Supă de chimen

Supa de chimen in farfurie (imaginea retetei)
Ingrediente reteta Supa de chimen:
  • 2 lingurite seminte de chimen
  • un litru si jumatate de apa
  • o ceapa
  • un morcov
  • un pastarnac
  • un cartof
  • o lingura faina
  • 2 linguri de ulei
  • sare si piper
Supa de chimen ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
O supa simpla din seminte de chimen si legume, crutoanele fiind optionale (prima supa de chimen pe care am mancat-o era o supa clara si stiu ca multi o prefera astfel - in imaginile retetei mele se vede ca eu am ales sa pasez legumele si astfel sa obtin aproape o supa crema). Turnam intr-o oala un litru si jumatate de apa, adaugam o lingurita de sare si punem oala la foc. Spalam si curatam un cartof, o ceapa, un pastarnac si un morcov, eventual le mai taiem daca nu incap intregi in oala, apoi la punem la fiert in apa cu sare. Lasam legumele sa fiarba aproximativ o jumatate de ora, ne asiguram ca sunt fierte indeajuns si le scotem din apa care incepe deja sa se transforme in supa. Punem o alta oala/ cratita pe plita aragazului, turnam doua linguri de ulei, iar dupa ce acesta s-a incins adaugam cele doua lingurite cu seminte de chimen pe care le lasam la calit vreo doua-trei minute, la foc mic, cat sa le "scoatem" aroma. Dupa ce simtim ca aroma de chimen incepe sa se raspandesca prin bucatarie, adaugam o lingura de faina (nici rasa, dar nici cu varf), amestecam foarte bine pentru a nu se forma cocoloase si o legam mai bine punand putina apa (cam o cana mica) si amestecand. Turnam apoi supa obtinuta in urma fierberii legumelor peste sosul de chimen cu faina, amestecam si lasam supa de chimen la fiert vreme de zece minute. Daca nu tinem in mod deosebit la ideea de supa clara, profitam de acest timp pentru a pasa legumele cu un blender (sau cu furculita) si punem pasta rezultata in supa (pe langa consistenta, legumele pasate vor da si o culoare frumoasa supei de chimen). Mai lasam supa la fiert aproximativ 15 minute si, bineinteles, o potrivim cu sare (si putin piper, daca ne place) dupa ce o gustam.
Supa de chimen cu crutoane
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de supa!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

2 comentarii:

  1. Sincer, supa crema e mult peste cea clara. Mai ales in cazul de fata, daca vorbim si de adaosul de chimen. Insa nu vad rostul fainii??...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parca era prea simpla reteta :) Mi se pare ca rantasul se potriveste la aceasta supa de chimen.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)