mult la cuptor, data viitoare ar trebui sa le scoti mai devreme. Pentru a evita astfel de situatii, eu intotdeauna verific din cand in cand ceea ce coc, indiferent de reteta.

      Ștergere
  5. Buna seara, de cateva saptamani am dat peste acest blog si mi-a placut mult iar de atunci intru de cate ori am ocazia. Vinetele astea umplute cu carne le fac de mult timp si ne plac foarte mult, iar ale tale au un aspect delicios. Iti dau o idee? (sau poate ai probat deja). Incercale umplute cu ton, sunt o bunatate. Gata, plec ca m-am cam intins, felicitari pentru blog si la mai mare:D. Noapte buna. Vero

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Vero, daca promiti ca vei intra mai des, atunci ai voie sa te intinzi cat vrei tu de mult :) Si-ti multumesc pentru idee, n-am incercat deocamdata vinetele umplute cu ton.

      Ștergere
    2. PROMIT ca INCERC sa intru mai des pentru ca imi place foarte mult blogul tau si probabil ca o sa iti mai dau si vreo idee (vrei, nu vrei:)) ,ca imi place sa ,,bucataresc" dar mai mult imi place sa fac dulciuri.VERO

      Ștergere
  6. Imi satisfaci o curiozitate macar, te rog. Cati ani ai ?:D

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Daca ma prinzi in toane bune, poate iti satisfac si mai multe curiozitati :D Am implinit 34.

      Ștergere
    2. Haha! Merci.
      Vreau sa-ti spun ca nu de mult am inceput sa gatesc si de fiecare data folosesc retetele tale, fiindca nu am incredere in alte site'uri.
      Si esti si foarte placut ca persoana, am citit la mai multe comentarii raspunsurile tale. :)
      Esti casatorit?

      Ștergere
    3. Se pare ca am fost prea indiscreta de data asta :D, sunt prea curioasa.
      Azi am facut reteta ta de ciulama de cartofi, si mi-a iesit sosul alb, dar e chiar buna si asa.. Eu am 19 ani, si in cateva zile o sa intru in primul an de facultate. Retetele tale m-au ajutat sa devin independenta de mama :)), care de-o vreme s-a plictisit sa mai gateasca. Deci merci mult :)

      Ștergere
    4. Nu esti doar curioasa, ci si nerabdatore... :P Nu intelegeam despre ce indiscretie vorbesti, dar acum am vazut ca mi-a scapat intrebarea ta de acum 10 zile :) Nu sunt casatorit.
      Multa bafta la facultate si sa-mi spui daca reusesti sa-ti mentii independenta nou obtinuta :)

      Ștergere
    5. Azi am gatit supa de rosii si ciupercile umplute impreuna cu un prieten, au iesit delicioase. Din pacate nu stiu daca o sa mai imi permit sa gatesc, din cauza ca n-am primit loc in camin si chiria o sa fie scumpa, n-o sa mai prea am bani.
      Cat despre tine, am ghicit deci. Ca multa lume sugereaza indirect ca ai fi casatorit, iar eu din raspunsurile tale am dedus ca nu :D Deci ma stiu :>

      Ștergere
    6. :) Daca citeai absolut toate comentariile, ai fi vazut ca am spus de cateva ori ca nu sunt casatorit. In marea lor majoritate, retetele mele nu sunt deloc costisitoare... cred totusi ca vei putea continua sa gatesti. Trebuie sa mananci si tu ceva, nu? :P

      Ștergere
  7. Astazi am facut vinetele umplute si au avut succes total. Am ras cascaval la sfarsit si putina telemea. Garnitura am avut paste. Copiilor le-a placut mult. Gustoase peparate sunt prezentate aici. Felicitari! Mai caut sa ma inspir.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Foarte buna ideea cu cascavalul ras peste vinetele umplute.

      Ștergere
  8. lucrurile minunate se descopera din greseala..credeam ca am gasit blogul care ma satisfacea intru totul pana am ajuns aici..sper sa nu persiste confuzia si sa reusesc sa gatesc de pe doua bloguri ;)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dina, sunt tare curios sa vad cum vor evolua lucrurile... ;) Numai sa nu-mi spui care e celalalt blog culinar, sunt atat de posesiv incat nici nu cred ca as suporta sa-i aud numele :))

      Ștergere
  9. Doar daca-mi sugerezi cum fac sa nu-mi iasa vinetele gumoase,oricat ar sta la cuptor.. ;)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca ma mai gandesc la asta, deocamdata n-am nicio sugestie :)

      Ștergere
  10. ...retetele tale ma inspira foarte mult mai ales acum ca sunt insarcinata si am o groaza de pofte:)BRAVO din tot sufletul felicitari!!!!!!<3<3<3

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Ramona! Stiu ca, prin postarea de noi retete, sunt si eu responsabil de aparitia unor noi pofte :) Asa spor la gatit si sarcina usoara!

      Ștergere
  11. Opțional cașcaval? :lol: Eu aș fi tăiat din carne și aș fi pus obligatoriu niște cașcaval amestecat cu ceva parmezan, ca să fie mai multă aromă.

    Oricum, pe aici pozele sunt așa frumoase, că și dacă nu aș fi știut ce bună e vânăta umplută, tot aș fi bănuit deliciozitatea ei. :D

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Diana, iarta-ma pentru blasfemia asta! :P N-ai mai zis nimic de ceva timp si am crezut ca poate treci cu vederea... sau ca poate nu-ti mai plac branzeturile si ai facut o pasiune pentru dulciuri :D

      Ștergere
    2. Eu dispar, mai revin... dar la brânzeturi tot am nas fin. :lol:

      Ștergere
  12. Nebunia simturilor! Am hotarat: esti preferatul meu.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Merci! Primul pas a fost facut, insa cred ca va mai dura ceva timp pana cand voi ajunge sa fiu preferatul tuturor...

      Ștergere
    2. baby steps. azi guacamole

      Ștergere
    3. Elena, atunci cand e vorba de gatit, baby steps astia de astazi se pot transforma maine in giant leaps :D

      Ștergere
  13. Daca si tu esti la fel de bun ca retelele tale......!?!?!?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, eu cred ca sunt chiar mai bun decat retetele mele :D Insa nu te lua dupa mine, am observat ca parerile sunt impartite... :)

      Ștergere
  14. interesanta reteta . ink nu am probat-o dar as vrea . am mai gatit asa ceva cu reteta d la cineva tocmai d aceea as avea o intrebare : vinetele se aseaza pur si simplu in tava fara a fi unsa cu ceva sau fara a face un sos ceva ?? eu knd am gatit imi aduc aminte k am facut si un sos din kteva rosii rase putin cimbru si vre2 catei d usturoi p ici p colo . i-ar vinetele inante de ale incarca se caleau foarte putin . zic k imi aduc aminte fiinca am ratacit reteta. multumesc pt reteta o voi incerca curand pt maine fac tocanita cu inimi si pipote k sa s mai iefteneasca vinetele :))

    RăspundeţiȘtergere
  15. Maria, in reteta mea vinetele se pun pur si simplu in tava si nu este nevoie nici sa le calim inainte. Sunt o multitudine de variante ale retetei de vinete umplute la cuptor, deci in mod clar tu ai folosit o alta reteta. Cum in bucatarie totul se rezuma la gusturile celui care gateste, poti incerca sa obtii rezultatul dorit adaptand reteta mea. Daca mai ai rabdare sa astepti ieftinirea vinetelor, iti sugerez ca intre timp sa incerci si RETETA aceasta de dovlecei umpluti, pretul acestora este acum la cel mai scazut nivel posibil :) Vinetele umplute mai pot astepta...

    RăspundeţiȘtergere
  16. felicitari pentru blog! cand sunt in pana de idei, va vizitez cu incredere :-) toate cele bune si la cat mai multe retete simple si nu foarte costisitoare.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Daca asa sta treaba, atunci imi doresc sa fii cat mai des in pana de idei :) Cu siguranta vei gasi aici din ce in ce mai multe retete simple di cu ingrediente accesibile ca pret. Poti sa-mi vorbesti la pertu, toata lumea o face.

      Ștergere
    2. multumesc, tin aproape...mai ales dupa succesul pe care l am avut ieri cu vinetele umplute :-)))

      Ștergere
  17. R, azi am aflat ca nu gatesti ptr nimeni stabil :d , daca nu s-a modificat ceva intre timp ; am niste vinete albe-n frigider si cred ca aceasta soarta o vor avea si la sfarsit cu un vulcan de smantana , deja salivez .
    Ms ptr retetele tale minunate .

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ehee, ai aflat cam greu... :P De gatit gatesc pentru cineva stabil, insa tot necasatorit am ramas :) Cred ca vor arata interesant vinetele tale albe cu smantana, parca le-ai pregati pentru White Sensation :))

      Ștergere
  18. Buna!
    Am descoperit acest site acum cateva spatamani. Imi plac toate retetele care le-am incercat pana acum. Felicitari pentru acest site. Am incercat aceasta reteta de vinete umpulte dar nu mi-a iesit cum trebuie. Vinetele au iesit crude si nu inteleg de ce? Am respectat tot ceea ce ai scris. Poti sa imi dai un sfat, ce as putea sa fac ca sa nu imi iese as crude si uscate? Iti multumesc anticipat! Adriana

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts with Thumbnails